Nowy sezon, nowe wydawanie kasy....
Nowy sezon, nowe wydawanie kasy....
no panowie pomimo tego że śnieg na ulicach jeszcze zalega, ja dzielnie przystąpiłem to uzbrajania moto pod kolejny sezon. Zakres prac chyba duży. dla przypomnienia katuje yame r1 rok 2003 , poprzedniczke sprzedałem. a teraz do rzeczy. o takich duperelach jak oleje i inne śmieci nawet nie wspominam bo szkoda czasu. pospawanie ramy pod zadupkiem dla uzyskania większej sztywności konstrukcji żeby nie popekała od stawania w pion ze stelaża. zamontowanie stelaża do gum 12 o'clock, pospawanie setów żeby nie pękły kiedy moto jebnie o asfalt. montaż klatki oraz torowego zadupka (szkoda mi ciąć serie), amor skrętu, sportowe klamki, zembatki tył urośnie do 48 zembów przód seria 16, szyba z garbem konieczna do szybkich prostych, crash pady na tył też pewnie sie przydadzą. jak zostanie skończona w okolicach marca postaram sie zrzucić fotki dla lepszego efektu
P.S jeśli to nie ten dział to proszę o przesunięcie, aczykolwiek myślę że tutaj się może bardziej przydać.....

P.S jeśli to nie ten dział to proszę o przesunięcie, aczykolwiek myślę że tutaj się może bardziej przydać.....
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
Moje przygotowania i wydatki ograniczaly sie do wymiany podstawowych elementow eksploatacyjncyh
W tym sezonie, a wlasciwie zima, kupilem sporo akcesorii, wiec kasy na dobajerowanie od strony technicznej motycykla zabrakło 

http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
Ja ograniczam się z wkładaniem kasy w moto tzn jakieś zbędne dodatki. Po zakupie moto we wrześniu (cbf 500) dokupiłem do niego jedynie crash pady, a jakoś niedługo (jak bd miał fundusze bo ostatnio z tym krucho) mam zamiar kupić stelaże pod sakwy, sakwy tekstylne i kilka rzeczy niezbędnych pod namiot (śpiwór namiot itp) ponieważ mam zamiar dużo jeździć i spać pod chmurką. Ewentualnie do moto dokupie stalowy oplot, i podgrzewane manetki.
-
adam_89 - Stały bywalec
A mnie czeka rozrząd, filtry, płyny, pompka do przedniego hamulca i wymiana łożyska w główce ramy... a części do rozrządu Desmo nie ma nigdzie... ech. Zachciało się włoszczyzny 

-
Ciechan666 - Świeżak
Jak będziesz spał pod chmurką to zainwestuj w pokrowiec na moto bo niezbyt miłe uczucie siadać na mokre moto nawet w kombinezonie.
Ja też narazie sprowadzam się do wymiany płynów itd.
oraz remontu simsonka
Ja też narazie sprowadzam się do wymiany płynów itd.
oraz remontu simsonka

-
pablomotors - Świeżak
słusznie na bezpieczeństwie sie nie powinno oszczędzać, ja nie ukrywam że sporo kasy utopie w moto......ale wiecie co nawet mi to sprawia radocheKonig napisał(a):Oprócz wymiany oleju i filtrów, już po wymianie płynu hamulcowego, czekam aż się cieplej zrobi i chyba się wezmę za zawory i gaźniki. Na więcej kasy nie ma bo trzeba sobie ciuch kupić

AGAINST SLOW
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
kosta napisał(a):słusznie na bezpieczeństwie sie nie powinno oszczędzać, ja nie ukrywam że sporo kasy utopie w moto......ale wiecie co nawet mi to sprawia radocheKonig napisał(a):Oprócz wymiany oleju i filtrów, już po wymianie płynu hamulcowego, czekam aż się cieplej zrobi i chyba się wezmę za zawory i gaźniki. Na więcej kasy nie ma bo trzeba sobie ciuch kupićchyba jakiś durny jestem hehe
Spokojnie nie jesteście sami. Też jestem opętany, kupiłem sobie kask wartości 2 ton węgla i jeszcze trochę w maszynę właduje. Nie należę do tych, którym się kasa przelewa. Miłość nie zna granic.
-
Hamulec - Bywalec
Ano
to tak jak ja z koleżanką oglądałem moto w salonie, do tego ciuchy, kask... a ona na to: drogie hobby 

-
Ciechan666 - Świeżak
a ja zakupilem kombi roleff kask romer rekawice buty kominiarka.
Do moto filtr oleju, przewody w oplocie ,olej ,kierunki led napinacz rozrządu, świece irydowe... ; ] i to wszystko ;] w trakcie pewnie jeszcze jakieś żeczy wyjdą teraz odkładam na benzynke bo za jakiś miesiąc mam nadzieje zawita wiosna już ; ]
Do moto filtr oleju, przewody w oplocie ,olej ,kierunki led napinacz rozrządu, świece irydowe... ; ] i to wszystko ;] w trakcie pewnie jeszcze jakieś żeczy wyjdą teraz odkładam na benzynke bo za jakiś miesiąc mam nadzieje zawita wiosna już ; ]
F-czy %-) -sprzedane ;]
- -sailor-
- Świeżak
kosta napisał(a):słusznie na bezpieczeństwie sie nie powinno oszczędzać, ja nie ukrywam że sporo kasy utopie w moto......ale wiecie co nawet mi to sprawia radocheKonig napisał(a):Oprócz wymiany oleju i filtrów, już po wymianie płynu hamulcowego, czekam aż się cieplej zrobi i chyba się wezmę za zawory i gaźniki. Na więcej kasy nie ma bo trzeba sobie ciuch kupićchyba jakiś durny jestem hehe
powiem Ci ze tez tak mam wiec oboje jestesmy durni

mnie rowniez czeka wymiana olejku,filtra powietrza,filtra oleju, nowej przedniej oponki, swiece tez by raczej sie przydaly , trzeba zarejestrowac moto,jutro bede mial przeglad,chcialbym tez zainwestowac w tyłek moto bo wyglada masakrycznie z kierunkami wielkosci pięści ale jak zobaczylem ze cena calego mocowania tablicy + kierunki wyszloby w granicach 600zl to chyba na planach sie zakonczy i zainwestuje w crashpady i moze jakas malutka klatke od panów z US i A.
- Załączniki
-
1000 honda.jpg
- (189.98 KiB) Pobrane 1124 razy
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
Ja już zakupiłem nakładkę na siedzenie pasażera żeby mi się nikt tam nie pchał
,crash-pady -wiadomo po co.Muszę jeszcze wymienić olej i pewnie w połowie sezonu oponę z tyłu.

-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Mnie czeka tylko podstawa olej, płyn hamulcowy , filtry . Zawory sprawdzałem sam w zime . Zastanawiam się co z gaźnikami bo motocykl równo pracuje wszystko ok a jak oddam do serwisu to może być gorzej niż teraz ( jak tu czasami czytam , doświadczenia ludzi z serwisem ) . Opony na szczęście jeszcze dobre i napęd tez . Zastanawiam się tylko nad przednim zawieszeniem .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
Mi pozostała wymiana tylnej felgi... wczoraj podczas zmiany opony została w brutalny sposób zniszczona przez znajomego który na nią najechał samochodem.
I planuje wymienić lusterka na ładniejsze bo te standardowe wyglądają jak ze starej warszawy.
Szkoda, że motocykle tak często trzeba pieścić w porównaniu do aut.
I planuje wymienić lusterka na ładniejsze bo te standardowe wyglądają jak ze starej warszawy.
Szkoda, że motocykle tak często trzeba pieścić w porównaniu do aut.
- <borut>
- Bywalec
a ja z niecierpliwoscia czekam na kolejne wyplatki zeby doprowadzic moj sprzecior do stanu uzywalnosci. Olej, filtry, swiece, reg. zaworow i luz w glowce ramy... pewnie sie skonczy na lozyskach a reszta to kosmetyka... poznije przyjdzie czas na kask i rekawice... oj ciezko ciezko bedzie do konca marca sie spiąć...
-
sooshe - Świeżak
Przed nowym sezonem warto pomyśleć o miejscach dla autostopowiczek 

- Załączniki
-
- motobus.jpg (49.21 KiB) PrzeglÄ…dane 4330 razy
-
pablomotors - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości