[biblioteka] Pojedziesz motocyklem bez prawa jazdy...
Będziesz A1 potrzebawał poza granicami Polski.<br><hr>retimoKomentatorzy napisał(a):a kto mi odda za A1 bo teraz już nie bede potrzbował<br><hr>aramzamzam<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
DOKLADNIE JESLI ZNASZ PRZEPISY TO CO ZA RÓŻNICA CZY JEDZIESZ SAMOCHODEM CZY MOTOCYKLEM , MOIM ZDANIEM POWINNA BYC TYLKO PRAKTYKA ........GODZINY WYJECHANE PLUS EGZAMIN NA PLACU I ULICY BO ZNAKI WCALE SIE NIE RÓŻNIĄ NICZYM. TO KOMPLETNA BZDURA:))))<br><hr>R.R.Komentatorzy napisał(a):W takim razie po co egzamin teoretyczny dla powyżej 125ccm?
Jeśli uznają ze ktoś z B zna przepisy i może jeździć na 125ccm,
to co powoduje że w przypadku 126ccm przestaje je znać i musi iść na egzamin?<br><hr>w<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zalicza się , gdyż ta WSK 125 ma 6KM i 123cm3.<br><hr>ramiKomentatorzy napisał(a):Czy WSK 125 również się zalicza do tych dozwolonych? ;><br><hr>Krajan<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeśli nie kręcisz głową przechodząc przez jezdnię lub jadąc na rowerze to zginiesz.Komentatorzy napisał(a):I dobrze, i... źle... Dobrze, bo popularność transportu wzrośnie. Źle... bo wzrośnie ilość kolizji, a może i niestety dzwonów i... zgonów. "Kręcenie głową" na moto ratuje życie, a tego mnie nauczyli na kursie, więc nie wierzę że ktoś kto dopadnie moto i w głowie ma "mogę na legalu" skupi się najpierw na treningu na placu zamkniętym, a później powoli po drogach. Obym się mylił...<br><hr>bastek00<br>
Mysląc tak jak ty należało by się domagać kursów dla pieszych i rowerzystów też.
Ci z B byli zresztą już na kursie wcześniej.<br><hr>w
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A kto wie jak jest u naszych południowych sąsiadów? Mieszkam w Cieszynie na granicy z czechami. Czy będe mógł jeździć moją CBR-ką 125 bez prawkach po Czeskim Cieszynie? Wie ktoś jakie są u nich mandaty za brak prawka na kat A, posiadając kat B?<br><hr>Leks
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie wiem co sądzić o tym przepisie. Z jednej strony ok, im więcej jednośladów na drogach tym bardziej kierowcy o nas pamiętają, lepiej odbierają itp.
Z drugiej jednak chciałoby się, by ludzie przechodzili jakieś choćby uproszczone kursy. Gdyby wystarczyło znać przepisy to B powinno upoważniać do prowadzenia autobusu, nadgabarytu i kombajnu...
Ze zgrozą oglądam czasem wyczyny osób na skuterach, które mogą nimi jeździć właciwie bez znajomości żadnych przepisów, o umiejętnościach, czy podstawowej wiedzy z fizyki (sił działających na pojazd itp) nie wspominając.
Pociesza mnie to, że Ci ludzie nie przesiądą się na motocykle bez prawa jazdy choćby na samochód.<br><hr>Wektor
Z drugiej jednak chciałoby się, by ludzie przechodzili jakieś choćby uproszczone kursy. Gdyby wystarczyło znać przepisy to B powinno upoważniać do prowadzenia autobusu, nadgabarytu i kombajnu...
Ze zgrozą oglądam czasem wyczyny osób na skuterach, które mogą nimi jeździć właciwie bez znajomości żadnych przepisów, o umiejętnościach, czy podstawowej wiedzy z fizyki (sił działających na pojazd itp) nie wspominając.
Pociesza mnie to, że Ci ludzie nie przesiądą się na motocykle bez prawa jazdy choćby na samochód.<br><hr>Wektor
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja mam pytanie,czy to będzie wbite jakoś w prawo jazdy, chodzi mi o to czy jak mieszkam w Niemczech rownoez mogę jeździć motocyklem czy nie,w razie kontroli jak udowodnić że można?
<br><hr>ewa
<br><hr>ewa
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Potrafisz czytać ze zrozumieniem, czy tylko potrafisz czytać?<br><hr>RomanKomentatorzy napisał(a):A ja mam pytanie,czy to będzie wbite jakoś w prawo jazdy, chodzi mi o to czy jak mieszkam w Niemczech rownoez mogę jeździć motocyklem czy nie,w razie kontroli jak udowodnić że można?
<br><hr>ewa<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z artykułu wynika,że w Niemczech można już od dawna jeździć na motocyklu na kat.B ...<br><hr>severianKomentatorzy napisał(a):A ja mam pytanie,czy to będzie wbite jakoś w prawo jazdy, chodzi mi o to czy jak mieszkam w Niemczech rownoez mogę jeździć motocyklem czy nie,w razie kontroli jak udowodnić że można?
<br><hr>ewa<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sam mam lejce kat A, obecnie bez motocykla. 125 jeździłem jakiś czas i nie jest to zawalidroga jak chinska 50 (czy tam inna pseudotuningowana 50-80), w trasie da sie jechać 70-80km/h a pali to tyle co nic. Ale jak zobaczyłem usmiech od ucha do ucha moich znajomych, że będą mogli jeździć 125 w manualu prawdopodobnie również kupię 125. W kupie raźniej, weekendowe wypady będą ciekawsze. Może się uda namówić kolejnych 2 znajomych, razem bedzie nas już 6 osób. Nigdzie nam się raczej spieszyć nie bedzie. Coś pozytywnego w końcu od władzy, ode mnie duzy +.<br><hr>marecki
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam podobne odczucia. Z jednej strony bardoz sie ciesze, z drugiej strony pewnie bedzie wielu nieodpowiedzialnych debili na drochag dzieki temu.Komentatorzy napisał(a):Nie wiem co sądzić o tym przepisie. Z jednej strony ok, im więcej jednośladów na drogach tym bardziej kierowcy o nas pamiętają, lepiej odbierają itp.
Pociesza mnie to, że Ci ludzie nie przesiądą się na motocykle bez prawa jazdy choćby na samochód.<br><hr>Wektor<br>
Przydaloby sie chociaz cos na wzor CBT w UK. CBT = parogodzinny trening z instruktorem z podstawowych czynnosci i manewrow.<br><hr>Zadowolony
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
w trasie to da się jechać spokojnie 90-100Komentatorzy napisał(a):Sam mam lejce kat A, obecnie bez motocykla. 125 jeździłem jakiś czas i nie jest to zawalidroga jak chinska 50 (czy tam inna pseudotuningowana 50-80), w trasie da sie jechać 70-80km/h a pali to tyle co nic. Ale jak zobaczyłem usmiech od ucha do ucha moich znajomych, że będą mogli jeździć 125 w manualu prawdopodobnie również kupię 125. W kupie raźniej, weekendowe wypady będą ciekawsze. Może się uda namówić kolejnych 2 znajomych, razem bedzie nas już 6 osób. Nigdzie nam się raczej spieszyć nie bedzie. Coś pozytywnego w końcu od władzy, ode mnie duzy +.<br><hr>marecki<br>

wiem bo moja żona ma cbf125 i sam często od niej pożyczam
a pali 2 litry

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Co siÄ™ dzieje z osobami posiadajÄ…cymi kategoriÄ™ A1 ?
Mającymi prawo jazdy już ponad 3 lata ?<br><hr>Ciekawy
Mającymi prawo jazdy już ponad 3 lata ?<br><hr>Ciekawy
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ten przepis obowiązuje tylko na terenie Polski. W Niemczech, z tego co wiem, już od dawna nie funkcjonuje ten przywilej jazdy 125-tką na kat. B (miały być wtedy dławione do 80 km/h), tylko posiadacze starszych praw jazdy zachowali ten przywilej (nie pamiętam, do którego roku). Zatem jeśli się chce jeździć 125 cm3 na prawku samochodowym, to trzeba poszukać takiego kraju, w którym podobne regulacje obowiązują np. Włochy, Hiszpania.<br><hr>ZygmuśKomentatorzy napisał(a):A ja mam pytanie,czy to będzie wbite jakoś w prawo jazdy, chodzi mi o to czy jak mieszkam w Niemczech rownoez mogę jeździć motocyklem czy nie,w razie kontroli jak udowodnić że można?
<br><hr>ewa<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Będziesz mógł jeździć 125 cm3, ale niestety tylko z automatyczną skrzynią biegów, bo takie są regulacje prawne w Czechach i na Słowacji. Czyli bez prawka min. A1 swoją CBR 125 nie pohulasz legalnie po czeskim Cieszynie.Komentatorzy napisał(a):A kto wie jak jest u naszych południowych sąsiadów? Mieszkam w Cieszynie na granicy z czechami. Czy będe mógł jeździć moją CBR-ką 125 bez prawkach po Czeskim Cieszynie? Wie ktoś jakie są u nich mandaty za brak prawka na kat A, posiadając kat B?<br><hr>Leks <br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Miłośnikiem motoryzacji może i jesteś, ale niekoniecznie miłośnikiem języka polskiego.Komentatorzy napisał(a):Myślę,że bezwzględnie powinni zdawać egzamin Ci którzy używają zwrotu "motor" zamiast motocykl.Ludzie litości ,ale kultura techniczna idzie w parze z obyciem społecznym.!!!!!!!!!!!!!!!!<br><hr>socjolog<br>Komentatorzy napisał(a):Kolego , każdy rozumie motor jako Motocykl więc , spokojnie motor to tylko słowo potoczne ....<br><hr>Dawid<br>
Komentatorzy napisał(a):Kolega jest enetegentem i nie przechodzą mu przez gardło tak plebejskie słowa ja "motor". A ja tam jeżdżę motorem<br><hr>Qba<br>
Komentatorzy napisał(a):Motor to chyba w traktorze można mieć...<br><hr>NoName<br>
<a href="http://sjp.pl/motor" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://sjp.pl/motor</a> - słowo motor oznacza także motocykl, język ewoluuje i są zmiany, których nie zatrzymamy<br><hr>Imnariel
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No wlasnie sam jestem ciekaw gdyz mieszkam w irlandii i tez chwtnie bym kupil honde shadow 125Komentatorzy napisał(a):A ja mam pytanie,czy to będzie wbite jakoś w prawo jazdy, chodzi mi o to czy jak mieszkam w Niemczech rownoez mogę jeździć motocyklem czy nie,w razie kontroli jak udowodnić że można?
<br><hr>ewa<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no przecież jak ktoś nie ogarnia zmiany biegów nogą zawsze może potrenować gdzieś na uboczu, lub wykupić sobie kilka jazd i po kłopocie, mając 7 lat załapałem to po kilku pierwszych metrach i nie znam nikogo kto w mig by tego nie skumał<br><hr>pozdroKomentatorzy napisał(a):Nie wiem co sądzić o tym przepisie. Z jednej strony ok, im więcej jednośladów na drogach tym bardziej kierowcy o nas pamiętają, lepiej odbierają itp.
Pociesza mnie to, że Ci ludzie nie przesiądą się na motocykle bez prawa jazdy choćby na samochód.<br><hr>Wektor<br>Komentatorzy napisał(a):Mam podobne odczucia. Z jednej strony bardoz sie ciesze, z drugiej strony pewnie bedzie wielu nieodpowiedzialnych debili na drochag dzieki temu.
Przydaloby sie chociaz cos na wzor CBT w UK. CBT = parogodzinny trening z instruktorem z podstawowych czynnosci i manewrow.<br><hr>Zadowolony<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kolejni bez umiejetnosci beda sie uczyc jezdzic na drogach, super kraj, najlepiej zrobic wolna amerykanke niech azdy jezdzi jak chce i umie.<br><hr>abbi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości