Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> Motocyklowa Polska Ludowa - byle nie...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Motocyklowa Polska Ludowa - byle nie...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 08:07

Dzięki za ten Głos Rozsądku Lovtza! Popieram Twoje zdanie w 100%. Bylem bardzo zdziwiony propozycją liberalizacji przepisów przez rząd- przecież raczej wszystkie zmiany idą w drugą strona a tu niespodzianka. Przy takich zmianach widać jak bardzo Polacy siedzą pod mentalnym butem polityków i "przepisów", bo my nie dość że wierzymy, że Państwo się o nas troszczy to najlepiej, żeby za nas myślało...<br><hr>szmero
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 08:07

Odzew sprzeciwu tej nowelizacji prawdopodobnie wyszedł tylko od motocyklistów z prawem jazdy na kat A - ci co jeżdżą bez prawka pewnie siedzą cicho. To jest taka zazdrość (czemu ja musiałem zdawać, męczyć się, żeby pojeździć a ty nie musisz?)<br><hr>Ormus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 08:12

Komentatorzy napisał(a):Odzew sprzeciwu tej nowelizacji prawdopodobnie wyszedł tylko od motocyklistów z prawem jazdy na kat A - ci co jeżdżą bez prawka pewnie siedzą cicho. To jest taka zazdrość (czemu ja musiałem zdawać, męczyć się, żeby pojeździć a ty nie musisz?)<br><hr>Ormus<br>
Ja bym dodał że oprócz zazdrości jest jeszcze strach przed utratą oryginalności. Dla niektórych bycie motocyklistą to wyznacznik ich wartości.<br><hr>Kobza
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 08:16

W końcu ktoś napisał Mądrze ,w pełni popi3ram.<br><hr>Shogun Magdeburg
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 08:22

Komentatorzy napisał(a):Jakaś taka moda w kraju ze każdą głupotę ludzką zwala się na komunę<br><hr>jasny gwint<br>
Komentatorzy napisał(a):Głupota jest prapraprzyczyną różnych patologii, w tym komunizmu. Komunizm to czysta głupota, komunizm i głupota to pojęcia bliskoznaczne. Pewnie dlatego tak się dzieje. <br><hr>Qba<br>
Komunizm nie jest patologią... Patologią jest chory kapitalistyczny ustrój który zwie się demokracja... Więc nie myl pojęć albo nie wypowiadaj się na tematy na które masz tylko swoje zdanie a wiedzy żadnej bo to wstyd dla kogoś takiego jak Ty bo mniemam że podstawówkę ukończyłeś więc cos tam możesz wiedzieć ale z tym ustrojem nie miałeś nigdy kontaktu więc tym bardziej się nie wypowiadaj... <br><hr>L
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 08:25

Wszystko ma swoje plusy i minusy. Moze i teoria jest sluszna, jednak mam dalej obiekcje na ten temat, to tak jakby zalegalizowac bron, na pewno bezpieczniej bym sie nie czul, kiedy szedlbym przez jakies dresiarskie blokowisko... Tak i tutaj, nie oszukujmy sie ludzie to debile w znacznej wiekszosci. Jakis cwaniaczek wpadnie na pomysl kupie sobie np cagive i bedzie szalal. Z drugiej strony to dobrze, przynajmniej kobiete wsadze na cos nie wygladajacego jak kibel z kolkami :).<br><hr>patrol303
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 08:29

Komentatorzy napisał(a):Odzew sprzeciwu tej nowelizacji prawdopodobnie wyszedł tylko od motocyklistów z prawem jazdy na kat A - ci co jeżdżą bez prawka pewnie siedzą cicho. To jest taka zazdrość (czemu ja musiałem zdawać, męczyć się, żeby pojeździć a ty nie musisz?)<br><hr>Ormus<br>
Uwazam ze to dobry pomysl, na ktorym skorzystaja wszyscy. Zwiększy się świadomość użytkowników dróg, zaczną zwracać większą uwagę na jednoślady bo będzie ich więcej. Mniejsze korki bo część osób przesiądzie się na motocykle. Część osób które teraz jeżdzą bez uprawnien na duzych motocyklach, przesiądzie sie na male moto i zacznie jezdzic zgodnie z prawem, wiec mysle zwiekszy sie bezpieczenstwo. Wzrosnie rynek nie tylko motocykli ale tez akcesoriow/odziezy motocyklowej, uslug przez co bedzie to bardziej dostepne i prawdopodobnie spadna ceny.
W innych bardziej rozwinietych krajach Europy takie regulacje dzialaja juz od dawna i jakos nic zleo sie nie dzieje.
Co do przeciwnikow zmian - chyba Polska mentalnosc, moze zawisc ze dla kogos jazda motocyklem bedzie bardziej dostepna. Nie wspominam tu o osobach zwiazanych ze szkoleniem/egzaminami bo ci straca kase, wiec na pewno beda przeciw.<br><hr>hans
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 08:32

Z całym szacunkiem dla autora artykułu ale to co tutaj napisał to czysta głupota. Wielu kierowców(m.in. mój 70 letni wujek) marzy o tym, aby pojeździć motocyklem ale jak dałem mu derbi 50cc, żeby się przejechał to zakończyło się to potłuczonymi kolanami oraz wygiętą kierownicą. Teraz wyobraźcie sobie co się stanie jak taka osoba usiądzie za sterami, Np. Hondy varadero 125. W tym momencie, mimo posiadania prawka od blisko 50 lat, taka osoba staje się zagrożeniem dla siebie i innych. Owszem rozumiem, że ludzie chcieliby pojeździć motorkami, lecz rząd dając im taką możliwość powinien zweryfikować umiejętności poruszania się jednośladem choćby w podobny sposób jak kiedyś zdawało się na kartę motorowerową.<br><hr>ssooss
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 08:32

Z całym szacunkiem dla autora artykułu ale to co tutaj napisał to czysta głupota. Wielu kierowców(m.in. mój 70 letni wujek) marzy o tym, aby pojeździć motocyklem ale jak dałem mu derbi 50cc, żeby się przejechał to zakończyło się to potłuczonymi kolanami oraz wygiętą kierownicą. Teraz wyobraźcie sobie co się stanie jak taka osoba usiądzie za sterami, Np. Hondy varadero 125. W tym momencie, mimo posiadania prawka od blisko 50 lat, taka osoba staje się zagrożeniem dla siebie i innych. Owszem rozumiem, że ludzie chcieliby pojeździć motorkami, lecz rząd dając im taką możliwość powinien zweryfikować umiejętności poruszania się jednośladem choćby w podobny sposób jak kiedyś zdawało się na kartę motorowerową.<br><hr>ssooss
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 08:33

Z całym szacunkiem dla autora artykułu ale to co tutaj napisał to czysta głupota. Wielu kierowców(m.in. mój 70 letni wujek) marzy o tym, aby pojeździć motocyklem ale jak dałem mu derbi 50cc, żeby się przejechał to zakończyło się to potłuczonymi kolanami oraz wygiętą kierownicą. Teraz wyobraźcie sobie co się stanie jak taka osoba usiądzie za sterami, Np. Hondy varadero 125. W tym momencie, mimo posiadania prawka od blisko 50 lat, taka osoba staje się zagrożeniem dla siebie i innych. Owszem rozumiem, że ludzie chcieliby pojeździć motorkami, lecz rząd dając im taką możliwość powinien zweryfikować umiejętności poruszania się jednośladem choćby w podobny sposób jak kiedyś zdawało się na kartę motorowerową. Fajnie by było zobaczyć wysyp motocykli o poj. 125cc jednak bezpieczeństwo przede wszystkim.<br><hr>ssooss
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 08:39

Według badań wychodzi, że najczęściej wypadki motocyklowe powodują ludzie, którzy przenieśli się z samochodu na motocykl. A teraz jeszcze mają mieć możliwość robienia tego bez wcześniejszego kursu.
To nie jest po prostu dobry pomysł i tyle. Co innego skuter a co innego motocykl 125ccm z manualną skrzynią biegów.

Jestem za tym, żeby poszło się w drugą stronę. Na przykład zdawanie egzaminu na A1/A2/A bez wymaganego kursu. Wtedy jeżeli ktoś umie jeździć to zdałby sam egzamin za niewielkie pieniądze i po sprawie. A jak ktoś nie potrafi to będzie zmuszony zaliczyć kurs i nauczyć jeździć się na placu a nie na drodze samemu.
A tak to co z tego, że ktoś zna przepisy jak wyjedzie na drogę nie potrafiąc odpowiednio zapanować nad motocyklem? Nie wszyscy ludzie są odpowiedzialni.<br><hr>nehm
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 08:39

Komentatorzy napisał(a):Z całym szacunkiem dla autora artykułu ale to co tutaj napisał to czysta głupota. Wielu kierowców(m.in. mój 70 letni wujek) marzy o tym, aby pojeździć motocyklem ale jak dałem mu derbi 50cc, żeby się przejechał to zakończyło się to potłuczonymi kolanami oraz wygiętą kierownicą. Teraz wyobraźcie sobie co się stanie jak taka osoba usiądzie za sterami, Np. Hondy varadero 125. W tym momencie, mimo posiadania prawka od blisko 50 lat, taka osoba staje się zagrożeniem dla siebie i innych. Owszem rozumiem, że ludzie chcieliby pojeździć motorkami, lecz rząd dając im taką możliwość powinien zweryfikować umiejętności poruszania się jednośladem choćby w podobny sposób jak kiedyś zdawało się na kartę motorowerową. Fajnie by było zobaczyć wysyp motocykli o poj. 125cc jednak bezpieczeństwo przede wszystkim.<br><hr>ssooss<br>
Z całym szacunkiem dla Twojego wujka, nie dawaj mu roweru - szkoda zdrowia.<br><hr>gran derbi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 08:42

Komentatorzy napisał(a):Z całym szacunkiem dla autora artykułu ale to co tutaj napisał to czysta głupota. Wielu kierowców(m.in. mój 70 letni wujek) marzy o tym, aby pojeździć motocyklem ale jak dałem mu derbi 50cc, żeby się przejechał to zakończyło się to potłuczonymi kolanami oraz wygiętą kierownicą. Teraz wyobraźcie sobie co się stanie jak taka osoba usiądzie za sterami, Np. Hondy varadero 125. W tym momencie, mimo posiadania prawka od blisko 50 lat, taka osoba staje się zagrożeniem dla siebie i innych. Owszem rozumiem, że ludzie chcieliby pojeździć motorkami, lecz rząd dając im taką możliwość powinien zweryfikować umiejętności poruszania się jednośladem choćby w podobny sposób jak kiedyś zdawało się na kartę motorowerową. Fajnie by było zobaczyć wysyp motocykli o poj. 125cc jednak bezpieczeństwo przede wszystkim.<br><hr>ssooss<br>
ok, zgadzam się z Tobą, ale w tym przypadku, który opisujesz problemem jest brak badań okresowych dla starszych kierowców. I to bez względu na kategorię prawa jazdy ;)<br><hr>darek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 08:54

przeciez trzeba bedzie przejsc kurs weryfikujacy LOL<br><hr>jj
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 09:02

Komentatorzy napisał(a):Jakaś taka moda w kraju ze każdą głupotę ludzką zwala się na komunę<br><hr>jasny gwint<br>
Komentatorzy napisał(a):Głupota jest prapraprzyczyną różnych patologii, w tym komunizmu. Komunizm to czysta głupota, komunizm i głupota to pojęcia bliskoznaczne. Pewnie dlatego tak się dzieje. <br><hr>Qba<br>
Komunizm nie jest patologią... Patologią jest chory kapitalistyczny ustrój który zwie się demokracja... Więc nie myl pojęć albo nie wypowiadaj się na tematy na które masz tylko swoje zdanie a wiedzy żadnej bo to wstyd dla kogoś takiego jak Ty bo mniemam że podstawówkę ukończyłeś więc cos tam możesz wiedzieć ale z tym ustrojem nie miałeś nigdy kontaktu więc tym bardziej się nie wypowiadaj... <br><hr>L
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 09:04

Byłam ostatnio świadkiem rozmowy jak podkręcić motocykl zeby w dowodzie rejestracyjnym nie przekraczał wymogów na kat. A1, a w rzeczywistości był o wiele mocniejszy. Sposobów jest mnóstwo. Więc nie oszukujmy się, 125cc to może nie jest szał w mocy, lecz ok. 70% z nich gdy już ustawa wejdzie w życie, będzie mocniejsza. Przewidując najgorszy scenariusz. W razie poważnego wypadku, media i cała ta otoczka będzie obwiniała motocyklistów WSZYSTKICH jako ogól a nie, tych którzy bez prawa jazda kat A pomykają na 125-tkach. Czy oby napewno takiego rozgłosu chcemy?<br><hr>lila
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 09:10

Komentatorzy napisał(a):Według badań wychodzi, że najczęściej wypadki motocyklowe powodują ludzie, którzy przenieśli się z samochodu na motocykl. A teraz jeszcze mają mieć możliwość robienia tego bez wcześniejszego kursu.
To nie jest po prostu dobry pomysł i tyle. Co innego skuter a co innego motocykl 125ccm z manualną skrzynią biegów.

Jestem za tym, żeby poszło się w drugą stronę. Na przykład zdawanie egzaminu na A1/A2/A bez wymaganego kursu. Wtedy jeżeli ktoś umie jeździć to zdałby sam egzamin za niewielkie pieniądze i po sprawie. A jak ktoś nie potrafi to będzie zmuszony zaliczyć kurs i nauczyć jeździć się na placu a nie na drodze samemu.
A tak to co z tego, że ktoś zna przepisy jak wyjedzie na drogę nie potrafiąc odpowiednio zapanować nad motocyklem? Nie wszyscy ludzie są odpowiedzialni.<br><hr>nehm<br>
Nareszcie głos rozsadku w przeciwieństwie do tekstu artykułu! Najprostszy przykład: wielu kierowców z samachodami na przód hamuje na zakrętach! Niech tak zrobią na moto... + brak odpwiedniej odzieży - bo po co = przepis na wypadek. Niech będzie w końcu wysyp 125tek ale musi to byc zrobione z głową!<br><hr>Smigacz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 09:15

Komentatorzy napisał(a):Byłam ostatnio świadkiem rozmowy jak podkręcić motocykl zeby w dowodzie rejestracyjnym nie przekraczał wymogów na kat. A1, a w rzeczywistości był o wiele mocniejszy. Sposobów jest mnóstwo. Więc nie oszukujmy się, 125cc to może nie jest szał w mocy, lecz ok. 70% z nich gdy już ustawa wejdzie w życie, będzie mocniejsza. Przewidując najgorszy scenariusz. W razie poważnego wypadku, media i cała ta otoczka będzie obwiniała motocyklistów WSZYSTKICH jako ogól a nie, tych którzy bez prawa jazda kat A pomykają na 125-tkach. Czy oby napewno takiego rozgłosu chcemy?<br><hr>lila<br>
A ja słyszałem że wojna będzie. Mam kupować Kałacha? Poza tym skad te 70%? A nie np. 75, albo 65?<br><hr>I22
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 09:17

Komentatorzy napisał(a):Według badań wychodzi, że najczęściej wypadki motocyklowe powodują ludzie, którzy przenieśli się z samochodu na motocykl. A teraz jeszcze mają mieć możliwość robienia tego bez wcześniejszego kursu.

A tak to co z tego, że ktoś zna przepisy jak wyjedzie na drogę nie potrafiąc odpowiednio zapanować nad motocyklem? Nie wszyscy ludzie są odpowiedzialni.<br><hr>nehm<br>
Pokaż te badania, dawaj konkretne dane, linki, źródła. Bo jak na razie pierdolisz same głupoty.<br><hr>Uzi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 09:20

Komentatorzy napisał(a):Byłam ostatnio świadkiem rozmowy jak podkręcić motocykl zeby w dowodzie rejestracyjnym nie przekraczał wymogów na kat. A1, a w rzeczywistości był o wiele mocniejszy. Sposobów jest mnóstwo. Więc nie oszukujmy się, 125cc to może nie jest szał w mocy, lecz ok. 70% z nich gdy już ustawa wejdzie w życie, będzie mocniejsza. Przewidując najgorszy scenariusz. W razie poważnego wypadku, media i cała ta otoczka będzie obwiniała motocyklistów WSZYSTKICH jako ogól a nie, tych którzy bez prawa jazda kat A pomykają na 125-tkach. Czy oby napewno takiego rozgłosu chcemy?<br><hr>lila<br>
Komentatorzy napisał(a):A ja słyszałem że wojna będzie. Mam kupować Kałacha? Poza tym skad te 70%? A nie np. 75, albo 65?<br><hr>I22<br>
czysto teoretycznie napisane te 70%. jak chcesz to możesz napisać 75 :)<br><hr>lila
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê