Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> Motocyklowa Polska Ludowa - byle nie...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Motocyklowa Polska Ludowa - byle nie...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 17:42

Brawa dla autora również ode mnie. Bardzo celna i dobrze ujęta diagnoza. Największy problem tego Państwa leży w głowach jego mieszkańców. Póki nie zechcemy być prawdziwie wolnymi ludźmi, póty będziemy brnąć w bagno coraz dalej...
Aż chce się zacytować:
"Wyrwij murom zęby krat
Zerwij kajdany, połam bat
A mury runÄ…, runÄ…, runÄ…
I pogrzebią stary świat!"<br><hr>taa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 18:19

Jak dla mnie bomba. Zdałem prawko na auto 2 lata temu i teraz czekam do 24 żeby zrobić na moto. Dzięki temu przepisowi będę mógł pośmigać 2 latka małym moto zanim siądę na konkretny sprzęt(po zrobieniu kat. A 125cm bym raczej nie kupił. Studiuję w dość sporym mieście i jazda skuterem 50cm to masakra, bo auta nie mają gdzie wyprzedzić takiego pojazdu i zaczyna się robić niebezpiecznie, a taka 125 jest w stanie sprawnie się rozpędzić do tych 60-80km/h, ale zastanawia mnie jedno.

Czy będzie ograniczenie mocy maksymalnej jak to jest w przypadku kategorii A1 czy jest tylko ograniczenie pojemności? Taka 125-tka może mieć 10 koni lub 30.<br><hr>Kamas
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 19:31

Świetnie napisany artykuł! Trzeba go wypromować! Posiadam kat A od... od czasów jak nie było jeszcze dywersyfikacji na A z literkami ;-) ale jestem ZA zmianą, z powodów które wymienia Lovtza w swoim artykule. Dodam jeszcze od siebie, że w przypadku gdy ustawa wejdzie w życie to w końcu staniemy się rynkiem zbytu dla producentów odzieży/kasków/akcesoriów co spowoduje wzrost jakości sprzedawanych towarów z ich jednoczesną obniżką cenn! (większy popyt generuje większą podaż (większa ilość firm zainteresowana działalnością na tym segmencie rynku) co w efekcie prowadzi do większej konkurencji). Wiem że tego właśnie obawiają się OBECNI gracze na tym rynku i stąd te głosy sprzeciwu! Dla nas - argumenty za przedstawił autor! <br><hr>maciopa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 20:42

Czytając ten artykuł dochodzę do wniosku, że pozwolenie posiadaczom prawa jazdy kat. B prowadzić małe motocykle to wielkie nieporozumienie. Sam jestem motocyklistą od wielu lat i dostrzegam realne zagrożenie na naszych drogach po wprowadzeniu tej nowelizacji przepisu. Wzrośnie liczba zabitych i rannych na drogach, liczba osieroconych dzieci. Wyścigi uliczne małych motocykli staną się zmorą miast i wielu miejscowości. Ludzie w obawie przed gangami motocyklowymi 125cm nie będą wychodzić na ulice. Proszę zwrócic uwagę na zdjęcia obok artykułu, wyraźnie widać zapędy motocyklistów z kategorią prawa jazdy B. Na ulice powinny wyjeżdżać tylko prawdziwe motocykle minimum 1100cm pojemnośći i motocykliści ubrani w prawdziwe nie chińskie kombinezony... Kiedy czytam komentarze wielu osób dochodzę do wniosku, że niektórzy chyba tak myślą (mam nadzieję, że podniosłem ciśnienie tym osobom)
Uważam, że arykuÅ‚ jest bardzo dobry, porusza również mentalność wielu „motocyklistów”. Ludzie, pomyÅ›lcie jak zaczynaliÅ›cie przygodÄ™ z motocyklami, czym zaczynaliÅ›cie jeździć? KtoÅ› powie R1, inny Hayabusa... bzdury! Każdy gdzieÅ› tam zaczynaÅ‚ od maÅ‚ych moto. Dajmy szansÄ™ innym, wiele moich znajomych czeka na te zmiany w przepisach. Może to być dla nich wejÅ›cie w Å›wiat motocyli i wspaniaÅ‚ej przygody!
A z drugiej strony jestem bardzo ciekawy ilu „motocyklistów”, którzy sÄ… przeciwni tej nowelizacji posiada prawo jazdy kat.A ??? Czy lepiej jest jeździć „bezpiecznie” bez prawa jazdy, czy legalnie i bezpicznie czymÅ› maÅ‚ym? ZastanówciÄ™ siÄ™!!! PrzypomnÄ™ cytat Autora: „PomyÅ›lmy jednak na chwilÄ™ samodzielnie i logicznie” !!! LwG.<br><hr>Zadowolony
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/6/2014, 22:40

Bardzo podoba mi się sposób myślenia autora. Sam temat jest mniej ważny, ale artykuł doskonale pokazuje chore myślenie ludzi.
Gdyby każdy Polak to przeczytał, to może PiS by nie wygrał przyszłych wyborów...<br><hr>KROOKOO
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/6/2014, 08:27

Komentatorzy napisał(a):Bardzo podoba mi się sposób myślenia autora. Sam temat jest mniej ważny, ale artykuł doskonale pokazuje chore myślenie ludzi.
Gdyby każdy Polak to przeczytał, to może PiS by nie wygrał przyszłych wyborów...<br><hr>KROOKOO<br>
A ty co? Nastepny nawiedzony politykier? Ten artykul nie jest o partiach tylko o Motocyklach i dostepie do nich. <br><hr>Przemek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/6/2014, 08:29

Przeczytales do konca jego post?<br><hr>Przemek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/6/2014, 08:39

Komentatorzy napisał(a):Bardzo podoba mi się sposób myślenia autora. Sam temat jest mniej ważny, ale artykuł doskonale pokazuje chore myślenie ludzi.
Gdyby każdy Polak to przeczytał, to może PiS by nie wygrał przyszłych wyborów...<br><hr>KROOKOO<br>
Dziwię się że nie podałeś też PO i innych socjalistycznych, zwiększających biurokrację i zadłużenie kraju partii. No to chociaż wytłumacz, czemu akurat podałeś tylko tą partię i czemu jest gorsza od innych?<br><hr>Kobza
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/6/2014, 09:08

Komentatorzy napisał(a):Dziwię się że nie podałeś też PO i innych socjalistycznych, zwiększających biurokrację i zadłużenie kraju partii. No to chociaż wytłumacz, czemu akurat podałeś tylko tą partię i czemu jest gorsza od innych?<br><hr>Kobza<br>
Dobrze postawione pytanie. Dramat tego kraju polega na tym, że jego obywatele nie rozumieją, że PO, PIS, PSL, SLD itd... niczym się od siebie nie różnią. Jedynie rotacyjnie zmieniają przy korycie i wszyscy zainteresowani są utrzymaniem takiego stanu rzeczy. Dlatego okręgi jednomandatowe nigdy nie przejdą i dlatego każda siła zagrażająca temu układowi (np. Korwin) będzie bezwzględnie niszczona...<br><hr>AS
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/6/2014, 09:21

To ja rozwiążę zagadkę skąd ten ból **** u motocyklistów w związku z liberalizacją przepisów. Jak ktoś wydął w cholerę szmalu na kursy i egzaminy, których przydatność w dodatku ocenia negatywnie, to go szlag trafia, że inny będzie mógł wsiąść na moto bez tego. howgh.<br><hr>jimbeam
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/6/2014, 09:23

Doskonały artykuł! Dość już miałem biadolenia kompleksiarzy, którzy chcą utrzymać motocyklowy klimat niedostępności, żeby czuć się wyjątkowymi...<br><hr>Meski
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/6/2014, 10:23

Amen<br><hr>gilek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/6/2014, 11:57

Bardzo dobry artykuł, cieszę się, że go napisałeś - mocny, dobitny, konkretny.
Jestem człowiekiem, który chciałby rozpocząć swoją wielką przygodę z motocyklami, dlatego jestem ZA tą poprawką o zniesieniu ograniczenia dot. przekładni automatycznych i oczekuję z niecierpliwością jej zatwierdzenia.
Wierzę również, że przyniesie więcej dobrego niż złego.
Pozdrawiam.<br><hr>Robo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/6/2014, 12:09

Genialne ujęcie problemu. Nie rozumiem ludzi wielce oburzonych. Milion razy wolę kierowcę z prawkiem B na 125 niż kierownika po kursie prawka A, nie mającego pojęcia o jeździe na 150 konnej 600-tce. Zwiększy się kilkukrotnie liczba 125, zasób części zamiennych, liczba jeżdżących, zwiększy się bezpieczeństwo na drogach, spadną ceny motocykli, ich serwisowania SAME PLUSY!<br><hr>Maqs
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/6/2014, 12:16

Komentatorzy napisał(a):A ty co? Nastepny nawiedzony politykier? Ten artykul nie jest o partiach tylko o Motocyklach i dostepie do nich. <br><hr>Przemek<br>
No ale właśnie ten dostęp do motocykli regulują politykierzy i głupie urzędasy. Francja, Czechy, Anglia mają i chwalą, a u nas wałkują i wałkują, a do tego jeszcze naród beczy zamiast się cieszyć - kuriozum.<br><hr>maqs
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/6/2014, 16:08

Komentatorzy napisał(a):Dziwię się że nie podałeś też PO i innych socjalistycznych, zwiększających biurokrację i zadłużenie kraju partii. No to chociaż wytłumacz, czemu akurat podałeś tylko tą partię i czemu jest gorsza od innych?<br><hr>Kobza<br>
Komentatorzy napisał(a):Dobrze postawione pytanie. Dramat tego kraju polega na tym, że jego obywatele nie rozumieją, że PO, PIS, PSL, SLD itd... niczym się od siebie nie różnią. Jedynie rotacyjnie zmieniają przy korycie i wszyscy zainteresowani są utrzymaniem takiego stanu rzeczy. Dlatego okręgi jednomandatowe nigdy nie przejdą i dlatego każda siła zagrażająca temu układowi (np. Korwin) będzie bezwzględnie niszczona...<br><hr>AS<br>
Popieram. "Czteropak" trzeba obalić i to jak najprędzej. Te partie nic nie wnoszą, to zwykły żelbet i karierowicze. PiS i PO to jedna swołocz, posłowie przepisują się z jednej partii do drugiej. Aż dziw bierze, że dogadali się odnośnie tych 125-tek. :)<br><hr>MAH
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/6/2014, 07:32

Komentatorzy napisał(a):Genialne ujęcie problemu. Nie rozumiem ludzi wielce oburzonych. Milion razy wolę kierowcę z prawkiem B na 125 niż kierownika po kursie prawka A, nie mającego pojęcia o jeździe na 150 konnej 600-tce. Zwiększy się kilkukrotnie liczba 125, zasób części zamiennych, liczba jeżdżących, zwiększy się bezpieczeństwo na drogach, spadną ceny motocykli, ich serwisowania SAME PLUSY!<br><hr>Maqs<br>
Do tego ja jako człowiek który może zrobić prawko A wedle nowych przepisów a mający prawo jazdy B od 3 lat, niezbyt doświadczony w jeździe wolę zacząć na takiej 125 niż od razu pakować się na jakąś mega maszynę. Wielu ludzi nie rozumie że jazda motocyklem wymaga nauki, a ta powinna przebiegać jak w szkole od mały prostych rzeczy do coraz cięższych i bardziej wymagających. Mam nadzieję że ktoś zrozumiał ostatnie zdanie. :D Pozdrawiam<br><hr>DrianQo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/6/2014, 07:36

Komentatorzy napisał(a):To ja rozwiążę zagadkę skąd ten ból **** u motocyklistów w związku z liberalizacją przepisów. Jak ktoś wydął w cholerę szmalu na kursy i egzaminy, których przydatność w dodatku ocenia negatywnie, to go szlag trafia, że inny będzie mógł wsiąść na moto bez tego. howgh.<br><hr>jimbeam<br>
Większy ból to środowisko powinno mieć do idiotów którzy nie są w stanie opanować maszyny pokroju GSX-R 600 czy innego ściga a siadają na ten sprzęt nie dość że bez odpowiedniego ubioru to jeszcze bez uprawnień i sprawiają niesamowite zagrożenie na drogach.
Zrozumiałbym Twoje wytłumaczenie jeżeli byłoby tu pozwolenie na jazdę motocyklem o dowolnej pojemności i mocy ale tu jest pozwolenie tylko na 125ccm a do tego 15 KM, więc jak na kategorię A1.
Do tego kraj musi się rozwijać więc nie narzekajcie bo niema na co w tej ustawie.<br><hr>DrianQo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/6/2014, 16:07

Komentatorzy napisał(a):Mam wrażenie że ten artykuł jest w pewien sposób zainicjowany przez środowiska którym na rękę jest szerzenie" motocyklizmu" co ma się przełożyć na wyniki sprzedaży chociażby taniej odzieży motocyklowej... kto wiem być może sam autor prowadzi taki sklepik...<br><hr>Nieufny<br>
Tak siedzi sobie Lovtza za kasą, sprzedaje kominiarki i bieliznę termoaktywną z Chin. W swoim sklepie internetowym <a href="http://www.zadwazlote.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">www.zadwazlote.pl</a> odpisuje na maile od takich jak ty, którzy targują się o rękawice za 30 zł z Taiwanu :) Swoją drogą to wyobraźcie sobie widok... Już go w tym widzę ;) Buhahaha... <br><hr>Zgadnij kto ;)
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/6/2014, 11:08

generalnie, to chce mi sie na ciebie nakrzyczec. tak po polsku, bo kompletnie nie zgadzam sie z toba. jako glupi polak poklocilbym sie z toba, bo na milosc boska logiczna dyskusja nie bylaby oczywista. no ale tak: to, ze cos zadzialalo poza polska, to nie znaczy, ze u nas sie sprawdzi (jak mamy przyklad u nas nawet kryzys sie nie udal). polski narod, mimo ze wspanialy, to jednak ludzie ku*** i zawsze beda kombinowac i na pewno beda wykorzystywac ta otwartosc przepisow. martwi mnie b i 125. majac na uwadze pilsudskiego ocene naszego spoleczenstwa, wcale nie bedzie lepiej. wogole nie widze takiej wizji poprawy wizerunku motocyklistow, dzieki b-kierowcom na 125. nie widze rozladowania korkow. widze za to nieogarnietych, ktorzy beda tylko przeszkadzac, powodowac zagrozenie i zuzywac nfz-towe zasoby gipsu po pierwszym dwonie w kraweznik.
a wogole to i tak wszystko zaczyna sie od szkolenia. nie zmieni sie tych przepisow, to nic sie nie zmieni.<br><hr>b=125 > sceptyk
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê