problem z zx6r 1999r
• Strona 1 z 1
problem z zx6r 1999r
Mam problem z swoją kawą. Najpierw ustawiano mi gazniki puzniej naciagano rozrząd wymiana oleju świec i synchro gaznikow. I po przejechaniu około 1000 km strzelił w wydech i zgasł i nie mogę juz go odpalić. Mam pytanie za co się zabrać, czy może rozrzad do wymiany sam niewiem.
- digika
- Świeżak
ciekawe czy ma kompresje jak ma no to raczej nie jest rozrząd, ale chyba jak by ci łańcuch pękł to sie nie zawinie tam gdzieś wokół wału ? zdejmi pokrywe zaworów bedziesz wiedział czy to to xD a iskre ma ? jak ma to możesz elektrykę odrzucić
- Gladis7
- Świeżak
Ja to się nie spotkałem z naciąganiem rozrządu - raczej naciąganie motocyklisty to było??
Jak przy układzie gdzie pracuje AUTOMATYCZNY napinacz łańcuszka i sztywny łańcuch coś ci napięli??
Jak przy układzie gdzie pracuje AUTOMATYCZNY napinacz łańcuszka i sztywny łańcuch coś ci napięli??
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Są dwie możliwości, i na 99% tylko te dwie:
a) zapłon się przestawił (zerwało klin itp) - nie wiem czy w tym moto jest to możliwe
b) rozrząd się przestawił choćby o jeden ząbek. Ewidentnie widać, że nastąpiło spalanie mieszanki wtedy, gdy zawór wydechowy był otwarty.
a) zapłon się przestawił (zerwało klin itp) - nie wiem czy w tym moto jest to możliwe
b) rozrząd się przestawił choćby o jeden ząbek. Ewidentnie widać, że nastąpiło spalanie mieszanki wtedy, gdy zawór wydechowy był otwarty.
Kawasaki ER-5, 98r.
- jackal_pl
- Świeżak
Sorki ze tak późno piszę. A więc skończyło się tak, 8 zaworów pogietych uszkodzony wałek rozrządu, przy tym ucierpiał wał i jeden z 4 gaznikow walniety. Naprawa nie opłacalna kupiłem silnik G1 kompletny z gaznikami i mniejszym przebiegiem, maszyna chodzi jak należy. Winie za to wszystko mechanika który twierdził że każda kawa tak grzęzi i stwierdził że rozrzadu nie trzeba wymieniac a gazniki ustawił niby których nie dało się ustawic. Teraz mam zdrowy silnik 

- digika
- Świeżak
Mam jeszcze jedno pytanko, moj kolega kupił suzuki sv650s z 2005 r na wtryskach. Pali rano zawsze za trzecim razem i przy starcie na jedynce jest słaby nagle dostaje palera i staje na koło a na reszcie biegów jest ok. No i w miejskiej jezdzie na niskim gazie trochę szarpie no i na luzie nie ma stabilnych obrotów. Bak i filter paliwa wyczyscil . Moto ma przejechane 3.500mil to jest jakieś 5000 kilometrów, co moze być
- digika
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości