Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
Privot works robi chyba duże lepsze zestawy niż all bals. Przynajmniej przy łożyskach kół odniosłem takie wrażenie.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Najsolidniej i tak wychodzi przemierzyć stare tulejki i jeśli trzymają wymiar zostawić je w spokoju. A łożyska dobrać po wymiarze jakiejś dobrej firmy Koyo, uszczelniacze też nie są problem. Takie łożyska na pewno będą dużo wytrzymalsze niż te z zestawów. Orientowałem się i nie ma problemu z dostępnością (przynajmniej do drz). Po całej operacji żałowałem że tak nie zrobiłem.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Cześć. Po rozwaleniu w ciągu kilku godzin dwóch dętek w przednim kole postanowiłem, że zapytam bardziej doświadczonych od siebie (pewnie to mój pierwszy z wielu postów ale co tam).
Mój moto - Kawasaki KLX 250s. Kupione na weekendowe przejażdżki w lekkim terenie. Zarazem mój pierwszy motocykl. Doświadczenie motocyklowe zero, wiedza techniczna zero ale pracuję nad tym Dosłownie po kilku godzinach używania motocykla złapałem z przodu kapcia - jak się okazało był naderwany wentyl. Wymiana dętki u wulkanizatora na porządną, grubą dętkę poleconą mi przez sprzedawcę w serwisie. Zabiłem ją w dwie godziny. Nie wiem jeszcze jakie są uszkodzenia. Jeżdżę jak nowicjusz czyli raczej spokojnie. Wymyśliłem sobie, że miałem za niskie ciśnienie w oponie (ok. 1 atm) a zdarzało mi się też wyjeżdżać na asfalt i jechać z dość dużą prędkością. W instrukcji jest 1.5 atm ale naczytałem się, że w terenie powinno być mniej, tyle, że zapomniałem, że asfaltu też nie omijam. Czy ciśnienie to może być przyczyna? Jaki znaleźć złoty środek na ciśnienie przy jeździe powiedzmy 30%asfalt, 70% lekki teren?
No i druga sprawa? Czy możecie polecić jakieś dętki (producent) do jazdy w lekkim terenie, ale nie 100 zł/sztukę i też nie jak najtańsze, tylko po prostu dobre i wystarczające, sprawdzone przez Was? Przykładowe linki mile widziane. Z góry dziękuję
Mój moto - Kawasaki KLX 250s. Kupione na weekendowe przejażdżki w lekkim terenie. Zarazem mój pierwszy motocykl. Doświadczenie motocyklowe zero, wiedza techniczna zero ale pracuję nad tym Dosłownie po kilku godzinach używania motocykla złapałem z przodu kapcia - jak się okazało był naderwany wentyl. Wymiana dętki u wulkanizatora na porządną, grubą dętkę poleconą mi przez sprzedawcę w serwisie. Zabiłem ją w dwie godziny. Nie wiem jeszcze jakie są uszkodzenia. Jeżdżę jak nowicjusz czyli raczej spokojnie. Wymyśliłem sobie, że miałem za niskie ciśnienie w oponie (ok. 1 atm) a zdarzało mi się też wyjeżdżać na asfalt i jechać z dość dużą prędkością. W instrukcji jest 1.5 atm ale naczytałem się, że w terenie powinno być mniej, tyle, że zapomniałem, że asfaltu też nie omijam. Czy ciśnienie to może być przyczyna? Jaki znaleźć złoty środek na ciśnienie przy jeździe powiedzmy 30%asfalt, 70% lekki teren?
No i druga sprawa? Czy możecie polecić jakieś dętki (producent) do jazdy w lekkim terenie, ale nie 100 zł/sztukę i też nie jak najtańsze, tylko po prostu dobre i wystarczające, sprawdzone przez Was? Przykładowe linki mile widziane. Z góry dziękuję
-
PanSlimak - Świeżak
Jeśli w drugiej dętce padł też wentyl to znaczy że ci się opona obróciła. W crossach stosuje się trzymaki do opon (poszukaj jak to wygląda) i wtedy nawet na całkowitym kapciu nie ma prawa zerwać wentyla, dodatkowo jak masz nakrętkę na wentylu to pozbądź się jej albo przynajmniej nie dokręcaj (bo minimalny ruch i zerwie )
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Dużo wołasz za dwa koła ?
Powiedz mi, jak to tam wygląda w praktyce jak mam jedną felgę lekko podbitą, można powiedzieć, że niewidoczne, aczkolwiek czy podczas centrowania nie ma to jakiegoś większego znaczenia ?
Dobrze się składa bo na dniach będzie potrzeba zapleść kilka kółek i zbieram informacje
Powiedz mi, jak to tam wygląda w praktyce jak mam jedną felgę lekko podbitą, można powiedzieć, że niewidoczne, aczkolwiek czy podczas centrowania nie ma to jakiegoś większego znaczenia ?
Dobrze się składa bo na dniach będzie potrzeba zapleść kilka kółek i zbieram informacje
-
Street4Fun - Bywalec
prostujesz koła na jakis rolkach walcach cyz jak to sie tam robi ? czy tylko potrafisz zaszprychować i wycentrowac ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam! Za ile teraz wyrwe w miare dobra dt 125 - zalezy mi na rejestracji. Widze ze w miare dobre sa za okolo 3,5 tys czy to jest wygorowana cena czy poczekac i szukac okazji? Mozecie podeslac kilka ogloszen najlepiej blisko mojego regionu to jest Gorlice i w odleglosci od miasta o 150km moze wiecej. Bylbym bardzo wdzieczny. Pozdro
- striker02
- Świeżak
ciezko powiedziec za ile, 3500 to cena za którą na pewno da sie wyrwac. ale zalezy co masz na mysli dobra, dla kogos dobra to moto prawie salonowe 5 tys km przebiegu, kilka rysek... a dla kogos to moto które samo jedzie o własnych siłach. szukaj na allegro i tablicy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam, do wymiany mam tarcze sprzęgłowe i sprężyny. http://allegro.pl/tarcze-sprzegla-sprze ... 35812.html na tej aukcji jest wymieniony mój model suzuki dr 125 sf42a 98r, ale w komplecie jest 5 tarcz, a dr ma 6 biegów i teraz nie wiem, czy te tarcze będą ok? Sprężyny powinny być ok http://allegro.pl/sprezyny-sprzeglowe-e ... 56574.html
Proszę o szybką odpowiedź, bo w sobotę chce zacząć sezon ;D z góry dzięki.
Pozdro.
PS: A co myślicie o tym? http://allegro.pl/tarcze-sprzeglo-sprez ... 39787.html
Niby jest 99-01r, ale z tego co pamiętam modele z tych roczników niczym się nie różnią, od mojego.
Proszę o szybką odpowiedź, bo w sobotę chce zacząć sezon ;D z góry dzięki.
Pozdro.
PS: A co myślicie o tym? http://allegro.pl/tarcze-sprzeglo-sprez ... 39787.html
Niby jest 99-01r, ale z tego co pamiętam modele z tych roczników niczym się nie różnią, od mojego.
-
maniutek1996 - Świeżak
Co ma ilość biegów do ilości tarcz sprzęgłowych?
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Pod względem mechaniki jestem kompletnie tępy
Już doczytałem, ze jedno z drugim nie ma nic wspólnego...
Już doczytałem, ze jedno z drugim nie ma nic wspólnego...
-
maniutek1996 - Świeżak
Witaj ,,Street4Fun”.
Dostosowuję się do sugestii klienta a w twoim przypadku to już widać, że będzie z rabatem, bo większa robota ( ilość kół ).
Na pewno będziesz zadowolony.
Jestem pod tel. Jak by, co.
Pozdrawiam.
Witaj ,,henio12323”.
Zaplatam i centrujÄ™.
Prostowanie walcarką i tak nie usuwa naprężeń powstałych w wyniku udaru.
Może lepiej jednak nową obręcz założyć?
Nie mamy dziewięciu żyć, nie jesteśmy kotami
Pozdrawiam.
Dostosowuję się do sugestii klienta a w twoim przypadku to już widać, że będzie z rabatem, bo większa robota ( ilość kół ).
Na pewno będziesz zadowolony.
Jestem pod tel. Jak by, co.
Pozdrawiam.
Witaj ,,henio12323”.
Zaplatam i centrujÄ™.
Prostowanie walcarką i tak nie usuwa naprężeń powstałych w wyniku udaru.
Może lepiej jednak nową obręcz założyć?
Nie mamy dziewięciu żyć, nie jesteśmy kotami
Pozdrawiam.
Perfekcyjnie centruję koła motocyklowe
609716862
609716862
- Centro
- Świeżak
Honda: xr250, xlr 250.
Kawasaki: KDX 250, KLX 250, KLR 250.
Suzuki: DR-Z 250.
Yamaha: WR 250R, TTR 250, XT 250.
Tu masz wszystko napisane przez Beavis: viewtopic.php?t=7951
Kawasaki: KDX 250, KLX 250, KLR 250.
Suzuki: DR-Z 250.
Yamaha: WR 250R, TTR 250, XT 250.
Tu masz wszystko napisane przez Beavis: viewtopic.php?t=7951
Honda Cr 125 | https://www.facebook.com/Polskietorymot ... 8453028154
- sylwek199888
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość