Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
co tu robi RD ? przecież to moto ma niewiele wspolnego z terenem
szczerze aukcji nie ma co oceniac bo tutaj wszystko zalezy od mechaniki, sprzety nie są nowe wiec wygląd jest jaki jest. najwazniejsze w jakim stanie technicznie jak hamulce zawieszenie no i silnik. wszystkie wymienione wyzej są warte polecenia - kwestia co ci sie podoba i czego oczekujesz. ale czy DT czy mtx to podobna klasa motocykli więc obojętne praktycznie co wybierzesz

szczerze aukcji nie ma co oceniac bo tutaj wszystko zalezy od mechaniki, sprzety nie są nowe wiec wygląd jest jaki jest. najwazniejsze w jakim stanie technicznie jak hamulce zawieszenie no i silnik. wszystkie wymienione wyzej są warte polecenia - kwestia co ci sie podoba i czego oczekujesz. ale czy DT czy mtx to podobna klasa motocykli więc obojętne praktycznie co wybierzesz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
rd to typowe enduro ?
to ty chyba typowego enduro nie widziałeś na oczy
to szosówka ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no bo sie nie nadaje ;P od biedy mozna przejechac ( scigaczem też ;P ) ale to nie jest motocykl w teren tylko na asfalt. yamaha w teren tego typu to DT nie RD
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
wawzon - Bywalec
Czesc
Zastanawiam sie nad kupnem,jakies 125 2T to chyba sie nazywa hard enduro, nie chodzi mi o cos na tor , lecz bardziej, las, pola, jakies wydmy, piachy, bloto czy tez przejazd droga. Chcialbym wszelakie opinie na temat danych maszyn, jak z naprawami, koszta, jak Wasze wrazenia, to ja moze podam pare marek od siebie,
ktm sx 125
honda cr 125
suzuki rm 125
Kawasaki KMX125
czy ???Kawasaki kx 125 ???
Zachecam Was do pisania o tych i rozpisywania sie o innych sprzetach, ich plusy i minusy, dzieki wielkie. amator ale zawziety .
widzialem rowniez ze czasami ludzie pytaja sie o gabaryty jezdzca Very Happy 180cm 89 kg
Zastanawiam sie nad kupnem,jakies 125 2T to chyba sie nazywa hard enduro, nie chodzi mi o cos na tor , lecz bardziej, las, pola, jakies wydmy, piachy, bloto czy tez przejazd droga. Chcialbym wszelakie opinie na temat danych maszyn, jak z naprawami, koszta, jak Wasze wrazenia, to ja moze podam pare marek od siebie,
ktm sx 125
honda cr 125
suzuki rm 125
Kawasaki KMX125
czy ???Kawasaki kx 125 ???
Zachecam Was do pisania o tych i rozpisywania sie o innych sprzetach, ich plusy i minusy, dzieki wielkie. amator ale zawziety .
widzialem rowniez ze czasami ludzie pytaja sie o gabaryty jezdzca Very Happy 180cm 89 kg
- karoweed
- Świeżak
sx/cr/rm/kx/yz to crossy jeśli szukasz hard enduro to masz z 2t do wyboru ktma exc/ husqvarne wr . Kmx to soft enduro i teraz czego oczekujesz? Mega mocy, lekkości i łatwości prowadzenia lecz z drogimi jak w crossówkach remontami czy przeciętnej mocy wagi itp z dość rzadkimi remontami(ile chcesz tym jeździć i ile rocznie masz na utrzymanie nie licząc paliwa i olei)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Tak w miedzy czasie zapoznalem sie ze tak powiem, z tymi sprzetami co podales.
Teraz to czego oczekuje , tak pierwsza opcja ktora podales powiem ze podchodzi mi bardziej, moc, lekkosc latwosc prowadzenia z remontami, ale jak mozesz to chetnie przeczytam propozycje z obu zagadnien. Co do tego Ile bede jezdzil ? kilka razy w roku , na utrzymanie rocznie ? powiedzmy 2k . Mialaby to byc rozrywka get bede w kraju,moze byc bez homologacji, dlatego teraz mam drugie pytanie o taki sprzet tylko na codzienne uzytkowanie powiedzmy co weekend , tu juz z homologacja .
Teraz to czego oczekuje , tak pierwsza opcja ktora podales powiem ze podchodzi mi bardziej, moc, lekkosc latwosc prowadzenia z remontami, ale jak mozesz to chetnie przeczytam propozycje z obu zagadnien. Co do tego Ile bede jezdzil ? kilka razy w roku , na utrzymanie rocznie ? powiedzmy 2k . Mialaby to byc rozrywka get bede w kraju,moze byc bez homologacji, dlatego teraz mam drugie pytanie o taki sprzet tylko na codzienne uzytkowanie powiedzmy co weekend , tu juz z homologacja .
- karoweed
- Świeżak
Może wyjaśnijmy kilka pojęć :
Utrzymanie roczne ; czyli nie liczymy benzyny, olejów itp. (Chodzi o tłok, korba, łożyska i elementy eksploatacyjne)
Soft Enduro(tanie w utrzymaniu, cięższe od Hard Enduro i Crosówek) czyli DT125, KMX125 itp...
Hard enduro(koszty utrzymania mniej więcej jak w crosówce, są lekkie i mają inne przełożenia, ale to praktycznie crosówki) : EXC, WR
I crosówki(czyli najdroższe w utrzymaniu, lekkie i najlepiej tylko na torze się sprawdzają) : CR, SX, KX, YZ, RM.
Jak zamierzasz latać po polach i lasach, to hard enduro ci nie potrzebne, zwykły Soft ci starczy, kieszeni też nie przetrzepie.
Utrzymanie roczne ; czyli nie liczymy benzyny, olejów itp. (Chodzi o tłok, korba, łożyska i elementy eksploatacyjne)
Soft Enduro(tanie w utrzymaniu, cięższe od Hard Enduro i Crosówek) czyli DT125, KMX125 itp...
Hard enduro(koszty utrzymania mniej więcej jak w crosówce, są lekkie i mają inne przełożenia, ale to praktycznie crosówki) : EXC, WR
I crosówki(czyli najdroższe w utrzymaniu, lekkie i najlepiej tylko na torze się sprawdzają) : CR, SX, KX, YZ, RM.
Jak zamierzasz latać po polach i lasach, to hard enduro ci nie potrzebne, zwykły Soft ci starczy, kieszeni też nie przetrzepie.
-
Street4Fun - Bywalec
Street4Fun oczywistych pojec jak utrzymanie roczne, sory ale nie musisz tego wyjasniac, napisalem przeciez ze moge przeznaczyc powiedzmy 2 tysiace .
Wiedz widzialbym moje upodobania w Hard enduro , choc widzialem tez ze ludzie polecaja CR , SX , RM jako hard enduro , moze te zmylily mnie filmiki jakie ogladalem o tych maszynach, jak ludzie pomykaja na nich po takich terenach jakie mi sie wlasnie widza .
Jesli sie myle poprawcie mnie, a co do napraw, na taka jazde jaka podalem, ile wyniesie roczne trzepanie kieszeni jak mowisz ?
Wiedz widzialbym moje upodobania w Hard enduro , choc widzialem tez ze ludzie polecaja CR , SX , RM jako hard enduro , moze te zmylily mnie filmiki jakie ogladalem o tych maszynach, jak ludzie pomykaja na nich po takich terenach jakie mi sie wlasnie widza .
Jesli sie myle poprawcie mnie, a co do napraw, na taka jazde jaka podalem, ile wyniesie roczne trzepanie kieszeni jak mowisz ?
- karoweed
- Świeżak
cross to sx rm cr itp
hard enduro to exc, wr, itp.
poczytaj troche istniejących tematów bo setki razy były podawane cenniki - na szybko, przy hard enduro 500-2000 zł rocznie w same częsci średnio
hard enduro to exc, wr, itp.
poczytaj troche istniejących tematów bo setki razy były podawane cenniki - na szybko, przy hard enduro 500-2000 zł rocznie w same częsci średnio
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam, jestem tutaj nowy i od jakiegoś czasu zastanawiam sie nad kupnem jakiegos enduro w 2t, zastanawiam sie nad kawasaki kdx 125 lub honda crm 125, niestety nie znalazłem dużo interesujących mnie informacji na ich temat. Jeździłem kiedyś troche na dr 350 i jak wypadają moca te dwa motorki do niej? Zamierzam jeździć po lasach i jakiś polnych drogach, i czy nadąże za xt 350 i ttr 600 bo zamierzam jeździć z kolegami. I ile właściwie mają koni, jedni piszą że 26 inni 30 a jeszcze inni 34. Myślałem też nad cr 125 ale nie wiem czy maszyna nie bedzie troche uciązliwa tzn nie sponiewiera mnie ;P Dzięki za odpowiedź.
- gumowy
- Świeżak
Cr nie jest enduro
Jeśli zamierzasz jeździć po lasach, polnych drogach itp to nie kupuj cr. Może powiesz nam ile masz do wydania ?

Honda Cr 125 | https://www.facebook.com/Polskietorymot ... 8453028154
- sylwek199888
- Świeżak
Tak wiem ze cr to nie enduro, nie mówie że tylko enduro mnie interesuje. Myślę nad czymś do 5tys, jak będzie mało to poczekam i dozbieram jeszcze. W 2t to wole kupić coś tańszego i sobie wyremontować. Chciałem jakiejś informacji jak wypadają te hondy crm i kawy kdx, ale mało o nich na forum 

- gumowy
- Świeżak
kdx troche nietypy ale fajne sprzety crm podobnej klasy. są dosyc mocne, niezłe na początek do enduro a i po torze mx da sie popyrkać
no i cena utrzymania zdecydowanie niższa niz w przypadku hondy CR np.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
przede wszystkim KM nie km, po 2 moc to nie wszystko liczy sie jeszcze moment obrotowy i sposób oddania mocy... bo to głownie ma znaczenie w terenie. crm jest dosyc mocna do lasu bez ostrych podjazdów 100% wystarczająca
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości