Dobre, tanie enduro do jazdy w lesie
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Dobre, tanie enduro do jazdy w lesie
Witam. Chcę zakupić jakiegoś enduraka do jazdy w lesie. Miałem crossa ale utrzymanie go mnie przerosło. Tak wiec szukam enduro najlepiej 4t by koszty eksploatacji były tanie do około 6000 pln najlepiej jak najmniej w miarę lekkiego, niezawodnego (by często się nie psuł ). Wiem, że 6000zł jest może nie jakąś wielką kwotą ale tyle mam. Na oku mam:
-Husqvarne TE 410 z 98r.,
-Kawasaki KLX 250 z 93r.
-Yamaha wr 426 ( w tej cenie kiepsko znaleźć)
Dział offroad // Boshi
-Husqvarne TE 410 z 98r.,
-Kawasaki KLX 250 z 93r.
-Yamaha wr 426 ( w tej cenie kiepsko znaleźć)
Dział offroad // Boshi
- Kaczuch
- Świeżak
Przypominam, że obowiązuje zakaz wjazdu do lasu pojazdami mechanicznymi, zaprzęgowymi itd. Dotyczy to także dróg leśnych, niepublicznych, z wyjątkiem dróg oznakowanych, prowadzących do leśniczówki czy biwaku.
-
Angler - Bywalec
odpusc husqvarne - stare 4T to sÄ… padliny
skoro przerastała cie crossowka to kupując WR 426 narazasz sie na zblizone koszta, zaleznie od stanu coraz więcej maszyn jest w stanie opłakanym wiec tez odpusc
klx 250 moto swietne ale cięzko dostepne
pozatym dziwny masz system wartosci do jednego worka wrzucasz soft klxa 250 i WR 426 wyczynówke
za 6 tysi pomysl o suzuki DR 350, ktmie lc4 400 to sÄ… tanie sprzety
skoro przerastała cie crossowka to kupując WR 426 narazasz sie na zblizone koszta, zaleznie od stanu coraz więcej maszyn jest w stanie opłakanym wiec tez odpusc
klx 250 moto swietne ale cięzko dostepne
pozatym dziwny masz system wartosci do jednego worka wrzucasz soft klxa 250 i WR 426 wyczynówke

za 6 tysi pomysl o suzuki DR 350, ktmie lc4 400 to sÄ… tanie sprzety
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Za trupa klx chca 4tys (ja szukalem zarejestrowanego). Remont 4t to kwota 1500-3000. Kupilem ladnego kmx125. Wada to duzo pali a poza tym to lekki i poreczny. Nic nie robisz i jezdzisz. W dwa tygodnie zrobilem 500km. Jakbym kupil wr to za dwa tygodnie mialbym regulacje zaworow i wymiane oleju.
Do jazdy spokojnej nie sportowej
Do jazdy spokojnej nie sportowej

-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
Kup DT125 i będziesz zadowolony, za taką kasę wyrwiesz ładną, zadbaną i po remoncie sztukę.
Możesz też dozbierać i polować na ciekawe Suzuki DRZ400 na brudasach, za 6k też dobry sprzęt można wyrwać ale bez papierów.
DR350 super sprzęt, na lasy stworzony, za takie pieniądze w dobrym stanie i z papierami można znaleźć.
Możesz też dozbierać i polować na ciekawe Suzuki DRZ400 na brudasach, za 6k też dobry sprzęt można wyrwać ale bez papierów.
DR350 super sprzęt, na lasy stworzony, za takie pieniądze w dobrym stanie i z papierami można znaleźć.
-
Street4Fun - Bywalec
Każda wyczynówka pochłania praktycznie tyle samo pieniędzy.
Jak będzie latał po lasach to ona go nie zje, tylko połknie w całości.
No cóż, twoja decyzja, postanowiłeś z wyczyna przesiąść się na inny wyczyn, ale koszta cię niestety nie ominą.
Ale co poradzić, niech ci służy jak najdłużej i bez problemów.
Jak będzie latał po lasach to ona go nie zje, tylko połknie w całości.
No cóż, twoja decyzja, postanowiłeś z wyczyna przesiąść się na inny wyczyn, ale koszta cię niestety nie ominą.
Ale co poradzić, niech ci służy jak najdłużej i bez problemów.
-
Street4Fun - Bywalec
Angler napisał(a):Przypominam, że obowiązuje zakaz wjazdu do lasu pojazdami mechanicznymi, zaprzęgowymi itd. Dotyczy to także dróg leśnych, niepublicznych, z wyjątkiem dróg oznakowanych, prowadzących do leśniczówki czy biwaku.
Tak jak palenie w miejscach publicznych...
Dodam jeszcze, że nie ma najmniejszego znaczenia czy las jest prywatny czy państwowy, jeździć nie wolno i koniec, dlatego właśnie takie przepisy się łamie

Co do tematu, to już jest po ptakach, ale nikt w tej kwocie nie wziął pod uwagę XT 600, do tego jest jeszcze Xt 350 i TT 350 a nawet XR 600

No ale już jest po temacie, także gratuluję zakupu, niech służy

XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
Dzięki narazie chodzi jak rakieta. Co do exc nic nie wiedziałem w tej cenie sensownego. Miałem kupić KTM SX 250 2008 za 6k troche było do zrobienia, ale i tak sie opłacało. Niestety po 100m już nie chciałem na to wsiadac bo mnie wytargało
- Kaczuch
- Świeżak
nazwa - exc jest stworzone do lasu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam ponownie. Panowie to samo pytanie lecz troszkę większy budżet bo 7 tyś na cr znajdują się kupcy, a ja chce zacząć jeździć bardziej bezawaryjnie niż sportowo. Hondy jeszcze nie sprzedałem lecz wole dłużej i na spokojnie poszukać. Znalazłem faworyta dokładniej Suzuki DRZ 400 e z 2000r. da to rade po lasach i jak z awaryjnością ? Jest to soft enduro choć ten e taki średniak pomiędzy hard, a soft bo ma koło 50 km przy 120 kg nie jest źle ( o ile nie mam złych informacji).
- Kaczuch
- Świeżak
6 a 7 tysiecy róznica niewielka
DRZ to dobry sprzęt, jak na osiągi i ogólnie na ocene motocykla podczas jazdy w terenie to wypada stosunek ceny zakupu/remontów do jezdnosci wypada swietnie. utrzymanie niewielkie bo czesci są dosyc tanie, wiec ewentualna generalka kosztuje i tak nie duzo, mniej na pewno niz jakas yamaha 426. spoko kumpel nawet startował w zawodach cross country, po torze też da rade sie pobawic. no i tak jest to taki środek miedzy soft a hard enduro. ogólnie to moto jest cięzkie i to czuć. jak pcham swoje EXC 525, to jest mi łatwiej to pchać niż DRZ bez góry silnika i bez całego stelaża tylnego... i to w terenie czuć no ale za tą kase cięzko o cos lepszego. chyba że potem bedziesz miał sporo $$ na utrzymanie to mozna rozglądac sie za exc 450

DRZ to dobry sprzęt, jak na osiągi i ogólnie na ocene motocykla podczas jazdy w terenie to wypada stosunek ceny zakupu/remontów do jezdnosci wypada swietnie. utrzymanie niewielkie bo czesci są dosyc tanie, wiec ewentualna generalka kosztuje i tak nie duzo, mniej na pewno niz jakas yamaha 426. spoko kumpel nawet startował w zawodach cross country, po torze też da rade sie pobawic. no i tak jest to taki środek miedzy soft a hard enduro. ogólnie to moto jest cięzkie i to czuć. jak pcham swoje EXC 525, to jest mi łatwiej to pchać niż DRZ bez góry silnika i bez całego stelaża tylnego... i to w terenie czuć no ale za tą kase cięzko o cos lepszego. chyba że potem bedziesz miał sporo $$ na utrzymanie to mozna rozglądac sie za exc 450
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A co sÄ…dzisz o tym http://tablica.pl/oferta/ktm-lc4-400-CID5-ID51O9r.html jest niedaleko, a suzuki sprzÄ…tli mi sprzed nosa. Jeszcze :
http://tablica.pl/oferta/yamaha-wr-400- ... 3c0d4065b4
Jak wypada ta wr z tego rocznika jeżeli jeźdze po lesie, nie pałuje. Tak mniej więcej ile kosztuje utrzymanie jej ? Może są jeszcze jakieś enduraki takie ale nie chce dr 350 np. bo dla mnie to nie wygląda i pewnie bede nie zadowlony,
Jak wypada ta wr z tego rocznika jeżeli jeźdze po lesie, nie pałuje. Tak mniej więcej ile kosztuje utrzymanie jej ? Może są jeszcze jakieś enduraki takie ale nie chce dr 350 np. bo dla mnie to nie wygląda i pewnie bede nie zadowlony,
- Kaczuch
- Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości