Åšcigacz do 90ccm
• Strona 1 z 1
Åšcigacz do 90ccm
Siema
Jestem zainteresowany kupnem ścigacza, dokładniej:
http://tablica.pl/oferta/yamaha-tzr-200 ... cbef60c858
Byłby to mój pierwszy motocykl więc chciałbym usłyszeć wasze opinie, może zaproponowalibyście mi coś podobnego.
Cena jaką chciałbym przeznaczyć na motocykl to około 3000zł

Jestem zainteresowany kupnem ścigacza, dokładniej:
http://tablica.pl/oferta/yamaha-tzr-200 ... cbef60c858
Byłby to mój pierwszy motocykl więc chciałbym usłyszeć wasze opinie, może zaproponowalibyście mi coś podobnego.
Cena jaką chciałbym przeznaczyć na motocykl to około 3000zł
Ostatnio edytowano 1/2/2014, 12:43 przez lukas7666, łącznie edytowano 2 razy
- lukas7666
- Świeżak
Do 3200PLN musisz doliczyć koszty tÅ‚umaczenia, rejestracji, ubezpieczenia, skarbówki (nic nie da wpisanie w umowÄ™ np 1000PLN, sprawdzajÄ… wartość katalogowÄ… i od tego podatek), do tego dobry kask i chemia, pewnie klocki napÄ™d czy opona koÅ„czÄ… swój żywot, a to dodatkowe € kosztuje. W dodatku jedno mi siÄ™ nie zgadza: sprzedawca twierdzi, że jest popsuty tylko moduÅ‚, a taki można kupić za +/- 50zÅ‚ i sprzedać moto przynajmniej 500zÅ‚ drożej. WiÄ™c osobiÅ›cie nie wierzÄ™, że niska cena jest przez niesprawny moduÅ‚. W dodatku w moich okolicach istnieje firma sprowadzajÄ…ca skutery/motorowery z francji, TZR z 04r z brakujÄ…cymi plastikami, poobijana kosztowaÅ‚a tyle co ta z linku. WiÄ™c przekalkuluj czy Ci siÄ™ opÅ‚aci, oczywiÅ›cie możesz jechać obejrzeć, tylko musisz wziąć kogoÅ› kto siÄ™ naprawdÄ™ zna, a nie kogoÅ› kto myÅ›li że siÄ™ zna, bo dziesięć lat temu jeździÅ‚ WSKÄ… czy Rometem.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Widzę, że jak narazie najwięcej głosów ma Aprilia RS.
Zainteresował mnie również ten motocykl: http://tablica.pl/oferta/honda-ns1-nsr7 ... 81be183b4e
co o nim sÄ…dzicie?
Zainteresował mnie również ten motocykl: http://tablica.pl/oferta/honda-ns1-nsr7 ... 81be183b4e
co o nim sÄ…dzicie?
- lukas7666
- Świeżak
lukas7666 napisał(a):Widzę, że jak narazie najwięcej głosów ma Aprilia RS.
Tzn tak: trzy poza Hondą mają te samo serce, do Aprilii jest chyba najwięcej części i jest średnia cenowo, do Yamahy są prawdopodobnie najdroższe elementy, jest też najdroższym motorowerem w tej klasie, a Peugeot ma najsłabszy asortyment części, ale jest tańszy w tej klasie motorowerów. Więc wybierz taki, który Ci najbardziej pasuje. Np RS ma świetne hamulce, przód trochę za miękki, a tył ciut za twardy, ja się przyzwyczaiłem i jest dla mnie idealna ale chcę też dać obiektywną opinię. Najlepiej żebyś obejrzał kazdy z tych trzech i porównał, nawet jeśli są za drogie lub porozbijane, chodzi tylko o porównanie, rozumiesz? Porównasz pozycję, hamulce, pracę zawieszenia i znajdziesz swój typ. Co do Hondy to nie miałem styczności, wygląda starzej niż np TZR, ale cena wydaje mi się ok, zwłaszcza że mamy 80 i komfort jazdy pod kątem osiągów jest dużo wyższy, poza tym am6 to modyfikacjach typu cylinder 80cm3 będzie miał mniejszą trwałość, a do tego koniecznie trzeba zmienić gaźnik więc idą duże koszty. Chyba że zmienisz wał pod 80tkę, ale tu weź sobie do serca dwa ostatnie słowa w poprzednim zdaniu. Ostatecznie to NS wychodzi najkorzystniej, a jeśli z am6 to bierz RS.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Speedy dobrze prawi
Na TZR'kę nie ma co patrzeć (dla bananów) NS'ka w utrzymaniu nie sprawi dużych kosztów, są to raczej bez awaryjne silniki Hondowskie. Mówię ogólnie a nie o egzemplarzu z linku. A o tej z linku to zależy jak zostały zrobione mody, na jakiej jakości i z jaką dokładnością. Nie przypominam sobie takiego malowania w NS'ce. RS to typowe am6, z częściami nie ma problemów większych i szybko się z nią oswoisz. Ale mam nadzieję że liczysz się z tym że takie coś czyli że masz w dowodzie wbite 50ccm a masz np. 80ccm jest nielegalne?

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości