Zobacz wÄ…tek - Åšcigacz do 90ccm
NAS Analytics TAG

Åšcigacz do 90ccm

i inne małe pojemności
_________

Który motocykl według was jest "najlepszy" ???

Honda NS
1
14%
Yamaha TZR
3
43%
Aprilia RS
3
43%
Peugeot XR
0
Brak głosów
Peugeot XR
0
Brak głosów

Liczba głosów : 7

Åšcigacz do 90ccm

Postprzez lukas7666 » 31/1/2014, 20:06

Siema :)

Jestem zainteresowany kupnem ścigacza, dokładniej:
http://tablica.pl/oferta/yamaha-tzr-200 ... cbef60c858

Byłby to mój pierwszy motocykl więc chciałbym usłyszeć wasze opinie, może zaproponowalibyście mi coś podobnego.

Cena jaką chciałbym przeznaczyć na motocykl to około 3000zł
Ostatnio edytowano 1/2/2014, 12:43 przez lukas7666, łącznie edytowano 2 razy
lukas7666
Świeżak

Postprzez SpeedyGonzales » 1/2/2014, 00:11

Do 3200PLN musisz doliczyć koszty tÅ‚umaczenia, rejestracji, ubezpieczenia, skarbówki (nic nie da wpisanie w umowÄ™ np 1000PLN, sprawdzajÄ… wartość katalogowÄ… i od tego podatek), do tego dobry kask i chemia, pewnie klocki napÄ™d czy opona koÅ„czÄ… swój żywot, a to dodatkowe € kosztuje. W dodatku jedno mi siÄ™ nie zgadza: sprzedawca twierdzi, że jest popsuty tylko moduÅ‚, a taki można kupić za +/- 50zÅ‚ i sprzedać moto przynajmniej 500zÅ‚ drożej. WiÄ™c osobiÅ›cie nie wierzÄ™, że niska cena jest przez niesprawny moduÅ‚. W dodatku w moich okolicach istnieje firma sprowadzajÄ…ca skutery/motorowery z francji, TZR z 04r z brakujÄ…cymi plastikami, poobijana kosztowaÅ‚a tyle co ta z linku. WiÄ™c przekalkuluj czy Ci siÄ™ opÅ‚aci, oczywiÅ›cie możesz jechać obejrzeć, tylko musisz wziąć kogoÅ› kto siÄ™ naprawdÄ™ zna, a nie kogoÅ› kto myÅ›li że siÄ™ zna, bo dziesięć lat temu jeździÅ‚ WSKÄ… czy Rometem.
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum

Postprzez lukas7666 » 1/2/2014, 18:27

Widzę, że jak narazie najwięcej głosów ma Aprilia RS.

Zainteresował mnie również ten motocykl: http://tablica.pl/oferta/honda-ns1-nsr7 ... 81be183b4e
co o nim sÄ…dzicie?
lukas7666
Świeżak

Postprzez SpeedyGonzales » 1/2/2014, 19:51

lukas7666 napisał(a):Widzę, że jak narazie najwięcej głosów ma Aprilia RS.

Tzn tak: trzy poza Hondą mają te samo serce, do Aprilii jest chyba najwięcej części i jest średnia cenowo, do Yamahy są prawdopodobnie najdroższe elementy, jest też najdroższym motorowerem w tej klasie, a Peugeot ma najsłabszy asortyment części, ale jest tańszy w tej klasie motorowerów. Więc wybierz taki, który Ci najbardziej pasuje. Np RS ma świetne hamulce, przód trochę za miękki, a tył ciut za twardy, ja się przyzwyczaiłem i jest dla mnie idealna ale chcę też dać obiektywną opinię. Najlepiej żebyś obejrzał kazdy z tych trzech i porównał, nawet jeśli są za drogie lub porozbijane, chodzi tylko o porównanie, rozumiesz? Porównasz pozycję, hamulce, pracę zawieszenia i znajdziesz swój typ. Co do Hondy to nie miałem styczności, wygląda starzej niż np TZR, ale cena wydaje mi się ok, zwłaszcza że mamy 80 i komfort jazdy pod kątem osiągów jest dużo wyższy, poza tym am6 to modyfikacjach typu cylinder 80cm3 będzie miał mniejszą trwałość, a do tego koniecznie trzeba zmienić gaźnik więc idą duże koszty. Chyba że zmienisz wał pod 80tkę, ale tu weź sobie do serca dwa ostatnie słowa w poprzednim zdaniu. Ostatecznie to NS wychodzi najkorzystniej, a jeśli z am6 to bierz RS.
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum

Postprzez cioracz » 2/2/2014, 09:05

Speedy dobrze prawi :) Na TZR'kę nie ma co patrzeć (dla bananów) NS'ka w utrzymaniu nie sprawi dużych kosztów, są to raczej bez awaryjne silniki Hondowskie. Mówię ogólnie a nie o egzemplarzu z linku. A o tej z linku to zależy jak zostały zrobione mody, na jakiej jakości i z jaką dokładnością. Nie przypominam sobie takiego malowania w NS'ce. RS to typowe am6, z częściami nie ma problemów większych i szybko się z nią oswoisz. Ale mam nadzieję że liczysz się z tym że takie coś czyli że masz w dowodzie wbite 50ccm a masz np. 80ccm jest nielegalne?
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
cioracz
Mieszkaniec forum

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê