trudne sprawy czyszczenie kravec
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
-
melvin - PierwszyOkrutny
melvin trochę przesadzasz, nawet instrukcja do MG-42 podaje tylko 1500 patron na minutę. A co do wilka - potrafi pokonywać bardzo duże odległości, jeżeli ma do dyspozycji ładne ciągi zakrzewień i zadrzewień to może bez trudu pokonać kilkadziesiąt kilometrów w ciągu dnia i nawet kilkaset w ciągu tygodnia.
suhy-19 nie martw się, mnie nie o przyjemności cielesne chodzi, a o ochronę licznych cierpiących, przez zbyt dużą popilację lisa, gatunków.
suhy-19 nie martw się, mnie nie o przyjemności cielesne chodzi, a o ochronę licznych cierpiących, przez zbyt dużą popilację lisa, gatunków.
-
Angler - Bywalec
1500 jest to szybkostrzelnosc teoretyczna tak wiec proponuje jeszcze to podzielic na 2
kiedys z kolegami polowalismy na lisy
ale przestalismy jak podczas jednego (polowania) dachowalismy samochodem bo kolega pomylil lisa z kamieniem 

kiedys z kolegami polowalismy na lisy

aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
Widocznie złe źródło widziałem, wiem że to teoretyczna szybkostrzelność, przecież żadna lufa zamontowana na stałe nie wytrzyma takiej temperatury... Mimo wszystko jak na tamte czasy narzędzie idealne do wykonywania masowych egzekucji.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
melvin z tego co wiem, to Browning podczas prezentacji swoich projektów, często wystrzeliwał po kilka tysięcy pocisków w jednej serii. Ze swojego pierwszego karbinu maszynowego musiał utrzymać ciągły ogień przez 3 minuty, żeby wojsko przyjęło projekt (1800 naboi), wedle relacji świadków naocznych, pociski zaczynały się już topić w komorze nabojowej i roztopiony ołów latał we wszystkie strony.. Z kolei z chłodzonego wodą m1917 rzekomo wystrzelił 40 000 pocisków bez zacięcia w 48min i 12s.
Fakt, że po takich próbach lufa zaczęła by siać kulami na wszystkie strony to już osobna sprawa.
Fakt, że po takich próbach lufa zaczęła by siać kulami na wszystkie strony to już osobna sprawa.
-
Angler - Bywalec
suhy-19 pierwszy CKM to jeszcze czasy XIX wieku, kiedy to często stosowano jeszcze naboje w pełni ołowiane, a jak wiadomo ołów ma niską temperaturę topnienia.
W dziedzinie uzbrojenia konwencjonalnego nie wprowadzono w zasadzie żadnych większych innowacji (no może poza plastikami wszechobecnymi) od drugiej wojny światowej, nawet Armia USA używa CKM'ów zaprojektowanych w 1921roku, a większość karabinów wyborowych opiera się dalej na zamku mausera z 1898 roku.
W dziedzinie uzbrojenia konwencjonalnego nie wprowadzono w zasadzie żadnych większych innowacji (no może poza plastikami wszechobecnymi) od drugiej wojny światowej, nawet Armia USA używa CKM'ów zaprojektowanych w 1921roku, a większość karabinów wyborowych opiera się dalej na zamku mausera z 1898 roku.
-
Angler - Bywalec
U mnie głównie kłusownicy itp. nie są lubiani. Jestem badylarzem (czyli sadownikiem) i czasami jak pójdzie taka salwa ze śrutów to małe drzewka to źle znoszą, ale jak parę zajęcy upolują to źle nie jest 

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
viewtopic.php?p=940661#940661
ktoś ma jakis pomysł?
//swoją drogą, r1 co kumplwi zwinęli:
http://info.radiopark.com.pl/index.php/ ... adli-motor
ktoś ma jakis pomysł?
//swoją drogą, r1 co kumplwi zwinęli:
http://info.radiopark.com.pl/index.php/ ... adli-motor
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Pytanko:
Ile wolac za stelaz z kufrem Yamahy do mojego FZ6 ? Bo gosc chce odkupic, a przy sprzedazy moto i tak ceny nie urwe. Sek w tym ze nie ma na alledrogo ani na tablicy, wiec nie moge okreslic mniej wiecej ceny :>
Ile wolac za stelaz z kufrem Yamahy do mojego FZ6 ? Bo gosc chce odkupic, a przy sprzedazy moto i tak ceny nie urwe. Sek w tym ze nie ma na alledrogo ani na tablicy, wiec nie moge okreslic mniej wiecej ceny :>
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl