Zobacz wÄ…tek - proszÄ™ o pomoc
NAS Analytics TAG

proszÄ™ o pomoc

Przepisy, prawo
_________

proszÄ™ o pomoc

Postprzez stara lodówka » 14/1/2014, 13:53

Hej,

moje pytanie kieruję do osób, które próbowały zdać egzamin na kat. A po zmianach, osób bardzo niskich...moja dziewczyna to chuchro (150cm to może i ma, ale na obcasach i w kapeluszu plus waga niewielka). Zrobiła kurs na kat. A jeszcze przed zmianą przepisów - specjalnie szukaliśmy szkół, które miały Suzuki GN 125. Raz zdawała też na nim egzamin w grudniu 2012 roku, nie udało się ... zmieniły się przepisy. Nie ma opcji, żeby zdawać na A. na mniejszym motocyklu, w Warszawie można zdawać tylko i wyłącznie na Suzuki Gladius 650. Co robić? Jak pojechaliśmy ,,przymierzyć" ją do gladiusa, to nas wyśmiali ...
Proszę o jakąkolwiek pomoc lub pomysły! z góry dziękuję
stara lodówka
Świeżak

Postprzez jasnoksieznik » 14/1/2014, 14:28

Pomysl pierwszy - zadzwonic do WORDu i sie spytac.
ew. szukac innego WORDu. Ja kurs robilem na Kaszubach, na egzamin zajrzalem do Jeleniej Gory, a prawko wydal jeden z podwarszawskich powiatow :)
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
jasnoksieznik
Stały bywalec

Postprzez madcap » 14/1/2014, 18:04

pomysł nieco łatwiejszy.
rozporządzenie zezwala na zdawanie pojazdem będącym wwłasnością egzaminowanego (w przypadku dysfunkcji) lub będącym własnością OSK.
proponuję wpierw, byś podzwonił po OSK.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez stara lodówka » 15/1/2014, 10:49

w word na Odlewniczej w Wawie mówią że tylko taki motor jak mają.
powiedzieli że można na swoim ale muszą do wynająć, musi mieć w wpisane w dowód rejestracyjny że jest motorem na egzaminy i to kosztuję. a nadal musi być pojemność przynajmniej 600. a niskich motorów z taką pojemnością i zrobienie 8 na egzaminie nie...

szukaliśmy po innych ale też mają wysokie motory
chyba że jakiś znacie gdzie mają niski motor na A
stara lodówka
Świeżak

Postprzez jasnoksieznik » 15/1/2014, 11:13

Jeslo Moto nie bedzie za dlugie, to nie powinno byc probleu z osemka. Jakims duzym Intruderem moze miec problemy, ale krotkie moto powinno miec akceptowalny promien skretu.

Na szybko - z 600tek seryjnych (tzn. fabrycznie obnizonych) - BMW 650, CBF600 ma siedzisko na 77cm.

Tu masz artykul: http://www.scigacz.pl/Motocykle,dla,nis ... 17647.html
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
jasnoksieznik
Stały bywalec

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê