Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
odiro - jest mase info w necie o tym
blichar - od exc nie wiem czy podpasujesz, popatrz na allegro czy wyglÄ…dajÄ… chociaz podobnie popros sprzedawce o wymiary i wtedy oceniaj
musicman - czasami nic, bo niektórzy nie pisza, niektórzy myslą że mają R a nie mają, ogólnie to chodzi o wersje wyposażenia R to była taka chyba srednio sportowa, bez dodatków typu bagażnik

blichar - od exc nie wiem czy podpasujesz, popatrz na allegro czy wyglÄ…dajÄ… chociaz podobnie popros sprzedawce o wymiary i wtedy oceniaj
musicman - czasami nic, bo niektórzy nie pisza, niektórzy myslą że mają R a nie mają, ogólnie to chodzi o wersje wyposażenia R to była taka chyba srednio sportowa, bez dodatków typu bagażnik
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Na necie o 426 znalazłem to: about67381.html i http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... ha-wr-426/ może ci to coś pomoże 

KX250F
-
wawzon - Bywalec
Witam..
Więc musiałem kupić nowy gaźnik bo w starym nie działo ssanie a w te zimne dni to mogłem kopać i kopać a on nie odpalał.. teraz przeczyściłem nowy i go założyłem i zero reakcji na kręcenie śrubą od obrotów czy mieszanki.. może jakaś minimalna jest ale nie moge ustawić tak żeby motor sam chodził musze albo na ssaniu go trzymać albo lekko gazu dawać.. Nie wiem o co chodzi może za duża dysza główna...
Motor rieju rr sport edition 49cc gaźnik 16mm dellerto phbn dysza główna 92 i mam jeszcze 90 ale na niej nie wiem jak chodzi jutro zobaczę:) Iglica na środku.
Więc musiałem kupić nowy gaźnik bo w starym nie działo ssanie a w te zimne dni to mogłem kopać i kopać a on nie odpalał.. teraz przeczyściłem nowy i go założyłem i zero reakcji na kręcenie śrubą od obrotów czy mieszanki.. może jakaś minimalna jest ale nie moge ustawić tak żeby motor sam chodził musze albo na ssaniu go trzymać albo lekko gazu dawać.. Nie wiem o co chodzi może za duża dysza główna...
Motor rieju rr sport edition 49cc gaźnik 16mm dellerto phbn dysza główna 92 i mam jeszcze 90 ale na niej nie wiem jak chodzi jutro zobaczę:) Iglica na środku.
- MathewPL
- Świeżak
Na gaźniku dellorto phva 17,5 przy peugeocie 70 i filtrze stożkowym na 95 motor nie chciał się wkręcić, finalnie dysza główna była 80 iglica o 1 ząbek niżej śruba od wolnych dużo wykręcona i śruba od składu też lecz motor dalej ma objawy zbyt bogatej mieszanki na niskich (zalewa go przy odpalaniu na zimnym), lecz nie miałem już dyszy od wolnych i tak zostało, a w porównaniu do stanu gaźnika przed remontem to i tak nie jest źle więc radzę kupić na allegro kilka dysz tak od 70 do 85 (skoro 90 posiadasz) i ustawiać po kolei by motor zaczął normalnie pracować, albo oddać do kogoś na ustawienie gaźnika (tylko nie że jak nie ma dyszy to rozklepie bo tak było w tym opisywanym przeze mnie gaźniku)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Witam moim kolejnym problemem jest to że po wymianie oleju w skrzyni motor po wbiciu biegu od razu gaśnie... olej 75w90 taki jak mówi serwisówka i nie wiem co jest... motor stał z tydzień bez jezdzenia jak nie więcej.. może przez to? Próbowałem regulacją sprzęgła ale szału nie ma.. nawet z wcisnietym sprzeglem koło blokuje bieg...
- MathewPL
- Świeżak
olej jaki? na pewno do motocykli z mokrym sprzeglem? jesli to nie wina oleju to sprzegla. Sprobuj wrzucic bieg na wyzszych obrotach
-
- MathewPL
- Świeżak
ten olej jest do przekladni samochodowych czyli nie jest do mokrego sprzegla zmien na odpowiedni i wtedy sprawdz
-
Widać że polska nawet dobrego oleju nie potrafią podać...
No jak kupie prawidłowy to bd okey bo na starym normalnie śmiga....
A moge kupić silnikowy 10w40 4t? Bo przecież w 4t również jest mokre sprzęgło i smarowane tym olejem.
A wgl 15w40 albo 5w40 też się nada? Bo mam sklep obok i tam są takie pisze moto-oli więc chyba do motorów
No jak kupie prawidłowy to bd okey bo na starym normalnie śmiga....
A moge kupić silnikowy 10w40 4t? Bo przecież w 4t również jest mokre sprzęgło i smarowane tym olejem.

A wgl 15w40 albo 5w40 też się nada? Bo mam sklep obok i tam są takie pisze moto-oli więc chyba do motorów

- MathewPL
- Świeżak
moto to silnik czyli silnikowy, jak wlejesz cos pokroju castrol racing 4t to bedzie dobrze
-
Patrz by był w tych specyfikacjach olejów w sensie jest tam sae i iso i ma gdzieś tam pisać MA lub MA2 wtedy będzie dobry, myślę że powinien się nadać choć np. castrol racinhg 4t jest 10w 50
-
-
witam mam taki problem, posiadam husqvarne wr 125 rok 2000 ( hard enduro) i mam do wymiany kompletny silnik. i moje pytanie jest nastepujace, czy do tego modelu pasuje silnik z modelu starszego tzn od wr 125 z lat 94-98?? i jaki silnik moglbym wmontowac do mojej husky? oprocz tego samego bo jest trudny w znalezieniu.. cos od cagivy? bo slyszalem ze jakies pokrewienstwo jest. Pozdrawiam 

- pawlusek105
- Świeżak
-
poniewaz , pekla uszczelka i bym zalany woda i lezal tak rok, a nagle zostal odpalony i zajechany na snierc
najtaniej wychodzi kupic caly silnik;)

- pawlusek105
- Świeżak
najtaniej ? przecież masz problem z zakupem wiec nie wiem cyz tak najtaniej. nikt ci nie powie z czego bedzie pasował. sam musisz kombinowac, mierzyć pytać sprzedawców o wymiary mocowan itp i moooże cos podpasujesz.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości