www.fc-moto.de - OPINIE / Jak zamówić?
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Zamówiłem dokładnie ten model:
http://www.fc-moto.de/Arai-Chaser-Wraith/en
Teraz mam zamiar zamówić ten:
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/se ... plica-0006
Ktoś ma/miał doświadczenie z Korsarzem?
http://www.fc-moto.de/Arai-Chaser-Wraith/en
Teraz mam zamiar zamówić ten:
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/se ... plica-0006
Ktoś ma/miał doświadczenie z Korsarzem?
-
zero22 - Świeżak
Negocjowaliście kiedyś jakieś upusty przy zamawianiu większej ilości rzeczy? np. Kask, Kurtka, Rękawice?
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
Dziś brat odebrał paczkę. Następnym razem nie zgodzę się płacić w złotówkach...
Koszt €352.75
Po przeliczeniu przez kuriera 1460 PLN
Z tego jasno wynika, że: 1460 : 352.75 = 4.14
Euro po 4.14? Na dzień dzisiejszy jest 3.94. Jeszcze kilka dni temu było po 4 zł, ale to dalej nie tłumaczy takiej różnicy.
Tak czy inaczej mam nowy garnek
Koszt €352.75
Po przeliczeniu przez kuriera 1460 PLN
Z tego jasno wynika, że: 1460 : 352.75 = 4.14
Euro po 4.14? Na dzień dzisiejszy jest 3.94. Jeszcze kilka dni temu było po 4 zł, ale to dalej nie tłumaczy takiej różnicy.
Tak czy inaczej mam nowy garnek

-
bryk77 - Stały bywalec
Ja się rozczarowałem. W zeszłym roku szukałem kurtki, specjalnie dzwoniłem potwierdzić dostępność a* RC-1, usłyszałem, że jeśli można dodać do koszyka, to jest w magazynie. dodatkowo mailem potwierdzili mi dostępność. No więc klik i czarna rc-1 w koszyku, płatność w euro kartą kredytową odroczona do momentu wysyłki.
No i się zaczęło. Po 2 tygodniach czekania i niezmiennym statusie (viewed/confirmed czy jakoś tak) zacząłem nagabywać, co się dzieje. Kazali mi czekać tydzień. Łącznie po 3 tygodniach powiedzieli, że kurtka będzie za tydzień, a po miesiącu napisali, że nie mają tej kurtki i nie wiedzą, czy i kiedy będą mieli. Anulowałem zakup dołożyłem parę złotych i kupiłem w Polsce w oficjalnej dystrybucji.
okłamano mnie, więcej nie mam zamiaru tam kupować. jedyny plus na rzecz sklepu to zawieszenie płatności do momentu realizacji zamówienia. gdybym miał jeszcze czekać na zwrot kasy ściągniętej z karty kredytowej, to już byłaby maskara (miałem tak przy zakupach z włoch).
No i się zaczęło. Po 2 tygodniach czekania i niezmiennym statusie (viewed/confirmed czy jakoś tak) zacząłem nagabywać, co się dzieje. Kazali mi czekać tydzień. Łącznie po 3 tygodniach powiedzieli, że kurtka będzie za tydzień, a po miesiącu napisali, że nie mają tej kurtki i nie wiedzą, czy i kiedy będą mieli. Anulowałem zakup dołożyłem parę złotych i kupiłem w Polsce w oficjalnej dystrybucji.
okłamano mnie, więcej nie mam zamiaru tam kupować. jedyny plus na rzecz sklepu to zawieszenie płatności do momentu realizacji zamówienia. gdybym miał jeszcze czekać na zwrot kasy ściągniętej z karty kredytowej, to już byłaby maskara (miałem tak przy zakupach z włoch).
CBR 600 RR7 "niunia"
Dopóki śmierć nas nie rozłączy
Dopóki śmierć nas nie rozłączy
-
b_2 - Świeżak
Nie tylko Tobie taki numer wykręcili.
http://forum.scigacz.pl/about52963.html (otwórz link)
Ja nie mam zastrzeżeń co do sklepu. Dobry kontakt ze sprzedawcą, szybka wysyłka i towar zgodny z zamówieniem.
Następnym razem płacę z góry za zamówiony towar, bo nie mam zamiaru być ponownie oszukany przez firmę kurierską.
http://forum.scigacz.pl/about52963.html (otwórz link)
Ja nie mam zastrzeżeń co do sklepu. Dobry kontakt ze sprzedawcą, szybka wysyłka i towar zgodny z zamówieniem.
Następnym razem płacę z góry za zamówiony towar, bo nie mam zamiaru być ponownie oszukany przez firmę kurierską.
-
bryk77 - Stały bywalec
sklep fc-moto.de
Ceny w sklepie fc-moto.de są przeważnie bardzo konkurencyje. Kłopot w tym, że na przesyłkę trzeba czekać nieraz bardzo długo bo do miesiąca. Poza tym kontakt mailowy jest zerowy- nie odpisują na żadne maile a status zamówienia nie zmienia się i nie wiadomo co z nim się dzieje. Jak ktoś ma dużo czasu i mocne nerwy to może kupować. W innych sklepach niemieckich ceny trochę wyższe niż w fc-moto, ale i tak jest taniej niż w Polsce, a przesyłki przychodzą do trzech dni
.

- locus
- Świeżak
zero22 napisał(a):A ja się niestety zawiodłem - złożyłem zamówienie na kask Arai Chaser a po 10 dniach dostałem e-mail że kaski się skończyły i będą pod koniec lipca
Wez pod uwage, ze sklep ma niesamowicie przeogromna liczbe klietow, ich ceny zadko kto potrafi przebic wiec w momencie zamowienia moze byc juz wyprzedany.
U mnie w rodzinie trzy razy odsylano kombi, bo zamawiany byl zly rozmiar, firma cierpliwie to tolerowala az do wlasciwego zamowienia. zero problemow.
Osobiscie nie kupuje nic czego nie moge dotknac / przymnierzyc.

- Harakiri 7
- Bywalec
Jeśli dobrze widzę to sklep jest w Niemczech a Polska jest UE od 16 lat. Gdzieś ty się zbunkrował
.
BTW z ciekawostek to na większość towarów z ChRL też nie ma ceł jest tylko VAT ( i też nie każdemu go przywalają choć ostatnio rząd szuka finansowania różnych programów 500+ więc mają uszczelnić ten obowiązek
)
I jeszcze jedna ciekawostka-zagadka czy po wejście CETA Kowalski będzie mógł bez cła ściągnąć moto-sprzęt z Kanady a pośrednio z USA.

BTW z ciekawostek to na większość towarów z ChRL też nie ma ceł jest tylko VAT ( i też nie każdemu go przywalają choć ostatnio rząd szuka finansowania różnych programów 500+ więc mają uszczelnić ten obowiązek

I jeszcze jedna ciekawostka-zagadka czy po wejście CETA Kowalski będzie mógł bez cła ściągnąć moto-sprzęt z Kanady a pośrednio z USA.
-
setup - Świeżak
Właśnie czytałem, że z krajów UE cła nie ma, ale nie wiem jak to jest z tym VATem?
Nikt tutaj nie pisał, że płacił VAT chyba, że to jest oczywiste, że jest naliczany?
A co do zakupów z Chin to często kupuje i póki co nie płaciłem ani VATu ani Cła, może dlatego, że towary nie były drogie.
Nikt tutaj nie pisał, że płacił VAT chyba, że to jest oczywiste, że jest naliczany?
A co do zakupów z Chin to często kupuje i póki co nie płaciłem ani VATu ani Cła, może dlatego, że towary nie były drogie.
- El
- Świeżak
Cena na stronie jest ostateczna. Pozostaje jeszcze kwestia kursu euro
przy płatności u kuriera. W upsie przelicznik na przestrzeni 5 lat zawsze był przyzwoity. W tym roku od maja pod koniec miesiąca na fc-moto robili rabaty po 10% z ceny praktycznie na cały asortyment, pod koniec września było nawet 20%.
przy płatności u kuriera. W upsie przelicznik na przestrzeni 5 lat zawsze był przyzwoity. W tym roku od maja pod koniec miesiąca na fc-moto robili rabaty po 10% z ceny praktycznie na cały asortyment, pod koniec września było nawet 20%.
Z750 => ZX10R
-
SEPKOSKY - Świeżak
Nie czaje za bardzo o co chodzi...
Kurs Euro powiedzmy mnie nie interesuje w opcji gdy wpłacam kasę przez konto i opłacam wszystkie koszta od razu przy złożeniu zamówienia.
Jeśli się decyduje na opcję płatności przy odbiorze to dziwne, żeby mi przeliczali jeszcze raz kwotę po kursie z danego dnia skoro ja złożyłem zamówienie w dniu po innej kwocie. Mogę się zgodzić, że doliczają mi dodatkowo kwotę przesyłki za pobraniem i to chyba jest + 2 Euro.
Ale mnie nadal interesuje jak to jest z tym VATem, bo kwotę w sklepie powiedzmy znam tylko nie wiem czy nie będę musiał dopłacić do kwoty ostatecznej jeszcze VAT.
Co do rabatów to faktycznie jest rabat 10%, ale on mojego kasku nie obejmuje ponieważ już jest na -71% i rabaty się nie sumują.

Kurs Euro powiedzmy mnie nie interesuje w opcji gdy wpłacam kasę przez konto i opłacam wszystkie koszta od razu przy złożeniu zamówienia.
Jeśli się decyduje na opcję płatności przy odbiorze to dziwne, żeby mi przeliczali jeszcze raz kwotę po kursie z danego dnia skoro ja złożyłem zamówienie w dniu po innej kwocie. Mogę się zgodzić, że doliczają mi dodatkowo kwotę przesyłki za pobraniem i to chyba jest + 2 Euro.
Ale mnie nadal interesuje jak to jest z tym VATem, bo kwotę w sklepie powiedzmy znam tylko nie wiem czy nie będę musiał dopłacić do kwoty ostatecznej jeszcze VAT.
Co do rabatów to faktycznie jest rabat 10%, ale on mojego kasku nie obejmuje ponieważ już jest na -71% i rabaty się nie sumują.
- El
- Świeżak
Płacisz ichniejszy VAT i tyle, dlatego na terenie UE i obywateli UE nie ma opcji Taxfree.
Ale coś Ci dzwoni bo rzeczywiście w przypadku nabywania nowych samochodów jest trochę inaczej tj. nie płacisz VAT w kraju nabywania a płacisz go w kraju rejestracji.
Ale coś Ci dzwoni bo rzeczywiście w przypadku nabywania nowych samochodów jest trochę inaczej tj. nie płacisz VAT w kraju nabywania a płacisz go w kraju rejestracji.
-
setup - Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Akcesoria motocyklowe