Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Badania techniczne motorowerów -...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Badania techniczne motorowerów -...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 22/6/2012, 18:05

Komentatorzy napisał(a):Czysty idiotyzm POlecam przeglądy na rowery, wózki dziecinne, wózki inwalidzkie, rowerki dziecięce, hulajnogi, wrotki, deskorolki, i wszystko, co ma kółka razem z noszami i łóżkami szpitalnymi POwinno zatkać dziurę budżetową POlecam to obecnemu rządowi bo jak widać nic więcej nie potrafi<br><hr>jeszcze normalny<br>
Czyli najlepiej nie robić badań... Po co Ci badania na moto? Płakać się chce jak się słyszy takich specjalistów.
PISzesz co Ci ślina na język przyniesie, a pojęcia o tym nie masz żadnego.
Zmienisz zdanie jak cię trafi jakiś pojazd bez badań technicznych i hamulce mu strzelą, albo zawieszenie padnie. <br><hr>Miecio
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/7/2012, 20:38

no pięknie robią sobie z nami co chcą już akcyza nie wystarcza więc zostały motorowery troszkę ten przepis do bani ponoć prawo nie działa wstecz a tu wychodzi że tak bo jeśli było wolno nagle pare zdań dodadzą i błyszczą<br><hr>pepa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/7/2012, 11:06

no taa, dziś mi wzięli dowód od rometa ogara bo nie miałem badania technicznego ... <br><hr>MatTi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/8/2012, 11:41

Komentatorzy napisał(a):no taa, dziś mi wzięli dowód od rometa ogara bo nie miałem badania technicznego ... <br><hr>MatTi<br>
też mam ogara - więc chyba w najbliższym czasie przyjdzie mi wziąść kase w zęby i iść oddać haracz naszemu kochanemu Państwu. Ale co tam jak kochający obywatel chętnie pójdę i zapłacę....<br><hr>ja
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/8/2012, 16:37

Komentatorzy napisał(a):Czysty idiotyzm POlecam przeglądy na rowery, wózki dziecinne, wózki inwalidzkie, rowerki dziecięce, hulajnogi, wrotki, deskorolki, i wszystko, co ma kółka razem z noszami i łóżkami szpitalnymi POwinno zatkać dziurę budżetową POlecam to obecnemu rządowi bo jak widać nic więcej nie potrafi<br><hr>jeszcze normalny<br>
Komentatorzy napisał(a):Czyli najlepiej nie robić badań... Po co Ci badania na moto? Płakać się chce jak się słyszy takich specjalistów.
PISzesz co Ci ślina na język przyniesie, a pojęcia o tym nie masz żadnego.
Zmienisz zdanie jak cię trafi jakiś pojazd bez badań technicznych i hamulce mu strzelą, albo zawieszenie padnie. <br><hr>Miecio<br>
To badanie jest naprawdę tak potrzebne że po nim nic nie strzeli i można całe dwa lata jeździć spokojnie ;p diagnosta sprawdza światła, sygnał dźwiękowy i bierze kasę za pieczątkę w dowód oto całe badanie techniczne samemu można to zrobić we "własnym zakresie". Może TOBIE robią RTG felg na przeglądzie i badają ogólnie zmęczenie materiałów w poszczególnych podzespołach a może sam siedzisz na stacji specjalisto i diagnozujesz komary skręcone drutem?<br><hr>Simson na drut
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/2/2013, 09:52

a jeśli ktoś do dzisiaj nie zrobił badania,a ostatnie 2 lata nie używał motoroweru?Będzie miał problemy za spóznienie z przeglądem skoro miałem czas tylko do 6 lipca 2010r.Chodzi mi motorower który jest już pełnoletni<br><hr>mario19000
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/3/2013, 13:04

Komentatorzy napisał(a):Prawidłowo!!!Bo jak widzę na drogach stare "komarki",ogary czy choćby niejednego simsona,to ciarki mi po plecach przechodzą!!!Poskręcane elementy starym drutem,o tabliczkach rejestracyjnych malowanych na kawałku sklejki nie wspomnę!!!
Sam osobiście posiadam JUNAKa 901 i przez najbliższe 3 lata przeglądy mam z głowy.Jednak gdy ten czas minie,to chętnie pojadę do S K P żeby zweryfikować stan techniczny mojego pojazdu.<br><hr>A78<br>
jeszcze nie jeden simson i komar przeżyje tego Twojego ala junaka :) a Ci co jeżdżą takim wieloletnim sprzętem lepiej dbają i mają odrestaurowanego moto niż te co są teraz robione fabrycznie i sprzedawane jako chińska nowość :)) Pozdrawiam<br><hr>kawa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/3/2013, 13:09

Komentatorzy napisał(a):Prawidłowo!!!Bo jak widzę na drogach stare "komarki",ogary czy choćby niejednego simsona,to ciarki mi po plecach przechodzą!!!Poskręcane elementy starym drutem,o tabliczkach rejestracyjnych malowanych na kawałku sklejki nie wspomnę!!!
Sam osobiście posiadam JUNAKa 901 i przez najbliższe 3 lata przeglądy mam z głowy.Jednak gdy ten czas minie,to chętnie pojadę do S K P żeby zweryfikować stan techniczny mojego pojazdu.<br><hr>A78<br>
jeszcze nie jeden simson i komar przeżyje tego Twojego ala junaka :) a Ci co jeżdżą takim wieloletnim sprzętem lepiej dbają i mają odrestaurowanego moto niż te co są teraz robione fabrycznie i sprzedawane jako chińska nowość :)) Pozdrawiam<br><hr>kawa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/4/2013, 06:46

Komentatorzy napisał(a):no taa, dziś mi wzięli dowód od rometa ogara bo nie miałem badania technicznego ... <br><hr>MatTi<br>
Komentatorzy napisał(a):też mam ogara - więc chyba w najbliższym czasie przyjdzie mi wziąść kase w zęby i iść oddać haracz naszemu kochanemu Państwu. Ale co tam jak kochający obywatel chętnie pójdę i zapłacę....<br><hr>ja<br>
cieszę się że w rowerze nie trzeba robić badań:))<br><hr>cyc
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Harakiri 7 » 24/4/2013, 09:16

Komentatorzy napisał(a):kawa

jeszcze nie jeden simson i komar przeżyje tego Twojego ala junaka

Kwestia dbania o sprzet,

Komentatorzy napisał(a):
Melonier

Właśnie dzięki tuningowi nie ma wiele wypadków. Sprawdzić można w statystykach Policyjnych ,że my motorowerzyści mamy ich najmniej.
Podrasowana 50cc powoduje ,że na światłach nie jesteśmy zawalidrogami i nikt nam na Kierownice nie wpada bo sie ślimaczymy.
Tylko ten durny kraj wstawia ograniczenia dotyczące prędkości przy tak małej pojemności.
Dodam że prędkości należy zawsze dostosować do warunków i przepisów.
Miasto -ciekawe ilu kierowców utrzymuje 50km/h -osobiście nie znam takiego.

Przerost formy nad trescia !

Nie dopasowuj wiec ideologi do faktow.

Motorower to nie motocykl, aby sie nim poruszac nie jestes zobowiazany do posiadania uprawnien. Prawnie masz mozliwosc rozwiniecia 45 km/h. Nie pasuje Ci to, zrob uprawnienia adekwatne do pojazdu i predkosci, no chyba, ze nie ogarniasz lub za malo unteligentny jestes.

:wink:
Harakiri 7
Bywalec

Postprzez Komentatorzy » 17/5/2013, 20:57

dzisiaj zabrali mi dowod na Rometa Target City zarejestrowanago w 2007r. ,i dalej bym jezdzil nie uswiadomiony .<br><hr>andrzej
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/5/2013, 17:41

mam motorower Yamahe 50 cm3 w marcu 2012 zostałem zatrzymany za brak świat pozycyjnych i św STOP oraz brak aktualnych badań technicznych zabrali dowód rejestracyjny , do tej pory nie odebrałem po prostu zapomniałem o tym i nie jeździłem. Czy poniosę jakieś dodatkowe koszta nie licząc ty za przegląd i czy będą jakieś problemy z odzyskaniem dowodu ? proszę o szybką odpowiedź z góry dziękuję :)<br><hr>Michał
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/6/2013, 20:49

Panowie...nie mam skutera, jeżdżę dużo większym motocyklem, ale zdziwiłem się bardzo kiedy pojechałem na stację diagnostyczną w zeszłym tygodniu w celu zrobienia przeglądu, a pan diagnosta przy okazji miłej rozmowy mówi mi, że skutery, motorowery MUSZĄ !!! mieć ważne badania techniczne. Pan diagnosta był również tym faktem zbulwersowany bo ma syna który jeździ także skuterem. Ok... ja rozumiem, że sprzęt musi być sprawny itd. ale czasami jak widzę te przeglądy na stacjach diagnostycznych to ręce opadają. Samemu taki przegląd można sobie zrobić...tyle, że bez magicznej pieczątki. Ale sprawa według mnie jest prosta, otóż nasze "kochane" państwo, znalazło "dojną krowę" w postaci właścicieli skuterów i motorowerów, w dobie dzisiejszych czasów i popytu na te pojazdy. Więc dlaczego nie kosić od nich pieniędzy ????? Przecież to dodatkowa i nie ukrywajmy DUŻA kasa do budżetu państwa. Kradzież w biały dzień. Pozdrawiam Wszystkichzbulwersowanych posiadaczy motorowerów. LWG !!!<br><hr>blink2
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/6/2013, 10:36

Komentatorzy napisał(a):Panowie...nie mam skutera, jeżdżę dużo większym motocyklem, ale zdziwiłem się bardzo kiedy pojechałem na stację diagnostyczną w zeszłym tygodniu w celu zrobienia przeglądu, a pan diagnosta przy okazji miłej rozmowy mówi mi, że skutery, motorowery MUSZĄ !!! mieć ważne badania techniczne. Pan diagnosta był również tym faktem zbulwersowany bo ma syna który jeździ także skuterem. Ok... ja rozumiem, że sprzęt musi być sprawny itd. ale czasami jak widzę te przeglądy na stacjach diagnostycznych to ręce opadają. Samemu taki przegląd można sobie zrobić...tyle, że bez magicznej pieczątki. Ale sprawa według mnie jest prosta, otóż nasze "kochane" państwo, znalazło "dojną krowę" w postaci właścicieli skuterów i motorowerów, w dobie dzisiejszych czasów i popytu na te pojazdy. Więc dlaczego nie kosić od nich pieniędzy ????? Przecież to dodatkowa i nie ukrywajmy DUŻA kasa do budżetu państwa. Kradzież w biały dzień. Pozdrawiam Wszystkichzbulwersowanych posiadaczy motorowerów. LWG !!!<br><hr>blink2<br>
złodzieje i tyle POpaprańcy tylko swoich nagradzają i doją z normalnych ludzi żeby mieć na swoje zachcianki wstdu nie mają darmozjady<br><hr>jan
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/8/2013, 15:34

Panowie jaka powinna być maksymalna szerokość opon w motorowarze? Bo kolega ma rs 125 zarejestrowaną na 50 i musiał zmienić opone z tyłu bo była za szeroka bo mu przeglądu nie podbili.<br><hr>anonim
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/8/2013, 17:07

Komentatorzy napisał(a):Panowie...nie mam skutera, jeżdżę dużo większym motocyklem, ale zdziwiłem się bardzo kiedy pojechałem na stację diagnostyczną w zeszłym tygodniu w celu zrobienia przeglądu, a pan diagnosta przy okazji miłej rozmowy mówi mi, że skutery, motorowery MUSZĄ !!! mieć ważne badania techniczne. Pan diagnosta był również tym faktem zbulwersowany bo ma syna który jeździ także skuterem. Ok... ja rozumiem, że sprzęt musi być sprawny itd. ale czasami jak widzę te przeglądy na stacjach diagnostycznych to ręce opadają. Samemu taki przegląd można sobie zrobić...tyle, że bez magicznej pieczątki. Ale sprawa według mnie jest prosta, otóż nasze "kochane" państwo, znalazło "dojną krowę" w postaci właścicieli skuterów i motorowerów, w dobie dzisiejszych czasów i popytu na te pojazdy. Więc dlaczego nie kosić od nich pieniędzy ????? Przecież to dodatkowa i nie ukrywajmy DUŻA kasa do budżetu państwa. Kradzież w biały dzień. Pozdrawiam Wszystkichzbulwersowanych posiadaczy motorowerów. LWG !!!<br><hr>blink2<br>
prawda w 100% ręce opadają!!!<br><hr>walde 18
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/9/2013, 15:29

Komentatorzy napisał(a):też mam ogara - więc chyba w najbliższym czasie przyjdzie mi wziąść kase w zęby i iść oddać haracz naszemu kochanemu Państwu. Ale co tam jak kochający obywatel chętnie pójdę i zapłacę....<br><hr>ja<br>
Komentatorzy napisał(a):cieszę się że w rowerze nie trzeba robić badań:))<br><hr>cyc<br>
Jeszcze nie :)<br><hr>Vectrom
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/5/2014, 09:10

Komentatorzy napisał(a):cieszę się że w rowerze nie trzeba robić badań:))<br><hr>cyc<br>
też się dziwię że nie trzeba, ale pamiętam że rowery też miały tabliczki rejestracyjne, i dziwię się że nasze kochane państwo jeszcze tego nie wprowadziło<br><hr>J.W.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/7/2014, 14:58

U mnie po osiedlu jeżdzi facet na skuterku z rozwalonym układem wydechowym w nocy super przeżycie -napewno ma ważne badania techniczne<br><hr>ddd
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/4/2015, 11:52

Komentatorzy napisał(a):Panowie jaka powinna być maksymalna szerokość opon w motorowarze? Bo kolega ma rs 125 zarejestrowaną na 50 i musiał zmienić opone z tyłu bo była za szeroka bo mu przeglądu nie podbili.<br><hr>anonim<br>
Niech następnym jedzie do innego punktu, gdzie nie robią problemów. Taka jest rzeczywistość.<br><hr>Gość
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

na górê