[biblioteka] Badania techniczne motorowerów -...
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
beznadzieja te przeglady a jak muj motorek ma 30 lat i kupiłem go 2004 roku to co wtedy?<br><hr>krzysiek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
twoje podejscie swiadczy o tym, że nie znasz zasady "Prwo nie działa wstecz"<br><hr>SKPKomentatorzy napisał(a):A gdzie zasada "Prwo nie działa wstecz " ? Skoro mam bezterminowo to tak ma być i basta. To się nadaje do Strasburga.<br><hr>historyK<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale bzdura - tuning=mniej wypadków, hahaha... Ile dziecko masz lat? Jesteś za smarkaty żeby dosiadać motocykla to do dyspozycji możesz mieć motorower. Wiesz co to za urządzenie? Rozbij sobie nazwę na dwie, popatrz na starego komara i może zrozumiesz. Chociaż wątpię. Pierd... się małolatom w głowach. Wyjeżdżacie na ulice skuterami nie znając przepisów, albo wogóle się do nich nie stosując. Podkręcacie moc w czymś co powinno dla Was jechać moim zdaniem trochę szybciej niż rower w czym chodzi o to, żebyście się nie zmęczyli. Macie aspiracje na szybką jazdę to niech rodzice zafundują Wam jazdy na torze i rozwijanie swoich "umiejętności".Komentatorzy napisał(a):Właśnie dzięki tuningowi nie ma wiele wypadków. Sprawdzić można w statystykach Policyjnych ,że my motorowerzyści mamy ich najmniej.
Podrasowana 50cc powoduje ,że na światłach nie jesteśmy zawalidrogami i nikt nam na Kierownice nie wpada bo sie ślimaczymy.
Tylko ten durny kraj wstawia ograniczenia dotyczące prędkości przy tak małej pojemności.
Dodam że prędkości należy zawsze dostosować do warunków i przepisów.
Miasto -ciekawe ilu kierowców utrzymuje 50km/h -osobiście nie znam takiego.<br><hr>Melonier<br>
Niech trzepią te Wasze skuterki na SKP i po kolei eliminują młodocianych wariatów. <br><hr>bastek00
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ilość motorowerów w kraju x paliwo na dojazd do stacji diagnostycznej + czas zmarnowany dodatkowo + kasa za przegląd - i na pewno niedługo dogonimy PKB Chin. A 50km/h to i na rowerze ze słabymi hamulcami mogę osiągnąć i się nie badać a nawet nie rejestrować. Chociaż z drugiej strony biorąc- to "techniczne wykształcone" społeczeństwo - to może i ktoś kobietom powinien wspomnieć, że hamują już tylko butami ;P . A z 3 strony - to jakoś bez tych rejestracji jakoś dawaliśmy radę. Ale te nowe etaty w policji, urzędach komunikacji, stacjach diagnostycznych, wytwórniach pieczątek i blankiecików - no będzie pretekst co by podatki podnieść. A mogli jeździć gimbusami jak porządni młodzi proletariusze. A starzy proletariusze PKS-em (jak jest) a jak nie to siedzieć w domu i łykać odpowiednie papu z telewizorka i cieszyć się że tak o nas dbają. <br><hr>urzędy jak pałace i te płace
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam.
Jeśli do dnia do 6. lipca 2010 roku nie zrobiłem przeglądu to co wtedy się dzieje? Dostanę jakąś karę?<br><hr>Matess94
Jeśli do dnia do 6. lipca 2010 roku nie zrobiłem przeglądu to co wtedy się dzieje? Dostanę jakąś karę?<br><hr>Matess94
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dokładnie,Komentatorzy napisał(a):Koniec tuningu :[ , ale może wypadków będzie mniej, ja i tak będę zmieniał na coś większego. <br><hr>adrianb&w<br>Komentatorzy napisał(a):miejmy nadzieję że obowiązek badań chociaż trochę poprawi stan skuterów jeżdzących po drogach<br><hr>.,.<br>Komentatorzy napisał(a):Nic to nie zmieni, tu chodzi tylko o kasę... <br><hr>radzio<br>
a mówi się że prawo nie działa wstecz... a jednak działa:(<br><hr>max
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam wszystkich. Wczoraj paly zabrali mi dowod... w dowodzie jest napisane bananie techniczne + pieczatka oraz data 27.09.2007r Bezterminowo czyli jak bez terminowo lub nie dotyczy zyli ja juz nie musze robic tego przegladu czy jak? Motorower TGB 101S<br><hr>Maaluka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
JakaÅ› paranoja...
To znaczy, że jak jakiś dziadek ma 35-letniego Komara z wpisem "bezterminowo", to będzie musiał nim jechać ze swojej wsi 30km do najbliższej Stacji Kontroli Pojazdów, żeby podbić dowód , pomimo że najdłuższa trasa, jaką pokonał w życiu to 1,5km z domu do kościoła ?<br><hr>Kozer
To znaczy, że jak jakiś dziadek ma 35-letniego Komara z wpisem "bezterminowo", to będzie musiał nim jechać ze swojej wsi 30km do najbliższej Stacji Kontroli Pojazdów, żeby podbić dowód , pomimo że najdłuższa trasa, jaką pokonał w życiu to 1,5km z domu do kościoła ?<br><hr>Kozer
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czytaj co jest napisane,musisz mieć przegląd i tyle ,mieli rację<br><hr>ddKomentatorzy napisał(a):Witam wszystkich. Wczoraj paly zabrali mi dowod... w dowodzie jest napisane bananie techniczne + pieczatka oraz data 27.09.2007r Bezterminowo czyli jak bez terminowo lub nie dotyczy zyli ja juz nie musze robic tego przegladu czy jak? Motorower TGB 101S<br><hr>Maaluka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W razie kontroli na drodze przez upoważniony organ zostanie zatrzymany DR i kontrolujący winien wystawić zaświadczenie gdzie powodem zatrzymania jest BRAK WAŻNYCH BADAŃ TECHNICZNYCH. Aby odzyskać DR trzeba wtedy udać się do SKP wykonać takie badanie i jeśli wynik tegoż będzie pozytywny, to diagnosta wystawi zaświadczenie, które umożliwi odbiór DR ze starostwa. To tak w wielkim skrócie...<br><hr>emtiKomentatorzy napisał(a):Witam.
Jeśli do dnia do 6. lipca 2010 roku nie zrobiłem przeglądu to co wtedy się dzieje? Dostanę jakąś karę?<br><hr>Matess94<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie martw się tak, ja motorower zakupiłem w maju 2010r. też z przeglądem bezterminowo. Przerejestrowałem go dopiero kilka dni temu, czyli minął ponad rok i nikt mi nie robił żadnych problemów z tym przeglądem.<br><hr>MatessKomentatorzy napisał(a):Witam wszystkich. Wczoraj paly zabrali mi dowod... w dowodzie jest napisane bananie techniczne + pieczatka oraz data 27.09.2007r Bezterminowo czyli jak bez terminowo lub nie dotyczy zyli ja juz nie musze robic tego przegladu czy jak? Motorower TGB 101S<br><hr>Maaluka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czysty idiotyzm POlecam przeglądy na rowery, wózki dziecinne, wózki inwalidzkie, rowerki dziecięce, hulajnogi, wrotki, deskorolki, i wszystko, co ma kółka razem z noszami i łóżkami szpitalnymi POwinno zatkać dziurę budżetową POlecam to obecnemu rządowi bo jak widać nic więcej nie potrafi<br><hr>jeszcze normalny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czysty idiotyzm POlecam przeglądy na rowery, wózki dziecinne, wózki inwalidzkie, rowerki dziecięce, hulajnogi, wrotki, deskorolki, i wszystko, co ma kółka razem z noszami i łóżkami szpitalnymi POwinno zatkać dziurę budżetową POlecam to obecnemu rządowi bo jak widać nic więcej nie potrafi<br><hr>jeszcze normalny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Prawidłowo!!!Bo jak widzę na drogach stare "komarki",ogary czy choćby niejednego simsona,to ciarki mi po plecach przechodzą!!!Poskręcane elementy starym drutem,o tabliczkach rejestracyjnych malowanych na kawałku sklejki nie wspomnę!!!
Sam osobiście posiadam JUNAKa 901 i przez najbliższe 3 lata przeglądy mam z głowy.Jednak gdy ten czas minie,to chętnie pojadę do S K P żeby zweryfikować stan techniczny mojego pojazdu.<br><hr>A78
Sam osobiście posiadam JUNAKa 901 i przez najbliższe 3 lata przeglądy mam z głowy.Jednak gdy ten czas minie,to chętnie pojadę do S K P żeby zweryfikować stan techniczny mojego pojazdu.<br><hr>A78
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Stary komentarz, ale odpowiem. Drogi użytkowniku, nie wiem czy jesteś tego świadom, ale zwykłe rowery można rozpędzać znacznie powyżej 50km/h, a na wyspecjalizowanych rowerach wyścigowych zaprawiony kolarz w odpowiednich warunkach (np. jadąc za ciężarówką [co też nie jest najmądrzejszym pomysłem] ) jest w stanie przekroczyć setkę. Rekord świata prędkości w jeździe rowerem wynosi 267 km/h.Komentatorzy napisał(a):Właśnie dzięki tuningowi nie ma wiele wypadków. Sprawdzić można w statystykach Policyjnych ,że my motorowerzyści mamy ich najmniej.
Podrasowana 50cc powoduje ,że na światłach nie jesteśmy zawalidrogami i nikt nam na Kierownice nie wpada bo sie ślimaczymy.
Tylko ten durny kraj wstawia ograniczenia dotyczące prędkości przy tak małej pojemności.
Dodam że prędkości należy zawsze dostosować do warunków i przepisów.
Miasto -ciekawe ilu kierowców utrzymuje 50km/h -osobiście nie znam takiego.<br><hr>Melonier<br>Komentatorzy napisał(a):Ale bzdura - tuning=mniej wypadków, hahaha... Ile dziecko masz lat? Jesteś za smarkaty żeby dosiadać motocykla to do dyspozycji możesz mieć motorower. Wiesz co to za urządzenie? Rozbij sobie nazwę na dwie, popatrz na starego komara i może zrozumiesz. Chociaż wątpię. Pierd... się małolatom w głowach. Wyjeżdżacie na ulice skuterami nie znając przepisów, albo wogóle się do nich nie stosując. Podkręcacie moc w czymś co powinno dla Was jechać moim zdaniem trochę szybciej niż rower w czym chodzi o to, żebyście się nie zmęczyli. Macie aspiracje na szybką jazdę to niech rodzice zafundują Wam jazdy na torze i rozwijanie swoich "umiejętności".
Niech trzepią te Wasze skuterki na SKP i po kolei eliminują młodocianych wariatów. <br><hr>bastek00<br>
Wniosek z tego taki, że jeżeli ktoś nie potrafi przewidywać rezultatów swoich działań, lub po prostu nie dba o ryzyko (do jednego i drugiego wcale nie trzeba być dzieckiem) to zabije się nawet korzystając tylko z własnych nóg.
Pozdrawiam<br><hr>AndrzejG
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
I prawa jazdy na wózki sklepowe!!!<br><hr>maciejKomentatorzy napisał(a):Czysty idiotyzm POlecam przeglądy na rowery, wózki dziecinne, wózki inwalidzkie, rowerki dziecięce, hulajnogi, wrotki, deskorolki, i wszystko, co ma kółka razem z noszami i łóżkami szpitalnymi POwinno zatkać dziurę budżetową POlecam to obecnemu rządowi bo jak widać nic więcej nie potrafi<br><hr>jeszcze normalny<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czy ktoś mi powie co zrobić kiedy skuter zakupiony został w 2004roku i do dziś nie miał robionego przeglądu (właściciel nie wiedział o zmianie ustawy)?<br><hr>M
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Udać się na badania techniczne? Jeśli pojazd stoi i jest nieużywany, ale nie wyrejestrowany opłacone musi mieć tylko OC.Komentatorzy napisał(a):Czy ktoś mi powie co zrobić kiedy skuter zakupiony został w 2004roku i do dziś nie miał robionego przeglądu (właściciel nie wiedział o zmianie ustawy)?<br><hr>M<br>
Udaj się na badania i tyle, teoretycznie powinieneś zrobić to na lawecie...<br><hr>Miecio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości