[biblioteka] Jak się zachować podczas kontroli...
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jednak parę sztuk jestKomentatorzy napisał(a):Nie ma Vectry 3.2 z turbiną, są 2.8 biturbo<br><hr>Mayki<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sorry, ale pierniczycie jak potrzęsieni. Ten co zapi***dala i potem rzuca się o to że dostał mandat zachowuje sie tak jakby złodziej rzucał się o to że ktoś zatrzymuje go za kradzież... wykroczenie to wykroczenie i już, nie będziesz naginać to nie będzie mandatu. PROSTE KUR*A NIE!?. Przepisy są nie po to, żeby je łamać, tylko żeby nie było w Polsce burdelu większego niż jest.<br><hr>JeremyKomentatorzy napisał(a):- Ę, ą, pardął, proszę. - Ojjjojojoj, nie chciałbym pana urazić, panie szanowny kierowco, ale pozwalam sobie nałożyć na pana taki symboliczny mandacik 500 złotych i 10 punkteczków za to wykroczonko. - Ależ oczywiście przepraszam, ma pan absolutną rację i już służę swoim skromnym portfeliczkiem, aczkolwiek pozwalam sobie nadmienić, że to stanowczo za mało wobec godnego pożałowania faux pas z mojej strony i stanowczo będę się upierał przy wyższym mandaciku dla mojej niegodnej osoby. Nie to ja pana stokrotnie przepraszam, ooo, tutaj proszę o podpisik, dziękuję uniżenie i proszę pozdrowić małżonkę.
Co to za artykuł? Z onetu? Psy z polskiej drogówki POLUJĄ, bo im kazali. Jak upolują, to KROJĄ. Jak się rzucasz, to dostajesz maksa, jak jesteś normalny, to niższe widełki. Nic za darmo. Skarbówki nie oszukasz:-) Nawet koledzy z innych formacji ich szczerze nie lubią. Szkoda, że nie poprosiliście jeszcze o komentarz dyżurnego cipciusia sokołowskiego, jak to prawy obywatel powinien aktywnie współdziałać z organem państwowym jakim jest milicja. Przepraszam: policja.<br><hr>ktr<br>Komentatorzy napisał(a):Amen!
To jest biznes, nie po to kupują po 130 aut z rejestratorami żeby unikać wlepiania mandatów. Oczywiście kulturę zachować należy ale jak się nie wkurzyć na takie zachowanie?? Drogówka to ramię wykonawcze skarbówki, jak komornik drogowy...<br><hr>Łazik<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"MORAŁ Z DOŚWIADCZEŃ Z DROGÓWKĄ JEST KRÓTKI I NIEKTÓRYM ZNANY, GDY NIE CHCEMY MANDATU - NIE ZAPIER*ALAMY"<br><hr>Rafał
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tiaa, gliniarz też człowiek.Nigdy nie widziałem powodu by im ubliżać i zawsze miałem odwagę przyznać się gdy narozrabiałem.Oczywiście potem następowała moja taktyka zmierzająca do zminimalizowania należnej kary.Po przyjemnej rozmowie często padało pytanie ,,i co my mamy z tobą zrobić?'' na co ja - jak to co ? Opier..olić i puścić...Czasem się udawało, czasem nie ale kara była zazwyczaj łagodna. Co do nie zatrzymania się (ucieczki) gdy byłem jeszcze młody-gniewny to nauczyłem się kalkulować.Ucieczka policji na drodze ze znacznym ruchem -pewna kraksa bo puszkarze słysząc sygnał policji ustępują jej miejsca, natomiast motocyklistę są w stanie blokować by został złapany(przy podobnej okazji omal nie zostałem kiedyś zepchnięty do rowu). Ucieczka na autostradzie gdy daleko do zjazdu również bez szans bo będzie na nas czekał komitet powitalny.Gdy jesteśmy na nieznanym terenie również nie polecam bo łatwo zrobić sobie kuku lub krzywdę innym.Jedyne szanse powodzenia może mieć niezatrzymanie w sytuacji gdy możemy na dobrze znanej drodze odsadzić patrol na tyle by zjechać gdzieś w bok i zniknąć.OBECNIE jestem zdania że jeśli jakakolwiek ucieczka ma nam dać tylko zaoszczędzone pieniądze na mandacie nie jest warta ryzyka utraty czyjegoś czy naszego życia a nawet kosztów rozbicia maszyny.Miśki oprócz tego że mają coraz lepszy sprzęt to jeszcze całkiem dobrze jeżdżą,zwłaszcza na motocyklach....<br><hr>marian65
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
panowie i panie,nie wiem co myślec,robię fabią i kadikiem 50.ookm rocznie,a banditem 2o.oookm no i nikt mnie nie zatrzymuje,przekraczam prędkośc myślę tak jak każdy,ale wiem co to obszar zab. a co nie,jak nie znam wsi to uważam,przekraczam v max non stop ,ale kiedy wiem,gdzie można i nie mam problemów,bo robie cały kraj i nie wiem gdzie stoją,ale powiem wszystkim,że te narzekania są mało warte,bo można jeżdzic i byc ok,nie stwazrzac zagrożenia,a jeżdzic dynamicznie,ja przecież nigdgy,haha nie jeżdzę z dozwoloną prędkością,ale na głównej ul. w mieście nie warto walic 130kn/h,wielu takich było i leżą w grobie,glina też człowiek i może się wkó;;ic<br><hr>left4dead
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
przede wszystkim trzeba rozróżnić policjanta od funkcjonariusza drogówki czyli poborcy skarbowego! Jak mają prikaz łatać dziurę budżetową, to sobie można akurat "ponegocjować", o pouczeniu nie wspominając; i taka jest prawda!
Więc bzdur nie piszcie, bo jeszcze ktoś może uwierzy - tu jest Polska a nie cywilizowany świat.<br><hr>"podatnik"
Więc bzdur nie piszcie, bo jeszcze ktoś może uwierzy - tu jest Polska a nie cywilizowany świat.<br><hr>"podatnik"
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
moj kumpel jest w policji i ma wysokie stanowisko i mi gadał że policja ma bardzo rużne samochody i vectry 3,2 i 2,8 i 2,0 i wszystkie inne marki naprawde tego jest dużo i nigdy nie wiadomo kto w jakim aucie może cie zatrzymać. pozdro<br><hr>QWERTYKomentatorzy napisał(a):Nie ma Vectry 3.2 z turbiną, są 2.8 biturbo<br><hr>Mayki<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wszystko zależy od tego na jakiego policjanta trafisz bo każdy policjant jest człowiekiem i jak każdy człowiek może mieć lepszy i gorszy dzień.Więc jeśli trafimy na ten gorszy to i tak żadne tłumaczenie nam nie pomorze:(<br><hr>byrso12
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Policjant musi wyrobić limit i to jest wkurzające, że chce to zrobić jak najszybciej i jak najmniejszym kosztem. Ulubiona ulica to Połczyńska w Warszawie. Dziś akurat jeździło tam czarne BMW ale codziennie poluje tam nieoznakowany radiowóz+ fotoradar straży. Czy tam jest niebezpiecznie? Nie - tam jest 6 pasów ruchu i ograniczenie do 50. Podobna sytuacja była na Wisłostradzie ale podnieśli do 70 i nagle przestała ona interesować panów z drogówki. <br><hr>DarkDaro
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Policjant musi wyrobić limit i to jest wkurzające, że chce to zrobić jak najszybciej i jak najmniejszym kosztem. Ulubiona ulica to Połczyńska w Warszawie. Dziś akurat jeździło tam czarne BMW ale codziennie poluje tam nieoznakowany radiowóz+ fotoradar straży. Czy tam jest niebezpiecznie? Nie - tam jest 6 pasów ruchu i ograniczenie do 50. Podobna sytuacja była na Wisłostradzie ale podnieśli do 70 i nagle przestała ona interesować panów z drogówki. <br><hr>DarkDaro
Witam
Dziś ich nie było bo padało i wszyscy toczyli się

ale trzeba uważać.
Pozdrawiam
Wszystko jest trudne... nim, stanie się proste
FZS 1000

FZS 1000
-
krzall - Świeżak
vectry są 3.2 v6 wolnossaki a 2.8 v6 turbo a nie biturbo<br><hr>maroKomentatorzy napisał(a):Nie ma Vectry 3.2 z turbiną, są 2.8 biturbo<br><hr>Mayki<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chamstwem jeszcze nikt nie wygrał !! A policjanci z RD zawsze mogą zatrzymać dowodzik za zły stan techniczny albo skierować delikwenta na badania lekarskie. Więcej pokory, skoro popełniliśmy wykroczenie trzeba kare przyjąć na klatę i nie miejcie pretensji do policjantów to nie oni ustanawiali przepisy tylko ci panowie na Wiejskiej, wiec żale tam kierować !!! <br><hr>franc
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
koledzy, mam pytanko, czy jak zatrzymają mnie na moto bez prawka to co wtedy, bo wiadomo że nie pozwolą mi odjechać, wzywają lawetę czy mogę zadzwonić po znajomego żeby zabrał maszynę, jak to jest?<br><hr>Dino
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
" a za ich sterami najczęściej siadają osoby, które ogarniają" gdy to przeczytałem, przypomniała mi się sytuacja kiedy pod kumplem policja pojechała "prosto" na ostrym zakręcie, tym samym kończąc pościg za starym rupieciem porażką i dachowaniem XD<br><hr>kuba1324
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czyżby chodziło o bordową vectrę na raciborskich blaszkach??:)<br><hr>b6Komentatorzy napisał(a):" a za ich sterami najczęściej siadają osoby, które ogarniają" gdy to przeczytałem, przypomniała mi się sytuacja kiedy pod kumplem policja pojechała "prosto" na ostrym zakręcie, tym samym kończąc pościg za starym rupieciem porażką i dachowaniem XD<br><hr>kuba1324<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ma gowniana robote i tyle. Nikt nie odczuwa radosci z robienia krzywdy innym a jesli odczuwa to znaczy, ze ma zje... robote i w dodatku psychike. Nie zazdroszcze mu ani jednego ani drugiego.
Autor twierdzi, ze nie ma art. 41 a za chwile wkleja cytat podinspektora, ktory twierdzi, ze jest taki artykul. <br><hr>mirekm71
Autor twierdzi, ze nie ma art. 41 a za chwile wkleja cytat podinspektora, ktory twierdzi, ze jest taki artykul. <br><hr>mirekm71
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No niestety kolego, ale pomyliłeś nasz kraj z Niemcami. U nas przepisy są po to, aby doić kasę. W Niemczech policja na autostradzie może zatrzymać pojazd za indeks prędkości na oponach, ale cały kraj przejedziesz wszerz i wzdłuż bez jednego skrzyżowania i za darmo. Dlaczego? Bo, tacy "intelektualiści" jak ty, od dwudziestu lat chodzą w Polsce do wyborów. Dziękuję, dobranoc.<br><hr>ktrKomentatorzy napisał(a):- Ę, ą, pardął, proszę. - Ojjjojojoj, nie chciałbym pana urazić, panie szanowny kierowco, ale pozwalam sobie nałożyć na pana taki symboliczny mandacik 500 złotych i 10 punkteczków za to wykroczonko. - Ależ oczywiście przepraszam, ma pan absolutną rację i już służę swoim skromnym portfeliczkiem, aczkolwiek pozwalam sobie nadmienić, że to stanowczo za mało wobec godnego pożałowania faux pas z mojej strony i stanowczo będę się upierał przy wyższym mandaciku dla mojej niegodnej osoby. Nie to ja pana stokrotnie przepraszam, ooo, tutaj proszę o podpisik, dziękuję uniżenie i proszę pozdrowić małżonkę.
Co to za artykuł? Z onetu? Psy z polskiej drogówki POLUJĄ, bo im kazali. Jak upolują, to KROJĄ. Jak się rzucasz, to dostajesz maksa, jak jesteś normalny, to niższe widełki. Nic za darmo. Skarbówki nie oszukasz:-) Nawet koledzy z innych formacji ich szczerze nie lubią. Szkoda, że nie poprosiliście jeszcze o komentarz dyżurnego cipciusia sokołowskiego, jak to prawy obywatel powinien aktywnie współdziałać z organem państwowym jakim jest milicja. Przepraszam: policja.<br><hr>ktr<br>Komentatorzy napisał(a):Amen!
To jest biznes, nie po to kupują po 130 aut z rejestratorami żeby unikać wlepiania mandatów. Oczywiście kulturę zachować należy ale jak się nie wkurzyć na takie zachowanie?? Drogówka to ramię wykonawcze skarbówki, jak komornik drogowy...<br><hr>Łazik<br>Komentatorzy napisał(a):Sorry, ale pierniczycie jak potrzęsieni. Ten co zapi***dala i potem rzuca się o to że dostał mandat zachowuje sie tak jakby złodziej rzucał się o to że ktoś zatrzymuje go za kradzież... wykroczenie to wykroczenie i już, nie będziesz naginać to nie będzie mandatu. PROSTE KUR*A NIE!?. Przepisy są nie po to, żeby je łamać, tylko żeby nie było w Polsce burdelu większego niż jest.<br><hr>Jeremy<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nikt nie będzie tobie holował motoru, dla policjanta najlepszym rozwiązaniem jest, żebyś zabezpieczył go we własnym zakresie najprościej zadzwonić po kogoś kto może go odebrać. Jeden warunek nie może to być osoba która przyjedzie za kilka godzin. Niejednokrotnie zezwolenie jest na odprowadzenie moto na parking i tam go "pozostawienie" do czasu odjazdu policjiKomentatorzy napisał(a):koledzy, mam pytanko, czy jak zatrzymają mnie na moto bez prawka to co wtedy, bo wiadomo że nie pozwolą mi odjechać, wzywają lawetę czy mogę zadzwonić po znajomego żeby zabrał maszynę, jak to jest?<br><hr>Dino<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl