Pierwszy ścigacz na Kat. A2, ninja 250 vs 300
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pierwszy ścigacz na Kat. A2, ninja 250 vs 300
Witam, jak w temacie pisałem planuje kupić pierwszy motocykl na ulicę, jeździłem moto od dzieciństwa, motorynka ->wsk-> quad 200-> yz 125
, w planach miałem kupno Cbr f4i no ale ktoś chciał zarobić i wymyślił prawko A2 ;/ Moje pytanie do was co polecicie mi na ,,start,, dodam, że mam 17 lat, a motocykl to całe moje życie....
Z góry dzięki za Odpowiedzi (na marginesie yz ma 45 kM i przesiadać się na 30 to trochę....)

Z góry dzięki za Odpowiedzi (na marginesie yz ma 45 kM i przesiadać się na 30 to trochę....)
- Paryk
- Świeżak
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Mt-03 to zdecydowanie inna konstrukcja niż ninja 300, konkretniej to zmiksowany naked z supermoto. A ninja 300 to mały supersport 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
No jak planujesz jazdę w przyszłości na sporcie to jak najbardziej ninja 300 zda relacje.
-
Black-Ghost , tak jak najbardziej chcę iść w kierunku typowego sportu... a czy możesz mi powiedzieć tak wg własnej oceny czy przez rok ninja 300 stanieje bodajże o 5 tys? chodzi mi o używaną tyle, że pierwszy właściciel,
a pieniędzy będę miał max . 14-15k
a pieniędzy będę miał max . 14-15k
- Paryk
- Świeżak
Możliwe że stanieją choć wątpię czy przez rok stanieje aż o 5tyś zł 

-
Re: Pierwszy ścigacz na Kat. A2, ninja 250 vs 300
Paryk napisał(a):...w planach miałem kupno Cbr f4i no ale ktoś chciał zarobić i wymyślił prawko A2
na marginesie yz ma 45 kM i przesiadać się na 30 to trochę....)
Nie chcial zaroboic a co najwyzej uchronic wlasnie takich jak Ty aby nie wachali rzodkiewek od spodu, o tej mocy 45 KM przemilcze, bo ile by w realu bylo na hamowni, to zdziwil bys sie, ale to nie wazne.
Do sprawy
Nie podales jaki masz budget. Wychodze wiec z zalozenia, ze kupujesz nowy.
W Kawasaki 250 bym sie ni pchal, nie pamietam juz czy 300 - tka ma juz na wyposazeniu ABS. Honda je ma nawet w 250 - ce. Smigalem nia, jest wygodna, osiagi mimo mniejszej mocy sa identyczne, w dodatku jest tanszy od Kawy.
Jezelii bedzie Cie stac, to mozesz pomyslec o CBR 500.

- Harakiri 7
- Bywalec
Co ty za bzdury gadasz "harakiri7" Ninja 300 ma na wyposażeniu ABS i sprzęgło antyhoppingowe.
CBR 250 odstaję nawet od ninji 250 nie mówiąc o 300 osiągami
A CBR 500 jest sporo cięższa od ninji.

-
Black-Ghost napisał(a):Co ty za bzdury gadasz "harakiri7" Ninja 300 ma na wyposażeniu ABS i sprzęgło antyhoppingowe.CBR 250 odstaję nawet od ninji 250 nie mówiąc o 300 osiągami
A CBR 500 jest sporo cięższa od ninji.
Misiaczku, spojrz wyzej co napisalem, jak nie umiesz czytac ze zrozumieniem to moze nie zabieraj glosu w dyskusji.
Napisalem, ze nie pamietam, czy ma ABS.
2. A Ty chcesz ten sprzet na plecach nosic, ze Ci jego ciezar przeszkadza ?

- Harakiri 7
- Bywalec
Paryk napisał:
...w planach miałem kupno Cbr f4i no ale ktoś chciał zarobić i wymyślił prawko A2
Nie chcial zaroboic a co najwyzej uchronic wlasnie takich jak Ty aby nie wachali rzodkiewek od spodu, o tej mocy 45 KM przemilcze, bo ile by w realu bylo na hamowni, to zdziwil bys sie, ale to nie wazne.
Harakiri 7 jeździłeś kiedyś w motocross'ie ?.. podejrzewam, że nie skoro opowiadasz takie głupoty, druga sprawa o co ci chodziło z ''wąchaniem rzodkiewek od spodu'' nie wiem jak TY jeździsz i nie hejtuje Cię, więc proszę o to samo... dużo osób przesiada się na cebry po skuterkach a ty mi mówisz że za silna będzie po cross'ie?? Tu nie liczy się to ile kM ma twój sprzęt ale co masz w głowie ... denerwują mnie takie wypowiedzi bardzo.
Ps. Ogarnij ortografiÄ™
`
...w planach miałem kupno Cbr f4i no ale ktoś chciał zarobić i wymyślił prawko A2
Harakiri 7 jeździłeś kiedyś w motocross'ie ?.. podejrzewam, że nie skoro opowiadasz takie głupoty, druga sprawa o co ci chodziło z ''wąchaniem rzodkiewek od spodu'' nie wiem jak TY jeździsz i nie hejtuje Cię, więc proszę o to samo... dużo osób przesiada się na cebry po skuterkach a ty mi mówisz że za silna będzie po cross'ie?? Tu nie liczy się to ile kM ma twój sprzęt ale co masz w głowie ... denerwują mnie takie wypowiedzi bardzo.
Ps. Ogarnij ortografiÄ™
`
- Paryk
- Świeżak
Paryk napisał(a):
Harakiri 7 jeździłeś kiedyś w motocross'ie ?..
dużo osób przesiada się na cebry po skuterkach a ty mi mówisz że za silna będzie po cross'ie?? Tu nie liczy się to ile kM ma twój sprzęt ale co masz w głowie ... denerwują mnie takie wypowiedzi bardzo.
Ps. Ogarnij ortografiÄ™
Jezdzilem, nie mialem tego za hobby ale wiem o co chodzi. Zdolnosci telepatycznych nie posiadam, domyslac sie nie zawsze sie chce a symbolike kazdego motocykla tez nie kazdy zna.
To co ma sie w glowie niestety nie idze z koordynacja ruchow, znam profesorow ktorzy nie radza sobie z niczym, a znam rolnikow ktorzy maja wyczucie do kazdego sprzetu, wiec nie tak do konca jak piszesz. To, ze w cross'ie masz doswiadczenie, to dobrze, tyle, ze na drodze dzialaja nieco inne zasady i zwyczaje. Nabierz moze praktyki, na przesiadke, masz jeszcze czas.
To, ze Cie cos denerwuje, to talko i wylacznie Twoj problem. Prawodawca wdrozyl w zycie przepis a mlodzi i gniewni sie denerwuja.
ogarnij sam najpierw nomenklatuer bo niema czegos tekiego jam kM.
pozdrawiam

- Harakiri 7
- Bywalec
Jeśli nie skończycie się przegadywać obydwu was nagrodzę
"Karahiri 7" jeśli uważasz że waga motocykla nie ma znaczenia to musisz jeszcze trochę pojeździć
ProszÄ™ pisz po nicku bo nie jesteÅ› w piaskownicy! 

"Karahiri 7" jeśli uważasz że waga motocykla nie ma znaczenia to musisz jeszcze trochę pojeździć

-
Black-Ghost napisał(a):
"Harahiri 7" jeśli uważasz że waga motocykla nie ma znaczenia to musisz jeszcze trochę pojeździćProszę pisz po nicku bo nie jesteś w piaskownicy!
Wiesz co do jazdy, to nie bedziemy sie tu licytowac kto z nas ile nakrecil, bo bylo by to nie po Twojej mysli. W piaskownicy to by sie mogly moje wnuki bawic ( gdybym je mial - a miec moglbym ).NAdal jastes przekonany, ze 300 bedzie " lepsza " od 500 - tki ?
z powazaniem, i Amen w temacie z mojej strony.
Bo faktycznie mam wrazenie, ze ze w niej jestem.

- Harakiri 7
- Bywalec
Tak już nam przekazałeś swój wiek i to że możesz mieć wnuki ale jak to się ma do jazdy na motocyklu?
PS: tak nadal jestem przekonany że ninja 300 będzie ciekawsza od cbr 500
PS: tak nadal jestem przekonany że ninja 300 będzie ciekawsza od cbr 500

-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości