[Aktualności] Melandri: Potraktowali Carlosa jak...
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Melandri: Potraktowali Carlosa jak...
Dyskusja na temat: Melandri: Potraktowali Carlosa jak kawał plastiku
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Melandri: Potraktowali Carlosa jak kawał plastiku
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Melandri: Potraktowali Carlosa jak kawał plastiku
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Eh te włoskie kaski. Sytuacja że odpada wizjer w czasie gleby jest po prostu niedopuszczalna, twarz i oczy zostają wtedy bez ochrony. Ten xlite to takie samo gó...o jak AGV.<br><hr>Wilku
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak przywaliłem bokiem kasku o asfalt to też mi zerwało szybę(Lazer) I w nowym(Caberg) mocowanie szyby też nie wygląd na takie co by mogło to przetrzymać. Nawet nie sądziłem że są kaski w których nie da się zerwać wizjera.<br><hr>długodystansowy
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
xlite jest chyba hiszpański....<br><hr>jaKomentatorzy napisał(a):Eh te włoskie kaski. Sytuacja że odpada wizjer w czasie gleby jest po prostu niedopuszczalna, twarz i oczy zostają wtedy bez ochrony. Ten xlite to takie samo gó...o jak AGV.<br><hr>Wilku<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie masz racji kolego. Wizjer to najsłabsza część kasku. Ma co do zasady ODPAŚĆ przy upadku, po to, żeby się nie połamać i zadźgać twarzy motocyklisty plastikiem. Wyobraź, sobie, że masz niby lekkiego szlifa, ale niefortunnie suniesz twarzą po asfalcie, wizjer się łamie na kilka części, nie odpada a jedna z tych wcale miłych ostrych jak nóż części wbija Ci się w oko...Komentatorzy napisał(a):Eh te włoskie kaski. Sytuacja że odpada wizjer w czasie gleby jest po prostu niedopuszczalna, twarz i oczy zostają wtedy bez ochrony. Ten xlite to takie samo gó...o jak AGV.<br><hr>Wilku<br>
WIZJER MA ODPAŚĆ.<br><hr>Racer
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
XLite to dziecko NolanaKomentatorzy napisał(a):Eh te włoskie kaski. Sytuacja że odpada wizjer w czasie gleby jest po prostu niedopuszczalna, twarz i oczy zostają wtedy bez ochrony. Ten xlite to takie samo gó...o jak AGV.<br><hr>Wilku<br>Komentatorzy napisał(a):xlite jest chyba hiszpański....<br><hr>ja<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wyobraź sobie że mam jako takie pojecie o kaskach bo zajmuje sie nimi poniekad zawodowo. Odpasc maja wszystkie uchwyty, zaczepy, spoilery zeby zawadzajac o przeszkody nie skreciły ci karku. Tymczasem wizjer MUSI pozostac na miejscu. Wyobraz sobie ze takim kaskiem bez wizjera uderzasz w zwir przy predkosci 100km/h. Drobne kamyki wydłubuja ci przy tej predkosci oczy z czaszki. Nie musisz mi wierzyc, zapytaj ludzi z Arai, Shoei, Sharka albo Shubertha czy w ich kaskach wizjery mają odpaść czy zostać na miejscu. <br><hr>WilkuKomentatorzy napisał(a):Eh te włoskie kaski. Sytuacja że odpada wizjer w czasie gleby jest po prostu niedopuszczalna, twarz i oczy zostają wtedy bez ochrony. Ten xlite to takie samo gó...o jak AGV.<br><hr>Wilku<br>Komentatorzy napisał(a):Nie masz racji kolego. Wizjer to najsłabsza część kasku. Ma co do zasady ODPAŚĆ przy upadku, po to, żeby się nie połamać i zadźgać twarzy motocyklisty plastikiem. Wyobraź, sobie, że masz niby lekkiego szlifa, ale niefortunnie suniesz twarzą po asfalcie, wizjer się łamie na kilka części, nie odpada a jedna z tych wcale miłych ostrych jak nóż części wbija Ci się w oko...
WIZJER MA ODPAŚĆ.<br><hr>Racer<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale Nolany są dość dobre.?<br><hr>deniolloKomentatorzy napisał(a):Eh te włoskie kaski. Sytuacja że odpada wizjer w czasie gleby jest po prostu niedopuszczalna, twarz i oczy zostają wtedy bez ochrony. Ten xlite to takie samo gó...o jak AGV.<br><hr>Wilku<br>Komentatorzy napisał(a):xlite jest chyba hiszpański....<br><hr>ja<br>Komentatorzy napisał(a):XLite to dziecko Nolana<br><hr>ja<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Może na budowie, ale chyba nie na moto. <br><hr>IgoRRKomentatorzy napisał(a):Eh te włoskie kaski. Sytuacja że odpada wizjer w czasie gleby jest po prostu niedopuszczalna, twarz i oczy zostają wtedy bez ochrony. Ten xlite to takie samo gó...o jak AGV.<br><hr>Wilku<br>Komentatorzy napisał(a):xlite jest chyba hiszpański....<br><hr>ja<br>Komentatorzy napisał(a):XLite to dziecko Nolana<br><hr>ja<br>
Komentatorzy napisał(a):Ale Nolany są dość dobre.?<br><hr>deniollo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Lazer i Caberg - to jest odpowiedź na twoje pytania. Ta sama półka co Nolan, AGV i Xlite.<br><hr>WilkuKomentatorzy napisał(a):Jak przywaliłem bokiem kasku o asfalt to też mi zerwało szybę(Lazer) I w nowym(Caberg) mocowanie szyby też nie wygląd na takie co by mogło to przetrzymać. Nawet nie sądziłem że są kaski w których nie da się zerwać wizjera.<br><hr>długodystansowy<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No sorry. Ale i jeden i drugi był dla mnie wydatkiem. I staram się w nie latać w Naxa. I szczerze to Lazer jak dla mnie spisał się świetnie. Miałem pęknięte 2 żebra i rozoraną całą lewą stronę kasku, ale żadnego wstrząsu mózgu ani specjalnie nie bolało uderzenie. No i blenda jakby na kasku zostałaKomentatorzy napisał(a):Jak przywaliłem bokiem kasku o asfalt to też mi zerwało szybę(Lazer) I w nowym(Caberg) mocowanie szyby też nie wygląd na takie co by mogło to przetrzymać. Nawet nie sądziłem że są kaski w których nie da się zerwać wizjera.<br><hr>długodystansowy<br>Komentatorzy napisał(a):Lazer i Caberg - to jest odpowiedź na twoje pytania. Ta sama półka co Nolan, AGV i Xlite.<br><hr>Wilku<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No popatrz, dla Ciebie się nie nadaje a Melandrii w nim lata... Stoner też jeździł w nolanie i jeszcze kilku innych. Zakładam, że goście z czołówki światowej nie nosiliby gówna tylko ze względu na parę $, ale pewnie Ty wiesz lepiej.<br><hr>łunKomentatorzy napisał(a):Eh te włoskie kaski. Sytuacja że odpada wizjer w czasie gleby jest po prostu niedopuszczalna, twarz i oczy zostają wtedy bez ochrony. Ten xlite to takie samo gó...o jak AGV.<br><hr>Wilku<br>Komentatorzy napisał(a):xlite jest chyba hiszpański....<br><hr>ja<br>Komentatorzy napisał(a):XLite to dziecko Nolana<br><hr>ja<br>
Komentatorzy napisał(a):Ale Nolany są dość dobre.?<br><hr>deniollo<br>Komentatorzy napisał(a):Może na budowie, ale chyba nie na moto. <br><hr>IgoRR<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pierwsze primo - czołówka jeździe w tym za co dostaje kasę. Drugie primo - kaski, albo ciuchy które robi sie dla zawodników często są tylko z wyglądu podobne do tych sprzedawanych w sklepie. <br><hr>IgoRRKomentatorzy napisał(a):Eh te włoskie kaski. Sytuacja że odpada wizjer w czasie gleby jest po prostu niedopuszczalna, twarz i oczy zostają wtedy bez ochrony. Ten xlite to takie samo gó...o jak AGV.<br><hr>Wilku<br>Komentatorzy napisał(a):xlite jest chyba hiszpański....<br><hr>ja<br>Komentatorzy napisał(a):XLite to dziecko Nolana<br><hr>ja<br>
Komentatorzy napisał(a):Ale Nolany są dość dobre.?<br><hr>deniollo<br>Komentatorzy napisał(a):Może na budowie, ale chyba nie na moto. <br><hr>IgoRR<br>Komentatorzy napisał(a):No popatrz, dla Ciebie się nie nadaje a Melandrii w nim lata... Stoner też jeździł w nolanie i jeszcze kilku innych. Zakładam, że goście z czołówki światowej nie nosiliby gówna tylko ze względu na parę $, ale pewnie Ty wiesz lepiej.<br><hr>łun<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ok. Arai w każdym kasku ma osłonięte mocowanie wizjera.<br><hr>długodystansowyKomentatorzy napisał(a):Jak przywaliłem bokiem kasku o asfalt to też mi zerwało szybę(Lazer) I w nowym(Caberg) mocowanie szyby też nie wygląd na takie co by mogło to przetrzymać. Nawet nie sądziłem że są kaski w których nie da się zerwać wizjera.<br><hr>długodystansowy<br>Komentatorzy napisał(a):Lazer i Caberg - to jest odpowiedź na twoje pytania. Ta sama półka co Nolan, AGV i Xlite.<br><hr>Wilku<br>Komentatorzy napisał(a):No sorry. Ale i jeden i drugi był dla mnie wydatkiem. I staram się w nie latać w Naxa. I szczerze to Lazer jak dla mnie spisał się świetnie. Miałem pęknięte 2 żebra i rozoraną całą lewą stronę kasku, ale żadnego wstrząsu mózgu ani specjalnie nie bolało uderzenie. No i blenda jakby na kasku została<br><hr>długodystansowy<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zostać mają we wszystkich!a ale dziecko 6 kg przy zderzeniu z przeszkodą przy prędkości 60 km/h przelatuje przez fotele w aucie ważąc 350kg,carlos waży troszkę więcej i jechał troszkę szybciej i nie wierzę że kawałek plastiku musi to wytrzymać obojętnie czy to shoei arai czy agv<br><hr>joKomentatorzy napisał(a):Eh te włoskie kaski. Sytuacja że odpada wizjer w czasie gleby jest po prostu niedopuszczalna, twarz i oczy zostają wtedy bez ochrony. Ten xlite to takie samo gó...o jak AGV.<br><hr>Wilku<br>Komentatorzy napisał(a):Nie masz racji kolego. Wizjer to najsłabsza część kasku. Ma co do zasady ODPAŚĆ przy upadku, po to, żeby się nie połamać i zadźgać twarzy motocyklisty plastikiem. Wyobraź, sobie, że masz niby lekkiego szlifa, ale niefortunnie suniesz twarzą po asfalcie, wizjer się łamie na kilka części, nie odpada a jedna z tych wcale miłych ostrych jak nóż części wbija Ci się w oko...
WIZJER MA ODPAŚĆ.<br><hr>Racer<br>Komentatorzy napisał(a):Wyobraź sobie że mam jako takie pojecie o kaskach bo zajmuje sie nimi poniekad zawodowo. Odpasc maja wszystkie uchwyty, zaczepy, spoilery zeby zawadzajac o przeszkody nie skreciły ci karku. Tymczasem wizjer MUSI pozostac na miejscu. Wyobraz sobie ze takim kaskiem bez wizjera uderzasz w zwir przy predkosci 100km/h. Drobne kamyki wydłubuja ci przy tej predkosci oczy z czaszki. Nie musisz mi wierzyc, zapytaj ludzi z Arai, Shoei, Sharka albo Shubertha czy w ich kaskach wizjery mają odpaść czy zostać na miejscu. <br><hr>Wilku<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No to nie wierz. <br><hr>WilkuKomentatorzy napisał(a):Eh te włoskie kaski. Sytuacja że odpada wizjer w czasie gleby jest po prostu niedopuszczalna, twarz i oczy zostają wtedy bez ochrony. Ten xlite to takie samo gó...o jak AGV.<br><hr>Wilku<br>Komentatorzy napisał(a):Nie masz racji kolego. Wizjer to najsłabsza część kasku. Ma co do zasady ODPAŚĆ przy upadku, po to, żeby się nie połamać i zadźgać twarzy motocyklisty plastikiem. Wyobraź, sobie, że masz niby lekkiego szlifa, ale niefortunnie suniesz twarzą po asfalcie, wizjer się łamie na kilka części, nie odpada a jedna z tych wcale miłych ostrych jak nóż części wbija Ci się w oko...
WIZJER MA ODPAŚĆ.<br><hr>Racer<br>Komentatorzy napisał(a):Wyobraź sobie że mam jako takie pojecie o kaskach bo zajmuje sie nimi poniekad zawodowo. Odpasc maja wszystkie uchwyty, zaczepy, spoilery zeby zawadzajac o przeszkody nie skreciły ci karku. Tymczasem wizjer MUSI pozostac na miejscu. Wyobraz sobie ze takim kaskiem bez wizjera uderzasz w zwir przy predkosci 100km/h. Drobne kamyki wydłubuja ci przy tej predkosci oczy z czaszki. Nie musisz mi wierzyc, zapytaj ludzi z Arai, Shoei, Sharka albo Shubertha czy w ich kaskach wizjery mają odpaść czy zostać na miejscu. <br><hr>Wilku<br>Komentatorzy napisał(a):zostać mają we wszystkich!a ale dziecko 6 kg przy zderzeniu z przeszkodą przy prędkości 60 km/h przelatuje przez fotele w aucie ważąc 350kg,carlos waży troszkę więcej i jechał troszkę szybciej i nie wierzę że kawałek plastiku musi to wytrzymać obojętnie czy to shoei arai czy agv<br><hr>jo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czyli wiesz lepiejKomentatorzy napisał(a):Eh te włoskie kaski. Sytuacja że odpada wizjer w czasie gleby jest po prostu niedopuszczalna, twarz i oczy zostają wtedy bez ochrony. Ten xlite to takie samo gó...o jak AGV.<br><hr>Wilku<br>Komentatorzy napisał(a):xlite jest chyba hiszpański....<br><hr>ja<br>Komentatorzy napisał(a):XLite to dziecko Nolana<br><hr>ja<br>
Komentatorzy napisał(a):Ale Nolany są dość dobre.?<br><hr>deniollo<br>Komentatorzy napisał(a):Może na budowie, ale chyba nie na moto. <br><hr>IgoRR<br>Komentatorzy napisał(a):No popatrz, dla Ciebie się nie nadaje a Melandrii w nim lata... Stoner też jeździł w nolanie i jeszcze kilku innych. Zakładam, że goście z czołówki światowej nie nosiliby gówna tylko ze względu na parę $, ale pewnie Ty wiesz lepiej.<br><hr>łun<br>Komentatorzy napisał(a):Pierwsze primo - czołówka jeździe w tym za co dostaje kasę. Drugie primo - kaski, albo ciuchy które robi sie dla zawodników często są tylko z wyglądu podobne do tych sprzedawanych w sklepie. <br><hr>IgoRR<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości