THC a kierowanie pojazdem.
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
THC a kierowanie pojazdem.
Siema,
ostanio złapała mnie czeska policja. Przebadali mnie alkomatem i dali test na dragi ;] Wyszlo pozytywnie, tyle ze gibona palilem jakies 2 dni wczesniej. Potem wzieli mnie na krew. Jak to jest, dla nich liczy sie tylko to ze we krwi sa slady thc czy moze, substancje aktywne? W zwiazku z tym zabrali mi prawko na miesiac ;// Ktos mial moze podobna sytuacje? Sa szanse sie z tego wybronic?? Czy raczej czekac na kare (10000 do 20000 Kc) ui zabranie prawka na 6 - 12 miesiecy... ;/
ostanio złapała mnie czeska policja. Przebadali mnie alkomatem i dali test na dragi ;] Wyszlo pozytywnie, tyle ze gibona palilem jakies 2 dni wczesniej. Potem wzieli mnie na krew. Jak to jest, dla nich liczy sie tylko to ze we krwi sa slady thc czy moze, substancje aktywne? W zwiazku z tym zabrali mi prawko na miesiac ;// Ktos mial moze podobna sytuacje? Sa szanse sie z tego wybronic?? Czy raczej czekac na kare (10000 do 20000 Kc) ui zabranie prawka na 6 - 12 miesiecy... ;/
r6
-
czajnik88 - Świeżak
znajomy się nie zatrzymał u pepików do kontroli i go trochę poganiali ale gdzieś im umknął (nie pochwalam takiego zachowania) po tym zadzwonił do ambasady i tam podsunęli mu najlepsze rozwiązanie.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
melvin napisał(a):znajomy się nie zatrzymał u pepików do kontroli i go trochę poganiali ale gdzieś im umknął (nie pochwalam takiego zachowania) po tym zadzwonił do ambasady i tam podsunęli mu najlepsze rozwiązanie.
Zgłoszenie się na najbliższy komisariat?

-
Walenty - Moderator
Walenty napisał(a):melvin napisał(a):znajomy się nie zatrzymał u pepików do kontroli i go trochę poganiali ale gdzieś im umknął (nie pochwalam takiego zachowania) po tym zadzwonił do ambasady i tam podsunęli mu najlepsze rozwiązanie.
Zgłoszenie się na najbliższy komisariat?
Niestety nie mam maszyny do podróży w czasie, zebym im uciec i zadzwonic do ambasady ;>>
r6
-
czajnik88 - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Haha tak jak myslalem ze zaraz sie wypowiedza ludzie ktorzy nie maja wogole pojecia ^^
Jak bys dobrze poszukal to potrafia zostawic slad NAWET na kilka lat w zaleznosci w "czym". Poza tym pytam sie jak czlowiek... A ty tu wyjezdzasz z niewiadomo czym. Tak wale jeszcze w rulon i daje sbie w zyle.
Jak bys dobrze poszukal to potrafia zostawic slad NAWET na kilka lat w zaleznosci w "czym". Poza tym pytam sie jak czlowiek... A ty tu wyjezdzasz z niewiadomo czym. Tak wale jeszcze w rulon i daje sbie w zyle.
r6
-
czajnik88 - Świeżak
Śmiej się dalej ja problemu z prawkiem nie mam:D .
Ja jak pije wódkę to nie degustuje jak paliłem zioło w Amsterdamie to ćpam. Choć to drugie nie przypadło mi do gustu i nie praktykuje.
Wykryto u Ciebie śladowe wartości tej cudownej substancji i to Twój problem.
Ponad prawo nie przeskoczysz a teraz idź do wychodka i zacznij s... pieniędzmi w wiadro, bo bez adwokata na piękne oczy "g" zdzialasz. Choć znając życie papuga weźmie kase i nic nie wskura. Pewnie powie by poddać się karze i moze dadzą Ci najniższy wymiar i jeszcze w sezonie polatasz.
Ja jak pije wódkę to nie degustuje jak paliłem zioło w Amsterdamie to ćpam. Choć to drugie nie przypadło mi do gustu i nie praktykuje.
Ponad prawo nie przeskoczysz a teraz idź do wychodka i zacznij s... pieniędzmi w wiadro, bo bez adwokata na piękne oczy "g" zdzialasz. Choć znając życie papuga weźmie kase i nic nie wskura. Pewnie powie by poddać się karze i moze dadzą Ci najniższy wymiar i jeszcze w sezonie polatasz.
-
W Polsce też nie ma danej wartości a tylko czy jest. Thc utrzymuje sie przy jednorazowym zapaleniu do miesiąca a przy stałym nawet do 3. Nic nie wskórasz z tym ponieważ jest to brane jak u nas przekroczenie 0,5 promila.
-
mati22252 - VIP Ścigacz.pl
Czegos tu nie rozumiem. Nie pale nic ani nie pije wiec nie czuje sie zagrozony ale z tego co wiem duzo osob pali trawke. Chcecie powiedziec, ze po zapaleniu trawki przez miesiac nie wolno jezdzic samochodem?
Sa kraje, gdzie to jest legalne i tam tez ludzie nie jezdza? Chyba czegos nie zrozumialem.

Sa kraje, gdzie to jest legalne i tam tez ludzie nie jezdza? Chyba czegos nie zrozumialem.
-
mirekm71 - VIP Ścigacz.pl
To jest substancja która różnie na różnych ludzi działa, i o ile alkohol po 24 raczej znika w całości (jeśli nie chlejemy 3 tygodnie z rzędu) to THC u jednych jest dwa dni później nie do wykrycia tym szybkim testem, a u drugich i po 2 tygodniach będzie problem w przypadku kontroli. Czy ktoś palił można wykryć na przykład we włosach, po których nie tylko można dowiedzieć się, że ktoś palił lub nie, ale też w przybliżeniu określić kiedy
to taka ciekawostka. BTW, nie jaram, bo mnie to nie jara 

Motocykle sportowe są do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Ścigacz.pl
Seba_ER5 napisał(a):Śmiej się dalej ja problemu z prawkiem nie mam:D .
Twoja wypowiedz jest na poziomie gimnazjum albo i nizej ;]]
Chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem, to moze sie wroc do szkoly... Czy ja gdzies napisalem ze to jest jeszcze czyjs inny problem? Wydaje mi sie ze nie. Moje pytanie brzmialo zupełnie inaczej. A ty nawet nie potrafisz odpowiedziec jak czlowiek, tylko siejesz madrosci ;]]
Uwazam ze temat jest do zamkniecia pomimo nie uzyskania odpowiedzi. Ale czytaja niktore posty odechciewa sie o cokolwiek pytac;]]
mirekm71 - co do twojego pytania gdzies przeczytalem, ze oni badaja krew tylko pod katem aktywnych substancji psychotropowych w krwi, ktore maja wplyw na percepcje. Ale nie jestem pewien. Dlatego zapytalem tutauj, bo moze akurat ktos by wiedzial..
r6
-
czajnik88 - Świeżak
Twoja wypowiedz jest na poziomie gimnazjum albo i nizej ;]]
Jakie pytanie taka odpowiedź.
A następnym razem wbij sobie na forum prawnicze, to może Ci ktoś odpowie, bo my gimnazjaliści nie mamy nawet prawka.
Tu masz przypadek z Polski na forum prawny i ludzie jakimis paragrafami sypia. Przypuszczam ze jezeli chodzi o czechy to bys musial zagadnienie w translator wklepac i poszukac.:
http://forumprawne.org/prawo-karne/1674 ... y-thc.html
Ćpanie jest ćpaniem. Nie nazywam nikogo ćpunem. Moi kumple też ćpają okazyjnie i inaczej tego nie nazywają. Jak będziesz palił codziennie to dla mnie już jesteś ćpun.
-
Starski, nie do końca masz rację, ja miałem przeprowadzany narkotest przy rutynowej kontroli, totalnie nic nie wskazywało na to, że moge być pod wpływem czegokolwiek
To zależy od ich chce czy nie chce. Ciężko powiedzieć co mogą Ci zrobić dorgi autorze tematu, bo prawo w Czechach jest inne niż w Polsce, i nawet gdyby ktoś wiedział, jak to się odbywa w PL ma się to nijak do czeskich przepisów.

Motocykle sportowe są do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Ścigacz.pl
Olej pepikow idz do wydzialu komunikacji i szybko za 100 zrob nowe. Do nich zadzwon i powiedz, ze moga sobie je zatrzymac albo sprzedac na allegro bo Ty juz starego nie chcesz a zreszta i tak miales zmieniac.
-
-
Jechac moze tylko drugim razem niech im prawka nie daje. Jak beda chcieli to niech zapyta czy oddali, ze znowu chca?
Swoja droga to pewnie nic wielkiego z tego nie wyjdzie. Coz On tam mogl miec wielkiego w tej krwi po dwoch dniach?

Swoja droga to pewnie nic wielkiego z tego nie wyjdzie. Coz On tam mogl miec wielkiego w tej krwi po dwoch dniach?
-
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4