Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Przekroczysz prędkość, stracisz prawo...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Przekroczysz prędkość, stracisz prawo...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 19:08

Nie tylko my w zimie się nudzimy :D Większość społeczeństwa da sobie zamydlić oczy że rząd coś dla nas robi .Niestety wygląda to trochę inaczej ,w ostatnim czasie nasza władza działa tylko w sferze która im przynosi korzyści .Nie jest tak ??? Zastanów się czy państwo ostatnio zaangażowało się w sprawę która ma poprawić coś w twoim życiu?? Umowy śmieciowe, podatki , służba zdrowia ,rynek pracy ,przedszkola ,szkolnictwo ,zabrali nam nawet "Dobranocki ".Nic z tego nie maja wiec po co maja się tym zajmować. <br><hr>Dorian86
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 19:08

Komentatorzy napisał(a):no i **** i tak mnie nie dogonia tymi swoimi ceedami albo innym gownem<br><hr>cbrantypies<br>
Obiecanki cacanki... Daj im szansÄ™ i siÄ™ nie zatrzymaj do kontroli.

Myślisz że jeden radiowóz po mieście jeździ? Zawsze znajdzie się jakiś przed Tobą.<br><hr>milo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 19:10

Komentatorzy napisał(a):Moim zdaniem to głupota każdy motocyklista wie ze tam gdzie mozna tam sie jedzie szybciej a przez miasto ""rynek"" nikt nie jedzie 100 ale miasto np opole ma około 10km szerokości i co mamy jechać 50km 150konną maszyną 50h śmiesznę <br><hr>Mat<br>
Duma cierpi?<br><hr>milky way
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 19:14

Komentatorzy napisał(a):a co z posłem, który przekroczy więcej niż 2 x prędkość ??? oczywiście nic !!! jest dziura w budżecie to trzeba jakoś ją pokryć, a gdzie szukać kasy ??? w naszych kieszeniach, a gdzie indziej !!! <br><hr>ktosik <br>
Pewnie to samo. Już się zastanawiają nad uproszczeniem procedury dla posłów.

Kiedyś było tak - policjant zatrzymuje, spisuje, przekazuje do marszałka sejmu, a ten pyta zainteresowanego czy łaskawie zapłaci. O ile się nie mandat nie przedawnił bo ta drogo to lata zajmowała.

Teraz ma być jak dla Kowalskiego - policjant zatrzymuje, wypisuje, a pan poseł płaci.<br><hr>wiaz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 19:18

Komentatorzy napisał(a):Wtedy nikt nie bedzie zdawal prawa jazdy :)<br><hr>szumi173<br>
Poczytaj następnym razem co się dzieje w przypadku wypadku którego sprawcą jest taki "bez prawka" zanim takim pomysłem "błyśniesz".<br><hr>riki
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 19:29

Komentatorzy napisał(a):Jestem na NIE. to jest jakiś absurd z tym zabieraniem prawo jazdy za przekroczenie prędkości.z pewnością starczą tylko większe mandaty. A jak np. przypadkiem się mi to zdarzy i mi zabiorą prawo jazdy. i jak ja dojadę do pracy jeśli nie mam innego dojazdu niż samochód. z czego ja utrzymam rodzinę??? jeśli prowadzenie samochodu jest bardzo ważne w mym zawodzie. Nie lepiej lepiej oznakować przejścia dla pierwszych. usprawnić ruch i dostosować znaki do otoczenia i warunków panujących na drodze. Nie tędy droga!<br><hr>Zigi<br>
Zrobią jak w USA - podobno - że jeśli dojazd autem jest Ci niezbędnie potrzebny to Ci wyznaczą trasę od domu do pracy którą będziesz jeździł. Tylko do i z pracy. A jeśli z niej zjedziesz to Cię aresztują. Co to za problem nadajnik GPS w aucie umieścić i zaprogramować dozwoloną trasę?<br><hr>usa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 20:36

Komentatorzy napisał(a):ale tylko w Polsce teren zabudowany jest na trasie międzynarodowej, chodzi mi o odcinek Mińsk Mazowiecki - Terespol. W Niemczech cały kraj przejeżdża się autostradą, bez limitu prędkości<br><hr>MrKoksu89<br>
z tym brakiem limitu to trochę przesadziłeś. Nie każda niemiecka autostrada jest bez limitu, w zasadzie jest ich mniejszość.
Do tego przy każdym tunelu masz ograniczenie 120 lub 100. I w ogóle jeszcze pewne inne prawa tam panują, o których istnieniu pewnie nie masz pojęcia (jak np. konfiskata pojazdu za znaczące przekroczenie prędkości czy jazdę po pijanemu)<br><hr>CBR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 20:38

Inne mandaty sa w miescie i inne w trasie!<br><hr>maggg
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 20:52

Komentatorzy napisał(a):Jestem na NIE. to jest jakiś absurd z tym zabieraniem prawo jazdy za przekroczenie prędkości.z pewnością starczą tylko większe mandaty. A jak np. przypadkiem się mi to zdarzy i mi zabiorą prawo jazdy. i jak ja dojadę do pracy jeśli nie mam innego dojazdu niż samochód. z czego ja utrzymam rodzinę??? jeśli prowadzenie samochodu jest bardzo ważne w mym zawodzie. Nie lepiej lepiej oznakować przejścia dla pierwszych. usprawnić ruch i dostosować znaki do otoczenia i warunków panujących na drodze. Nie tędy droga!<br><hr>Zigi<br>
Jak Ci się zdarza "przypadkiem" przekroczyć w mieście dwukrotnie dozwoloną prędkość to nie chcę wiedzieć ile jeździsz, jak przekraczasz prędkość nie przypadkiem. Takie wypowiedzi tylko potwierdzają, że to powinno być już dawno wprowadzone.
Jeśli masz tylko trochę oleju w głowie to uwierz mi, jak wprowadzą to ograniczenie, to to przypadkiem Ci się nie zdarzy, jeśli będzie Ci na prawie jazdy zależeć.<br><hr>sojers1
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 21:19

Komentatorzy napisał(a):ale tylko w Polsce teren zabudowany jest na trasie międzynarodowej, chodzi mi o odcinek Mińsk Mazowiecki - Terespol. W Niemczech cały kraj przejeżdża się autostradą, bez limitu prędkości<br><hr>MrKoksu89<br>
do cbr - mało jezdzisz w niemczech albo za duzo sluchasz radia maryja - bodaj 85% autostrad (na odcinkach obwodnicowych miast mniej) nie ma zadnego limitu dla sam. osobowych i motocykli, sa za to czasem znaki zachcecajace do zwolnienia do 120 jak jest slisko..
ps. tuneli na autostradach w niemczech w stosunku do ich dlugosci za wiele nie ma - moze pomyliles kraje...<br><hr>daj spokoj...
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 21:33

Komentatorzy napisał(a):z tym brakiem limitu to trochę przesadziłeś. Nie każda niemiecka autostrada jest bez limitu, w zasadzie jest ich mniejszość.
Do tego przy każdym tunelu masz ograniczenie 120 lub 100. I w ogóle jeszcze pewne inne prawa tam panują, o których istnieniu pewnie nie masz pojęcia (jak np. konfiskata pojazdu za znaczące przekroczenie prędkości czy jazdę po pijanemu)<br><hr>CBR<br>
przestan sie kompromitowac:
- o ograniczeniach na autostradach napisalem ci powyzej, wystepuja najczesciej na odcinkach bedacych obwodnica
- argument o tunelach, to chyba w kategoriach zartu? wez sobie pojezdzij chociaz palcem po mapie i zobacz ile tuneli jest na autostradach w stosunku do ich dlugosci,
- w niemczech NIE MA konfiskaty pojazdu za ww. czyny
ZACHECAM - pojedz do niemiec, pojezdzij, odstaw radio maryja<br><hr>txa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 21:45

No jeżeli w budżecie uwzględnia się wpływy z mandatów to to może być tylko w takim chorym kraju jakim jest Polska!!!!! Ja także uważam że minister transportu powinien podać się do dymisji i przestać się ośmieszać! Nastawiają fotoradarów za nasze pieniądze żeby nabijać swoje portfele a dróg jak nie było tak nie ma - za to ekranów dźwiękochłonnych w szczerych polach jest aż nadto lol Pan minister ma kierowce, służbowy samochód i immunitet więc przepisy, które wprowadza Go nie dotyczą jak na ironię!!! Jak by było tego mało uważam że krzywdzącym jest przypisywanie punktów do całego prawa jazdy (jak ktoś ma kilka kategorii) jeżeli już to powinno to być rozwiązane w ten sposób że punkty są przypisywane do kategorii np. B jak przekroczysz samochodem, do A jak motocyklem czy do C jak ciężarowym. W końcu za każdą kategorię trzeba było opłacić osobny kurs i egzaminy więc jakim prawem mają zabierać wszystko i kazać wszystko zdawać od nowa???? Moim zdaniem to kwalifikuje się pod trybunał konstytucyjny tak samo jak podwójne karanie - czyli punkty i mandat. Powinno być albo jedno albo drugie. No ale niestety nasz rząd zamiast pomagać społeczeństwu (teoretycznie od tego powinien być) patrzy tylko jak je wydoić!!!!!!!!!!<br><hr>To jakaś KPINA!!!!!!!
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 22:13

Co do zdania testu z pierwszej pomocy to jestem za, ale z tą utratą prawa jazdy to już przesada, każdemu się może zdarzyć, np nie widział znaku "Teren zabudowany" ( sam po sobie wiem, że nieraz jest istny las, a przyszło mi jechać i był to teren zabudowany z ograniczeniem do 50 km/h) no i co wtedy, od razu ma prawko taki ktoś tracić? Ludzie ginęli w wypadkach giną i będą ginąć, nic tego nie zmieni, możemy to jedynie ograniczyć, ale nie w taki nieprzemyślany sposób, jak to przedstawił Nasz minister transportu<br><hr>KriS
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/1/2013, 13:55

Generalnie ja bym był za tym by jeździć przepisowo - warunek jeden - DO CHOLERY ZBUDOWAĆ OBWODNICE w KAŻDYM MIEŚCIE by pozbawić go korków.... Generalnie tylko o to się rozchodzi... np. przekraczamy prędkość bo stojąc jak głupek w korkach puszczają nerwy i chcemy nadgonić stracony czas...
Ale też zostają ludzie co zasuwają bo.. lubią... :P<br><hr>El_DreSSo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/1/2013, 23:33

a na autostradach niech ograniczą prędkość do 40/h i postawią fotoradary co 500m.<br><hr>Piotr
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/1/2013, 09:07

Drodzy wyborcy, daliście burakowi władze, to z niej korzysta oraz immunitetu na przekraczanie przepisów<br><hr>sas
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/1/2013, 15:33

Jeśli ktoś będzie jechał stówą przez miasto i trafi na patrol, będzie uciekał znacznie przekraczając tą stówę, bo stawką w pościgu będzie jego prawo jazdy a nie kilkaset złotych i 10 punktów... I wtedy będzie 10 razy bardziej niebezpieczny.
A przecież dwukrotne przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym to również jazda 40 km/h w po osiedlu! (strefa zamieszkania).
<br><hr>EgonW3
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/1/2013, 18:45

Komentatorzy napisał(a):Jeśli ktoś będzie jechał stówą przez miasto i trafi na patrol, będzie uciekał znacznie przekraczając tą stówę, bo stawką w pościgu będzie jego prawo jazdy a nie kilkaset złotych i 10 punktów... I wtedy będzie 10 razy bardziej niebezpieczny.
A przecież dwukrotne przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym to również jazda 40 km/h w po osiedlu! (strefa zamieszkania).
<br><hr>EgonW3<br>
Chyba że za ucieczkę przed patrolem będziesz miał grzywnę razy 10 i 20 godzin prac społecznych albo 30 dni ograniczenia/pozbawienia wolności. Przekroczenie prędkości to wykroczenie, ale ucieczka za wszelką cenę przed radiowozem, który Cię ściga to bandytyzm i powinien być traktowany surowo.

Jak jeżdżę za szybko to ze świadomością potencjalnych konsekwencji.<br><hr>macentos
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości

na górê