Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Przekroczysz prędkość, stracisz prawo...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Przekroczysz prędkość, stracisz prawo...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 14:26

Ciekawe jak już mają zamiar zabrać to na ile<br><hr>Bedi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 14:27

Wtedy nikt nie bedzie zdawal prawa jazdy :)<br><hr>szumi173
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 14:27

Komentatorzy napisał(a):A ja mam to gdzieś, nie zamierzam dołożyć do tego interesu nawet złotówki więcej. Puszką będę jeździł jak najmniej i jak najbardziej przepisowo. Na moto i tak jeżdżę spokojnie to i spalanie nie jest mi straszne.
Na samochodzie nakleję naklejkę "Przepraszam jeżdżę przepisowo. Nie dam zarobić złodziejom na mandatach."
Tylko strach pomyśleć co wymyślą jak wszyscy zaczniemy jeździć zgodnie z przepisami i nie będzie wpływów do budżetu z mandatów. Podatek od posiadania samochodu? Albo podatek od posiadania prawa jazdy, to było by dobre :D<br><hr>hellboy<br>
Jadę powoli bo statystyczny polaczek wierzy w to, że mandaty zwiększają bezpieczeństwo.
A teraz wyprzedzaj, poczuj siÄ™ bezpieczniej. Za darmo ode mnie dla ciebie.<br><hr>fastviper
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 14:44

poprawić bezpieczeństwo ? to moim zdaniem poprawić jakość dróg w polsce i ich oznaczenia.<br><hr>essp
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 15:29

A ja jestem za!
Czemu? W USA zabierają bodajże prawko za konkretne przegięcie, z tego co pamiętam to kończy się to też często, gęsto pozbawieniem pojazdu. W Szwajcarii za przekroczenie prędkości o 40km/h można było trafić do paki na rok. Pomogło! Ginie zdecydowanie mniej osób.
W Polsce jest to OGROMNA liczba, a najgorsze, że zazwyczaj nie giną idioci odpowiedzialni za to (tak, żeby poginać pake w mieście to totalny brak wyobraźni, zabranie prawka to wcale nie taka straszna kara) tylko osoby postronne. Zginął pieszy bo jakiś idiota miał w d*** przepisy, jechał zdrowo pake po mieście, a na pasach gdy zatrzymywał się inny kierowca on miał to gdzieś.
Czy zabranie prawka za takie coś to przesada? Za niezatrzymywanie się na pasach gdy zatrzymuje się pojazd na innym pasie też bym zabierał. Tu chodzi o ludzkie życie osoby niczemu nie winnej i to są liczby, a nie piepszenie "uratować choćby jedną osobę więcej".<br><hr>maggg
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 15:34

Według mnie to cała ta akcja ze zmianą przepisów itd. jest bezsensowna. Zasłaniają sie tym że "chcą polepszyć bezpieczeństwo na drogach" a na moje chodzi im tylko o uzupełnienie kieszeni. Może liczba wypadków zmaleje o 2% max, ale wypadki były, są i będą. To czy człowiek spowoduje wypadek nie zależy od jego wieku (temat kategorii A) bo może on mieć 18 i będzie jeździł z głową, a pojedzie 50 latek i się zabije... Takie jest moje zdanie. Mieszają z tym prawem jazdy makabrycznie. <br><hr>Kamil
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 15:42

Pomysł bomba. Uważam, że faktycznie nasi rodacy jeżdżą za szybko i jedynym sposobem, aby to ukrócić to zwiększenie kar. Jest tylko jeden mały haczyk. Może niech najpierw ktoś pomyśli o tym, aby zrobić porządek z systemem oznakowania naszych kochanych dróg. Na każdym kroku jest milion zakazów i nakazów, które nie są w żaden sposób adekwatne. Ile razy spotkałem się z tym, że jakaś linia ciągła biegnie przez kilometr prostej drogi bo na końcu jest dobrze widoczny łuk? Kolejnym przykładem są masowe ograniczenia prędkości, które stoją wszędzie, nawet na największych zadupiach, gdzie są dwa domy na krzyż, bądź zamiast wyremontować kawałek złej nawierzchni stawia się znak 30 km/h, gdzie dzień wcześniej można było jechać 90. Kompletny brak spójności i logiki, a do tego abstrakcyjny system szkolenia kierowców, który uczy prowadzić, a nie jeździć. <br><hr>Taser
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 15:45

Komentatorzy napisał(a):Według mnie to cała ta akcja ze zmianą przepisów itd. jest bezsensowna. Zasłaniają sie tym że "chcą polepszyć bezpieczeństwo na drogach" a na moje chodzi im tylko o uzupełnienie kieszeni. Może liczba wypadków zmaleje o 2% max, ale wypadki były, są i będą. To czy człowiek spowoduje wypadek nie zależy od jego wieku (temat kategorii A) bo może on mieć 18 i będzie jeździł z głową, a pojedzie 50 latek i się zabije... Takie jest moje zdanie. Mieszają z tym prawem jazdy makabrycznie. <br><hr>Kamil<br>
Czy zabije siebie to mam to szczerze głęboko gdzieś, chodzi o to, że zazwyczaj giną osoby niewinne.<br><hr>maggg
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 15:54

Nic nie da wtedy bd ludzie jeździć bez prawka wzięli by porządnie wyszkolili z pierwszej pomocy itp a nie nic nie robią tylko chcieli by mandaty podnosić a drogi i tak sa jak ser szwajcarski dobre drogi polepszą niebezpieczność w dużo większym stopniu <br><hr>marcin
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 15:56

Komentatorzy napisał(a):A ja jestem za!
Czemu? W USA zabierają bodajże prawko za konkretne przegięcie, z tego co pamiętam to kończy się to też często, gęsto pozbawieniem pojazdu. W Szwajcarii za przekroczenie prędkości o 40km/h można było trafić do paki na rok. Pomogło! Ginie zdecydowanie mniej osób.
W Polsce jest to OGROMNA liczba, a najgorsze, że zazwyczaj nie giną idioci odpowiedzialni za to (tak, żeby poginać pake w mieście to totalny brak wyobraźni, zabranie prawka to wcale nie taka straszna kara) tylko osoby postronne. Zginął pieszy bo jakiś idiota miał w d*** przepisy, jechał zdrowo pake po mieście, a na pasach gdy zatrzymywał się inny kierowca on miał to gdzieś.
Czy zabranie prawka za takie coś to przesada? Za niezatrzymywanie się na pasach gdy zatrzymuje się pojazd na innym pasie też bym zabierał. Tu chodzi o ludzkie życie osoby niczemu nie winnej i to są liczby, a nie piepszenie "uratować choćby jedną osobę więcej".<br><hr>maggg<br>
W mieście jestem jak najbardziej za. Gorzej bo często jest pare domów na krzyż, piękna droga, ale teren zabudowany i 50 a nawet sobie walną 40 czemu nie. Dlaczego nie zrobią jak na słowacji, poza terenem zabudowanym ograniczenie do 90, a na zakrętach masz zalecaną prędkość np te 50. A u nas MUSISZ do tych 50 hamować, bo jak nie to za zakrętem sobie stanie patrol i narazie...<br><hr>marino
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 16:33

hehe śmiech. Wcześniej napisane było, że za dwukrotne, czytaj jeśli dwa razy przekroczysz prędkość o nie wiadomo ile, zabiorą prawko. Napisałem komentarz, że chyba dwukrotne znaczy, żei na 50 jedziemy 100. Komentarz usunięto i poprawiono tekst bez żadnego tłumaczenia. LOL<br><hr>anonim
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 17:09

Komentatorzy napisał(a):Nic nie da wtedy bd ludzie jeździć bez prawka wzięli by porządnie wyszkolili z pierwszej pomocy itp a nie nic nie robią tylko chcieli by mandaty podnosić a drogi i tak sa jak ser szwajcarski dobre drogi polepszą niebezpieczność w dużo większym stopniu <br><hr>marcin<br>
kolego, wyjedz sobie do łoch, niemiec, szwajcarii, francji, belgii, szwecji itp, przekrocz predkosc a zobaczysz jakie tam sa wysokie mandaty, polskie stawki to jakby PROMOCJA świąteczna.
po drugie jak to nie da kiedy zaczną zabierać prawo jazdy? jak ci zabiorą i złapią cie ponownie to jest sprawa w sadzie i dostaniesz tyle do zaplaty, ze ci sie odechce, bo wystarczyłoby ci na rok jazdy taksówkami.
jesli drogi ci w polsce straszne to wyjedz do ruskich, na białorus lub ukraine, gdzie ostatnio byłem na zlocie. zobaczysz jak zatesknisz za polskimi drogami!
i ostatnie, pierwsza pomoc nie ma nic tu do rzeczy. co to ma wspólnego z przekraczanie predkosci?!<br><hr>motocyklista...
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 17:19

Komentatorzy napisał(a):Nic nie da wtedy bd ludzie jeździć bez prawka wzięli by porządnie wyszkolili z pierwszej pomocy itp a nie nic nie robią tylko chcieli by mandaty podnosić a drogi i tak sa jak ser szwajcarski dobre drogi polepszą niebezpieczność w dużo większym stopniu <br><hr>marcin<br>
Komentatorzy napisał(a):kolego, wyjedz sobie do łoch, niemiec, szwajcarii, francji, belgii, szwecji itp, przekrocz predkosc a zobaczysz jakie tam sa wysokie mandaty, polskie stawki to jakby PROMOCJA świąteczna.
po drugie jak to nie da kiedy zaczną zabierać prawo jazdy? jak ci zabiorą i złapią cie ponownie to jest sprawa w sadzie i dostaniesz tyle do zaplaty, ze ci sie odechce, bo wystarczyłoby ci na rok jazdy taksówkami.
jesli drogi ci w polsce straszne to wyjedz do ruskich, na białorus lub ukraine, gdzie ostatnio byłem na zlocie. zobaczysz jak zatesknisz za polskimi drogami!
i ostatnie, pierwsza pomoc nie ma nic tu do rzeczy. co to ma wspólnego z przekraczanie predkosci?!<br><hr>motocyklista...<br>
W tegoroczne wakacje w Niemczech przekroczyłem prędkość o 19 km/h mandat 300 Euro więc polskie 500 zł- 125 Euro jest śmiechu warte ;)<br><hr>Korin
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 17:41

Komentatorzy napisał(a):kolego, wyjedz sobie do łoch, niemiec, szwajcarii, francji, belgii, szwecji itp, przekrocz predkosc a zobaczysz jakie tam sa wysokie mandaty, polskie stawki to jakby PROMOCJA świąteczna.
i ostatnie, pierwsza pomoc nie ma nic tu do rzeczy. co to ma wspólnego z przekraczanie predkosci?!<br><hr>motocyklista...<br>
Komentatorzy napisał(a):W tegoroczne wakacje w Niemczech przekroczyłem prędkość o 19 km/h mandat 300 Euro więc polskie 500 zł- 125 Euro jest śmiechu warte ;)<br><hr>Korin<br>
ile zarabia się na zachodzie a ile w PL? jak dla mnie 500zł to ćwierć wypłaty<br><hr>MrKoksu89
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 17:43

Na osiedlach jest ograniczenie do 5km/h to tam będą gnoić policjanci. Ruszasz i masz 10km/h zmieniasz na drugi bieg a tu policja. I prawka nie masz - tak wynika z tego przepisu chociaz podałem skrajny przykład. Mogłem podać też ze jedziesz na autostradzie 299 ale to jest raczej mało prawdopodobne. Z drugiej strony: Ciekawe jak by ktoś leciał R1 lub GSX-R te 299 a by mu nie zabrali prawa jazdy bo w rzeczywistości jechał 279km/h haha<br><hr>michal07901
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 17:44

Komentatorzy napisał(a):W tegoroczne wakacje w Niemczech przekroczyłem prędkość o 19 km/h mandat 300 Euro więc polskie 500 zł- 125 Euro jest śmiechu warte ;)<br><hr>Korin<br>
To chyba jakieś inne Niemcy... ja dwa lata temu na autostradzie dałem się złapać mając o 17 kmh za dużo na liczniku i mandat wynosił 20 Euro słownie "dwadzieścia". promocja była?:P<br><hr>Wafel
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 17:45

ale tylko w Polsce teren zabudowany jest na trasie międzynarodowej, chodzi mi o odcinek Mińsk Mazowiecki - Terespol. W Niemczech cały kraj przejeżdża się autostradą, bez limitu prędkości<br><hr>MrKoksu89
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 17:45

Jestem na NIE. to jest jakiś absurd z tym zabieraniem prawo jazdy za przekroczenie prędkości.z pewnością starczą tylko większe mandaty. A jak np. przypadkiem się mi to zdarzy i mi zabiorą prawo jazdy. i jak ja dojadę do pracy jeśli nie mam innego dojazdu niż samochód. z czego ja utrzymam rodzinę??? jeśli prowadzenie samochodu jest bardzo ważne w mym zawodzie. Nie lepiej lepiej oznakować przejścia dla pierwszych. usprawnić ruch i dostosować znaki do otoczenia i warunków panujących na drodze. Nie tędy droga!<br><hr>Zigi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 17:53

Pan Minister Nowak powinien podać się do dymisji, za bajzel z egzaminami, za bajzel z drogami i parę innych wtop. Projekt przedstawiony na konferencji to kolejny gniot, mający głównie na celu reperowanie budżetu, a nie bezpieczeństwo kogokolwiek<br><hr>Ala
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/1/2013, 18:14

Sama chęć poprawy bezpieczeństwa jest jak najbardziej wskazana. Niestety moim zdaniem najważniejszym powodem jest kasa. No założyć już jakie wpływy za mandaty będą w danym roku? Śmiech. Druga sprawa, najpierw powinni się wziąć za lepsze kształcenie młodych kierowców, remonty dróg, zmiany w oznakowaniu itd. A dopiero dalej, jeśli to nie da rezultatów większe kary.
Kretyni wiadomo że zawsze będą i zawsze ktoś zginie, albo co gorsza zabije kogoś, choć gdyby otworzyli więcej torów wielu młodych gniewnych i nie tylko wybrało się tam poszaleć, a nie jak mam to miejsce teraz "prują" przez miasto. <br><hr>Ares149
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê