Soczewki + ringi + bi-xenon HID ( zx6r 636 06r.)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Tak więc reasumując wszystkie wypowiedzi. Autorze tematu! Nie zakładaj xenona! Więcej z tego minusów niż plusów!
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
o jakim wypalaniu mówicie? Ja miałem w standardowy reflektor wstawiony zestaw hid K6000 żarnik i przetwornice z allegro od kiedy motocykl został sprowadzony z Anglii czyli jeździł na tym zestawie w Polsce prawie 5 lat i lampa była jak nowa nic się nie wypaliło. Co do pozytywów to w k1 jest w standardzie bardzo słabe światło mijania, po założeniu hidu wszystko zmieniło się na lepsze, można było igły w nocy szukać nie mówiąc już, że motocykl był zawsze widoczny być może dzięki temu nikt nigdy mi ani poprzedniemu właścicielowi nie wymusił!
Nie ma co się zastanawiać najważniejsze to być widocznym na drodze. Ja w następnym moto jak nie będzie założonych to pierwsza rzecz jaką zrobię to kupno zestawu hidów!
A Ci co są tacy święci że oślepia itd to może zaczną niech od zmiany wydechu na standardowe które mieszczą się w normach a nie czepiają się światła i płaczą jak to nie zostali oślepieni.
Nie ma co się zastanawiać najważniejsze to być widocznym na drodze. Ja w następnym moto jak nie będzie założonych to pierwsza rzecz jaką zrobię to kupno zestawu hidów!
A Ci co są tacy święci że oślepia itd to może zaczną niech od zmiany wydechu na standardowe które mieszczą się w normach a nie czepiają się światła i płaczą jak to nie zostali oślepieni.
-
coupe21 - Świeżak
oślepianie jest wkurzające i nie da się tego ukryć, tak samo nie lubię kretynów jeżdżących w warunkach dobrej widoczności autami na halogenach :/
co do oślepiania to możesz się jeszcze przyczepić do tych co jeżdżą na reflektorach z UK
pozdro
co do oślepiania to możesz się jeszcze przyczepić do tych co jeżdżą na reflektorach z UK

-
melvin - PierwszyOkrutny
o założeniu hidu wszystko zmieniło się na lepsze, można było igły w nocy szukać nie mówiąc już, że motocykl był zawsze widoczny
Widząc białą plamę w lusterku też bałbym się skręcić kierownicą.
Invi nie dość ze masz lampę z UK to masz HIDa... Ja mam moto z UK i reflektor zmieniłem na Europejski. HID nigdy nie założę bo lampa by rozpraszała ostro światło. Boja się skręci bo nic nie widza w lusterkach. Tak jak mówiłem wcześniej... Jechałem przed typem na 600 k1 i balem się zrobić jakikolwiek manewr bo nic nie widziałem w lusterkach, a typ nie wyglądał na ogarniętego. To jest jeden z powodów dla których wole jeździć sam. Wydech tu nie ma nic do tego, mam homologowany zechce to włożę za głuszkę.
Co do wymuszenia to myślę ze więcej w tym szczęścia niż sprawy HID'a.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Skomentuje to krotko.
HID w lampie bez soczewki:
Ten sam zarnik w tym samym aucie w reflektorze z soczewka:
A moj osobisty moral jest taki, jak chce miec xenon to kupuje orginalny, HID w zwyklej lampie to masakra i brak wyobrazni i odpowiedzialnosci wzgledem innych uczestnikow, jak ktos ma to w dupie to proponuje jezdzic caly czas na dlugich, efekt ten sam dla pozostalych uczestnikow ruchu. Wsadzanie soczewek, zabawy z aftermarketami sa dobre na krotka mete ... o wiele lepszy efekt daje zakup dobrych zarowek i wyjdzie to na zdrowie wszystkim
HID w lampie bez soczewki:

Ten sam zarnik w tym samym aucie w reflektorze z soczewka:

A moj osobisty moral jest taki, jak chce miec xenon to kupuje orginalny, HID w zwyklej lampie to masakra i brak wyobrazni i odpowiedzialnosci wzgledem innych uczestnikow, jak ktos ma to w dupie to proponuje jezdzic caly czas na dlugich, efekt ten sam dla pozostalych uczestnikow ruchu. Wsadzanie soczewek, zabawy z aftermarketami sa dobre na krotka mete ... o wiele lepszy efekt daje zakup dobrych zarowek i wyjdzie to na zdrowie wszystkim
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Rosiboj Kolejna dobra wypowiedz dzisiaj! 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości