Zobacz wÄ…tek - Modyfikacja tanim kosztem i mala zmiana wyglÄ…du?
NAS Analytics TAG

Modyfikacja tanim kosztem i mala zmiana wyglÄ…du?

i inne małe pojemności
_________

Postprzez michau_ek » 7/12/2012, 17:46

Vito, zestaw który podałeś się nie nadaje, przeznaczony jest do chinskich skuterów (automatów), ty musisz mieć taki jak podałem wyżej.

Fantas3k, kolejny znawca, tak szczerze mówiąc to właściciel motorka, jesli nie bedzie go katował,odpowiednio dotrze to zrobi 15tys km (a są i przypadki, że ogar 900 z dokladnie tym samym silnikiem przejechał 46tys km i dalej jezdzi, kolega z forum) na tej górze silnika bez zająknięcia, co jest praktycznie niemożliwe przy twojej wyżyłowanej dt (tak na oko co ile robisz remont? co 5k km jak jezdzisz troche ostrzej? ) nie mam siły do was, temat jest o tunignu chinskiej 4t a każdy z was żyje w swoim świecie i próbuje pokazać jaki to nie jest fajny kupując tłoki za 350 zł GRATULUJE.

Zrozumcie w końcu, na polskim rynku NIE MA LEPSZYCH ZESTAWÓW NIŻ TE CHINSKIE, LUB SA 10x droższe no i po co zakladac 72cc za 1000 zł jesli wartosc silnika to 300 zł?
michau_ek
Świeżak

Postprzez Fantas3k » 7/12/2012, 23:00

Jakbym robił remont co 5k km to bym z hajsem nie wyrobił chyba bo średnio robie 8k w roku :D a remont góry silnika w dt to wydatek około 900zł na dobrych częsciach a remont robi się co 15k km :D
Fantas3k
Bywalec

Postprzez eloelolol123 » 8/12/2012, 12:43

@michau_ek to z Ciebie taki znawca, skoro nie masz zielonego pojęcia o materiałach z jakich wykonywane są chińskie kity i markowe oraz o dokładności ich wykonania. Chinski cylinder za 100zł nie ma ŻADNEGO porównania w jakości wykonania do np. cylindra Naraku, Airsal itd. Piszesz totalne bzdury i lepiej wyjdź z forum jeżeli masz dalej wprowadzać ludzi w błąd.
Tu nie chodzi o Twoje zdanie na temat cylindrów, tylko o rzeczywistą opłacalność ich kupna i ich jakość.
eloelolol123
Świeżak

Postprzez vito238 » 8/12/2012, 17:27

to niech ktoÅ› poda jakis dobry cylinder 80 dobry ktory mi pasuje do zumico gr 500?
vito238
Świeżak

Postprzez Leser » 8/12/2012, 18:37

Do chińczyka dobry ? Śmiech ja bym jeździł takim jakim jest nie kupisz do Chińskiego motoroweru jakieś dobrej części wszystko chińskie i do kitu a na twoim miejscu bym zrobił prawko A1 i zakupił coś z Japońskiego Motocykla 125 :) Polecam NSR I CBR ;) Honda Forever ;]
DLA WAS MOTOCYKLIÅšCI LEWA ORAZ SZEROKOÅšCI !
Leser
Świeżak

Postprzez michau_ek » 8/12/2012, 21:38

eloelolol123 napisał(a):@michau_ek to z Ciebie taki znawca, skoro nie masz zielonego pojęcia o materiałach z jakich wykonywane są chińskie kity i markowe oraz o dokładności ich wykonania. Chinski cylinder za 100zł nie ma ŻADNEGO porównania w jakości wykonania do np. cylindra Naraku, Airsal itd. Piszesz totalne bzdury i lepiej wyjdź z forum jeżeli masz dalej wprowadzać ludzi w błąd.
Tu nie chodzi o Twoje zdanie na temat cylindrów, tylko o rzeczywistą opłacalność ich kupna i ich jakość.

bez urazy ale jesteÅ› idiotÄ….

widzisz gdzieś zestawy, które nie są chińskie? no prosze podaj mi choc jeden który wg. ciebie jest lepszej jakości.
pozatym jaki jest sens pakowania markowego cylindra sprowadzanego z zagranicy o wartosci 1000 zł do silnika, który jest warty 300 zł? pozatym cała reszta dalej pozostaje chińska.
mozesz sobie sprowadzic japonski silnik o pojemnosci 88,125,140,170cc i miec super jakość ale przy okazji zapłacić 10 tysiecy złotych, o to ci chodzi?

jak dla mnie, to kolejna osoba źle nastawiona do chinczyków, bo wyczytała w internecie i teraz mądrego udaje, zrobiłem 15 tys km na chinskim silniku (tak dokladnie tego samego typu) i zyje, a jego naprawy kosztowały mnie tyle co nic, bo wszystkie czesci wiadomo ile kosztują.

a zresztą nawet jak padnie to 72cc za 100 zł to jaki jest problem aby kupić kolejne? wymiana to godzina roboty... choc i tak przy spokojnej jezdzie powinno wytrzymac sporo.

@vito, bierz chinski za 100 zł, bo jakosci bedzie takiej samej jak ten ktory masz w motorku, gdybys wymagal lepszej jakosci to nie kupilbys chinczyka.
michau_ek
Świeżak

Postprzez vito238 » 9/12/2012, 02:07

dzieki wszystkim za pomoc można zamknąć lub jak chcecie to piszcie sobie cos tam:)

LWG!!
vito238
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości

na górê