Jakiego kupić cross'a na początek ?
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
pisałem juz wyraźniem naucz sie czytać ze zrozumieniem, pisze kup cos markowego ! marka to honda yamaha, itp itd.
zaden chinczyk nie nadaje sie do długiej bezawaryjnej jazdy
zaden chinczyk nie nadaje sie do długiej bezawaryjnej jazdy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie kupuj żadnego szajsu typu : Loncin, lub silnik na bazie...
Takim szajsem nawet na podwórku strach jeździć, i zapamiętaj to...
Kup markowy, lub nie kupuj nic.
Takim szajsem nawet na podwórku strach jeździć, i zapamiętaj to...

Kup markowy, lub nie kupuj nic.
-
Street4Fun - Bywalec
Witam :]
Masz 13 lat więc dla ciebie wystarczy coś w klasie 80-125. Oczywiście jak już pisali wyżej nie może być to chińczyk, bedzie ci stał w garażu więcej niż będziesz na nim jęździł. Ja mam 15 lat i moim pierwszym moto był skuter, troche na nim poćwiczyłem i oswoiłem się z manetką. Moi koledzy mieli rózne crossy (są ode mnie troche starsi) klasy 125, 250, 450, pojęździłem i na tym i na tym, oceniłem co bardziej ogarniam i ile potrafie, ty powinienes zrobić to samo. Niecałe 3 miesiące temu kupiłem CRF 250 z 2004 (wiem powiecie że za duży) i jestem z niego bardzo zadowolony i daje sobie z nim rade. Do tej pory jeszcze nikt nie wspomniał o 4T, który jest dużo bardziej łagodniejszy niż 2T, remonty są rzadsze, za to droższe. Zobacz sobie CRF 100 lub 150, mają podobna moc jak wszystkie 85 wiec może warto zobaczyć ;] 4 tyś. Powinno ci starczyc, a w dodatku masz już ciuchy wiec nie ma kolejnego problemu.
PS. 4T pala dużo mniej i nie lejesz mieszanki.
Masz 13 lat więc dla ciebie wystarczy coś w klasie 80-125. Oczywiście jak już pisali wyżej nie może być to chińczyk, bedzie ci stał w garażu więcej niż będziesz na nim jęździł. Ja mam 15 lat i moim pierwszym moto był skuter, troche na nim poćwiczyłem i oswoiłem się z manetką. Moi koledzy mieli rózne crossy (są ode mnie troche starsi) klasy 125, 250, 450, pojęździłem i na tym i na tym, oceniłem co bardziej ogarniam i ile potrafie, ty powinienes zrobić to samo. Niecałe 3 miesiące temu kupiłem CRF 250 z 2004 (wiem powiecie że za duży) i jestem z niego bardzo zadowolony i daje sobie z nim rade. Do tej pory jeszcze nikt nie wspomniał o 4T, który jest dużo bardziej łagodniejszy niż 2T, remonty są rzadsze, za to droższe. Zobacz sobie CRF 100 lub 150, mają podobna moc jak wszystkie 85 wiec może warto zobaczyć ;] 4 tyś. Powinno ci starczyc, a w dodatku masz już ciuchy wiec nie ma kolejnego problemu.
PS. 4T pala dużo mniej i nie lejesz mieszanki.
- mastermans
- Świeżak
nie lejesz mieszanki i pala mniej
ale musisz co chwile lać olej który teraz też jest bardzo drogi
za 4 tysie ciezko bedzie kupic zdrowego sportowego 4T niestety. 2T bedzie duuuuuuzo bardziej dostepne. stąd polecamy głownie 2T.

za 4 tysie ciezko bedzie kupic zdrowego sportowego 4T niestety. 2T bedzie duuuuuuzo bardziej dostepne. stąd polecamy głownie 2T.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie. Nigdzie nie można jęździć motocyklem bez homologacji. Wszytskie full crossy (czyli te co nie mają lamp i są bez homologacji) zostały produkowane z myślą o jeździe wyłącznie po torach i na zawodach, ludzie zaczęli je kupowac i jęździc po lasach i terenach gdzie nie wolno (nie słyszałem żeby jeszcze w jakimś lesie czy łące można by było jęździć, chyba że jest twoja). Więc podsumowując na full crossie nigdzie nie możesz wyjechać, co innego na enduro, ale mimo wszytsko musisz mieć do niego uprawnienia czyli jakaś karta motorowerowa lub jeżeli jest to większa pojemność to prawo jazdy kat. A
Powodzenia z kupnem sprzętu ;]
Powodzenia z kupnem sprzętu ;]
- mastermans
- Świeżak
Może już nie miejmy do chłopaka pretensji. Napisał na początku że jest kompletnie zielony więc co mu się dziwić. Być może teraz wie już troche więcej i na przyszłość się bedzie bardziej zastanawiał :]
- mastermans
- Świeżak
Dobra czyli chinoli nie kupuje bo się psują [Loncil] jakoś tak ; ] . Nie mogę jeździć nim po drodze ani niczym chyba że enduro . Warto wydać trochę więcej i cieszyć się jazdą ? Okazało się że mojego taty kolega ma CRF 150 więc odkupie .
To teraz mam problem . Bo niedaleko jest specjalny las na crossy i quady . Oczywiście jest płatny i trzeba płacić kupie karnet na miesiąc . Musiał bym dojechać crossem ten jakoś 1 km , 2 km . I co teraz ? Mam cross'a prowadzić czy mogę dojechać ?
Dziękuje wszystkim za pomoc już wiem oco chodzi ; p
To teraz mam problem . Bo niedaleko jest specjalny las na crossy i quady . Oczywiście jest płatny i trzeba płacić kupie karnet na miesiąc . Musiał bym dojechać crossem ten jakoś 1 km , 2 km . I co teraz ? Mam cross'a prowadzić czy mogę dojechać ?
Dziękuje wszystkim za pomoc już wiem oco chodzi ; p
- ManagerPL
- Świeżak
legallnie jak chcesz to musisz pchac
oczywiscie wiekszosc osób do crossa dokupuje sobie przyczepke zakłada hak i dojezdzaja na tor. jadąc na kołach jedziesz nielegalnie
ale jak bedziesz potem dojeżdzał to juz twoja sprawa 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Niedaleko nawet, może kiedyś bym tam wpadł...
Jeżeli motocykl będzie pchał po drodze, to powątpiewam czy to będzie nadal legalnie.
Na twoim miejscu, polecałbym ci zakupić przyczepkę specjalną-motocyklową. To jedne z najtańszych przyczepek samochodowych.
Jeżeli motocykl będzie pchał po drodze, to powątpiewam czy to będzie nadal legalnie.
Na twoim miejscu, polecałbym ci zakupić przyczepkę specjalną-motocyklową. To jedne z najtańszych przyczepek samochodowych.
-
Street4Fun - Bywalec
Nie pchanie motocykla po poboczu jest legalne . Chyba że bym na nim jechał . Jak chcesz mogę podać wiele miejscówek . W lubinie za Strzelnicą są wilcze doły . Często jeździ tam policja ale nic nie robią bo jeżeli tylko tam jeździsz i uważasz na innych pieszych i motorowerowców to nic ci nie mogą zrobić ; ]
- Kłopotów [ tor ] (płatny )
- Małomice [ tor ] ( bez płatny ) .
- Wilcze doły [ Strzelnica ] (bez płatny )
- Rudna [ tor ]
- Chróstnik [ pole i las ]
- Kłopotów [ tor ] (płatny )
- Małomice [ tor ] ( bez płatny ) .
- Wilcze doły [ Strzelnica ] (bez płatny )
- Rudna [ tor ]
- Chróstnik [ pole i las ]
- ManagerPL
- Świeżak
Jak masz tam 1km i możesz jechać jakimis bocznymi drogami to napewno sobie pojedziesz i tyle bo nie będzie ci się chciało go pchać. A jak już masz pchać to 1km czy 2km to jest max 10min pchania więc spoko
Nie będziesz musiał angażować rodziców aby ci moto ten kawałek wieżli.

- Fantas3k
- Bywalec
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości