Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
w czym moze byc problem kx250f moto po 8mth od remontu
wczoraj jezdzilem odpalil mi od 2 strzala dzis chcialem odpalic i 0 odzewu okopalem sie i nic
czy zawory jak sie rozreguluja to jest mozliwosfc ze ich nie slychac ? ]\
jak gaznik czyscic to jak go wyciagnac\probowalem ale troche trudno.odkrecalem ta srubke od dolu i nie bylo zadnego syfu a poprzedni wlasciciel mowil zeby sprezarka nie przedmuchiwac bo moga sie p[ozaginac membrany z gory dzieki za odp
wczesniej mialem maly problem ze ssaniem musialem manetka dac 3-4 razy do spodu kopnac zeby normalnie palila
wczoraj jezdzilem odpalil mi od 2 strzala dzis chcialem odpalic i 0 odzewu okopalem sie i nic
czy zawory jak sie rozreguluja to jest mozliwosfc ze ich nie slychac ? ]\
jak gaznik czyscic to jak go wyciagnac\probowalem ale troche trudno.odkrecalem ta srubke od dolu i nie bylo zadnego syfu a poprzedni wlasciciel mowil zeby sprezarka nie przedmuchiwac bo moga sie p[ozaginac membrany z gory dzieki za odp
wczesniej mialem maly problem ze ssaniem musialem manetka dac 3-4 razy do spodu kopnac zeby normalnie palila
KX250F
-
wawzon - Bywalec
kolega forumowy duriv tez czasem ma ze ni jak nie chce odpalic. jak odpali potem pali z dotyku sa to jednak pojedyncze przypadki. warto dokladnie przejrzeć dolot. zawory nie rozreguluja ci sie od tak z godziny na godzine. to dlugi proces
co do czyszczenia zalezy tam duzo miejsca nie ma, trzeba sciagnac bak, nie wiem czy nie trzeba calego stelaza tylnego opuscic. ( zawsze to latwiej dostac sie tam ) z tego co wiem zadnych membranek tam nie ma a same dmuchanie sprezarka nic nie da. a paliwo zawsze bedzie czyste lecialo ( chyba ze po wodzie smigasz gasnie i mozesz wode tak upuscic ) wystarczu 1 ziarenko piasku w dyszy i juz masz problem
co do czyszczenia zalezy tam duzo miejsca nie ma, trzeba sciagnac bak, nie wiem czy nie trzeba calego stelaza tylnego opuscic. ( zawsze to latwiej dostac sie tam ) z tego co wiem zadnych membranek tam nie ma a same dmuchanie sprezarka nic nie da. a paliwo zawsze bedzie czyste lecialo ( chyba ze po wodzie smigasz gasnie i mozesz wode tak upuscic ) wystarczu 1 ziarenko piasku w dyszy i juz masz problem
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
chce kupic suzuki rm 125 ale trafilem przegladajac internet trafilem na teze "w tych motorach padaja skrzynie" czy to prawda?? i ile by taka skrzynia kosztowala ( nie moge znalesc na allegro)
aktualnie bez motoru
- Scyzor1989
- Świeżak
Z tego co wiem to w roczniki 2001 wadliwy był programator i wypadał 2 lub 3(nie pamiętam) bieg
Ostatnio edytowano 29/8/2012, 22:01 przez kris514, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
- Scyzor1989
- Świeżak
http://allegro.pl/yamaha-yz250f-2005-i2586457972.html
Jak oceniacię tą YZ250F z 2005 roku tłok selekcja B przebieg 40motogodzin? Chodzi mi ile byście za nią dali bo moim zdaniem 7100 jak na aukcji to stanowczo za dużo
Jak oceniacię tą YZ250F z 2005 roku tłok selekcja B przebieg 40motogodzin? Chodzi mi ile byście za nią dali bo moim zdaniem 7100 jak na aukcji to stanowczo za dużo
-
Piotr--95 - Świeżak
witam otóż mam problem z moja rm 125 z 94r zreszta jak zawsze ;D zrobiłem remat szlif tłok korba łozyska odpaliłem ja a po 30 sek niema iskry okazało sie moduł zjarany i kupiłem uzywke ale całosc magneto stator moduł i teraz mam problem bo ma iskre ma kompresje paliwo wrecz go zalewa a tu hu. od czasu do czasu jebnie w tłumik i tyle a zapłonem kreciłem we wszystkie strony i nic ani lepiej ani gorzej ;/ aha i dodam ze kupiłem cały komplet bo nie umiałem dostac identycznego tz z ta sama iloscia kabelków
- Slawek/rm125
- Świeżak
Witam jakie klocki hamulcowe polecacie do Dt 125R z 2001 roku do przodu cena tak do 50zł jeżdze 90% w terenie 10% to drogi chodzi o to żeby hamowały w miare dobrze i przy czym nie niszczyly tarczy z tego powodu ze sa za twarde dzieki z gory za odpowiedzi.
- Fantas3k
- Bywalec
henio12323 napisał(a):kolega forumowy duriv tez czasem ma ze ni jak nie chce odpalic. jak odpali potem pali z dotyku sa to jednak pojedyncze przypadki. warto dokladnie przejrzeć dolot. zawory nie rozreguluja ci sie od tak z godziny na godzine. to dlugi proces
Przerazil mnie ten gaznik nie dalo rady go wyciagnac (wczesniej rozebralem caly silnik wymiana tloka glowicy zaworow itp duzo latwiejsze)
pchnalem ja odpalila ale tak dziwnie chodzila powoli rozgrzalem dalem jej do oporu i tak jakby problem znikl pali na strzala kolega co ma kawe mowil ze moglo przytkac ten gaznik i jak dalem jej gazu to odetkalo
co ile zmieniacie olej co 10mth czy co 15 mth kxf
KX250F
-
wawzon - Bywalec
nie nic nie zauwazysz. wykrec caly gaznik i go odpowiednio wyczysc.
co do wymiany oleju wymien olej co 10 mth i sprawdz w jakim stanie olej, jak czarny z mazia to wymieniaj minimum co 10 mth, jak wylewasz prawie taki jak wlales to mozesz nieco przedluzyc czas wymiany
co do wymiany oleju wymien olej co 10 mth i sprawdz w jakim stanie olej, jak czarny z mazia to wymieniaj minimum co 10 mth, jak wylewasz prawie taki jak wlales to mozesz nieco przedluzyc czas wymiany
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Zdejmujesz siedzenie potem bak po czym zdejmujesz stelaz jakbyś jeszcze miał słaby dostęp możesz wyjąć rownież amortyzator potem odpinasz tps i linki gazu(pod plastikowym dekielkiem na gazniku)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
kombinuj az ci sie uda chyba nie trzeba amora wyciagac, ale trzeba gore rozpiac od stelaza i sam stelaz odkrecic z 2 srub, drugie 2 poluzowac i opuscic w dol,
TPS - czujnik polozenia przepustnicy, bedziesz mial 10 cm kabelek z kostka, rozpinasz ja po prostu jak chcesz wyciagnac gaznik.
TPS - czujnik polozenia przepustnicy, bedziesz mial 10 cm kabelek z kostka, rozpinasz ja po prostu jak chcesz wyciagnac gaznik.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości