+ i - wybebeszonego seryjnego wydechu
• Strona 1 z 2 • 1, 2
+ i - wybebeszonego seryjnego wydechu
Witam. Chciałbym się dowiedzieć co mi da a co ujmie wybebeszenie seryjnego wydechu ponieważ jest to tańsze niż zrobienie bądź kupno nowego wydechu. Pozdrawiam
Barton Fighter 50 -> Kawasaki GPZ 500S -> Kawasaki Ninja ZX7R
- Crank
- Świeżak
Na pewno nie doda ci to mocy! Ba możesz nawet troche jej stracic. Jeśli tylko go wybebeszysz dzwięk bedzie brzydki bo sama puszką bedzie rezonansowac. Musiał bys zrobic to z glową i przerobic serie na przelot z jakims kitem z allegro. Ja bym jednak proponował kupic jakąs dedykowaną akcesoryjną puszke
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Heh a ja myślałem że koleś jezdzi na 636 :-/ po co wam avatary motocykli których nie macie?
-
@Black-Ghost sorry że Cie zmyliłem ale taką kawe i tylko kawe (05-08) chciałbym mieć stąd taki avatar
@Karol20 ja nie mam skutera tylko motorower(biegówkę) a to duża różnica.
W Junaku 901 (ma ten sam silnik co mój) słyszałem wydech przelotowy który jest montowany fabrycznie i brzmiał o wiele lepiej niż mój stąd pytanie o wybebeszeniu tłumika. Pozdrawiam
@Karol20 ja nie mam skutera tylko motorower(biegówkę) a to duża różnica.
W Junaku 901 (ma ten sam silnik co mój) słyszałem wydech przelotowy który jest montowany fabrycznie i brzmiał o wiele lepiej niż mój stąd pytanie o wybebeszeniu tłumika. Pozdrawiam
- Crank
- Świeżak
Tylko kawe powiadasz? :8 to jestes u mnie usprawiedliwiony! Co do wydeszu podejżewam że to 4t choc na pizdzikach sie nie znam to jeśli wybebeszysz wydech w domowy sposób to zyskasz tylko na dzwieku, podregulujesz tam gaźnik co by sie nie dławiła przy zbyt szybkim wylocie spalin i powinno hulac! A jeśli nie masz czasu na dłubanine to zostaw to takie jak jest sprzedaj w pizdziec i kup coś z ofery zielonych
-
Tak to jest 4t i jak będzie czas to się z tym pobawię. W przyszłym sezonie planuje kupić Er 5 na pierwszy poważny motocykl i jak myślisz czy jak polatam tym 2 sezony (w sezonie myślę ze ok 3-4k km) to mogę przesiadać się na zx6r czy jeszcze kupić coś słabszego i się bardziej podszkolić? Tylko że jeśli coś słabszego to co polecasz od zielonych (może zzr 600) bo inne marki mnie nie interesują Pozdrawiam
- Crank
- Świeżak
Czy bnędziesz w stanie opanować sprzęt sportowy to zależy w dużej mierze od Twoich predyspozycji. Poza szkoleniem się na mniejszych maszynach, doradzał bym zacząć już coś ćwiczyć, co by po 10-min. jazdy w pozycji embrionalnej, nie zgrzytać zębami z bólu. Z ciekawych maszyn Kawasaki - seria Zephyr (550 dla początkujących) i Eliminator przychodzą mi na myśl.
-
Angler - Bywalec
Ja sie podepnę pod temat, mam fzr 600 i równiez chciałbym poprawic dzwiek swojego moto. Obecnie mam standardowy wydech. Jak już powiedzał Black-Ghost wybebeszory seryjny tłumik bedzie rezonował, do fzr 600 ciezko o jakis akcesoryjny wydech który by poprawił dzwiek. Co myślicie o wydechu z jakiejs 1000 lub jakiejs innej 600??
GAN
- thematgan
- Świeżak
Percival jak opanujesz w 100% er5 śmiało możesz wsiasc na 636 Ale tak jak mówił kolega zacznij też cwiczyc gimnastyke bo sporty daja po dupie całemu organizmowi Thematgan Bez drutowania nie podejdzie nic oprucz dedykowanego. Jeśli masz czas i troche pieniedzy możesz spróbowac coś pokombinowac ale z doswiadczenia wiem że bardziej sie z tym uwkurw... niż bedziesz zadowolony, popatrz na ebay itp moża tam coś znajdziesz do swojego szpeja!
-
Jest taki jeden polularny jak on sie zwał Edhaust?? czy jakos tak
-
znajomy sprzedawał bodajże ixil (od FZR 600 ściągniętej z Niemiec na części) leżał na allegro chyba ze 4 miesiące ale teraz coś go nie widzę jak byś był zainteresowany to daj znać na pw zadzwonię i spytam czy jeszcze go ma - jak chodzi nie wiem bo moto było ściągnięte uszkodzone i nie odpalało ale wydech był w dobrym stanie (bez żadnych otarć itp.)
- Trax
- Świeżak
Bardzo spodobał mi się Kawasaki ZR 550 Zephyr ale ma 36,5 kW (50km) a ja będę już robił prawo jazdy kat. A2 i z tego co mi wiadomo to na tą kat. można mieć 36kW(chyba 48km). I jak się pozbyć tych 2-3km?? A i jakie ćwiczenia zalecacie? Pozdrawiam
- Crank
- Świeżak
Podstawowa gimanstyka Popatrz jak sie chłopcy gibają przed wyscigiem np na WSBK Zbieraj i kup sobie nową Ninje 300 bo zapowiada sie naprawde bardzo ciekawie. Albo pierwszy model ninji 250 beż żadnych ograniczeń załapie sie na A2
-
W zasadzie z ćwiczeń to wszelakie formy aktywności - od biegania, przez gimnastykę oraz grę w piłkę nożną, po ćwiczenia na siłowni. Ninja 250 o której wspomniał brat od Kawy - Black-Ghost - to miód malina, kieszonkowa maszynka do generowania banana na gębie. 33KM (starsze wersje miały i 36KM) przy masie 160kg pozwala już cuda wyprawiać.
-
Angler - Bywalec
Popieram Anglera. Mała ninja potrafi zawstydzic nie jedno wieksze moto jak sie umie na niej jezdzic.
-
Widzę że oprócz mnie i Black-Ghosta są tu również inni pasjonaci Kawasaki A co do małej ninji to w tym wieku niestety nie będzie mnie na nią stać (chętnie bym kupił nową 300 bo jest piękna) Będę miał na sam motocykl około 4 max 5k (cichy inny budżet). Więc chłopaki powiedzcie mi coś o Zephyrze i Er5 (z naciskiem na Zephyra ) i co można zrobić żeby pozbyć się tych paru koni. Co do aktywności fizycznej to uprawiam różne sporty od jazdy na rowerze po pływanie na basenie.
- Crank
- Świeżak
Ninja jest bodajże od połowy lat 80-tych robiona, więc nie ma problemu by znaleźć coś w tym budżecie. Poza tym jest ZZR 250 (ten sam silnik co ninja) i EL 250 (też ten sam silnik). A odnośnie ZR i ER - można samemu zablokować lub szukać egzemplarza który już jest zablokowany. ER - silnik legenda napędzał wszystko, od Soft-choppera po Enduro. ZR 550 - silnik z GPZ 550, stary, ale jary, skastrowany z 60 i kilku kucy, czy może nawet 70 do 50KM, udana i ładna maszyna.
-
Angler - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości