Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
jezeli stale wywala i ta piana to raczej uszczelka. ale równie dobrze moze byc padniety korek i jakims cudem robi sie ta piana
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
da sie, zalezy jakie moto i co mówi serwisówka - od tego zalezy w jaki sposób sie sprawdza.
zazwyczaj trzeba sciagnac głowice odchylic zawór i zobaczyc jak wyglada. np w ktmie w miare wpadania zaworów czy wypalania gniazd zawór zbliza się do dzwigienki zaworowej ( ktm zaleca sprawdzac luz miedzy dzwigienką a kapeluszem spręzyny zaworowej po to żeby silnik nie wybuchł ) i to jest wszystko opisane w serwisówce. wiec jezeli twoja serwisowka nie mówi nic o takim sposobie, to jedyna opcja to sciągniecie głowicy
zazwyczaj trzeba sciagnac głowice odchylic zawór i zobaczyc jak wyglada. np w ktmie w miare wpadania zaworów czy wypalania gniazd zawór zbliza się do dzwigienki zaworowej ( ktm zaleca sprawdzac luz miedzy dzwigienką a kapeluszem spręzyny zaworowej po to żeby silnik nie wybuchł ) i to jest wszystko opisane w serwisówce. wiec jezeli twoja serwisowka nie mówi nic o takim sposobie, to jedyna opcja to sciągniecie głowicy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
pawel89ers - Świeżak
-
henio12323 - Moderator
aluś zalezy jakie moto, mozesz kupic albo od firmy która robi zestawy do SM, np brembo czy behringer. mozesz kupic fabryczny jezeli moto fabrycznie wychodziło na SM, albo zrobic samemu ;P ostatnio ze znajomym i jego wujkiem złotą rączką klepalismy własnie adapter na tarcze 320. wystarczyło kawałek blachy chyba 8 mm 2 duze nakrętki i SX 450 stał sie smr 450 ;P
co do wystawiania, ja swój cylek wystawiłem na allegro i zgłosiłsie gosc który włąsnie skupuje i wsadza tuleje, niestety teraz nie mam do niego namiarów. ale tez proponuje wystawic sie na allegro, ew ogłaszac sie na forach itp itd, moze w koncu ktos kupi.
co do wystawiania, ja swój cylek wystawiłem na allegro i zgłosiłsie gosc który włąsnie skupuje i wsadza tuleje, niestety teraz nie mam do niego namiarów. ale tez proponuje wystawic sie na allegro, ew ogłaszac sie na forach itp itd, moze w koncu ktos kupi.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam mam taki problem, że z linki od ciepłego ssania zespuła się końcówka to znaczy, gwint który wchodzi do gaźnika się wyrobił i bardzo często wychodzi i podtrzymuje obroty. Macie jakieś sposoby, żeby jakoś go tam na stałe umiejscowić?
- mikozniak
- Świeżak
mikozniak - jedyna sensowna opcja to kupno nowej plastikowej koncówki albo całej tej linki. moizna na patent owinąc to tasma teflonowa ( hydrauliczna) albo wkleic na jakis lekki klej.
nie ma niestety, nasaczenie zwykłym olejem mozna ale pod warunkiem że jedziesz w suchy teren ( gdze nie pyli itp ) ale mysle że jak masz na wahe to i uzbierasz 25 zł na najtanszy płyn.... ( choc duzo lepiej dac nieco wiecej bo ten tany elfa strasznie spływa )
wawzon obojetne jak ustawisz, byle kazdy zamek pierscienia/przekładki był gdzie indziej. zalezy jakie moto niektóre maja przerwe niektóre nie.
nie ma niestety, nasaczenie zwykłym olejem mozna ale pod warunkiem że jedziesz w suchy teren ( gdze nie pyli itp ) ale mysle że jak masz na wahe to i uzbierasz 25 zł na najtanszy płyn.... ( choc duzo lepiej dac nieco wiecej bo ten tany elfa strasznie spływa )
wawzon obojetne jak ustawisz, byle kazdy zamek pierscienia/przekładki był gdzie indziej. zalezy jakie moto niektóre maja przerwe niektóre nie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jak na nicasilu ze 3 baki, jak zeliwo - zaleznie od spasowania ;P oczywiscie te 3 baki to sobie docieraj na spokojnie bez odcin, ale na róznych obciazeniach i obrotach. ale potem jeszcze drugie 3 baki tez nie przeginaj mozna ale czasem lepiej nie ryzykwoac ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nowy cylinder kupilem za 600zl nicasilu nie oplacalo mi sie nakladac
ja szalal nie bede bo mam to moto z miesiac nie bede ca;ly czas na spodzie jej cisnal ucze sie ;d
//
0,7mth od remontu wieksze pol baku zostalo ile jeszcze docierac
dzis podczas odpalania odpalilem kawe normalnie dalem ssanie i zgasla co moglo byc przyczyna
bez ssania pali na kompa ale jak dam ssanie nie da rady
ja szalal nie bede bo mam to moto z miesiac nie bede ca;ly czas na spodzie jej cisnal ucze sie ;d
//
0,7mth od remontu wieksze pol baku zostalo ile jeszcze docierac
dzis podczas odpalania odpalilem kawe normalnie dalem ssanie i zgasla co moglo byc przyczyna
bez ssania pali na kompa ale jak dam ssanie nie da rady
-
wawzon - Bywalec
Czy tylnia ośka różni się w exc 450 od przykładowo 250? Albo, czy pasowała by od lc ?
Konkretnie chodzi mi nie o samą oś, ale tylko o śrubę- nakretke z prawej strony razem z tym do czego dochodzi śruba regulacyjna.
(jak ktos ma takie czesci to pisac ;] )
Konkretnie chodzi mi nie o samą oś, ale tylko o śrubę- nakretke z prawej strony razem z tym do czego dochodzi śruba regulacyjna.
(jak ktos ma takie czesci to pisac ;] )
- lukas90MX
- Świeżak
kupiłem kawe kmx 125 i właściciel który ją niedawno sprowadził z niemiec nie wie czy były w niej robione jakieś remonty, zmierzyliśmy komresję i wyszło 10,5 , i teraz pytanko kiedy będzie trzeba wymienić tłok itp.?
DT 80/50 95r --> KMX 125/50 00r-->DR-Z 400E 03r
-
odiro - Świeżak
Jeździj spokojnie 10,5 bara to daleko od kompresji w tych motorkach.
Płyn do nasączania filtrów firmy Liqui molly miał kto go i podzieli się opiniami?
Płyn do nasączania filtrów firmy Liqui molly miał kto go i podzieli się opiniami?
EXC 125
- Damianooo1998
- Świeżak
lukas ktm exc i sx i niektóre lc4 maja te same oski koła. zaleznie tylko od rocznika do 2003 roku był tył chyba ten sam łacznie do 2011, a przód w 2003 roku przeszedł zmiane na grubszy. pozatym pasuje. wiem że od lc4 620 kołą podejdą do mojego exc ( nie na 100% ale raczej tak ) ktm lc2 ma zapewne inne oski.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości