Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
dt 125 taka pali okolo 4.5 litra ( to taka srednia) spali do 8-9 nawet
zalezy jaka jazda. co do zywotnosci sie na pewno zmniejszy o ile ciezko powiedziec. trzeba wtedy na oko oceniac i kontrolowac stan.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dt juz kupiona naprawde chodzi bardzo ladnie mam do niej wszystkie papiery niemieckie co bylo w niej zrobione wlasciciel tez o nia dbal co nie miara to widac
Myśle ze bedzie palila gdzies kolo 7litrow przy ostrym smiganiu a tak normalnie to te 5,5-6
mam pytanie jeszcze jak naciagnac bardziej sprzeglo bo jak mam wcisniete do samego konca to moto jedzie na 1 jakby nie lapalo do konca z gory dzieki.

- Fantas3k
- Bywalec
Mam pytanko. Mianowicie ktos mi powiedzial ze jezeli full crossem bd jechac z gorki i puszcze gaz to on sie bedzie zacierac, czy to prawda ?? i czy jak wcisne sprzeglo to tez by mi sie zacieral ?
aktualnie bez motoru 

- Scyzor1989
- Świeżak
bez tak każde zamknięcie manetki to brak doprowadzania odp.ilości oleju co skutkuje zacieraniem wiadomo coś tam zostaje i dostaje ale niewystarczająco
najlepiej zjeżdżać na luzie lub wyższym biegu i sprzęgle lekko gazując
najlepiej zjeżdżać na luzie lub wyższym biegu i sprzęgle lekko gazując
- barek253
- Mieszkaniec forum
zaden zawodnik na 2T nie odpuszcza gazu na doje xdzie albo na sprzegle ( co niszczy spprzeglo ) crossowka nie powstala do zjezdzania bez gazu z gorki
powinno sie na pelnym gazie zjezdzac
a jak chcesz sie zatrzymac to po prostu heble do oporu i stoisz
to najmniej nizczy moto

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jak myślicie ile wart jest mój używany cylinder którego chciałbym sprzedać
Yamaha WR450F 2008r
mierzyłem ten cylinder i tak:
cylinder w środku ma 95.1mm
tłok też mierzyłem ale nie wiem gdzie mierzyć więc powiem tak na górze tłoka: 95mm
a na dole tam gdzie instalujemy korbowód to 94.5mm
Ile bym mógł na nim zarobic? I czy dobrze zmierzyłem? na górze?
Dzięki z góry

Yamaha WR450F 2008r
mierzyłem ten cylinder i tak:
cylinder w środku ma 95.1mm
tłok też mierzyłem ale nie wiem gdzie mierzyć więc powiem tak na górze tłoka: 95mm
a na dole tam gdzie instalujemy korbowód to 94.5mm
Ile bym mógł na nim zarobic? I czy dobrze zmierzyłem? na górze?
Dzięki z góry

- Versaczi
- Świeżak
powiem tak za mała dokładność pomiaru oddaj komuś kto posiada średnicówkę np. tutaj http://www.polandposition.pl/?d=kontakt
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
czy mozna w full crossach odczytac rocznik po nr silnika? jezeli nie ma VIN-u?
)

aktualnie bez motoru 

- Scyzor1989
- Świeżak
Witam,muszę wymienić przednią tarcze w mojej dt'ce, zastaawiałem się nad używką ale znalazłem na allegro taką aukcje http://allegro.pl/yamaha-dt-tt-yz-125-2 ... 20561.html i mam pytanie :czy opłaca mi się ją kupić ?
- kamil113
- Świeżak
scyzor można ale możesz tez określic po plastikach ksztąłcie ramy chłodnicach tu masz stronkę możesz porównywać
http://www.motodacross.com
kamil113 tyle kosztują nowe więc jak nie ma używek to bierz
http://www.motodacross.com
kamil113 tyle kosztują nowe więc jak nie ma używek to bierz
- barek253
- Mieszkaniec forum
Nie mogę odpalić moto, przeważnie palił od kopa, a dziś odpaliłem go na pycha po dłuższym czasie załapał i było Ok, już tak z 3 razy miałem, lecz po 2km zaczął nie trzymać obrotów i zgasł i nie mogłem go odpalić, kolega akurat nadszedł i mi pomógł odpalić na pycha, wróciłem do domu i mi zgasł, próbowałem odpalić na kopniaka i nic,
wymieniłem świece (jest ładna iskra) , wyczyściłem gaźnik i filtr pow. i dalej nie pali co jest ?
wymieniłem świece (jest ładna iskra) , wyczyściłem gaźnik i filtr pow. i dalej nie pali co jest ?

DT 80/50 95r --> KMX 125/50 00r-->DR-Z 400E 03r
-
odiro - Świeżak
w czym moze byc problem kx250f moto po 8mth od remontu
wczoraj jezdzilem odpalil mi od 2 strzala dzis chcialem odpalic i 0 odzewu okopalem sie i nic
czy zawory jak sie rozreguluja to jest mozliwosfc ze ich nie slychac ? ]\
jak gaznik czyscic to jak go wyciagnac\probowalem ale troche trudno.odkrecalem ta srubke od dolu i nie bylo zadnego syfu a poprzedni wlasciciel mowil zeby sprezarka nie przedmuchiwac bo moga sie p[ozaginac membrany z gory dzieki za odp
wczesniej mialem maly problem ze ssaniem musialem manetka dac 3-4 razy do spodu kopnac zeby normalnie palila
wczoraj jezdzilem odpalil mi od 2 strzala dzis chcialem odpalic i 0 odzewu okopalem sie i nic
czy zawory jak sie rozreguluja to jest mozliwosfc ze ich nie slychac ? ]\
jak gaznik czyscic to jak go wyciagnac\probowalem ale troche trudno.odkrecalem ta srubke od dolu i nie bylo zadnego syfu a poprzedni wlasciciel mowil zeby sprezarka nie przedmuchiwac bo moga sie p[ozaginac membrany z gory dzieki za odp
wczesniej mialem maly problem ze ssaniem musialem manetka dac 3-4 razy do spodu kopnac zeby normalnie palila
KX250F
-
wawzon - Bywalec
kolega forumowy duriv tez czasem ma ze ni jak nie chce odpalic. jak odpali potem pali z dotyku
sa to jednak pojedyncze przypadki. warto dokladnie przejrzeć dolot. zawory nie rozreguluja ci sie od tak z godziny na godzine. to dlugi proces
co do czyszczenia zalezy tam duzo miejsca nie ma, trzeba sciagnac bak, nie wiem czy nie trzeba calego stelaza tylnego opuscic. ( zawsze to latwiej dostac sie tam ) z tego co wiem zadnych membranek tam nie ma
a same dmuchanie sprezarka nic nie da. a paliwo zawsze bedzie czyste lecialo ( chyba ze po wodzie smigasz gasnie i mozesz wode tak upuscic ) wystarczu 1 ziarenko piasku w dyszy i juz masz problem 

co do czyszczenia zalezy tam duzo miejsca nie ma, trzeba sciagnac bak, nie wiem czy nie trzeba calego stelaza tylnego opuscic. ( zawsze to latwiej dostac sie tam ) z tego co wiem zadnych membranek tam nie ma

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
chce kupic suzuki rm 125 ale trafilem przegladajac internet trafilem na teze "w tych motorach padaja skrzynie" czy to prawda?? i ile by taka skrzynia kosztowala ( nie moge znalesc na allegro)
aktualnie bez motoru 

- Scyzor1989
- Świeżak
Z tego co wiem to w roczniki 2001 wadliwy był programator i wypadał 2 lub 3(nie pamiętam) bieg
Ostatnio edytowano 29/8/2012, 22:01 przez kris514, łącznie edytowano 1 raz
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości