Chcę kupić pierwszego crossa, czy opłaca się "chinol"?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
cybermech, jak jesteś taki mądry to sam mu dołóż te kilka tys. Może po prostu chłopak nie ma realnej możliwości doinwestowania większej sumy ? Moim zdaniem niech bierze DT80. Potem jak ewentualnie dozbiera, sprzeda ( trzymają teraz cenę) i kupi coś lepszego. Podkreślam, że temat to nie " ile przeznaczyć " a " jakie moto kupić za " .
Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
Dokładnie Duriv. Poprosiłem was o propozycję jakiś crossów do 2500zł. A Ty cybermech proponujesz mi jakieś crossy za 5000zł. A co do wypowiedzi Kaai... zdaje sobie sprawę, że to bardzo drogie hobby. Ogólnie to dziękuje wam wszystkim za wypowiedzi i podpowiedzi. Pozdrawiam.
- patrick5297
- Świeżak
"W sam raz, by się podszkolić" rozwaliliście mnie. Ja zaczynałem od Jawy 350 za 450 pln. Odezwie się taki znawca jeden z drugim, i zniechęca innych. Wróćcie lepiej na swoje motorowerki.
drogi i nie drogi. Softy, czy motorowery ( tak jak DT ) nie są drogie w utrzymaniu. Praktycznie tyle co lejesz, od czasu do czasu olej wymienisz, i co 20-30 tys tłok i szlif.
drogi i nie drogi. Softy, czy motorowery ( tak jak DT ) nie są drogie w utrzymaniu. Praktycznie tyle co lejesz, od czasu do czasu olej wymienisz, i co 20-30 tys tłok i szlif.
Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
dokładnie
spoko da sie znaleść. 1 DT kupiłem co prawda drogo bo za ponad 3000 zł kilka dobrych lat temu, ale była igiełka, wystarczyło noga kopnąc w koło zamachowe żeby odpalała
dobiłem ją i za 2000 zł sprzedałem i kolega jeszcze sezon przelatał bez dokładania złotówki nawet.... nastepną DT kupiłem za 400 zł bez papierów co prawda ( ale rama z papierami spoko do 500 zł mozna dorwac ) jedyna wada to taka że jechała z francji na przyczepce która się odpieła na autostradzie - miała lekko krzywy stelaż pod siedzeniem. który po naprostowaniu był idealnie prosty. no i z kolegą kupiłem ta DT 80 za 1300 zł w stanie idealnym. aż dziwne było że takie moto za taką kase. wiec da się do 2000 zł spoooko DT wyrwac.
co do tego czy szkoda motocykla- nie mysl w takich kategoriach że szkoda czy nie szkoda, ja mam moto za ponad 10 tys zł i katuje go na torze crossowym w lasach, ostatnio pojeżdzalismy pod pionowe sciany gdzie nie udawało sie wjechac i nie raz moto kilka metrów sciągałem na boku, rysek co nie miara. ale od tego on jest. zawsze potem mozna rysy zlikwidowac. co do połamania, tyle DT miałem i tylko raz połamałem błotnik - załozyłem za duza opone ( 140 szerokosci - teraz w ktmie 525 nawet takiej nie mam ) i swoją kostką wyrwała błotnik po prostu. pozatym DTtkami miałem setki gleb małych i duzych i plastików nie udało mi sie połamac. to mega mocne sprzety. po prostu japonskie

co do tego czy szkoda motocykla- nie mysl w takich kategoriach że szkoda czy nie szkoda, ja mam moto za ponad 10 tys zł i katuje go na torze crossowym w lasach, ostatnio pojeżdzalismy pod pionowe sciany gdzie nie udawało sie wjechac i nie raz moto kilka metrów sciągałem na boku, rysek co nie miara. ale od tego on jest. zawsze potem mozna rysy zlikwidowac. co do połamania, tyle DT miałem i tylko raz połamałem błotnik - załozyłem za duza opone ( 140 szerokosci - teraz w ktmie 525 nawet takiej nie mam ) i swoją kostką wyrwała błotnik po prostu. pozatym DTtkami miałem setki gleb małych i duzych i plastików nie udało mi sie połamac. to mega mocne sprzety. po prostu japonskie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Więc brać DT80? Henio ale wiesz...czy nie wydaję Ci się trochę nienormalne kupywać motor za 5000zł jako pierwszy w swoim życiu jednoślad? Tak jak mi radzi cybermech.
- patrick5297
- Świeżak
@patrick5297 ludzie na pierwszy motocykl (jeżeli mają kasę) kupują i nowe gixxy czy erłany po 50-60tys zł. DT będzię ok na początek. Właściwie każdy motocykl jest dobry (nie patrzę na moc itd. itp.), byle by nie był z chińskich części 

-
eloelolol123 - Świeżak
Co z małymi enduro? Nie wjedziesz w ciężki teren jak crossem, ale też co nieco pojeździsz.
np takie cuś: http://allegro.pl/honda-xlr-125-bydgosz ... 77630.html
np takie cuś: http://allegro.pl/honda-xlr-125-bydgosz ... 77630.html
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
- Brekekeks
- Świeżak
mysle że DTtka to sprzet idealny na początek i wcale ci nie kaze kupowac takiej za 5 tysi... kup za 2-3 tysiące to sa grosze za motocykl do jazdy i tak. terazx jak z perspektywy czasu patrze to martwiłem sie o wydatki typu 10 zł na olej, 2000 zł na moto... teraz ja 2000 zł wsadzam rocznie w sam silnik ;P także moim zdaniem nie szkoda, bo jak pisza koledzi niektórzy na 1 moto kupują motocykle po 20 -40 tysięcy zł... i sie wywalają
gorzej jak to jest sprzet szosowy, kazda gleba to praktycznie albo wymiana plastików, albo malowanie. w DT gleba nie zmienia stanu technicznego, wywalasz sie podnosisz moto odpalasz i jedziesz dalej ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A co byście powiedzieli na Yamahe DT125 ? Nie była by za mocna dla mnie. Ogólnie to dawałem sobie radę z Quadami 200cc... i wogólę.
- patrick5297
- Świeżak
to 2 rózne bajki, dobry rajder na quadzie moze na moto nie dac sobie rady nawet... w quadzie chodzi głownie o balans ciałem itp. w moto tez ale w inny sposób.
co do tego czy za mocna cyz nie - tez nie powiemy Ci tego, jednemu 50tka jest za mocna
i nie potrafi jej ogarnąc, a 125tkami smigaja królowie prostych w lesie odkręca do 70 km /h a potem zakręt zwalniaja do 20 km/h noga wystawiona na 2 metry :d i znów prosta i do odciny ;P najlepiej przejedz sie jakas 125 ccm i sam ocen. potwór to to nie jest
co do tego czy za mocna cyz nie - tez nie powiemy Ci tego, jednemu 50tka jest za mocna

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.