Enduro cross??
• Strona 2 z 2 • 1, 2
henio12323 napisał(a):DT jest to niezły sprzęt na pewno trudne do zamęczenia. nie patrz na wyczynówki. tylko enduro wchodzi w gre ( ze swiatłami ) ja bym polecił suzuki DR 350 sprzęt spoko cie pociągnie, kwestia tylko wygody - tu mi ciezko powiedziec najlepiej jak bys cos takiego dosiadł.
DRki mają moc i osiągi porównywalne do 125 2t i 250 4t, jedynie są cięższe niestety i inne zawieszenie, na las, szutry, pola idealne, i takim klockiem da się na kole śmigac. Z kumplem lataliśmy tym sprzętem i powiem że fajny jest, nie jest jakiś wariat, ładnie idzie, mało pali, nie wymaga zbytnio serwisowania, oprócz podstawowych pierdół.
W zależności od tego który rocznik kupisz jego dra z 89r trzeba było nauczyc się ją odpalac

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Witam ponownie po waszych podpowiedziach kupilem yamahe dt 125 jest super ma wystarczajaco mocy (na razie) jezdzi sie ok mam tylko maly problem wczoraj jezdzilem bylo ok dzisiaj problem z zapaleniem nie bylo iskry kupilem druga swiece NGK BR9ES pojezdzila chwile jakies pol godziny i znowu nie ma iskry czy ktos wie o co chodzi Yamaha dt 125 (1999)
- bolus
- Świeżak
dedykowana jest NGK BR9ES ale caly czas mialem z nia problem czy to mozliwe ze swieca jest jakas trefna przypomne ze pierwsza kupilem dedykowana ale po chwili bylo to samo dopiero jak kupilem NGK BR7ES to wygladalo ze jest ok bo smigalem bez problemu przez jakas godzinke
- bolus
- Świeżak
lepiej załozyc dedykowana a przynajmniej nie inna ciepłota 1 w tą czy drugą to nie masakra, chociaz wypadało by sie trzymać oryginału. ale 2 wartosci to juz sporo...
jakie kolory swiecy masz ?
jakie kolory swiecy masz ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie bardzo wiem o co chodzi z tym kolorem? po wykreceniu swiecy jest lekko czarna i ma slaba iskre. ponowie pytanie czy to mozliwe ze ta swieca dedykowana ktora kupilem pierwsza moze byc jakas trefna?? kupilem ja na stacji za 15 zl a z tego co wiem NGK to raczej drogie swiece
- bolus
- Świeżak
kolor swiecy potrafi duzo powiedziec o pracy silnika.
http://www.skuterowo.com/gaznik-jak-opt ... yregulowac
masz poczytaj
swiece ngk są stosunkowo drozsze od np iskry. ale swiec ngk masz mnóstwo do wyboru. sa zwykłe własnie kosztują około 15 zł ( gdzie np iskry kosztują 7 zł
) a są swiece racingowe i kosztują po 50 zł.
oczywiscie nawet swiece tej firmy zdarzają sie byc trefne i moga nie działac nawet nowe. ale równie dobrze mogłes uszkodzic swiece mając zły skład mieszanki
http://www.skuterowo.com/gaznik-jak-opt ... yregulowac
masz poczytaj
swiece ngk są stosunkowo drozsze od np iskry. ale swiec ngk masz mnóstwo do wyboru. sa zwykłe własnie kosztują około 15 zł ( gdzie np iskry kosztują 7 zł

oczywiscie nawet swiece tej firmy zdarzają sie byc trefne i moga nie działac nawet nowe. ale równie dobrze mogłes uszkodzic swiece mając zły skład mieszanki
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
obawiam sie ze masz racje bo zrobilem troche za bogata mieszanke na poczatku i przepalila okolo 3 litrow po tem znowu problemy przeczyscilem pare razy i troche pomoglo ale puzniej juz wogole iskry nie bylo wiec kupilem druga ale juz inna NGK BR7ES bo tej dedykowanej nie bylo mieszanka byla juz ok i ta swieca dawala rade zastanawiam sie tylko jak bedzie dalej i czy ona da rade naa dluzej czy lepiej kupic jeszcze raz dedykowana?bo nie chcialbym wozic ciagle ze soba klucza do swiec i czyscic 

- bolus
- Świeżak
czytaj co pisałem.... bo czytając twoją wypowiedź mam wrażenie że nie zrozumiałeś co napisałem wyzej...
kup swiece 9tke, i na takiej masz jeździc. jeżeli masz zły skład - to ci zalewa swiece i bedziesz musiał czyscic swiece co kilometr. wiec czyszczenie i regulacja gaźnika + pranie i nasączanie filtra wiatru to podstawa
kup swiece 9tke, i na takiej masz jeździc. jeżeli masz zły skład - to ci zalewa swiece i bedziesz musiał czyscic swiece co kilometr. wiec czyszczenie i regulacja gaźnika + pranie i nasączanie filtra wiatru to podstawa
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości