Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Jazda motocyklem bez prawa jazdy -...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Jazda motocyklem bez prawa jazdy -...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 9/3/2012, 15:42

Piszę tutaj, bo to temat w sam raz o mojej sytuacji. Mam 20 lat, prawo jazdy B i wielką miłość do motocykli. Mam gdzieś jeszcze w szufladzie swoją kartę motorowerową, a w komputerze mnóstwo zdjęć swoich motorowerów (Ogar, Simson) Jeszcze przed 18 zacząłem chodzić na kurs (A+B). Niestety lekarz stwierdził, że B - ok, ale A - odpada. W związku z tym musiałem zrezygnować z kursu na A i zadowolić się jedynie samochodem. Aktualnie studiuję, a co za tym idzie słabo u mnie z funduszami. Mam samochód, ale nie oszukujmy się... Jazda po zatłoczonym mieście która owocuje spalaniem rzędu 9 litrów przy obecnych cenach benzyny nie jest czymś, na co student może sobie często pozwolić. Ostatnio poważnie rozważam zakup CBR 125/50... Z racji chociażby małego spalania;) Osobiście jeżdżę dość spokojnie.. 0 mandatów... Jeśli chodzi o konsekwencje wypadków, to myślę że najważniejsze jest zdrowie, a kwestie finansowe tak czy inaczej schodzą na 2 plan, jednak faktycznie przeszkadzałaby mi myśl o tym, że gdzieś czai się na mnie radiowóz. Doradźcie - czy z takim 125/50 może być jakiś problem przy kontroli? A może ktoś miał podobną sytuację do mojej i znalazł legalne rozwiązanie? Najlepsza byłaby opcja zrobienia upragnionego A. Dodam, że w moim przypadku chodzi o wadę wzroku, jednak nigdy tak naprawdę nie miałem z tym problemów np. podczas prowadzenia samochodu... Skoro już ktoś dotrwał do końca tej strasznie długiej wypowiedzi, to proszę o normalne, pozbawione złośliwych uwag komentarze... W końcu ta strona jest dla ludzi którzy, co by nie powiedzieć, mają ze sobą coś wspólnego;)<br><hr>yarabi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/4/2012, 22:15

Dobry artykuł. Ja mam pytanko trochę z innej beczki. Miałem zabrany świstek na b za 2 browary i poleciał na 2 lata. Potem w trakcie zakazu znowu złapany i dostałem kuratora i zawiasy na 3 lata (zostało ponad rok) teraz jestem w trakcie zdawania ale zachorowałem ostatnio na motocykl, czy jak mnie złapią to oprócz mandatu i reszty cyrków moga dorzucic mi coś z tych poprfzednich ,,przestępstw" a i przy okazji chciałbym pozdrowić policje i cała resztę hołoty bo gdyby robili im testy psychologiczne pod innym kątem to nadawaliby się do koszenia trawy a tak uprzykrzaja życie normalnym ludziom<br><hr>brzuchuu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/4/2012, 21:46

Komentatorzy napisał(a):Dobry artykuł. Ja mam pytanko trochę z innej beczki. Miałem zabrany świstek na b za 2 browary i poleciał na 2 lata. Potem w trakcie zakazu znowu złapany i dostałem kuratora i zawiasy na 3 lata (zostało ponad rok) teraz jestem w trakcie zdawania ale zachorowałem ostatnio na motocykl, czy jak mnie złapią to oprócz mandatu i reszty cyrków moga dorzucic mi coś z tych poprfzednich ,,przestępstw" a i przy okazji chciałbym pozdrowić policje i cała resztę hołoty bo gdyby robili im testy psychologiczne pod innym kątem to nadawaliby się do koszenia trawy a tak uprzykrzaja życie normalnym ludziom<br><hr>brzuchuu<br>
jestes debilem<br><hr>antyD
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2012, 00:43

Komentatorzy napisał(a):Dobry artykuł. Ja mam pytanko trochę z innej beczki. Miałem zabrany świstek na b za 2 browary i poleciał na 2 lata. Potem w trakcie zakazu znowu złapany i dostałem kuratora i zawiasy na 3 lata (zostało ponad rok) teraz jestem w trakcie zdawania ale zachorowałem ostatnio na motocykl, czy jak mnie złapią to oprócz mandatu i reszty cyrków moga dorzucic mi coś z tych poprfzednich ,,przestępstw" a i przy okazji chciałbym pozdrowić policje i cała resztę hołoty bo gdyby robili im testy psychologiczne pod innym kątem to nadawaliby się do koszenia trawy a tak uprzykrzaja życie normalnym ludziom<br><hr>brzuchuu<br>
Komentatorzy napisał(a):jestes debilem<br><hr>antyD<br>
popieram...<br><hr>Jose82
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2012, 15:01

twoja stara to debil lamusie nie masz nic madrego do napisania to zajmij sie haftowaniem<br><hr>brzuchu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2012, 22:57

Śmieszy mnie takie coś jak ktoś mówi że jesli chodzi o kurs na prawko to rozchodzi sie o kasę a nikt nie pomyśli że prawko nie zawsze jest tak pięknie zdać niektórzy podchodzą 8 razy i nie mogą zdać więc nie chodzi tu o kasę<br><hr>Honda
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/4/2012, 10:09

Komentatorzy napisał(a):Śmieszy mnie takie coś jak ktoś mówi że jesli chodzi o kurs na prawko to rozchodzi sie o kasę a nikt nie pomyśli że prawko nie zawsze jest tak pięknie zdać niektórzy podchodzą 8 razy i nie mogą zdać więc nie chodzi tu o kasę<br><hr>Honda<br>
"prawko nie zawsze jest tak pięknie zdać niektórzy podchodzą 8 razy i nie mogą zdać"

tym bardziej taki człowiek nie powinien zbliżać się do motocykla ;)<br><hr>Kamciooo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/4/2012, 21:32

Komentatorzy napisał(a):Śmieszy mnie takie coś jak ktoś mówi że jesli chodzi o kurs na prawko to rozchodzi sie o kasę a nikt nie pomyśli że prawko nie zawsze jest tak pięknie zdać niektórzy podchodzą 8 razy i nie mogą zdać więc nie chodzi tu o kasę<br><hr>Honda<br>
Komentatorzy napisał(a):"prawko nie zawsze jest tak pięknie zdać niektórzy podchodzą 8 razy i nie mogą zdać"

tym bardziej taki człowiek nie powinien zbliżać się do motocykla ;)<br><hr>Kamciooo<br>
no nie . tylko w Polsce zdaje się prawo jazdy w taki sposób. W moich kochanych Stanach idziesz do urzędu i zdajesz przy komputerze , jak zdasz , na miejscu go dostajesz > W Polsce Rząd powinien wreszcie przestać myśleć za ludzi. Chcesz jeżdzić bez kasku , twoja sprawa , chcesz jeździć na motorze bez prawka też TWOJA SPRAWA . ALE JEŚLI ZROBIŁEŚ WYPADEK LUB WYKROCZENIE _ TWÓJ PORTFEL TO CZUJE MOCNO> ( co to za pomysł z KAT a1 ) Ludzie decydujcie sami. <br><hr>Grześ
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/4/2012, 10:49

Trzeba se krosa kupić i na widok lizaka odbić w pola czy lasy czy inne wertepy. <br><hr>Antonow
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/5/2012, 18:04

Komentatorzy napisał(a):ja mam wszystkie kategorie prawa jazdy oprócz kat.A i jezdze zawodowo ciężarówkom z naczepom 20 lat to po co mi na motor uprawnienia powinni go dać gratisowo zabezwypadkowy ten okres 20 letni ale i tak jeeżdże na motorze i nie ma problemu z kontrolą drogową bo zawsze uda się spierdolić jeśli dobrze umiesz jeżdzić.<br><hr>scania<br>
"ciężarówkom z naczepom" Czy Ty potrafisz wypowiedzieć się bez błędów? A uciekanie przed policją jest bardzo mądrym rozwiązaniem, uciekniesz raz, drugi a przy trzecim nie fart i przed koronerem nie uciekniesz, chyba że nie pozbiera wszystkiego z ulicy co po tobie zostanie.<br><hr>Wizard_gp
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/5/2012, 16:24

Komentatorzy napisał(a):"prawko nie zawsze jest tak pięknie zdać niektórzy podchodzą 8 razy i nie mogą zdać"

tym bardziej taki człowiek nie powinien zbliżać się do motocykla ;)<br><hr>Kamciooo<br>
To trzeba by wszystkim Polakom odebrać prawko, a przynajmniej tym którzy jeżdżą dłużej niż 8 lat... Ja przyznaję ze jeżdżę od 20 lat jako kierowca zawodowy lecz jak dostałem testy egzaminacyjne syna który właśnie zdaje to położyłem się już na teorii. Prawda jest taka że ośrodek przygotowuje do zdania egzaminu a nie do jazdy, najwięcej wypadków powodują młodzi którzy jeszcze nie mają doświadczenia a nie mają doświadczenia po mimo papierka w ręku bo papierek nie jest wyznacznikiem umiejętności a jedynie czegoś w rodzaju urzędniczej skarbonki<br><hr>XARS
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/5/2012, 19:55

Facet pracował jako kierowca autobusu przez 30 lat i nigdy nie miał prawa jazdy.<br><hr>Dyndas
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/5/2012, 15:14

A ja jedzę motocyklem bez prawka i kiedy tylko widzę Policjanta to sie boję że mnie zatrzyma i zbije. Jak na razie, nie było takiej sytacji ale za każdym razem jak wsiadam to się lękam. Szczerze mówiąc, jak czytam co mi grozi jazda bez, to myślę że mnie stać :)
Olsztyn pozdrawia :)<br><hr>GoHa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2012, 18:36

Komentatorzy napisał(a):ja mam wszystkie kategorie prawa jazdy oprócz kat.A i jezdze zawodowo ciężarówkom z naczepom 20 lat to po co mi na motor uprawnienia powinni go dać gratisowo zabezwypadkowy ten okres 20 letni ale i tak jeeżdże na motorze i nie ma problemu z kontrolą drogową bo zawsze uda się spierdolić jeśli dobrze umiesz jeżdzić.<br><hr>scania<br>
Uprawnienia na koparke też ci powinni dać za 20 letnie odkopywanie zakopanych samochodów w śniegu.<br><hr>Mistrz i małgorzata
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/5/2012, 14:56

Bo jesteś debilem, nikt normalny nie jeździ na bani bo w tym momencie stajesz się potencjalnym mordercom. Szkoda, że cię bardziej nie dojechali - zero wyobraźni człowieku, ogarnij się.<br><hr>Zyga
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/5/2012, 22:29

Komentatorzy napisał(a):twoja stara to debil lamusie nie masz nic madrego do napisania to zajmij sie haftowaniem<br><hr>brzuchu<br>
Za jazde po pijaku powinni ucinać ręce. I radź se sam. Pijakom nie pomaga się wsiąść za kółko / na moto.<br><hr>willhelm
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/5/2012, 10:57

Ja jeżdze na KARTE WĘDKARSKĄ i jest OK.<br><hr>rybak
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/5/2012, 08:11

Komentatorzy napisał(a):Ja jeżdze na KARTE WĘDKARSKĄ i jest OK.<br><hr>rybak<br>
Ja kiedyś przy kontroli okazałem bilet do kina i też nie było problemów.<br><hr>kinomaniak
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/5/2012, 15:25

Komentatorzy napisał(a):To trzeba by wszystkim Polakom odebrać prawko, a przynajmniej tym którzy jeżdżą dłużej niż 8 lat... Ja przyznaję ze jeżdżę od 20 lat jako kierowca zawodowy lecz jak dostałem testy egzaminacyjne syna który właśnie zdaje to położyłem się już na teorii. Prawda jest taka że ośrodek przygotowuje do zdania egzaminu a nie do jazdy, najwięcej wypadków powodują młodzi którzy jeszcze nie mają doświadczenia a nie mają doświadczenia po mimo papierka w ręku bo papierek nie jest wyznacznikiem umiejętności a jedynie czegoś w rodzaju urzędniczej skarbonki<br><hr>XARS<br>
zgadzam się z Tobą kolego w 100%, ja też zdałem raz B za pierwszym razem po 5 latach C tez za pierwszym razem i wiem że doświadczenie dużo mi w tym pomogło, ale człowiek cały czas się uczy. Planuję sobie kupić motorower na miasto żeby jeździć do pracy, a motor kupię sobie jak zrobię prawko i będę go miał na wypady za miasto. pozdrawiam<br><hr>dudimen
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/5/2012, 11:27

Wszystkie konsekwencje jazdy bez prawka to jest bezbolesne nic w porównaniu z tym, co się dzieje kiedy bez prawka spowodujesz poważny wypadek. Jeżeli z Twojej winy podczas jazdy bez uprawnień wtedy ktoś zginie albo jest ciężko ranny (i w zasadzie wszystko jedno czy jechałeś motocyklem, samochodem czy innym pojazdem) to wakacje w ZK są w zasadzie pewne, a do tego firma ubezpieczeniowa będzie dochodziła od Ciebie odszkodowania które wypłaci rodzinie zmarłego czy ciężko rannego - a takie odszkodowania w ostatnich czasach osiągają absurdalne rozmiary mierzone w setkach tysięcy zł (najwyższe o jakim słyszałem w Polsce to 700 tys.).<br><hr>grzegorz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl