Zabezpieczenie motocykla - test łańcuchów i zabezpieczeń.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Re: Zabezpieczenie motocykla - test łańcuchów i zabezpieczeń
avekamil napisał(a):Nie udało się ich w żaden sposób uszkodzić. Nawet uderzając młotem:
http://www.youtube.com/watch?v=kgzxbf-q95w
Cena tego łańcucha to prawie:
174Funty z kłódką ( 2m ). Wersja z 16mm ogniwami i 209 funtów z ogniwami o grubości 19mm
Czy się opłaca? Sądzę że tak. Co o tym myślicie?
dobrze ze poruszyłeś ten temat

ciekaw jestem ile taki łańcuch waży, i jak ludzie zabezpieczają swoje maszyny warte ponad 20k
- marcin_z
- Świeżak
-
nie_mam_motora - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
kryptoreklama sa te filmiki robione na zamowienie.
Lancuch trzeba mocowac tak by nie lezal na ziemi .
Lancuch trzeba mocowac tak by nie lezal na ziemi .
-
avekamil napisał(a):@Marcin - nie każdego stać na płacenie 3000zł za AC.
zgadza się nawet wydając 3tys niemasz pewności że ci nie podprowadzą.
chce poznac opinje ludzi czego uzywajÄ… do zabezpieczenia zanim dokonam zakupu do swojej maszyny ............
- marcin_z
- Świeżak
-
Ja moja R6 z 2006 w polowie darowalem mojej babci:) z tego powodu korzystam z jej 50% znizek a i mi sie naliczaja na moje konto. Dzieki temu place niespelna 1400 zl rocznie za OC i AC. Ktos moze powiedziec ze to duzo, ja powiem ze to dobra cena za spokoj. Motocykl ma sluzyc do jazdy, nie wyobrazam sobie bedac w pracy wygladania przez okno co 5 minut i ciaglego niepokoju czy ktos mi powinie motor. Jak ukradna, trudno, bedzie kasa z AC to sie kupi drugi Choc szkoda by bylo, bo dobrana z nas para.... 

R6
-
CubaLibree - Świeżak
mnie bardziej interesuje taki na tarczę zakładany tylko nie wiem czy każdy do każdego pasuje, chyba muszę na moto podjechać i sprawdzić, lenistwo nie popłaca
siódmy sezon
na GSX 750 F...i jeszcze nie znudził mi się
na GSX 750 F...i jeszcze nie znudził mi się
-
witoldjusz - Świeżak
CubaLibree napisał(a):Ja moja R6 z 2006 w polowie darowalem mojej babci:) z tego powodu korzystam z jej 50% znizek a i mi sie naliczaja na moje konto. Dzieki temu place niespelna 1400 zl rocznie za OC i AC. Ktos moze powiedziec ze to duzo, ja powiem ze to dobra cena za spokoj. Motocykl ma sluzyc do jazdy, nie wyobrazam sobie bedac w pracy wygladania przez okno co 5 minut i ciaglego niepokoju czy ktos mi powinie motor. Jak ukradna, trudno, bedzie kasa z AC to sie kupi drugi Choc szkoda by bylo, bo dobrana z nas para....
A próbowałeś kiedyś odzyskać kasę z AC ?..... no właśnie proponuję poczytać wątki na forach i warunki ubezpieczeń - już na wstępie można się mocno rozczarować- ale fakt komfort psychiczny jest lepszy
Honda CBF 600 NA
-
bosman78 - Świeżak
a ja znalazłem cos takiego:
ONGUARD LOCK ONGUARD BEAST MAX
http://www.youtube.com/watch?v=1ArSWkXW4kc
ONGUARD LOCK ONGUARD BEAST MAX
http://www.youtube.com/watch?v=1ArSWkXW4kc
- neron997
- Świeżak
wiem że temat już stary, dużo czasu minęło, ale mam propozycje.
metoda niekonwencjonalna i mam nadzieje że mnie zbombardujecie jakimiś sugestiami.
więc co myślicie abym sobie zamówił u jakiegoś kowala coś takiego?
to ma być typowo stacjonarny sprzęt, zawsze leżący w miejscu gdzie parkuje przed blokiem, przypięty do stalowej rury płotu.
http://www.fotoload.pl/index.php?id=23e ... 7db08c8762
metoda niekonwencjonalna i mam nadzieje że mnie zbombardujecie jakimiś sugestiami.
więc co myślicie abym sobie zamówił u jakiegoś kowala coś takiego?
to ma być typowo stacjonarny sprzęt, zawsze leżący w miejscu gdzie parkuje przed blokiem, przypięty do stalowej rury płotu.
http://www.fotoload.pl/index.php?id=23e ... 7db08c8762
- duch1156
- Świeżak
a co jeśli kłodka będzie bardziej wyszukana? myslałem o wzmocnionej kłodce trzpieniowej z zamkiem utrudniającym otwieranie bez klucza, ale jestem jeszcze w trakcie studiowania informacji na ten temat.
tak dla przykładu kłodka firmy Gerda:
http://www.gerda.pl/index.php?option=co ... Itemid=118
chodzi mi o samą konstrukcję tego ustrojstwa. wydaje mi się że niemożliwa do przecięcia nożycami, piłą tarczową baaardzo długo, a dostęp do kłodki jest bardzo ograniczony. najsłabszy punkt to chyba zamek kłodki. obawiam się przed jego rozbrojeniem, ale przecież forse jaką zaoszczędzę na linie czy porządnym łańcuchu mogę w części przeznaczyć na lepszą kłódę..
jakieś pomysły czy zastrzeżenia? każda uwaga się przyda, włączcie podejście jakie mają złodzieje:)
tak dla przykładu kłodka firmy Gerda:
http://www.gerda.pl/index.php?option=co ... Itemid=118
chodzi mi o samą konstrukcję tego ustrojstwa. wydaje mi się że niemożliwa do przecięcia nożycami, piłą tarczową baaardzo długo, a dostęp do kłodki jest bardzo ograniczony. najsłabszy punkt to chyba zamek kłodki. obawiam się przed jego rozbrojeniem, ale przecież forse jaką zaoszczędzę na linie czy porządnym łańcuchu mogę w części przeznaczyć na lepszą kłódę..
jakieś pomysły czy zastrzeżenia? każda uwaga się przyda, włączcie podejście jakie mają złodzieje:)
- duch1156
- Świeżak
zlodzieje maja proste podejscie. tak dlugo jak da sie go przeniesc, twoj motor automagicznie przeniesie sie do innego wymiaru jesli zlodzieje beda tego chcieli. Widzialem juz blokade do kol rozbrajana w kilka sekund z pozadna przecinarka katowa. Jesli nie przymocujesz motocykla do czegos to wrzuca go do wana i pojada, jesli przymocujesz to jak beda chcieli to odetna i pojada. Nie mowie, ze nalezy sie poddac i nic nie robic ale na cuda to nie licz. Poprostu nie stwarzaj okazji, nie jezdz do marketu po chleb, nie zostawaij na parkingu pod kinem itd itd. Kup ubezpieczenie, nie upilnuje motocykla ale pomoze jak juz go zwina.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
ubezpieczenie AC mojego motocykla kosztuje 2470zł, nie stać mnie.. bardzo się postaram załatwić parking strzeżony, ale to może być trudne bo na 2 pobliskich powiedzieli mi że motocykli nie przyjmują. dlatego pytam o Wasze opinie na temat tego monstrum:) kłopotliwe może być dostosowanie w nim szerokości ucha, bo za duże = cięzkie, wielkie i nieporęczen, za wąskie= nie da się założyć na grubsze słupy np latarni..
- duch1156
- Świeżak
Zawsze można zrobić coś bardziej wyszukanego - lokalizator gps (nie orientuję się w kosztach, ale kumpel z Krakowa chyba nadal pracuje w firmie, gdzie m. in. takie coś robią, mówi, że skuteczne:) lub znakowanie dna - http://www.dnaauto.eu/ (nie pisze nic o znakowaniu motocykli, ale chyba da radę).
Niestety, jeśli ktoś będzie koniecznie chciał sprzęta podpierdzielić, to zrobi to, czy nam się to podoba, czy nie.
Niestety, jeśli ktoś będzie koniecznie chciał sprzęta podpierdzielić, to zrobi to, czy nam się to podoba, czy nie.
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
- Brekekeks
- Świeżak
duch1156 napisał(a):ubezpieczenie AC mojego motocykla kosztuje 2470zł, nie stać mnie...
Jesli cie to pocieszy, to twoje AC to pikus, za to co ja place ubezpieczylbym KILKA twoich motocykli. Niestetylepiej wydac 2470zł i miec swiety spokoj czy pelne portki a jak przyjdzie co do czego to byc jeszcze w plecy pare razy tyle? Twoj ruch
Nie rozumiem, nie sprawdziles ile kosztuje utrzymanie motocykla zanim kupiles? Jesli tak bardzo szkoda ci kasy na ubezpieczenie to moze zainwestuj chociaz w dobry tracker z czujnikiem ruchu GPS/GSM/RF i monitoringiem. Jak beda mieli ukrasc to i tak ukradna ale chociaz jest szansa , ze znajdziesz sprzet a moze i tych sk...
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
za moto dałem niecałe 9 tysi więc chyba 2,5 t rocznie na ubezpieczenie to sporo?
orientowałem sie ile kosztuje utrzymanie, znam ryzyko kradzieży, a temat wznowiłem zeby poznać Waszą opinię na temat zaprezentowanej przeze mnie blokady i jej słabych punktów a nie dlatego żeby się dowiedzieć że jest prawdopodobieństwo że mi ktoś motor podprowadzi. Chciałem się poprostu Was doradzić czy dobrze spróbować spawać coś takiego i kupić porządną kłodę, czy dać sobie spokój i kupić seryjne zabezpieczenie np łańcuch i disclocka oxforda, ew jakiegoś grubego ulocka. bez obrazy chłopaki, ale narazie nikt mi nie pomógł w temacie, nikt go nie rozwinął..
orientowałem sie ile kosztuje utrzymanie, znam ryzyko kradzieży, a temat wznowiłem zeby poznać Waszą opinię na temat zaprezentowanej przeze mnie blokady i jej słabych punktów a nie dlatego żeby się dowiedzieć że jest prawdopodobieństwo że mi ktoś motor podprowadzi. Chciałem się poprostu Was doradzić czy dobrze spróbować spawać coś takiego i kupić porządną kłodę, czy dać sobie spokój i kupić seryjne zabezpieczenie np łańcuch i disclocka oxforda, ew jakiegoś grubego ulocka. bez obrazy chłopaki, ale narazie nikt mi nie pomógł w temacie, nikt go nie rozwinął..
- duch1156
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości