Motorynka - problem
• Strona 1 z 1
Motorynka - problem
Witam.
Nie wiem czy do dobry dzial ale sluchajcie ostatnio naprawialem swoja motorynke i wiekszosc czesci jest nowa, dobrze zamontowana itd.. ALE ona i tak nie chce odpalic wie ktos dlaczego ?
(wczesniej tez tak bylo dlatego teraz dokupilem jeszcze nowe uszczelki ale dalej nic ;/)
Nie wiem czy do dobry dzial ale sluchajcie ostatnio naprawialem swoja motorynke i wiekszosc czesci jest nowa, dobrze zamontowana itd.. ALE ona i tak nie chce odpalic wie ktos dlaczego ?
(wczesniej tez tak bylo dlatego teraz dokupilem jeszcze nowe uszczelki ale dalej nic ;/)
- Banas787
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
to te silniki sie składało na uszczelki oO <wow> co najwyzej tubka silikonu czerwonego załatwiało sprawe krzywych głowic itp.
odpowiednia regulacja i sprzęt powinien pracować. zapłon gaźnik - tak jak koledzy wyzej piszą
odpowiednia regulacja i sprzęt powinien pracować. zapłon gaźnik - tak jak koledzy wyzej piszą
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Oczywiście że na uszczelki, a jak ciekły to dodatkowo silikon, samego silikonu też można dać ale mija się to z celem, pozatym nie ma problemu najlepiej posmarowac brzegi olejem odbic na kartonie 1mm taki jak z tylu bloku technicznego i wyciąć, jedynie od głowicy trzeba kupować uszczelke.
- Slusar91
- Świeżak
próbuj sam
masz czas a tera jeszcze nawalilo sniegu duzo :d
na moje oko wez sprawdz szczelnosc połączen gaznik cylek,
sprawdz czy swieca oj i czy daje iskre na elektrodzie czy ma przebicie
jak bedzie ok to musisz sprawdzic zaplon, i to na pewno on jest walniety ewentualnie ta cewka butelkowa czy jakos tak, dawno sie tym nie bawilem wiec sory jesli cos pomeiszalem
znajac zycie rozwiazanie bedzie banalne
wez ja na pych i moze zagada ;p
masz czas a tera jeszcze nawalilo sniegu duzo :d
na moje oko wez sprawdz szczelnosc połączen gaznik cylek,
sprawdz czy swieca oj i czy daje iskre na elektrodzie czy ma przebicie
jak bedzie ok to musisz sprawdzic zaplon, i to na pewno on jest walniety ewentualnie ta cewka butelkowa czy jakos tak, dawno sie tym nie bawilem wiec sory jesli cos pomeiszalem

znajac zycie rozwiazanie bedzie banalne

wez ja na pych i moze zagada ;p
- tomera
- Stały bywalec
Mi ktoś dał motorynkę o podobnych objawach iskra była , paliwo było .
Musisz pokombinować z przerwą na platynkach , niektóre lubią więcej a inne mniej . Zapłon możesz dać trochę wcześniejszy ale bez przesady . Jak to nie pomoże to wymień cewkę zapłonową bo nie każda iskra zapali mieszankę .
Musisz pokombinować z przerwą na platynkach , niektóre lubią więcej a inne mniej . Zapłon możesz dać trochę wcześniejszy ale bez przesady . Jak to nie pomoże to wymień cewkę zapłonową bo nie każda iskra zapali mieszankę .
-
QQQ50gQQQ - Świeżak
Ściągnij fajkę i sprawdź jak dużą iskrę potrafi wyprodukować iskrownik, jeśli iskra będzie poniżej ok.1cm to sprawdź kondensator, cewkę i kabel WN. Sprawdź też przerywacz, czy jest czysty, jeśli nie to przeczyścić, wtedy musi palić. A jeśli nie to znaczy, że coś z gaźnikiem jest nie tak, bądź kompresja jest już tak słaba, że silnik nie odpali. Zapłon choćbyś nie wiem jak miał przestawiony to silnik i tak odpali, to jak będzie chodził to już druga sprawa 

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
w suchym powietrzu przeskok jest przy okolo 10kV ale my na eksperymencie w szkole dopiero przy 30 kv uzyskalismy przeskok przez 1 cm powietrza :d
to czyli jak przerwa na swiecy ma 1mm to napiecie tylko ponad tysiac do okolo 3 tysiecy voltow :d
komar, co do cewek, jestem oburÄ…cz za
sam sie przejechalem na tym w ogarku ;p
to czyli jak przerwa na swiecy ma 1mm to napiecie tylko ponad tysiac do okolo 3 tysiecy voltow :d
komar, co do cewek, jestem oburÄ…cz za

- tomera
- Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości