Zobacz wątek - Wybór kasku Shark
NAS Analytics TAG

Wybór kasku Shark

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez mustafa_waw » 21/12/2011, 16:36

"Więc jak już chce ktoś mieć opcję tip top - fotochrom z polaryzacjąSmile ciekawe czy coś takiego jest i ile kosztuje. "
Z jednej strony okularu masz fotochrom a z drugiej filtr polaryzacyjny.
Pytanie- ile kosztujÄ… okulary z filtrem polaryzacyjnym (prawdziwym!)?
A te Twoje fotochromy to zerówki?
mustafa_waw
Świeżak

Postprzez Brekekeks » 21/12/2011, 19:39

Okulary miałem -7. Przerzuciłem się na kontakty a okulary zmieniłem na zwykłe, tylko z antyrefleksem. Na dłuższą metę fotochrom się wg mnie nie sprawdzał, słońce raziło tak samo, a gwałtowne wejście do pomieszczeń skutkowało chwilowym brakiem wizji:D Pół biedy jak tylko w nich chodzisz, ale jak jeździsz może być niebiezpiecznie, problematyczne jest to, że fotochrom reaguje dość wolno, więc wjazd ze słońca w ulicę np w lesie może mieć opłakane skutki.

Co do polaryzacyjnych, które mam, to zerówki, mocno przyciemnione, ale w warunkach drogowych do zachodu słońca ich nie zdejmuję i nie mam takiego wrażenia jak w fotochromie, że ze słońca w cień i 10 sekund nic nie widzę, widoczność jest super.

Edit - moje okulary z polaryzacją kosztowały ok 150zł (Polaroid), widziałem też na stacjach benzynowych za dużo mniejszą cenę, natomiast muszę przyznać, że marka robi różnicę, są świetnie wykonane.
Brekekeks
Świeżak

Postprzez maciej.k » 3/1/2012, 13:43

Wtrącę się odnośnie wpisów sprzed kilku tygodni, ale cóż, przegapiłem;)

Wiewiór zjechał Sharka S900 - jego prawo. Ja jednak mam tu odmienne zdanie. Jeżdżę w tym garnku i jestem bardzo zadowolony, jest wygodny, nie mam problemów z parowaniem szybki, dobra wentylacja, a blenda to jak dla mnie rewelacja (jak już utnie mi nos obiecuję edita).
Okularów w kasku nie muszę nosić, więc nie mam tu problemu, ale być może to przeszkadza - nie wiem, więc się nie wypowiem.

Jeśli chodzi o bezpieczeństwo kask wychodzi dobrze w testach, słyszałem też o motocykliście który zatrzymał się na pochłaniaczu w czasie jazdy A4 w tym właśnie kasku - nie odniósł poważnych obrażeń.
maciej.k
Świeżak

Postprzez czaro1988 » 3/1/2012, 14:54

To może ja dorzucę swoje 3 grosze.
Również posiadam Shark'a S900 i podczas jazd na nauce jazdy spisywał się świetnie. ( Choć to pierwszy kask, a ja nadal czekam na swoje pierwsze moto - tak wiec nie mam porównania z innymi garnkami ) Blenda, rzecz przydatna, choć u mnie zdarzało jej się parować podczas kursu;/ ( a może byłem tak podjarany, że tak szybko i mocno oddychałem: :shock: )
Tak czy inaczej wyrwałem go chyba w dość dobrej cenie (ok. 680 zł ) i mam nadzieję, że w dłuższym i intensywniejszym użytkowaniu będzie się sprawował dobrze;) Ogólnie polecam choć to subiektywna ocena :)
czaro1988
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê