Zwrot towaru na Allegro, na czyj koszt?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
P_W rozwiń temat ustawy. Miałem dzisiaj zakładać identyczny temat. Kupiłem przedmiot za kwotę, która jest niższa od kwoty wysyłki, sprzedjący przyciął w ch**a i dostałem coś co spełnia swoją zasadniczą funkcję, ale kompletnie różni się wyglądem.
Jak uda się wyegzekwować zwrot $ za przesyłkę to zaraz kupuję ten shit hurtem i ich tymi zwrotami do bankructwa doprowadzę
Jak uda się wyegzekwować zwrot $ za przesyłkę to zaraz kupuję ten shit hurtem i ich tymi zwrotami do bankructwa doprowadzę

-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Wiewiórka ja ci powiem tak. Jeśli klient kupi u nas w firmie jakąś cześć samochodową zgodną z opisem aukcji i zdjęciem, zwrot części obowiązuje tylko w przypadku:
-nie zauważalnej usterki mechanicznej, która wyszła potem w praktyce na koszt firmy
-klient rezygnuje z przesyłki bo myślał że to będzie pasowało do tego innego, wtedy na swój własny koszt
W Twoim przypadku, firma musi ponieść koszta spedycji towaru. Nie dość że to nie to, a 2 sprawa to uszkodzone. Ustawy takiej nie ma! Przynajmniej ja się z takim czymś nie spotkałem. Przy zakupach obowiązuje regulamin Allegro i regulamin sprzedającego. Zgłaszać się na Allegro można, ale jest to długi czas oczekiwania na odpowiedź, a czas goni. Teraz musisz uzgodnić szczegóły z firmą jak wysłać towar, najlepiej bez pobrania a wśrodku załączasz kartke z danymi do przelewu pieniędzy. Jednak istnieje tu ryzyko, że firma odmawia odebrania przesłyki.
Dla mnie święte jest jedno na Allegro; PRZEDMIOT ZGODNY Z OPISEM AUKCJI I ZDJĘCIEM. Wiele firm ma tyle aukcji że nie daje rady edytować/poprawiać/ rzeczy, bądź usuwać te których już dawno nie ma!
Swoją drogą daj linka do ich sklepu, może ktoś już wystawił im negatywa za takie coś.
-nie zauważalnej usterki mechanicznej, która wyszła potem w praktyce na koszt firmy
-klient rezygnuje z przesyłki bo myślał że to będzie pasowało do tego innego, wtedy na swój własny koszt
W Twoim przypadku, firma musi ponieść koszta spedycji towaru. Nie dość że to nie to, a 2 sprawa to uszkodzone. Ustawy takiej nie ma! Przynajmniej ja się z takim czymś nie spotkałem. Przy zakupach obowiązuje regulamin Allegro i regulamin sprzedającego. Zgłaszać się na Allegro można, ale jest to długi czas oczekiwania na odpowiedź, a czas goni. Teraz musisz uzgodnić szczegóły z firmą jak wysłać towar, najlepiej bez pobrania a wśrodku załączasz kartke z danymi do przelewu pieniędzy. Jednak istnieje tu ryzyko, że firma odmawia odebrania przesłyki.
Dla mnie święte jest jedno na Allegro; PRZEDMIOT ZGODNY Z OPISEM AUKCJI I ZDJĘCIEM. Wiele firm ma tyle aukcji że nie daje rady edytować/poprawiać/ rzeczy, bądź usuwać te których już dawno nie ma!
Swoją drogą daj linka do ich sklepu, może ktoś już wystawił im negatywa za takie coś.
Ostatnio edytowano 17/12/2011, 14:06 przez grunder, łącznie edytowano 1 raz
-
grunder - Mieszkaniec forum
grunder o butelkÄ™ wody mineralnej "Evian", ze jest
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Hah wystarczy spojrzeć na negatywy, : http://allegro.pl/show_user.php?uid=971 ... _recvd_neg
Wiewiórka możesz zwrócić przedmiot ale wg jego regulaminu: http://allegro.pl/my_page.php?uid=9716580
Spiesz siÄ™ masz 10dni od dnia zakupu :O
Wiewiórka możesz zwrócić przedmiot ale wg jego regulaminu: http://allegro.pl/my_page.php?uid=9716580
Spiesz siÄ™ masz 10dni od dnia zakupu :O
-
Wiewiór, zgłoszenie do Allegro nic Ci nie da.
Właśnie wojuję z podobną dziecinadą otwartym sporem Allegro i ręce mi opadają.
Wk***iony jestem tym bardziej tym że na jawne cięcie w ch**a zareagowałem neutralem mimo tego, że zasłużyli na negatyw a w odwecie za to dostałem negatywa.
Ku***two to mało powiedziane. Poza tym neutrale nie liczą się do średniej a negatywy jak najbardziej.
Allegro rozkłada ręce, bo nie mogą nic zrobić.
Właśnie wojuję z podobną dziecinadą otwartym sporem Allegro i ręce mi opadają.
Wk***iony jestem tym bardziej tym że na jawne cięcie w ch**a zareagowałem neutralem mimo tego, że zasłużyli na negatyw a w odwecie za to dostałem negatywa.
Ku***two to mało powiedziane. Poza tym neutrale nie liczą się do średniej a negatywy jak najbardziej.
Allegro rozkłada ręce, bo nie mogą nic zrobić.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
pan_wiewiorka napisał(a):Vergon, zgłoś na Allego komentarz 'odwetowy'.
grunder napisał(a):Vergon wystąp o unieważnienia komentarza
poniżej cytat z regulaminu Allegro:
Allegro napisaÅ‚(a):<b>Uwaga: Nie usuwamy komentarzy wystawionych w ramach „odwetu” lub w wyniku nieporozumienia miÄ™dzy Kontrahentami. Strony mogÄ… jednak wspólnie unieważnić wystawione opinie.</b>
pan_wiewiorka napisał(a):Inna sprawa, to jeśli komentarz jest niezgodny z prawdą, to jest to szkalowanie Twojego dobrego imienia i narażanie Cię na straty.
Dokładnie tak jest.
pan_wiewiorka napisał(a):Jak się uprzesz, to możesz z tego zrobić bagno.
Uparłem się, jakieś pomysły poza UOKIK?
pan_wiewiorka napisał(a):Tylko kwestia czasu i tego czy chcesz się w to bawić. Mnie cwaniactwo wk***ia i nie odpuszczę
Nie chce mi siÄ™, ale jestem wystarczajÄ…co zdeterminowany, bo wku***a mnie to tak samo.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Spory na allegro to wogole porażka. Założyłem kiedyś , gdyż dostałem uszkodzony sprzęt a druga strona nawet nie raczyła odpowiedzieć. Obsługa z allegro naciskana pisała tylko ze będzie domagać sie odpowiedzi, że terminy. Suma sumarum - nic nie poradzili , w niczym nie pomogli.
- stareRadio
- Świeżak
to jest oszustwo - niezgodność towaru z ofertą i jako takie podlega wnioskowemu zawiadomieniu o popelnieniu przestęstępstwa
oczywiście prokuratoriale będą kręcić nosem, ze znikoma szkodliwość społeczna itp, zeby nie przyjąć, coby sobie statystyki nie popsuć na koniec roku
nie mniej zgloszenie przyjąć muszą
oczywiście prokuratoriale będą kręcić nosem, ze znikoma szkodliwość społeczna itp, zeby nie przyjąć, coby sobie statystyki nie popsuć na koniec roku
nie mniej zgloszenie przyjąć muszą
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Tak Vergon oto właśnie mi chodziło:
Allegro: "Uwaga: Nie usuwamy komentarzy wystawionych w ramach „odwetu” lub w wyniku nieporozumienia miÄ™dzy Kontrahentami. Strony mogÄ… jednak wspólnie unieważnić wystawione opinie."
Będzie taka długa krecha przez cały komentarz
Allegro: "Uwaga: Nie usuwamy komentarzy wystawionych w ramach „odwetu” lub w wyniku nieporozumienia miÄ™dzy Kontrahentami. Strony mogÄ… jednak wspólnie unieważnić wystawione opinie."
Będzie taka długa krecha przez cały komentarz

-
Dodam od siebie tylko tyle, że ZAWSZE jak miałem problem ze zwrotem towaru okazywało się, że sklep prowadzi kobieta. Nie ważne czy chodziło o 60 czy 800 zł. Zawsze były jaja. W tym naprawdę coś jest. Facet zazwyczaj jest bardziej honorowy. Jak mi kurierzy "7" wypchali watą paczkę z filtrem K&N to sprzedawca wysłał mi na swój koszt nowy pomimo, że nie miał obowiązku. Facet oczywiście... a takich spraw miałem kilkanaście. Nie buractwo, tylko brak honoru i żałowanie go za kilkadziesiąt złotych.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości