[skutery] Zipp Quantum
Witam wszystkich pozytywnie zakręconych motocyklistów . Mam pytanko (((((jak jest z częsciami do Quantuma )))))) i jak serwis podchodzi do napraw .... Pozdro/////////////<br><hr>GRZECHU
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mam zipka quantuma i wszystkie blokady sciagniete i zamyka licznik powyzej 75 z 1 cm na liczniku.Tak to skuter dobry nie mialem z nim wiekszych problemow typu wyciekanie oleju bo byl zerwany wezyk i dlategoo a tak to nic sprawny i ma przejechane 3500 tys km i chodzi wysmeinicie a co do serwisów do jestem zadowolony (przynajmiej z mojego w Morągu)zawsze jak cos szwankuje podjezdzam i mi naprawiaja wiec nic dodac nic ujac na gwarancji.I nie gadajcie glupot ze to szajc bo sie nie znacie gowniarze ok? Bo taka opinia mnie wnerwia bo to nie prawda.Pozdro narx jak cos to piszcie na meila marcinkuc@autograf.pl bo tutaj za czesto nie wchodze i nie wiem co piszecie. <br><hr>Kucu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wpisz na goglach częsci do chinskich skuterów a serwisy to zalerzy gdzie ja miałem w MYSŁOWICACH nie narzekałem<br><hr>EGONKomentatorzy napisał(a):MAM PYTANIE JAK JEST Z CZŚSCIAMI DO KŁANTUMA I JAK SERWIS PODCHODZI DO NAPRAW<br><hr>GRZECHU<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Skuter ok mam przejechane 4500km v-max 77 tlumnik przepalil sie po 1200km ale teraz mam turbokit rr polecam!!!<br><hr>strus
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam Quantuma którego kupiłem miesiąc temu , jechałem normalnie na prostej 45 max i pod górkę 45 max a teraz jedzie mi max na prostej 35 i pod górkę 25 max . Przejechałem 450 km i nic nie było może to być spowodowane brakiem oleju ?? mam jeszcze jedno pytanie , zabrakło mi paliwa i jechałem na oparach aż w końcu zgasł może to być spowodowane od tego ? <br><hr>Cinek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ty jesteś chyba niepoważny skuter na dotarciu a ty jeżdzisz na oparach prawdopodobnie pżegrzałeś silnik dodawaj do całego baku 50ml oleju przez pewien czas .Stopniowo powinno się poprawiać<br><hr>EGONKomentatorzy napisał(a):Mam Quantuma którego kupiłem miesiąc temu , jechałem normalnie na prostej 45 max i pod górkę 45 max a teraz jedzie mi max na prostej 35 i pod górkę 25 max . Przejechałem 450 km i nic nie było może to być spowodowane brakiem oleju ?? mam jeszcze jedno pytanie , zabrakło mi paliwa i jechałem na oparach aż w końcu zgasł może to być spowodowane od tego ? <br><hr>Cinek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
NA90% to będzie świeca wymień na NGK B8HS<br><hr>EGONKomentatorzy napisał(a):Witam. Mam pytanie jak moj zipp sie nagrzeje to mi strzela z tlumika i staje nie wiem co robic wydaje mi sie ze tak jak by sie przegrzewal ??? czym to morze byc spowodowane ?? <br><hr>Adam<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no tak ale na olej mam oddzielny bak i tam zawsze jest więcej niz 1/4 ale dzięki za rade .<br><hr>CinekKomentatorzy napisał(a):Mam Quantuma którego kupiłem miesiąc temu , jechałem normalnie na prostej 45 max i pod górkę 45 max a teraz jedzie mi max na prostej 35 i pod górkę 25 max . Przejechałem 450 km i nic nie było może to być spowodowane brakiem oleju ?? mam jeszcze jedno pytanie , zabrakło mi paliwa i jechałem na oparach aż w końcu zgasł może to być spowodowane od tego ? <br><hr>Cinek<br>Komentatorzy napisał(a):Ty jesteś chyba niepoważny skuter na dotarciu a ty jeżdzisz na oparach prawdopodobnie pżegrzałeś silnik dodawaj do całego baku 50ml oleju przez pewien czas .Stopniowo powinno się poprawiać<br><hr>EGON<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kup rocznik 07 na dwoch amortyzatorach<br><hr>grzegorzKomentatorzy napisał(a):Powiedzcie czy wogóle się opłaca kupować quantum .A jest mi potrzebny do jazdy dla 2 osób dorosłych. Z tego co wiem to jest wygodny ,szeroka kanapa,szeroki roztaw kół. Ale jakie ma wady i zalety.Dość czesto jeżdze po bezdrożach na ryby czy grzyby.
Czy się nada na jazde we dwoje .GG957437<br><hr>ZEN33<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja wiem że masz oddzielny bak na olej ja ci poprostu napisałem żebyś jeszcze dodatkowo dolał mu oleju do paliwa nic mu nie będzie <br><hr>EGONKomentatorzy napisał(a):Mam Quantuma którego kupiłem miesiąc temu , jechałem normalnie na prostej 45 max i pod górkę 45 max a teraz jedzie mi max na prostej 35 i pod górkę 25 max . Przejechałem 450 km i nic nie było może to być spowodowane brakiem oleju ?? mam jeszcze jedno pytanie , zabrakło mi paliwa i jechałem na oparach aż w końcu zgasł może to być spowodowane od tego ? <br><hr>Cinek<br>Komentatorzy napisał(a):Ty jesteś chyba niepoważny skuter na dotarciu a ty jeżdzisz na oparach prawdopodobnie pżegrzałeś silnik dodawaj do całego baku 50ml oleju przez pewien czas .Stopniowo powinno się poprawiać<br><hr>EGON<br>Komentatorzy napisał(a):no tak ale na olej mam oddzielny bak i tam zawsze jest więcej niz 1/4 ale dzięki za rade .<br><hr>Cinek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no to doleje tylko nie wiem czy pomoże może coś z sprzęgłem sie stało bo kręciłem kółka na piachu ... nie wiadomo ;/<br><hr>CinekKomentatorzy napisał(a):Mam Quantuma którego kupiłem miesiąc temu , jechałem normalnie na prostej 45 max i pod górkę 45 max a teraz jedzie mi max na prostej 35 i pod górkę 25 max . Przejechałem 450 km i nic nie było może to być spowodowane brakiem oleju ?? mam jeszcze jedno pytanie , zabrakło mi paliwa i jechałem na oparach aż w końcu zgasł może to być spowodowane od tego ? <br><hr>Cinek<br>Komentatorzy napisał(a):Ty jesteś chyba niepoważny skuter na dotarciu a ty jeżdzisz na oparach prawdopodobnie pżegrzałeś silnik dodawaj do całego baku 50ml oleju przez pewien czas .Stopniowo powinno się poprawiać<br><hr>EGON<br>Komentatorzy napisał(a):no tak ale na olej mam oddzielny bak i tam zawsze jest więcej niz 1/4 ale dzięki za rade .<br><hr>Cinek<br>Komentatorzy napisał(a):ja wiem że masz oddzielny bak na olej ja ci poprostu napisałem żebyś jeszcze dodatkowo dolał mu oleju do paliwa nic mu nie będzie <br><hr>EGON<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na Bank To Bedzie Zatarty Cylinder I Tlok Spowodowane Jest To rozsypaniem Sie Lozyska Walu. Wymien Cylinder Z Tlokiem I Nowe Lozyska Moge Sie Mylic Pozdrawiam<br><hr>ZippekKomentatorzy napisał(a):Witam. Mam pytanie jak moj zipp sie nagrzeje to mi strzela z tlumika i staje nie wiem co robic wydaje mi sie ze tak jak by sie przegrzewal ??? czym to morze byc spowodowane ?? <br><hr>Adam<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To mi sie podoba .... nowy sprzet czas docierania a ty sobie na piasku urzadzasz popisy... BRAWO!!! Ja mojego Q mam od lutego pierwszy 1000 jezdzilem jak slimak V max 40 KM/H . Pozniej stopniowo sie rozkrecalem. .. Oprócz paliwa i oleju oraz czyszczenia filtra powietrza nie robilem nic(oczywiscie mylem) W piątek jade na drugi przeglsd(po 2000) i wtedy zdejme blokady. Jestem zachwycony tym skuterem Gdyż nigdy mnie nie zawiodl. Ale ja ze swojej strony tez w niego wkladam troche serca. Jesli chodzi o V- Max to czy to jest 80 90 czy nawet 100 to i tak jest malo istotne. Najprzyjemniejsza jazda jest przy 50-60 bezpiecznie i bez katowania silnika..Polecam ten sprzet wszystkim ktorzy oprocz oleju w zbiorniku maja odpowiedni stan OLEJU W GŁOWIE! POZDRAWIAM !fishi@interia.pl Piszcie jak macie pytania<br><hr>FishiKomentatorzy napisał(a):Mam Quantuma którego kupiłem miesiąc temu , jechałem normalnie na prostej 45 max i pod górkę 45 max a teraz jedzie mi max na prostej 35 i pod górkę 25 max . Przejechałem 450 km i nic nie było może to być spowodowane brakiem oleju ?? mam jeszcze jedno pytanie , zabrakło mi paliwa i jechałem na oparach aż w końcu zgasł może to być spowodowane od tego ? <br><hr>Cinek<br>Komentatorzy napisał(a):Ty jesteś chyba niepoważny skuter na dotarciu a ty jeżdzisz na oparach prawdopodobnie pżegrzałeś silnik dodawaj do całego baku 50ml oleju przez pewien czas .Stopniowo powinno się poprawiać<br><hr>EGON<br>Komentatorzy napisał(a):no tak ale na olej mam oddzielny bak i tam zawsze jest więcej niz 1/4 ale dzięki za rade .<br><hr>Cinek<br>Komentatorzy napisał(a):ja wiem że masz oddzielny bak na olej ja ci poprostu napisałem żebyś jeszcze dodatkowo dolał mu oleju do paliwa nic mu nie będzie <br><hr>EGON<br>Komentatorzy napisał(a):no to doleje tylko nie wiem czy pomoże może coś z sprzęgłem sie stało bo kręciłem kółka na piachu ... nie wiadomo ;/<br><hr>Cinek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja mam takiego zipa i jest bardzo wygodny i fajny jak naraźie nic mi sie niepsuje ale mam problem bo niewiem gdzie są zamontowane blokady......każdy mówi że są gdzie indziej<br><hr>maniak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ej może znajde kogoś kto zdejmował blokady w zipie Quantum gt5.jak tak to jest muj numer gg10413016<br><hr>maniak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam 3 pytania .ile dałes kasy za tego skutera??Komentatorzy napisał(a):ja mam takiego zipa i jest bardzo wygodny i fajny jak naraźie nic mi sie niepsuje ale mam problem bo niewiem gdzie są zamontowane blokady......każdy mówi że są gdzie indziej<br><hr>maniak<br>
ile ci jedzie pod gurke ?? i ile ci jedzie max na całego??<br><hr>Jacek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siemka,ja ci powiem że ja mam już zippa 3 miechy i spisuje sie bardzo dobrze.i jeszce ani razu mi nic sie niezepsuło a zrobiłem 1550km tak z blokadami to hodzi mi 45-50km/hale tak przeważnie 50km/h.i we dwuh tak samo ciągnie.moji rodzice też czesto jeżdzą nim i są zachwyceni.a tylko jedna żecz mnie denerwuje że niewiem gdzie znajdują sie blkoady bo każdy inaczej mówi<br><hr>maniakKomentatorzy napisał(a):chcę kupić zippa quantuma z 2007roku w nim jest już moduł który pełni funkcje blokady czy warto kupić bo większość mi go poleca odpiszcie<br><hr>daniel<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to ja zdejmij [jest na lince w gazniku i zobaczysz jak bedzie smigac ] <br><hr>kaniesKomentatorzy napisał(a):Ja mam Quantuma z '06 r. i jak narazie sprawuje sie dobrze. Moze przyspieszenie nie najlepsze ale 70 km/h jedzie po prostej (jest jeszcze zablookowany). Polecam każdemu.<br><hr>www.kraczkowaskuterteam.fora.pl<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl