YAMAHA R6 stukot przy około 4-5 tyś obrotów
• Strona 2 z 2 • 1, 2
witam
i temat się chyba rozwiązała sam, jakiś de..l wymieniając łańcuch i przednią zębatkę nie założył podkładki zabezpieczającej nakrętkę trzymającą przednią zębatkę i owa nakrętka się odkręcała, odkręcała aż się odkręciła co spowodowało spadnięcie zębaki z wałka oraz zniszczenie gwintu nakrętki oraz gwintu wałka
, problem nakrętki i podkładki zabezpieczającej rozwiązany (zamówione w serwisie bo tam tylko były dostępne, koszt 40 zł i przyjdzie dopiero w piątek
) lecz gorszy problem jest z gwintem wałka
i teraz jakie widzicie rozwiązania tego problemu z gwintem tego wałka?,
i temat się chyba rozwiązała sam, jakiś de..l wymieniając łańcuch i przednią zębatkę nie założył podkładki zabezpieczającej nakrętkę trzymającą przednią zębatkę i owa nakrętka się odkręcała, odkręcała aż się odkręciła co spowodowało spadnięcie zębaki z wałka oraz zniszczenie gwintu nakrętki oraz gwintu wałka

- luki_kali
- Świeżak
luki_kali napisał(a):witam
i temat się chyba rozwiązała sam, jakiś de..l wymieniając łańcuch i przednią zębatkę nie założył podkładki zabezpieczającej nakrętkę trzymającą przednią zębatkę i owa nakrętka się odkręcała, odkręcała aż się odkręciła co spowodowało spadnięcie zębaki z wałka oraz zniszczenie gwintu nakrętki oraz gwintu wałka, problem nakrętki i podkładki zabezpieczającej rozwiązany (zamówione w serwisie bo tam tylko były dostępne, koszt 40 zł i przyjdzie dopiero w piątek
) lecz gorszy problem jest z gwintem wałka
oczywiście wymiana na nowy ale koszt nowego to ok 570 zł no i cała skrzynia do rozebrania

ku..a co za de..l to zakładał

sory za słownictwo ale .............. dużo by tu pisać o takich
- luki_kali
- Świeżak
daj do nagwintowania i wklej na klej do gwintów 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
gwint na wałku jest zerwany więc żadne kleje tu nie pomogą, słyszałem że ktoś kupił grubszą nakrętkę, przewiercił w pionie , potem przewiercił identycznie wałek i założył zawleczkę, rozklepał ją i było git
co wy na to?
co wy na to?
- luki_kali
- Świeżak
gwint na wałku jest zerwany więc żadne kleje tu nie pomogą, słyszałem że ktoś kupił grubszą nakrętkę, przewiercił w pionie , potem przewiercił identycznie wałek i założył zawleczkę, rozklepał ją i było git
co wy na to?
"Autor postu otrzymał ostrzeżenie."
za co to ostrzeżenie ??? bo nie kumam i jak widzisz jestem tu nowy i nie bardzo wiem o co chodzi?
co wy na to?
za co to ostrzeżenie ??? bo nie kumam i jak widzisz jestem tu nowy i nie bardzo wiem o co chodzi?
Ostatnio edytowano 17/9/2011, 20:45 przez luki_kali, łącznie edytowano 1 raz
- luki_kali
- Świeżak
senekkorzenna napisał(a):luki_kali napisał(a):gwint na wałku jest zerwany więc żadne kleje tu nie pomogą, słyszałem że ktoś kupił grubszą nakrętkę, przewiercił w pionie , potem przewiercił identycznie wałek i założył zawleczkę, rozklepał ją i było git
co wy na to?
Nie przeczytałeś regulaminu i notorycznie piszesz post pod swoim postem,przeglądnij jeszcze raz cały temat a zrozumiesz.
Za jeden-dwa takie uchybienia nie ma problemu ale tyle razy!
dzięki stary, a teraz wracamy do tematu, bo dla mnie ważniejsze jest rozwiązanie problemu a nie dochodzenie się o pierdołę, co ty myślisz że ja chciałem takim zachowaniem nabić sobie ilości postów, jeśli tak to jesteś w bardzo wielkim błędzie!!!
jeszcze raz dzięki

- luki_kali
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości