Leśnicy wypowiadają wojnę
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Leśnicy wypowiadają wojnę
Znalazłem taki oto artykuł w interencie. W waszych okolicach też się za Was wzieli?
http://gazetaolsztynska.pl/59811,Lesnic ... ossom.html
http://gazetaolsztynska.pl/59811,Lesnic ... ossom.html
Yamaha YZ 125 (niedługo do sprzedania).
- Kazmir
- Świeżak
nie od dziś wiadomo że scigaja. u nas podobno dostali lustrzanki bo i tak szans nie maja na sciganie. ale jak cos to robią fotki i podobno u nas kogos sfotografowali i miał jakies nieprzyjemnosci. jak dla mnie pomysł taki o. na pewno dobrze jest ganiac debili którzy ryją miedzy drzewami runo leśne, tam gdzie są ludzie jadą pełną parą. moja ekipa w lesie zachowuje sie kulturalnie
tam gdzie widac ludzi zwalniamy moto ledwo słyszalne. nikomu nie wchodzimy w droge. a wyjedziemy tam gdzie ludzie sie nie zapuszczaja i dopiero odkręcamy. 2 sprawa to dzieciaki dorwą crossówki i od razu w las kręcic bączki... i potem taka i nie inna opinia. jeszcze jedno to quadowcy. quada mozna wypożyczyć na dowód wystarczy miec prawko kat B. i później widze takie barany jeżdzą po scieżkach a o jeździe pojęcia nie maja ;/ podpatrzy to jakiś leśniczy i potem sciga porządnych ludzi. wiec w zasadzie sami sobie na to zapracowalismy..

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
O kurcze ten artykuł to z Olsztyna i Ostródy czyli 70km ode mnie
Szczerze to moda ze ścigacza poszła w stronę quada i nieco corssa. Jednak więcej ludzi dosiada quady. W mieście w którym pracuje jest ekipa kolesi na quadach i jak widzę ich filmiki na yt jak zapier... w rezerwacie przyrody to chyba trochę przegięcie. Ja jestem samotnym jeźdźcem nie mam kolegów na motocyklach, ale wiem że też łamie przepisy bo jeżdżę po lesie a to zabronione. Staram się latać tylko po drogach a nie orać runo leśne.
Wiem jedno że wystarczy jeden pajac który coś zacznie świrować a potem ta łatka będzie przypinana każdemu motocykliście bez względu na to czy jeździ on i szanuje las czy nie.

Wiem jedno że wystarczy jeden pajac który coś zacznie świrować a potem ta łatka będzie przypinana każdemu motocykliście bez względu na to czy jeździ on i szanuje las czy nie.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
Ja powiem tak mieszkam w Jarocinie do lasku mam około 30m jak tam wjezdzalem (aktualnie brak moto do lasu) przez ulice jechałem wolno żeby nikomu nie przeszkadzac fakt faktem w lesie dawałem nieco szybciej ale to tylko na sciezkach ktore były już dawno zrobione jak widziałem człowieka to 200metrow przed nim wolałem zachamować. Kiedyś jak stanołem to podjechał do mnie samochód a w nim leśniczy spytał się mnie co i jak gdzie jeżdze i wogóle pogadałem troche z nim powiedział żebym uważał i tam gdzie oznakowane zwierzyny nie płoszył jadąc jak szaleniec i odjechał potraktowałem to jak uwage i ostrzerzenie ale w dalszym ciagu śmigałem i więcej takich przypadków nie miałem lecz kumpel jak 650 wleciał do lasu miał jakiś mantad bo juz przesadzał i wogole jak się jeżdzi spokojnie i leśniczy jest spoko nic ci nie zrobi a jak sie jezdzi jak debil to już 2 strona medalu tyle odemnie 

- Fantas3k
- Bywalec
Full cross jest po to żeby jeździć jak debil i się wyszaleć u mnie w miejscowości Policja ma ktm'y więc przejebane ale boją się jeździć na tym bo po 2 kursach są i jeżdżą po lesie tymi ktm'ami jak takie cioty , a po za tym to mam to w dupie bo mój szwagier jest policjantem i mam wtyki i wiem gdzie jeździć 

yz 125 , yz 250 2T , ... przyszły sezon yz 450 f 

-
Piobar1745 - Świeżak
a ja tam jeżdżę i się nie przejmuję. większości ludzi nie przeszkadza że jeżdżę bo najczęściej jeżdżę z daleka od domów ale np. ostatnio ktoś na wjeździe na żwirownię rozsypał szkło co i tak mi nie przeszkodziło aby tam wjechać i jeździć. podobno teraz policja w okolicy ma dwa nieoznakowane radiowozy i lubią się gdzieś przy lesie przyczaić ale jeszcze nigdy ich nie widziałem lub po prostu oni mnie nie zatrzymali jak obok nich przejeżdżałem. na szczęście policja ani leśniczy nie mają nic do jazdy w terenie więc można latać bez strasu.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
U mnie wojne tak z 2,3 lata temu zrobili małolaci po 9/10/11 lat wtedy kiedy weszły quady chiniole i je sprzedawali za 1800/2000 zł to chyba z 6 osób to na osiedlu miało i oni ani jeżdzic nie umieli ani nic 1 policja skonfiskowała to reszta albo sprzedała albo to wywieżli na wieś gdzieś od teraz jest spokój ale nie wiem jak tam będzie za kilka lat
apropo policji jak wjedziesz w las nie wjada za tobÄ… a jak by sapali potem to sie mowi ze duzo jest takich motorow w danej miejscowosci tak na moje a z lesniczym sie idzie dogadac 

- Fantas3k
- Bywalec
Ja proponuje podjechać do jakiegoś leśnika z okolicy, pogadać z nim trochę. Postawić "flaszkę" i się ugadać,że tutaj i tutaj można jeździć i nie będzie przypału. To najlepsza opcja. A leśnicy też ludzie i wiedzą,że jak się nie dogadają z tobą to i tak będziesz jeździł. Taka jest najlepsza opcja, gorzej jak straż leśna się przywali. Wtedy już inna bajka,bo oni mogą jeździć i łapać wszędzie ,i tłumaczenia,że leśniczy pozwolił na nic się nie zdadzą.
Yamaha YZ 125 (niedługo do sprzedania).
- Kazmir
- Świeżak
a u mnie nie ma straży leśnej a leśniczego w życiu nie widziałem, nawet nie wiem gdzie bym go znalazł więc jeżdżę i się nie martwię. jedynie jedna z kilku nieczynnych żwirowni w okolicy (akurat największa) może być lekko nie fajna bo blisko domy i ktoś może zadzwonić, czasami też obok niej ryby łowią ale póki co też nikt uwagi nie zwraca. oby tak pozostało.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
co do jazdy. to u nas policjanci jak ganiaja w off roadzie ( autami) tez dostaja mandaty ;/ także nawet z wtykami róznie bywa.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
widzę że znów temacik powrócił :p.. ja ostatnio też się dowiedziałem kilku ciekawych rzeczy, że u nas robili zasadzkę na quady bo właśnie jeździli na quadach tam to policja z leśniczym się zasadzili ale co powiedzieli żeby kogoś złapać to musiałby się wywalić :p no a druga rzecz kumpel ma kuzyna w policji który jeździ na moto ale tym szosowym no i pytał go o crossy i powiedział tak że jak już machają żeby się zatrzymać to lepiej się zatrzymać bo gorzej będzie jak będą musieli Cię gonić... powiedział że jak się zatrzyma to policjant i tak nie zna w sumie się aż tak żeby Ci dowalić i skończy się pewnie na upomnieniu żebyś już tam więcej nie jeździł.. moja metoda robić taką objazdówkę żeby w jednym miejscu za długo nie być i to mi się wydaje jest najlepsze rozwiązanie 

ktm lc4 625 supermoto ->yamaha yz250f 06' mod. 07'
-
piceer - Świeżak
u mnie zieloni jezdza na ktm bo strefa nadgraniczna ale jak sie z nimi mijasz to tylko reke podniosą ;p a co do opini to wlasnie dzieci na chinolach lub kolesie co tatus kupil moto do szpanu taka opinie robia... kupi takiego chinola sciagnie tlumnik i "o kuwa telas dopielo bedzie span" prawda jest taka ze jezdza jak poje*** ja jezdze z ekipa nie raz bylo 15-20 maszyn wiekszosc full cross ryk jest ale wszyscy na wolnych obrotach miedzy domami i kolo ludzi. Druga sprawa to taka mieszkam na wsi wiec duzo upraw a wlasnie takie dzieci zamiast po drodze to po polach jezdza i pozniej sie dziwic ze policja sciga. (rospisalem sie ;p ) w tamta niedziele mialem taka sytuacje ze 2 kolesi przyjechali na full kosiarka (chińczyk ;D ) maly motor to go przerzucili nad siatka motor wjechali na stadion caly by zryli tylko ze bylem z kumplem i spierdolili. I tacy kolesie nam opinie psuja no ale coz.... czuje sie jak w Chinatown
CRF250R
- eragon89
- Świeżak
EE tam lasy...
a ja pieprze jazdę po lasach mieszkam w Poznaniu i co weekend jeżdżę na poligon w Biedrusku tam się można zawsze z wojskiem się dogadać dostaje się przepustkę na je dzień na pętle w radojewie a tereny są zajefajne większość to pustynne piaski ale jest i błocko hopy (po czołgach
) i kilka prościutkich podjazdów bardzo przyjemnie się tam śmiga a jak jadę gdzieś dalej to bierzemy busa jedziemy na dolny Śląsk w olszynie są dwa tory moto crossowe i w pip wyjeżdżonych terenów enduro a teren jest górzysty albo jedziemy gdzieś na taką wieś w górach że nie uwierzylibyście że jeszcze takie w Polsce są dziura zabita dechami piękna miejscowość na szczycie góry nazywa się kotlina są super podjazdy rożne osuwiska wyroby po kopalni cyny i piękne widoki jak podjeżdża a się busem pod górę ( a bus to najmocniejsza wersja ducato) to i tak ma kłopoty i czuć palone sprzęgło a z lasami nie ma problemu bo są to głownie pastwiska łaki kamieniste ścieżki i nikt się nie czepia że jeździmy wszyscy są sympatyczni więc moja rada taka kupcie sobie mapy topograficzne szukajcie aż znajdziecie i dogadajcie się z kimś bo naprawdę warto trzeba znaleźć wspólny język z leśnikami Policą a może nawet z nawiedzonymi ekolo... a może nie ekologowi to warto jednak po pysku strzelić 

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
Witam.
W weekend po jeżdzie motorkiem spotkała mnie nieprzyjemna sytuacja. Może z godzinę po przyjechaniu do domu, podjechała do mnie policja pod pretekstem, że niszczę łąki, stawy, pola. Chyba najbardziej to chodziło to o te stawy, bo tam przejeżdząją inne załogi offrodowe z innej miejscowości. No, ale cóż. Pytam się czy ktoś zadzwonil, czy coś, a oni tak ktoś zadzwonił, że moja jazda komuś przeszkadza i dlatego przyjechaliśmy pogadać. Ja im mówię, że to nie ja, bo ja nie nieszczę nikogo mienia. I mówię, że nikt mi tego nie udowoni. Spisali mnie, popatrzyli na motor i pojechali. Ktoś złośliwy zadzwonił, bo nie podobało mu się, że ktoś jeżdzi po polnych drogach i od czasu do czasu koło jego domu.
Konfitur jest pełno.
Trzeba znależć jakieś inne miejsce na jazdę. W sumie buduje się tor jakieś 5 km ode mnie.
Pozdr.
W weekend po jeżdzie motorkiem spotkała mnie nieprzyjemna sytuacja. Może z godzinę po przyjechaniu do domu, podjechała do mnie policja pod pretekstem, że niszczę łąki, stawy, pola. Chyba najbardziej to chodziło to o te stawy, bo tam przejeżdząją inne załogi offrodowe z innej miejscowości. No, ale cóż. Pytam się czy ktoś zadzwonil, czy coś, a oni tak ktoś zadzwonił, że moja jazda komuś przeszkadza i dlatego przyjechaliśmy pogadać. Ja im mówię, że to nie ja, bo ja nie nieszczę nikogo mienia. I mówię, że nikt mi tego nie udowoni. Spisali mnie, popatrzyli na motor i pojechali. Ktoś złośliwy zadzwonił, bo nie podobało mu się, że ktoś jeżdzi po polnych drogach i od czasu do czasu koło jego domu.
Konfitur jest pełno.
Trzeba znależć jakieś inne miejsce na jazdę. W sumie buduje się tor jakieś 5 km ode mnie.
Pozdr.
Yamaha yz 125 99"
-
oride16 - Świeżak
U mnie tam policja raczej nie gania ani strasz tylko boje sie takiej starej baby której przesszkadza moja jazda a musze koło niej przjejechac bo to jedyna szutrowa droga do lasu.
EXC 125
- Damianooo1998
- Świeżak
Przez takich debili którzy sie dorwą do motoru/quada inni mają przejeba*e Takich to trzeba lać u mnie jest dość surowo ale ze strony motocyklistów bo leją leśniczych i sie raczej boją leśnicy a jak złapią jakiegoś łepka to mu wlepiają jaki mandat że dzieciak sie nie może wypłacić ale z drugiej strony jak oni mają nam wstawiać mandaty ja np. do najbliższego toru mam 120km i co mam jeździć codzienie 240km w 2 strony ? nie po to wydajemy duże pieniądze żeby dostawać mandaty być ścigany itp.
- kipcio8
- Świeżak
Jest to dział offroad i jak można mówić o takim czymś jak spokojna jazda po lesie? Wiem, że narażam innych uczestników "ruchu", zwierzyne, niszczę przyrode na niebezpieczeństwo, ale, ale ja lubie zapier*****. Nie mam gdzie sprzęcika pozarzynać, daleko mam tor czy żwirownie, przykro. Policji i tak uciekne ]:-> a bynajmniej będe sie baaardzo starać napewno nie ulegne. Tak jestem zbirem czekam na punche od starych wyg na gryzlich. Piotr lat 19.
PS. Gdzie nie mówie, że gówniarze na chinczykach mnie denerwują.
PSS. Nie jestem JP ;>
PS. Gdzie nie mówie, że gówniarze na chinczykach mnie denerwują.
PSS. Nie jestem JP ;>
-
piciasek - Świeżak
piciasek nie bądź taki mądry..... tez tak mowiłem ze uciekne i wiele wiele kumpli też.... Nie martw się predzje czy pozniej znajdą na ciebie sposob...... To jakis row na 2 metry głeboki wykopią jak u mnie to kilka drzew na droge zwalą, a na dodatek zrobią to w takim miejscu ze nie dasz rady objechać ani nic innego zrobic....
Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
Desperaci powieszą linkę miedzy drzewami, a nadzieje się jakiś niewinny rowerzysta. Ludzie maja już dosyć "crossek", jak i ryku niehomologowanych tłumików.
Wcale siÄ™ im nie dziwie, dB oraz przekopany las robiÄ… swoje.
Jak jeżdżę to staram się robić trasy długie, a nie katować jedna i ta samo drogę leśna.
W okolicy domu nie wjeżdżać do lasu, tylko jak najdalej od cywilizacji.
I generalnie nigdy nie niszczyć lasu, tylko jeździć drogami leśnymi/polnymi.
Jest sporo nieużytków / żwirowni / małych torów motocrossowych gdzie można swobodnie poćwiczyć technikę, skatować maszynę jak i siebie
.
Wcale siÄ™ im nie dziwie, dB oraz przekopany las robiÄ… swoje.
Jak jeżdżę to staram się robić trasy długie, a nie katować jedna i ta samo drogę leśna.
W okolicy domu nie wjeżdżać do lasu, tylko jak najdalej od cywilizacji.
I generalnie nigdy nie niszczyć lasu, tylko jeździć drogami leśnymi/polnymi.
Jest sporo nieużytków / żwirowni / małych torów motocrossowych gdzie można swobodnie poćwiczyć technikę, skatować maszynę jak i siebie

- freshes
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości