wymaiana oleju amortyzatoro ktm lc2
• Strona 1 z 1
wymaiana oleju amortyzatoro ktm lc2
chcialbym wymienic olej w amortyzatorach , aby je znacznie utwardzic. chodzi o amor przedni. szukalem inf. na ten temat, ale zadnych konkretow. moze ktos mi powie jaki to powinien byc olej , oraz ile go wlac?
a moze ktos mi rozjasni w glowie na temat samego sposobu wymiany?
chcial bym tez utwardzic amor tylny, lecz nie wiem jak to zrobic. licze na wasza pomoc.
a moze ktos mi rozjasni w glowie na temat samego sposobu wymiany?

chcial bym tez utwardzic amor tylny, lecz nie wiem jak to zrobic. licze na wasza pomoc.
- Eldiar
- Świeżak
jak utwardzic to szukaj serwisowki i na kazdym amorze masz takie srubki i tam bedzie pisalo ktorym sie utwardza
olej mozesz zalac 10W to
tu bylo w ktoryms temacie jak to zrobic ale najlepiej tez w serwisowke luknac
odkrecasz gorne korki wyciagasz sprezyny zlewasz olej pozniej caly srodek wykrecasz zlewasz reszte oleju caly ten syf co zostaje skladasz i zalewasz nowy
ogolnie nic trudnego
tylko ten srodek gorzej wykrecic
olej mozesz zalac 10W to
tu bylo w ktoryms temacie jak to zrobic ale najlepiej tez w serwisowke luknac
odkrecasz gorne korki wyciagasz sprezyny zlewasz olej pozniej caly srodek wykrecasz zlewasz reszte oleju caly ten syf co zostaje skladasz i zalewasz nowy
ogolnie nic trudnego
tylko ten srodek gorzej wykrecic
- barek253
- Mieszkaniec forum
a czym roznia sie oleje 5W, 10W, 15W... ? Co to wogole za oznaczenia ?
serwisowki niestety nie posiadam ;/
a moze ktos mi powie przy okazji czy da sie jakos sprawdzic na czym zablokowany jest moj ktm.
czy np zeby sprawdzic blokade na dyfuzorze trzeba go rozciac ?
jezeli nie mam obrotomierza to jak sprawdze czy mam blokade na module?
co z pozostalymi blokadami ?
serwisowki niestety nie posiadam ;/
a moze ktos mi powie przy okazji czy da sie jakos sprawdzic na czym zablokowany jest moj ktm.
czy np zeby sprawdzic blokade na dyfuzorze trzeba go rozciac ?
jezeli nie mam obrotomierza to jak sprawdze czy mam blokade na module?
co z pozostalymi blokadami ?
- Eldiar
- Świeżak
5w 10w 15w róznia sie gęstościa
zprawdzisz po obrotomierzu jesli go masz czy masz blokade na module.
zprawdzisz po obrotomierzu jesli go masz czy masz blokade na module.
EXC 125
- Damianooo1998
- Świeżak
w lc2 olej duzo nie daje. tam nie działa tak samo jak w zawieszeniach USD. on po prostu jest smaruje i tworzy poduszke. mozesz zmienic napiecie wstępne spręzyn dając jakies podkładki
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio , możesz przybliżyć to o czym mówisz? bo zależy mi na tym żeby jednak te amory były troche twardsze. nawet znacznie twardsze
jak narazie na moim moto nie można nawet skoczyć , bo oba amory dobija odrazu. nie ma (chyba ) szans żeby utwardziż tył , wiec jak będę miał kase to cos kupie;p narazie chce cos zrobić z przodem.
domin : nie wiem dokladnie jaka jest rola dyfuzora, ale możesz mi rozjaśnić w glowie. a z tego co czytałem to jest blokada na dyfuzorze która ogranicza przeplyw spalin. jeżeli sie myle to powiedz.
Damiano: przecież wyraźnie napisałem : "jezeli nie mam obrotomierza to jak sprawdze czy mam blokade na module?"
pzdr.

jak narazie na moim moto nie można nawet skoczyć , bo oba amory dobija odrazu. nie ma (chyba ) szans żeby utwardziż tył , wiec jak będę miał kase to cos kupie;p narazie chce cos zrobić z przodem.
domin : nie wiem dokladnie jaka jest rola dyfuzora, ale możesz mi rozjaśnić w glowie. a z tego co czytałem to jest blokada na dyfuzorze która ogranicza przeplyw spalin. jeżeli sie myle to powiedz.
Damiano: przecież wyraźnie napisałem : "jezeli nie mam obrotomierza to jak sprawdze czy mam blokade na module?"
pzdr.
- Eldiar
- Świeżak
jak rozkręcisz masz sprezyny w srodku. i dasz podkładki jakies ok 0.5 cm. i juz sie sporo zmieni. ja tak robiłem ale w drugą strone że wywalałem i zauwazalnie była róznica.
a moze tył masz padniety ? ja na lc2 skakałem i nie dobijał za nic
cały dyfuzor moze byc blokada. on jest tak zaprojektowany żeby moto cicho pracował, normalnie palił. wydech daje rezonans, i część mieszanki wraca z powrotem. jak wywalisz cos ze srodka to zaburzysz cisnienie rozchodzące sie i moze moc spasc nawet. jedynie co pomoże to wymiana całego układu wydechowego na sportowy.
sprawdzisz jak widzisz że na niskim biegu kręci jak głupi wysoko. a na 5-6 biegu ma połowe mozliwych obrotów ;P
a moze tył masz padniety ? ja na lc2 skakałem i nie dobijał za nic

cały dyfuzor moze byc blokada. on jest tak zaprojektowany żeby moto cicho pracował, normalnie palił. wydech daje rezonans, i część mieszanki wraca z powrotem. jak wywalisz cos ze srodka to zaburzysz cisnienie rozchodzące sie i moze moc spasc nawet. jedynie co pomoże to wymiana całego układu wydechowego na sportowy.
sprawdzisz jak widzisz że na niskim biegu kręci jak głupi wysoko. a na 5-6 biegu ma połowe mozliwych obrotów ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no może być padnięty... właściwie nawet możliwe że poprzedni właściciel go wymieniał... nigdy nic nie wiadomo
Z lagami będę kombinował w najbliższym czasie.
no a co do blokady na module to stwierdzam ze takowÄ… posiadam
chyba ciezka sprawa odblokować moduł, szczególnie jeżeli się nic o tym nie wie (tak jak ja
) . A wogole gdzie jest ten cały moduł? Pod siedzeniem ?
henio , skoro miałes taki motor , to jak tam było z blokadami ? sam je ściągałeś ?

Z lagami będę kombinował w najbliższym czasie.
no a co do blokady na module to stwierdzam ze takowÄ… posiadam

henio , skoro miałes taki motor , to jak tam było z blokadami ? sam je ściągałeś ?
- Eldiar
- Świeżak
nie miałem ;P jeździłem. a smigałem wersją bez blokad, podobno kumpel w serwisie ktma rozblokowywał
co do amorka tylnego to zobacz czy golen w srodku nie jest mokra od oleju.
poczytaj w necie o modułach, jedne sie da inne nie.

co do amorka tylnego to zobacz czy golen w srodku nie jest mokra od oleju.
poczytaj w necie o modułach, jedne sie da inne nie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości