[biblioteka] Wypadki motocyklowe w 2011 - idziemy...
W sprawie pomocy prawnej proszę o kontakt na adres: polisowy@gmail.com lub tel 530 505 424. Nie pobieramy żadnych opłat przed pozytywnym zakończeniem sprawy.<br><hr>ODSZKODOWANIA POWYPADKOWEKomentatorzy napisał(a):Miesiąc temu miałem wypadek. Jechałem ścigaczem drogą z pierszeństwem, dziadek ustąpił pierszenstwo przejazdu autu przedemną a mi wyjechał. Uderzyłem w niego czołowo dobrze że miałem nie całe 50. Najlepsze jest to, ze jak wstałem powiedział za szybko jechałeś i nie widziałem ciebie, babcia tak samo. Prawda jest taka że gdybym jechał szybciej to już bym z nimi nie gadał!! To jest problem godny poruszenia za dużo ślepych dziadków jeżdzi na drogach.Nie wspomne o ubezpieczalni jakie mam problemy z odzyskaniem odszkodowania.<br><hr>STACHU<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
trzymaj fason pajacu! nikogo nie obraziłem swoim wpisem i tego również oczekuję od innych forumowiczów....Komentatorzy napisał(a):Witam,
pomożcie odróznić...gdyż sam nie mogę dopatrzeć się różnicy pomiędzy zachowaniem na jezdni kierowców "plastikowych " maszyn i tych kierowców zasłaniających się policyjnymi blachami....popełniaja dokładnie te same wykroczenia: znaczne przekroczenie prędkości (niedostosowane do warunków na drodze), latanie po pasach lewy-prawy-lewy.....zatem gdzie tu logika??? niekoniecznie zasadne wydaje mi się powodowanie takiego zagrożenia na drodze przez policję...tym samym kierowcy samochodów lub innych pojazdów na drodze są narażeni na potrącenie takiego policjanta....i założę się, że wówczas kierowca samochodu odpowie za brak ostrożności....ehhh...równi i równiejsi??
<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla....<br>Komentatorzy napisał(a):Nie potrafię ocenić czy udajesz totalnie głupiego, czy rzeczywiście taki jesteś. Jak zgodnie z przepisami policjanci mają prowadzić pościg za gościem lecącym na plastiku 250? <br><hr>Jak?<br>
więc niech nie prowadzą pościgu....kogo ścigają?? bandytę, przestępcę?? niejednokrotnie widziałem, jak sami prują grubo ponad 200 nikogo nie ścigając....więc jak rozumiem - ich przepisy nie obowiązują??? bo niby kto ma zatrzymać stróża prawa??? pewnie sam się chowasz za blachą i przekaraczając wszelkie przepisy ścigasz motocyklistów....<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla....
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
coś w tym jest....powstaje mnóstwo nowych, szybkich tras....i od razu pojawia się tam mnóstwo nowych policyjnych kamer na motocyklach....po prostu jest to sposób na łatanie dziury budżetowej....fakt-najlepiej by było chyba samemu ścigać innych na trasie z blachą policyjną-takiego już nikt nie zdejmie....i to nawet możesz sobie pozwolić na szybszą jazdę, niż kierowca, którego gonisz....to może lepiej wprowadzić ograniczenie mocy motocykli i po sprawie...skoro na szybkich trasach najprędzej mogą Cię zdjąć za prędkość...to po co w moto ponad 100 konny silnik?? żeby posłuchać jego dźwięku w garażu???<br><hr> kierowca - czasem auta, czasem motocykla....Komentatorzy napisał(a):Powitać,
tak się składa, że miałem przyjemność "uciekać" Policjantom na filmie. Szanse były dość równe (XX rocznik 2006). Szkolę się u Marka, więc odrobinę sztuki pilotażu BlackBirda liznąłem. Jechałem cały czas lewym pasem.
Myślę, że mimo dość szybkiego lecenie tuż nad powierzchnią ziemi, jak na SR71 przystało, nie stanowiłem specjalnego zagrożenia na drodze. Zawsze lecę na tyle wolno, żeby widzieć swojego Anioła Stróża w lusterkach - nigdy szybciej!
Jeśli ktoś dosiada motocykl który ma więcej niż 100 kucy pod bakiem to nie po to, żeby jechać 50km/h. Wszyscy motocykliści w jakimś stopniu przeginają - najważniejsze, żeby nie przeginać tam gdzie może nas ktoś lub coś z jezdni zdjąć raz na zawsze. S8 to obecnie jeden z lepszych kawałków asfaltu.
Jakbym się jeszcze raz urodził to byłbym Policjanem goniącym innych motocyklistów. Robiłbym najprzyjemniejszą czynność jaką facet może robić w ubraniu w majestacie prawa i nie musiałbym się specjalnie martwić, że za "ćwiartkę" na budziku ktoś zabierze mi prawo jazdy lub wlepi stosownie duży mandat.
Pozdrowienia dla wszystkich motocyklistów również tych z niebieskimi kogutami. Uważajcie na wszystko co złe na drodze!<br><hr>XX Rider<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Twoje wypociny są obrazą dla ludzkiego rozumu a ciebie po prostu ośmieszają skoro nie potrafisz skojarzyć prostych faktów. Powinieneś zobaczyć jak się tępi piratów drogowych na zachodzie. Od razu by ci **** zmiękła...<br><hr>Jak?Komentatorzy napisał(a):Witam,
pomożcie odróznić...gdyż sam nie mogę dopatrzeć się różnicy pomiędzy zachowaniem na jezdni kierowców "plastikowych " maszyn i tych kierowców zasłaniających się policyjnymi blachami....popełniaja dokładnie te same wykroczenia: znaczne przekroczenie prędkości (niedostosowane do warunków na drodze), latanie po pasach lewy-prawy-lewy.....zatem gdzie tu logika??? niekoniecznie zasadne wydaje mi się powodowanie takiego zagrożenia na drodze przez policję...tym samym kierowcy samochodów lub innych pojazdów na drodze są narażeni na potrącenie takiego policjanta....i założę się, że wówczas kierowca samochodu odpowie za brak ostrożności....ehhh...równi i równiejsi??
<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla....<br>Komentatorzy napisał(a):Nie potrafię ocenić czy udajesz totalnie głupiego, czy rzeczywiście taki jesteś. Jak zgodnie z przepisami policjanci mają prowadzić pościg za gościem lecącym na plastiku 250? <br><hr>Jak?<br>Komentatorzy napisał(a):trzymaj fason pajacu! nikogo nie obraziłem swoim wpisem i tego również oczekuję od innych forumowiczów....
więc niech nie prowadzą pościgu....kogo ścigają?? bandytę, przestępcę?? niejednokrotnie widziałem, jak sami prują grubo ponad 200 nikogo nie ścigając....więc jak rozumiem - ich przepisy nie obowiązują??? bo niby kto ma zatrzymać stróża prawa??? pewnie sam się chowasz za blachą i przekaraczając wszelkie przepisy ścigasz motocyklistów....<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla.... <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ciekawe czy gdy któregoś dnia jakiś idiota na rozpędzonym plastiku przykurwi w twoje auto na drodze zabijając ci kogoś z rodziny to czy też będziesz tak kretynizmy opowiadał. <br><hr>Jak?Komentatorzy napisał(a):Powitać,
tak się składa, że miałem przyjemność "uciekać" Policjantom na filmie. Szanse były dość równe (XX rocznik 2006). Szkolę się u Marka, więc odrobinę sztuki pilotażu BlackBirda liznąłem. Jechałem cały czas lewym pasem.
Myślę, że mimo dość szybkiego lecenie tuż nad powierzchnią ziemi, jak na SR71 przystało, nie stanowiłem specjalnego zagrożenia na drodze. Zawsze lecę na tyle wolno, żeby widzieć swojego Anioła Stróża w lusterkach - nigdy szybciej!
Jeśli ktoś dosiada motocykl który ma więcej niż 100 kucy pod bakiem to nie po to, żeby jechać 50km/h. Wszyscy motocykliści w jakimś stopniu przeginają - najważniejsze, żeby nie przeginać tam gdzie może nas ktoś lub coś z jezdni zdjąć raz na zawsze. S8 to obecnie jeden z lepszych kawałków asfaltu.
Jakbym się jeszcze raz urodził to byłbym Policjanem goniącym innych motocyklistów. Robiłbym najprzyjemniejszą czynność jaką facet może robić w ubraniu w majestacie prawa i nie musiałbym się specjalnie martwić, że za "ćwiartkę" na budziku ktoś zabierze mi prawo jazdy lub wlepi stosownie duży mandat.
Pozdrowienia dla wszystkich motocyklistów również tych z niebieskimi kogutami. Uważajcie na wszystko co złe na drodze!<br><hr>XX Rider<br>
Komentatorzy napisał(a):coś w tym jest....powstaje mnóstwo nowych, szybkich tras....i od razu pojawia się tam mnóstwo nowych policyjnych kamer na motocyklach....po prostu jest to sposób na łatanie dziury budżetowej....fakt-najlepiej by było chyba samemu ścigać innych na trasie z blachą policyjną-takiego już nikt nie zdejmie....i to nawet możesz sobie pozwolić na szybszą jazdę, niż kierowca, którego gonisz....to może lepiej wprowadzić ograniczenie mocy motocykli i po sprawie...skoro na szybkich trasach najprędzej mogą Cię zdjąć za prędkość...to po co w moto ponad 100 konny silnik?? żeby posłuchać jego dźwięku w garażu???<br><hr> kierowca - czasem auta, czasem motocykla.... <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szybkie trasy są po to żeby się nimi szybko przemieszczać. Szybko oznacza tyle ile jest danej trasie dopuszczalne. Jest to z całą pewnością szybciej niż na zwykłych drogach.
Silne motocykle są stworzone na tory, ale również do jazdy codziennej. Na podstawie samochodów mogę powiedzieć, że wolę mieć duży silnik i więcej koni pod maską, ale nie po to żeby jechać autostradą 240km/h tylko po to, żeby wyprzedzając przy 90km/h mieć na tyle mocy żeby proces wyprzedzania można było wykonać szybko i bezpiecznie, a nie ścigać się z autobusem jadąc lewym pasem przez 40 sekund.
Jeśli ktoś chce jechać po drodze szybkiego ruchu swoim szybkim motocyklem 250km/h - nie widzę przeciwskazań jeśli odcinek jest prosty i pusty, a kierowca zagraża tylko sobie. Jak go złapią - niech płaci, w końcu łamie przepisy. A że przy takiej prędkości w lekkim zakręcie śruba leżąca na drodze w niewłaściwym miejscu może zabić... no cóż.
Silne motocykle są stworzone na tory, ale również do jazdy codziennej. Na podstawie samochodów mogę powiedzieć, że wolę mieć duży silnik i więcej koni pod maską, ale nie po to żeby jechać autostradą 240km/h tylko po to, żeby wyprzedzając przy 90km/h mieć na tyle mocy żeby proces wyprzedzania można było wykonać szybko i bezpiecznie, a nie ścigać się z autobusem jadąc lewym pasem przez 40 sekund.
Jeśli ktoś chce jechać po drodze szybkiego ruchu swoim szybkim motocyklem 250km/h - nie widzę przeciwskazań jeśli odcinek jest prosty i pusty, a kierowca zagraża tylko sobie. Jak go złapią - niech płaci, w końcu łamie przepisy. A że przy takiej prędkości w lekkim zakręcie śruba leżąca na drodze w niewłaściwym miejscu może zabić... no cóż.
-
maciej.k - Świeżak
wzrost liczb wypadów jest czymś normalnym, skoro z roku na roku przybywa motocyklistów. To nie jest tak, że nagle w tym roku kierowcy aut sa mniej rozważni a my, motocykliści jeździmy dużo szybciej niż przed rokiem.<br><hr>donfilip
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
na zachodzie....??? doświadczony widzę się odezwał....obieżyświat w mordę jeża....proszę, jakie to fakty Ty cfaniaczku kojarzysz, których reszta nie ogarnia? Jeździsz chodziaż na motocyklu, czy tylko wszedłeś na to forum powq....iać kierowców jednośladów?<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla....Komentatorzy napisał(a):Witam,
<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla....<br>Komentatorzy napisał(a):Nie potrafię ocenić czy udajesz totalnie głupiego, czy rzeczywiście taki jesteś. Jak zgodnie z przepisami policjanci mają prowadzić pościg za gościem lecącym na plastiku 250? <br><hr>Jak?<br>Komentatorzy napisał(a):trzymaj fason pajacu! nikogo nie obraziłem swoim wpisem i tego również oczekuję od innych forumowiczów....
więc niech nie prowadzą pościgu....kogo ścigają?? bandytę, przestępcę?? niejednokrotnie widziałem, jak sami prują grubo ponad 200 nikogo nie ścigając....więc jak rozumiem - ich przepisy nie obowiązują??? bo niby kto ma zatrzymać stróża prawa??? pewnie sam się chowasz za blachą i przekaraczając wszelkie przepisy ścigasz motocyklistów....<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla.... <br>Komentatorzy napisał(a):Twoje wypociny są obrazą dla ludzkiego rozumu a ciebie po prostu ośmieszają skoro nie potrafisz skojarzyć prostych faktów. Powinieneś zobaczyć jak się tępi piratów drogowych na zachodzie. Od razu by ci **** zmiękła...<br><hr>Jak?<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dużo jeżdżę po świecie i to często właśnie motocyklem. Rzeczywiście można tam zobaczyć jak działa cywilizowany świat. Dlatego takie politowanie budzą we mnie tacy frustraci jak ty.<br><hr>Jak?Komentatorzy napisał(a):Witam,
więc niech nie prowadzą pościgu....kogo ścigają?? bandytę, przestępcę?? niejednokrotnie widziałem, jak sami prują grubo ponad 200 nikogo nie ścigając....więc jak rozumiem - ich przepisy nie obowiązują??? bo niby kto ma zatrzymać stróża prawa??? pewnie sam się chowasz za blachą i przekaraczając wszelkie przepisy ścigasz motocyklistów....<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla.... <br>Komentatorzy napisał(a):Twoje wypociny są obrazą dla ludzkiego rozumu a ciebie po prostu ośmieszają skoro nie potrafisz skojarzyć prostych faktów. Powinieneś zobaczyć jak się tępi piratów drogowych na zachodzie. Od razu by ci **** zmiękła...<br><hr>Jak?<br>Komentatorzy napisał(a):na zachodzie....??? doświadczony widzę się odezwał....obieżyświat w mordę jeża....proszę, jakie to fakty Ty cfaniaczku kojarzysz, których reszta nie ogarnia? Jeździsz chodziaż na motocyklu, czy tylko wszedłeś na to forum powq....iać kierowców jednośladów?<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla....<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jakie kretynizmy??? wielce rozgoryczony widzę jesteś, że motocyklista zabił kogoś z Twojej rodziny....a jakby to traktor wyjechał a nie motocyklista - będziesz kisił temat na forum kierowców traktorów??? oceniasz wszystko nieobiektywnie, ze względu na stratę w rodzinie.....ale tak to już bywa, że ludzie giną na drogach...nie zawsze ze swojej winy....mój znajomy zginął na motocyklu z winy kierowcy auta....to nie znaczy, że jego rodzina ma teraz wchodzić na każde auto forum, żeby swoją gorycz przelewać na kierowców.....Komentatorzy napisał(a):Powitać,
Komentatorzy napisał(a):coś w tym jest....powstaje mnóstwo nowych, szybkich tras....i od razu pojawia się tam mnóstwo nowych policyjnych kamer na motocyklach....po prostu jest to sposób na łatanie dziury budżetowej....fakt-najlepiej by było chyba samemu ścigać innych na trasie z blachą policyjną-takiego już nikt nie zdejmie....i to nawet możesz sobie pozwolić na szybszą jazdę, niż kierowca, którego gonisz....to może lepiej wprowadzić ograniczenie mocy motocykli i po sprawie...skoro na szybkich trasach najprędzej mogą Cię zdjąć za prędkość...to po co w moto ponad 100 konny silnik?? żeby posłuchać jego dźwięku w garażu???<br><hr> kierowca - czasem auta, czasem motocykla.... <br>Komentatorzy napisał(a):Ciekawe czy gdy któregoś dnia jakiś idiota na rozpędzonym plastiku przykurwi w twoje auto na drodze zabijając ci kogoś z rodziny to czy też będziesz tak kretynizmy opowiadał. <br><hr>Jak?<br>
sam jesteś kierowcą jakiegoś pojazdu? jak się zachowujesz na drodze??rozumiem, że nigdy nie zdarzy Ci się przekroczyć prędkości, nawet jak ktoś ustawi ograniczenie do 40 km/h na 3-pasmowej drodze (ze względu na remont tej drogi) i po zakończeniu tego remontu znak przez jakiś czas zostaje...to jedziesz max 40????<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla....
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
poza tym wracając do tematu pościgu - po to mają takie możliwości komunikacyjne, żeby nie ganiać ponad 250 za tymi samobójcami (jak zapewne w twojej ocenie wygladają motocykliści przekraczający 120 km/h) tylko przez radio przekazać następnemu patrolowi, że zbliża się pojazd z taką prędkością i żeby go zatrzymali.....a nie samemu stwarzać jeszcze większe zagrożenie na drodze.....<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla...Komentatorzy napisał(a):Witam,
<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla....<br>Komentatorzy napisał(a):Nie potrafię ocenić czy udajesz totalnie głupiego, czy rzeczywiście taki jesteś. Jak zgodnie z przepisami policjanci mają prowadzić pościg za gościem lecącym na plastiku 250? <br><hr>Jak?<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Twoja argumentacja wygląda jak ta milicjanta: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=nYkp74v0cww" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=nYkp74v0cww</a> <br><hr>Jak?Komentatorzy napisał(a):Powitać,
Komentatorzy napisał(a):coś w tym jest....powstaje mnóstwo nowych, szybkich tras....i od razu pojawia się tam mnóstwo nowych policyjnych kamer na motocyklach....po prostu jest to sposób na łatanie dziury budżetowej....fakt-najlepiej by było chyba samemu ścigać innych na trasie z blachą policyjną-takiego już nikt nie zdejmie....i to nawet możesz sobie pozwolić na szybszą jazdę, niż kierowca, którego gonisz....to może lepiej wprowadzić ograniczenie mocy motocykli i po sprawie...skoro na szybkich trasach najprędzej mogą Cię zdjąć za prędkość...to po co w moto ponad 100 konny silnik?? żeby posłuchać jego dźwięku w garażu???<br><hr> kierowca - czasem auta, czasem motocykla.... <br>Komentatorzy napisał(a):Ciekawe czy gdy któregoś dnia jakiś idiota na rozpędzonym plastiku przykurwi w twoje auto na drodze zabijając ci kogoś z rodziny to czy też będziesz tak kretynizmy opowiadał. <br><hr>Jak?<br>Komentatorzy napisał(a):jakie kretynizmy??? wielce rozgoryczony widzę jesteś, że motocyklista zabił kogoś z Twojej rodziny....a jakby to traktor wyjechał a nie motocyklista - będziesz kisił temat na forum kierowców traktorów??? oceniasz wszystko nieobiektywnie, ze względu na stratę w rodzinie.....ale tak to już bywa, że ludzie giną na drogach...nie zawsze ze swojej winy....mój znajomy zginął na motocyklu z winy kierowcy auta....to nie znaczy, że jego rodzina ma teraz wchodzić na każde auto forum, żeby swoją gorycz przelewać na kierowców.....
sam jesteś kierowcą jakiegoś pojazdu? jak się zachowujesz na drodze??rozumiem, że nigdy nie zdarzy Ci się przekroczyć prędkości, nawet jak ktoś ustawi ograniczenie do 40 km/h na 3-pasmowej drodze (ze względu na remont tej drogi) i po zakończeniu tego remontu znak przez jakiś czas zostaje...to jedziesz max 40????<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla.... <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie podejrzewałem cię o takie rozbudowane poczucie humoru....raczej postrzegałem cię jako zgorzkniałego, sztywnego motocyklistę, poruszającego się swoim Simsonem, Mz-ką czy innym sprzętem nie daj Bóg szybszym niż te 120 km/h i nigdy nie wychylającym się poza SZTYWNE, wpojone reguły.... wplecione w swój zaściankowy, nikomu broń Boże nie szkodzący żywot.....Komentatorzy napisał(a):Powitać,
Komentatorzy napisał(a):coś w tym jest....powstaje mnóstwo nowych, szybkich tras....i od razu pojawia się tam mnóstwo nowych policyjnych kamer na motocyklach....po prostu jest to sposób na łatanie dziury budżetowej....fakt-najlepiej by było chyba samemu ścigać innych na trasie z blachą policyjną-takiego już nikt nie zdejmie....i to nawet możesz sobie pozwolić na szybszą jazdę, niż kierowca, którego gonisz....to może lepiej wprowadzić ograniczenie mocy motocykli i po sprawie...skoro na szybkich trasach najprędzej mogą Cię zdjąć za prędkość...to po co w moto ponad 100 konny silnik?? żeby posłuchać jego dźwięku w garażu???<br><hr> kierowca - czasem auta, czasem motocykla.... <br>Komentatorzy napisał(a):Ciekawe czy gdy któregoś dnia jakiś idiota na rozpędzonym plastiku przykurwi w twoje auto na drodze zabijając ci kogoś z rodziny to czy też będziesz tak kretynizmy opowiadał. <br><hr>Jak?<br>Komentatorzy napisał(a):jakie kretynizmy??? wielce rozgoryczony widzę jesteś, że motocyklista zabił kogoś z Twojej rodziny....a jakby to traktor wyjechał a nie motocyklista - będziesz kisił temat na forum kierowców traktorów??? oceniasz wszystko nieobiektywnie, ze względu na stratę w rodzinie.....ale tak to już bywa, że ludzie giną na drogach...nie zawsze ze swojej winy....mój znajomy zginął na motocyklu z winy kierowcy auta....to nie znaczy, że jego rodzina ma teraz wchodzić na każde auto forum, żeby swoją gorycz przelewać na kierowców.....
sam jesteś kierowcą jakiegoś pojazdu? jak się zachowujesz na drodze??rozumiem, że nigdy nie zdarzy Ci się przekroczyć prędkości, nawet jak ktoś ustawi ograniczenie do 40 km/h na 3-pasmowej drodze (ze względu na remont tej drogi) i po zakończeniu tego remontu znak przez jakiś czas zostaje...to jedziesz max 40????<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla.... <br>Komentatorzy napisał(a):Twoja argumentacja wygląda jak ta milicjanta: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=nYkp74v0cww" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=nYkp74v0cww</a> <br><hr>Jak?<br>
czy przypadkiem nie jesteś typem sąsiada, który pierwszy dzwoni po policję, gdy drzwi obok w sobotni weczór po 22-ej słychać muzykę??? chyba jednak tak.....
o litości!....<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla....
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Popieram stanowczo twoja wypowiedz. Kilkakrotnie się spotkałem z pościgiem policji za prowadzącym dwuślad, najczęściej duży maxi-skuter w obrębie dużych miast we Francji. Nie wyglądało to za bardzo jak pościg na załączonym filmie, ale prawie. Nie o detale przecież chodzi, wręcz przeciwnie. To nie miejsce ani nie godzina. Jak człek zap....a z prędkością przekraczającą o 50 km/godz. dozwoloną, przy zatłoczonych drogach i pasach ruchu. Po pierwsze to dla mnie nie Motocyklista tylko Gamon z brakiem wyobraźni, nazywajcie to jak chcecie, (przygłup, debil lub coś podobnego). Cóż to za radocha na prostej drodze, dziś to takie łatwe, przy dzisiejszych motorkach. przecież nie ma w tym nic specjalnego. Sprawa nabiera innego rozmiaru jak się zakręty pojawiają i inne drogowe bananowe skorki. Trzeba być doświadczonym motocyklista aby ocenić technikę innych lub samego siebie w trudnych warunkach, wtedy jest ciekawiej ale prostacki szpan i łatwe dodawanie gazu nie ma już prawa do błysku. Wystarczy popatrzyć na bardzo niski poziom konkursów gymkhana w Polsce, wiem ze to początki, ale to świadczy o średniej mentalności i zdolnościach motocyklistów w Polsce. Nie powiem jest kilka talentów ale to drzewa zasłaniające las nie najlepszych o wyobrażeniach wręcz przeciwnych. To na razie jest szpan, może kiedyś stanie się inteligentnym środkiem transportu złączonym z przyjemnością. <br><hr>JakubKomentatorzy napisał(a):Witam,
więc niech nie prowadzą pościgu....kogo ścigają?? bandytę, przestępcę?? niejednokrotnie widziałem, jak sami prują grubo ponad 200 nikogo nie ścigając....więc jak rozumiem - ich przepisy nie obowiązują??? bo niby kto ma zatrzymać stróża prawa??? pewnie sam się chowasz za blachą i przekaraczając wszelkie przepisy ścigasz motocyklistów....<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla.... <br>Komentatorzy napisał(a):Twoje wypociny są obrazą dla ludzkiego rozumu a ciebie po prostu ośmieszają skoro nie potrafisz skojarzyć prostych faktów. Powinieneś zobaczyć jak się tępi piratów drogowych na zachodzie. Od razu by ci **** zmiękła...<br><hr>Jak?<br>Komentatorzy napisał(a):na zachodzie....??? doświadczony widzę się odezwał....obieżyświat w mordę jeża....proszę, jakie to fakty Ty cfaniaczku kojarzysz, których reszta nie ogarnia? Jeździsz chodziaż na motocyklu, czy tylko wszedłeś na to forum powq....iać kierowców jednośladów?<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla....<br>Komentatorzy napisał(a):Dużo jeżdżę po świecie i to często właśnie motocyklem. Rzeczywiście można tam zobaczyć jak działa cywilizowany świat. Dlatego takie politowanie budzą we mnie tacy frustraci jak ty.<br><hr>Jak?<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To byś się zdziwił... Jak widać twoja ocena innych jest równie sprawna jak zdolność rozumienia gdzie i po co stosuje się ograniczenia prędkości...<br><hr>Jak?Komentatorzy napisał(a):Powitać,
sam jesteś kierowcą jakiegoś pojazdu? jak się zachowujesz na drodze??rozumiem, że nigdy nie zdarzy Ci się przekroczyć prędkości, nawet jak ktoś ustawi ograniczenie do 40 km/h na 3-pasmowej drodze (ze względu na remont tej drogi) i po zakończeniu tego remontu znak przez jakiś czas zostaje...to jedziesz max 40????<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla.... <br>Komentatorzy napisał(a):Twoja argumentacja wygląda jak ta milicjanta: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=nYkp74v0cww" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=nYkp74v0cww</a> <br><hr>Jak?<br>Komentatorzy napisał(a):nie podejrzewałem cię o takie rozbudowane poczucie humoru....raczej postrzegałem cię jako zgorzkniałego, sztywnego motocyklistę, poruszającego się swoim Simsonem, Mz-ką czy innym sprzętem nie daj Bóg szybszym niż te 120 km/h i nigdy nie wychylającym się poza SZTYWNE, wpojone reguły.... wplecione w swój zaściankowy, nikomu broń Boże nie szkodzący żywot.....
czy przypadkiem nie jesteś typem sąsiada, który pierwszy dzwoni po policję, gdy drzwi obok w sobotni weczór po 22-ej słychać muzykę??? chyba jednak tak.....
o litości!....<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla....<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a to akurat prawda. parę lat temu nie każdy mógł sobie pozwolic na plastik za kilkanaście k. teraz byle angola po rehabilitacji w garazu u mariana na częściach z innego rozbitka można wychaczyc za pare tysięcy. więcej motocykli=więcej wypadków. <br><hr>matey
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jeśli ten przykładowy maxi-skuter to dwuślad, to dobrze jego kierowcy (i innych dwukołowych dwuśladów) nie wróżęKomentatorzy napisał(a):Witam,
więc niech nie prowadzą pościgu....kogo ścigają?? bandytę, przestępcę?? niejednokrotnie widziałem, jak sami prują grubo ponad 200 nikogo nie ścigając....więc jak rozumiem - ich przepisy nie obowiązują??? bo niby kto ma zatrzymać stróża prawa??? pewnie sam się chowasz za blachą i przekaraczając wszelkie przepisy ścigasz motocyklistów....<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla.... <br>Komentatorzy napisał(a):Twoje wypociny są obrazą dla ludzkiego rozumu a ciebie po prostu ośmieszają skoro nie potrafisz skojarzyć prostych faktów. Powinieneś zobaczyć jak się tępi piratów drogowych na zachodzie. Od razu by ci **** zmiękła...<br><hr>Jak?<br>Komentatorzy napisał(a):na zachodzie....??? doświadczony widzę się odezwał....obieżyświat w mordę jeża....proszę, jakie to fakty Ty cfaniaczku kojarzysz, których reszta nie ogarnia? Jeździsz chodziaż na motocyklu, czy tylko wszedłeś na to forum powq....iać kierowców jednośladów?<br><hr>kierowca - czasem auta, czasem motocykla....<br>Komentatorzy napisał(a):Dużo jeżdżę po świecie i to często właśnie motocyklem. Rzeczywiście można tam zobaczyć jak działa cywilizowany świat. Dlatego takie politowanie budzą we mnie tacy frustraci jak ty.<br><hr>Jak?<br>Komentatorzy napisał(a):Popieram stanowczo twoja wypowiedz. Kilkakrotnie się spotkałem z pościgiem policji za prowadzącym dwuślad, najczęściej duży maxi-skuter w obrębie dużych miast we Francji. Nie wyglądało to za bardzo jak pościg na załączonym filmie, ale prawie. Nie o detale przecież chodzi, wręcz przeciwnie. To nie miejsce ani nie godzina. Jak człek zap....a z prędkością przekraczającą o 50 km/godz. dozwoloną, przy zatłoczonych drogach i pasach ruchu. Po pierwsze to dla mnie nie Motocyklista tylko Gamon z brakiem wyobraźni, nazywajcie to jak chcecie, (przygłup, debil lub coś podobnego). Cóż to za radocha na prostej drodze, dziś to takie łatwe, przy dzisiejszych motorkach. przecież nie ma w tym nic specjalnego. Sprawa nabiera innego rozmiaru jak się zakręty pojawiają i inne drogowe bananowe skorki. Trzeba być doświadczonym motocyklista aby ocenić technikę innych lub samego siebie w trudnych warunkach, wtedy jest ciekawiej ale prostacki szpan i łatwe dodawanie gazu nie ma już prawa do błysku. Wystarczy popatrzyć na bardzo niski poziom konkursów gymkhana w Polsce, wiem ze to początki, ale to świadczy o średniej mentalności i zdolnościach motocyklistów w Polsce. Nie powiem jest kilka talentów ale to drzewa zasłaniające las nie najlepszych o wyobrażeniach wręcz przeciwnych. To na razie jest szpan, może kiedyś stanie się inteligentnym środkiem transportu złączonym z przyjemnością. <br><hr>Jakub<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przykre... ale czasem obserwując popisy naszych "kolegów" trzeba przyznać, że i tak ofiar śmiertelnych nie jest dużo. Nie zwalajmy tu winy na kierowców samochodów. Rozsądek i zasada ograniczonego zaufania to podstawa.<br><hr>Gnypek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
by zgodnie z przepisami go gonić wystarczy włączyć koguty.<br><hr>mkmkmkKomentatorzy napisał(a):Witam,
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
przesledż czy faktycznie nieziemskie kwalifikacje są potrzebne by byc w dogówce - potem oceniaj - bo wyzywac każdy wąski mózg potrafi nie znając faktów<br><hr>akKomentatorzy napisał(a):Już wiem że jak będę zmieniał pracę to koniecznie do Policji (do wydziału drogówki na motocyklach) Będę mógł szybko pozapitalać na moto i to na Legalu i bez żadnych konsekwencji. Pozdro<br><hr>Gleba_ll<br>Komentatorzy napisał(a):Dla takich głupków tam niema miejsca<br><hr>zenzon<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości