[biblioteka] Wypadki motocyklowe w 2011 - idziemy...
[biblioteka] Wypadki motocyklowe w 2011 - idziemy...
Dyskusja na temat: Wypadki motocyklowe w 2011 - idziemy na rekord!
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Wypadki motocyklowe w 2011 - idziemy na rekord!
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Wypadki motocyklowe w 2011 - idziemy na rekord!
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na nic wasze prośby czy rady, bo większość z "bohaterów" tego artykułu nie ma czasu/ ochoty czytać takich rzeczy. Prawdziwy motocyklista ma przynajmniej prawko kat. A, atestowany kask, rękawice i chociaż kurtkę. Reszta to tzw. dresiarze, którzy za dość śmieszne pieniądze mogą nabyć pojazd rozpędzający się w ok. 10 s do 200 km/h czego nie da żaden Golf czy BMW 3.<br><hr>TDM
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bez przesady, palma odbija także "normalnym" ludziom. Wiem po sobie;)<br><hr>AlisonKomentatorzy napisał(a):Na nic wasze prośby czy rady, bo większość z "bohaterów" tego artykułu nie ma czasu/ ochoty czytać takich rzeczy. Prawdziwy motocyklista ma przynajmniej prawko kat. A, atestowany kask, rękawice i chociaż kurtkę. Reszta to tzw. dresiarze, którzy za dość śmieszne pieniądze mogą nabyć pojazd rozpędzający się w ok. 10 s do 200 km/h czego nie da żaden Golf czy BMW 3.<br><hr>TDM<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Motocyklista pijany? A ja myślałem, że to jest oksymoron! Według tabelek śmierć poniosło 121 motocyklistów i 29 skuterowców. Skąd się wzięła liczba 199? Ciekawe czy zwiększona liczba wypadków jest spowodowana większą ilością wariatów na motocyklach. Chyba tak, bo jak inaczej wytłumaczyć tylu pijanych motocyklistów? O ile jest większa liczba pijanych motocyklistów w porównaniu z ubiegłym rokiem?<br><hr>jan
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Poczytaj dokładnie tabelki to będziesz wiedział skąd jest 199;)<br><hr>PolicjantKomentatorzy napisał(a):Motocyklista pijany? A ja myślałem, że to jest oksymoron! Według tabelek śmierć poniosło 121 motocyklistów i 29 skuterowców. Skąd się wzięła liczba 199? Ciekawe czy zwiększona liczba wypadków jest spowodowana większą ilością wariatów na motocyklach. Chyba tak, bo jak inaczej wytłumaczyć tylu pijanych motocyklistów? O ile jest większa liczba pijanych motocyklistów w porównaniu z ubiegłym rokiem?<br><hr>jan<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zauważ, że jest podział na sprawców oraz udziałKomentatorzy napisał(a):Motocyklista pijany? A ja myślałem, że to jest oksymoron! Według tabelek śmierć poniosło 121 motocyklistów i 29 skuterowców. Skąd się wzięła liczba 199? Ciekawe czy zwiększona liczba wypadków jest spowodowana większą ilością wariatów na motocyklach. Chyba tak, bo jak inaczej wytłumaczyć tylu pijanych motocyklistów? O ile jest większa liczba pijanych motocyklistów w porównaniu z ubiegłym rokiem?<br><hr>jan<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szacunek dla Panów policjantów, bo ja bym nie ryzykował własnego życia żeby dopaść jakiegoś gnoja na eRłanie.<br><hr>Bany
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Policjanci to hipokryci. Sami jeżdżą na motocyklach niezgodnie z przepisami przy normalnym patrolowaniu a w gorące dni ubrani w koszulę z krótkim rękawem. Jakie oni mają prawo mówić mi jak mam jeździć jak sami dają taki przykład. Filmik wyraźnie okazuje z jakimi prędkościami przemieszczał się ten policjant i kiedy dopiero włączył koguta. Totalna hipokryzja.<br><hr>on
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czy można poznać tych moto-policjantów? Bo jeżdżą kozacko. Mam jedno małe pytanie czy wykonując prace patrolowe(nie używając sygnałów świetlnych, ani dźwiękowych policjant ma prawo tak zapier... jechać po drodze? :O<br><hr>Dywersant
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak patrzę na ten filmik to widzę, że większe zagrożenie na drodze w tym przypadku niosą panowie policjanci nic inni użytkownicy dwóch kółek.
Niech się pochwalą jakie prędkości osiągali na tych filmikach... i tylko po to, żeby dać 200-300zł mandatu i kilka punktów karnych. Czy to jest normalne?! żeby pędzić z takimi prędkościami po mieście narażając inncy użytkowników w tak ,,szczytnym celu"?!?!?! Komuś się chyba w główkach poprzewracało... No bo bez przesady jaki widzę co oni wyprawiają na mieście... na początku myślałem, że to jest pościg groźnego bandyty...<br><hr>HayabusaBoy
Niech się pochwalą jakie prędkości osiągali na tych filmikach... i tylko po to, żeby dać 200-300zł mandatu i kilka punktów karnych. Czy to jest normalne?! żeby pędzić z takimi prędkościami po mieście narażając inncy użytkowników w tak ,,szczytnym celu"?!?!?! Komuś się chyba w główkach poprzewracało... No bo bez przesady jaki widzę co oni wyprawiają na mieście... na początku myślałem, że to jest pościg groźnego bandyty...<br><hr>HayabusaBoy
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nikt nie powinien łamac przepisów , tym bardziej Policja na patrolu .Taka jazda policji w ruchu ulicznym to stwarzanie zagrożenia w ruchu drogowym.Jakbym jechał samochodem z dzieckiem i mijał by mnie taki pajac w stroju policjanta (prawie ocierając się o mój i nny samochód) pomyślał bym że jest kompletnym debilem . Jazda przypomina klasycznych mistrzów prostej którzy dopadli motocykli i myślą że są mistrami świata w ruchu ulicznym.<br><hr>Michał peliszko
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dlaczego Policjanci pędzą po ulicy bez sygnałów świetlnych i dźwiękowych? to zgodnie z przepisami?
Żeby było jasne nie bronię łamania przepisów przez zwykłych motocyklistów ale Policja też powinna trzymać się regulaminów, przecież jakiś samochód mógł ich nie zauważyć i do tragedii brakowało bardzo mało !!!<br><hr>M@tteo
Żeby było jasne nie bronię łamania przepisów przez zwykłych motocyklistów ale Policja też powinna trzymać się regulaminów, przecież jakiś samochód mógł ich nie zauważyć i do tragedii brakowało bardzo mało !!!<br><hr>M@tteo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
NIC TO NIE WNOSI
Jeśli chcemy się przyjrzeć wypadkom drogowym trzeba się cofnąć do 1h przed wypadkiem.
PrzyglÄ…danie siÄ™ statystykom czy skutkom NIC NIE WNOSI!
Np. wiele wypadków jest podczas deszczu. Pierwsze co pomyślicie że, ślisko widoczność słaba itp bzdety. Prawda jest taka że na trasie w deszcz asfalt jest bardziej przyczepny niż suchy wyślizgany w mieście.
A wypadki generuje WOLNA jazda samochodów. Schodzenie do 70km/h skutkuje gigantyczny ruch a w nim ludzie. A ludzie z racji swojej ludzkości denerwują się wolną jazdą innych. Dlatego na naszych drogach dochodzi na nagminnego łamania wszelkich przepisów, jak wyprzedzanie na prawym zakręcie, czy pod górkę.
Jeśli chcemy się pozbyć wypadków likwidujmy tereny zabudowane, budujmy zjazdy i pasy rozpędowe i na boga wielopasmowe drogi. A dzisiaj mamy kpinę budowlaną, gdzie nowa z założenia szybka trasa, nie ma nawet POBOCZA!
Niech ktoś przestudiuje trasę 80 Bydgoszcz - Toruń pod względem bezpieczeństwa.
Same zakazy, multum wyjazdów, ograniczenia, ciągnące się wysepki itp.
35km między miastami o ludności przekraczaj 200 000.
Dochodzi tam do wypadków w stylu: Opel Astra przeciął BMW E34 na pół. BMW od maski do miejsca pasażerów leżało w jednym rowie , bagażnik z kołami w drugim rowie.
PrzyglÄ…danie siÄ™ statystykom czy skutkom NIC NIE WNOSI!
Np. wiele wypadków jest podczas deszczu. Pierwsze co pomyślicie że, ślisko widoczność słaba itp bzdety. Prawda jest taka że na trasie w deszcz asfalt jest bardziej przyczepny niż suchy wyślizgany w mieście.
A wypadki generuje WOLNA jazda samochodów. Schodzenie do 70km/h skutkuje gigantyczny ruch a w nim ludzie. A ludzie z racji swojej ludzkości denerwują się wolną jazdą innych. Dlatego na naszych drogach dochodzi na nagminnego łamania wszelkich przepisów, jak wyprzedzanie na prawym zakręcie, czy pod górkę.
Jeśli chcemy się pozbyć wypadków likwidujmy tereny zabudowane, budujmy zjazdy i pasy rozpędowe i na boga wielopasmowe drogi. A dzisiaj mamy kpinę budowlaną, gdzie nowa z założenia szybka trasa, nie ma nawet POBOCZA!
Niech ktoś przestudiuje trasę 80 Bydgoszcz - Toruń pod względem bezpieczeństwa.
Same zakazy, multum wyjazdów, ograniczenia, ciągnące się wysepki itp.
35km między miastami o ludności przekraczaj 200 000.
Dochodzi tam do wypadków w stylu: Opel Astra przeciął BMW E34 na pół. BMW od maski do miejsca pasażerów leżało w jednym rowie , bagażnik z kołami w drugim rowie.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Hej hipokryci tam na dole! Czepiacie się policjantów że szybko jeżdżą, a zapominacie o dwóch podstawowych sprawach. 1. Oni mają prawo w ramach wykonywania służbowych obowiązków nie stosować się do wszystkich artykułów ruchu drogowego. 2. Jak waszym zdaniem mają dogonić gówniarza na ścigaczu jeśli nie przekraczając ograniczenie prędkości? Jeździjcie tak jak należy to oni też nie będą musieli zapierdalać.<br><hr>Antyhipokryta
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ojejciu ilu pokrzywdzonych jest tu tym jak jezdzi policja na filmiku! w cudzym źdźbło a w swoim belki nie widzicie, zastanowcie sie jak wy jezdzicie. I ze niby na autostradach i innych trasach policjantom w vectrach nie wolno scigać piratow bo beda stwarzac zagrozenie? zastanowcie sie czy maja sens te wasze pretensje <br><hr>chwwd
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości