[skutery] Simpli - nowy skuter ZICO
ile km trzeba docierać i z jaka prędkością trzeba jeździć?Ile kosztuje pierwszy serwis i na co trzeba zwrócić uwagę? <br><hr>denis
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Cześć z bakiem paliwa mam tak samo o chcialem sie spytac czy juz to naprawiłeś neidługo jade na przegląd 300 km i im powiem zeby to zrobili ale fajnie by bylo wiedzieec co się dzieje.Komentatorzy napisał(a):Mam pytanie jak dobrze dotrzec skuter ? mam problem w moim simpli gdy zaleje do pełna wskaznik pokazuje ze bak jest pusty czym jest to spowodowane i jak to naprawic no i jeszcze przerywa mi lewy reflektor
<br><hr>duszek<br>
A zeby dobrze dotrzeć skuter musisz przed jazda chwile go potrzymac wlaczonego zeby olej wszedzie dotarł i silnik sie rozgrzał przez 1000 km nastepuje docieranie. Napoczątku jeździj okolo 30 km/h ale ze zmienna predkoscia ja jezdze tak ze jade 35 potem zwalniam 25 i znowu do 35 km/h .po 500 km juz mozna uzywac pełnej mocy pojazdu ale warto tez nie przesadza. Opcjonalnie blokady należy sciągać po 1000km czyli po pełnym dotarciu pojazdu. Prosze o odpowiedź o wskaźnik czujnika paliwa.
A jeszcze jedno ma tez takie coś, ze jak jade około np 33km/h to na o.5 sekundy pokazuje mi np 52km/h i znowu normalnie to tez im powiem na przegladzie.<br><hr>Bartek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mam problem z odpaleniem. Nie jeździłem na skuterze 3 dni, po trzech dniach wlałem paliwo i nie chciał odpalić.. czy tu może chcodzić o gaźnik albo jakiś bezpiecznik ? gg:3574430<br><hr>Michał
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sam mam tzw "chińczyka", całą zimę stał w garażu, zapomniałem nawet o akumulatorze, przed sezonem wyczyściłem go ładnie, troszkę podładowałem akumulator.Komentatorzy napisał(a):Sluchajcie Jezeli nie umiecie dbac o skuter to co sie plujecie do Zippa ze ma zla jakosc produktow , jezeli dbasz to jezdzisz nie dbassz to nie jedzisz proste... ja aktualnie mam 4200km przebiegu i ani 1 awari , nawet najmniejszej..... co wy na to?...<br><hr>zyraf<br>
Ściągnąłem filter benzyny, "kopnąłem" 2 razy tak aby napłynęłą benzyna do wężyka, załączyłem filter, wystarczył 1 kop i odpalił bez problemu!
<br><hr>Krzysiek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
z tym wskaznikiem paliwa to podobno dłuższa historia wiec nie dałem tego do zrobienia a ztym licznikiem to mam tak samo jak ty i tez niewiem o co chodziKomentatorzy napisał(a):Mam pytanie jak dobrze dotrzec skuter ? mam problem w moim simpli gdy zaleje do pełna wskaznik pokazuje ze bak jest pusty czym jest to spowodowane i jak to naprawic no i jeszcze przerywa mi lewy reflektor
<br><hr>duszek<br>Komentatorzy napisał(a):Cześć z bakiem paliwa mam tak samo o chcialem sie spytac czy juz to naprawiłeś neidługo jade na przegląd 300 km i im powiem zeby to zrobili ale fajnie by bylo wiedzieec co się dzieje.
A zeby dobrze dotrzeć skuter musisz przed jazda chwile go potrzymac wlaczonego zeby olej wszedzie dotarł i silnik sie rozgrzał przez 1000 km nastepuje docieranie. Napoczątku jeździj okolo 30 km/h ale ze zmienna predkoscia ja jezdze tak ze jade 35 potem zwalniam 25 i znowu do 35 km/h .po 500 km juz mozna uzywac pełnej mocy pojazdu ale warto tez nie przesadza. Opcjonalnie blokady należy sciągać po 1000km czyli po pełnym dotarciu pojazdu. Prosze o odpowiedź o wskaźnik czujnika paliwa.
A jeszcze jedno ma tez takie coś, ze jak jade około np 33km/h to na o.5 sekundy pokazuje mi np 52km/h i znowu normalnie to tez im powiem na przegladzie.<br><hr>Bartek<br>
<br><hr>duszek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Byłem wczoraj w serwisie na ty przeglądzie i mechanik rozebrał mi wsyzstkie plastiki z tylu aby sprawdzić bak tzw. pływak jeszcze musiał odpąpować paliwo bo był zalany do pełna a pływak jest niżej niż korek i by się wylało. Wyciągnął go i ruszał i wszystko działało, czyli pokazywał dobrze. Powiedzieli ze jak pływak jest dobry to musi być to wina zegarów,które wariują. W poniedziałek zawiozę książeczkę bo zapomniałem i zamówią mi zegary, które od razu rozwiążą te nasze 2 problemy. Ja mam rocznik 2010 i jak kupiłem pamiętam, że na pierwszej jeździe były lekko zaparowane i myślę że może to być właśnie spowodowane tym. Jeszcze myślałęm ja sobie udowodnić to, że to nie wina pływaka a liczników i odrazu wpadłem na to, że jak jadę i mam pełny bak i pokazuje mi ze mam pusty ,gdy się zatrzymam i zgasze silnik przyciskiem to wtedy pokazuje pełny a nie pusty czyli tak jakby nagle sie naprawiał i dlatego jestem pewien ze to wina zegarów. Napisz mi co o tym myślisz.Komentatorzy napisał(a):Mam pytanie jak dobrze dotrzec skuter ? mam problem w moim simpli gdy zaleje do pełna wskaznik pokazuje ze bak jest pusty czym jest to spowodowane i jak to naprawic no i jeszcze przerywa mi lewy reflektor
<br><hr>duszek<br>Komentatorzy napisał(a):Cześć z bakiem paliwa mam tak samo o chcialem sie spytac czy juz to naprawiłeś neidługo jade na przegląd 300 km i im powiem zeby to zrobili ale fajnie by bylo wiedzieec co się dzieje.
A jeszcze jedno ma tez takie coś, ze jak jade około np 33km/h to na o.5 sekundy pokazuje mi np 52km/h i znowu normalnie to tez im powiem na przegladzie.<br><hr>Bartek<br>Komentatorzy napisał(a):z tym wskaznikiem paliwa to podobno dłuższa historia wiec nie dałem tego do zrobienia a ztym licznikiem to mam tak samo jak ty i tez niewiem o co chodzi
<br><hr>duszek<br>
<br><hr>Bartek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja także mam simpli .Mi robi to samo gdy bak jest pełny w czasie jazdy spada mi na zero. Gdy zgasze to jest znowu pełny. Nie przejmój sie tym<br><hr>a.kKomentatorzy napisał(a):Mam pytanie jak dobrze dotrzec skuter ? mam problem w moim simpli gdy zaleje do pełna wskaznik pokazuje ze bak jest pusty czym jest to spowodowane i jak to naprawic no i jeszcze przerywa mi lewy reflektor
A jeszcze jedno ma tez takie coś, ze jak jade około np 33km/h to na o.5 sekundy pokazuje mi np 52km/h i znowu normalnie to tez im powiem na przegladzie.<br><hr>Bartek<br>Komentatorzy napisał(a):z tym wskaznikiem paliwa to podobno dłuższa historia wiec nie dałem tego do zrobienia a ztym licznikiem to mam tak samo jak ty i tez niewiem o co chodzi
<br><hr>duszek<br>Komentatorzy napisał(a):Byłem wczoraj w serwisie na ty przeglądzie i mechanik rozebrał mi wsyzstkie plastiki z tylu aby sprawdzić bak tzw. pływak jeszcze musiał odpąpować paliwo bo był zalany do pełna a pływak jest niżej niż korek i by się wylało. Wyciągnął go i ruszał i wszystko działało, czyli pokazywał dobrze. Powiedzieli ze jak pływak jest dobry to musi być to wina zegarów,które wariują. W poniedziałek zawiozę książeczkę bo zapomniałem i zamówią mi zegary, które od razu rozwiążą te nasze 2 problemy. Ja mam rocznik 2010 i jak kupiłem pamiętam, że na pierwszej jeździe były lekko zaparowane i myślę że może to być właśnie spowodowane tym. Jeszcze myślałęm ja sobie udowodnić to, że to nie wina pływaka a liczników i odrazu wpadłem na to, że jak jadę i mam pełny bak i pokazuje mi ze mam pusty ,gdy się zatrzymam i zgasze silnik przyciskiem to wtedy pokazuje pełny a nie pusty czyli tak jakby nagle sie naprawiał i dlatego jestem pewien ze to wina zegarów. Napisz mi co o tym myślisz.
<br><hr>Bartek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Skuter już mam w domu był na gwarancji i mi to naprawili. Okazało się, że jest to to wina nie wiadomo czego początkowo zostały wymienione zegary na nowe lecz nie pomogło więc im go zostawiłem. Podobno sprawdzali wszystko i nie wiedzieli co to jest ale gdy prosto z pływaka podpięli swoje 2 kable bezpośrednio do zegarów to działa. Jest to to chyba jedyne rozwiązanie tego problemu ja się ciesze bo juz jeżdżę a zegary mi działają.<br><hr>Blue46Komentatorzy napisał(a):Mam pytanie jak dobrze dotrzec skuter ? mam problem w moim simpli gdy zaleje do pełna wskaznik pokazuje ze bak jest pusty czym jest to spowodowane i jak to naprawic no i jeszcze przerywa mi lewy reflektor
<br><hr>duszek<br>Komentatorzy napisał(a):Byłem wczoraj w serwisie na ty przeglądzie i mechanik rozebrał mi wsyzstkie plastiki z tylu aby sprawdzić bak tzw. pływak jeszcze musiał odpąpować paliwo bo był zalany do pełna a pływak jest niżej niż korek i by się wylało. Wyciągnął go i ruszał i wszystko działało, czyli pokazywał dobrze. Powiedzieli ze jak pływak jest dobry to musi być to wina zegarów,które wariują. W poniedziałek zawiozę książeczkę bo zapomniałem i zamówią mi zegary, które od razu rozwiążą te nasze 2 problemy. Ja mam rocznik 2010 i jak kupiłem pamiętam, że na pierwszej jeździe były lekko zaparowane i myślę że może to być właśnie spowodowane tym. Jeszcze myślałęm ja sobie udowodnić to, że to nie wina pływaka a liczników i odrazu wpadłem na to, że jak jadę i mam pełny bak i pokazuje mi ze mam pusty ,gdy się zatrzymam i zgasze silnik przyciskiem to wtedy pokazuje pełny a nie pusty czyli tak jakby nagle sie naprawiał i dlatego jestem pewien ze to wina zegarów. Napisz mi co o tym myślisz.
<br><hr>Bartek<br>Komentatorzy napisał(a):Ja także mam simpli .Mi robi to samo gdy bak jest pełny w czasie jazdy spada mi na zero. Gdy zgasze to jest znowu pełny. Nie przejmój sie tym<br><hr>a.k<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czesc mam problem z zico simpli z 2008 roku używany ma przejechane 8 tys. km .Jezdziłem, jezdziłem i któregos dnia zaczał zwalniac i gasnąc i od tej pory mi nie odpala. Jaka może być przeczyna?<br><hr>michalo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Oddaj do jakiegoś serwisu albo podejdź i zapytaj, lecz myślę ze po prostu pasek który się zużywa gdyż jak sam napisałeś skuter zaczął zwalniać.<br><hr>BartekKomentatorzy napisał(a):czesc mam problem z zico simpli z 2008 roku używany ma przejechane 8 tys. km .Jezdziłem, jezdziłem i któregos dnia zaczał zwalniac i gasnąc i od tej pory mi nie odpala. Jaka może być przeczyna?<br><hr>michalo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
br8hs <br><hr>czarny24Komentatorzy napisał(a):jaka świeca zapłonowa do simpli firmy ngk<br><hr>zbi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
za kopka taka czarna śruba a spustowa to najniższa pod przekładnia oleju zalewasz 110mm masz tam napisane na przekładni jak bykKomentatorzy napisał(a):panowie (i panie jeśli takowe są obecne) powiedzcie mi prosze ile oleju wchodzi do przekładni głównej i czy korek wlewu znajduje się za kopką ?? I jeszcze jedno za kopką (nie wiem co się tam znajduje dokładnie) wydaje mi się że to właśnie śruba spustu czy ma się w niej coś znajdować jakiś korek albo co bo w moim simpli-m nic tam nie ma<br><hr>Bartek<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to i tak wykorzystałeś jego moc no moze doda ci z 5km/h jak ściagniesz tuleje z wariatora i zmienisz tłumik bo orginał blokowany , zmiana dyszy głównej ,i zawór membramowy , <br><hr>czarny24Komentatorzy napisał(a):Mam pytanie jak zdjąć wszystkie blokady i gdzie są.Bo po zdjęciu blokady z modułu przy prędkości 75km/h jazda mnię męczy.<br><hr>Dyzio pirat<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak cie to tak bardzo boli to prosta sprawa ustaw na wyswietlaczu kolor czerwony i sprawa załatwiona myślenie nie boliKomentatorzy napisał(a):Posiadam Zico Simpli z 2008r. Po 700km zdjalem blokade z modułu, lata teraz 65km/h. Do tej pory, jedyny problem to wrażliwosc na jakosc paliwa.
Mam pytanie, co zrobić, żeby tarcza nie zapalala sie na czerwono po przekroczeniu 45km/h?<br><hr>kuba17<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):wie moze ktos co zrobic bo muj brat umyl mojego simpli i teraz niechce odpalic i co zrobic aby simpli lecial ponad 100km/h<br><hr>martim<br>
- cylek
-wariator
sprzęgło
dzwon
dysza głowna
filtr stozkowy
zawór membramowy
gaźnik
tłumik
wał korbowy
sprężyna dociskowa
koszt ok 2tys-2,5tys
<br><hr>czarny24
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
krzysiek barania głowo pisze sie " skąd " zapamietaj sobie na przyszłośc<br><hr>czarny24Komentatorzy napisał(a):Siema mam Zico Simpli stan licznika to 950 km narazie mam wszystkie blokady założone. Chciałem się zapytać czy kabelek przy module można wyjąć i jak by co włożyć z powrotem czy trzeba przecinać.<br><hr>Wojos<br>Komentatorzy napisał(a):wystarczy wyjąć go.znajduje sie on koło dozownika mi po zjęciu blokad i wymianie modułu na sportowy leci mi 95km/h!!!<br><hr>misiek<br>Komentatorzy napisał(a):Płaciłeś coś za zdjęcie blokad. Ile kosztuje sportowy moduł do zico.<br><hr>WojoS<br>Komentatorzy napisał(a):nie wiem gdzie sie znajdują jakieś blokady.po zdjęciu blokad leciał mi 83km/h.a teraz przy tej prędkosci obroty wyboszą jakieś 10tyś<br><hr>misiek<br>Komentatorzy napisał(a):misiek a jakie blokady zdjąłeś i z kąt?? ze az tyle ci leciał?? i gdzie te blokady sie znajdują??? pisz na priv E-mail fox_xdd@wp.pl<br><hr>Krzysiek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
60 z blokadami nie moze ci leciec bo blokada jest podpieta pod licznik a jest on elektoniczny i jego sie nie da oszukac dojdzie do 45 i koniec i dusi wiec jesli ci leci 60 na blokadach to napewno juz masz jedna sciagnieta.<br><hr>xbass2008Komentatorzy napisał(a):A po pierwszym przegladzie jak zdejme blokade to strace gwarancje???<br><hr>kuba<br>Komentatorzy napisał(a):oczywiscie ze tak jak by sie nie tracilo gwarancji to odrazu bym zdił blokady ale mam już 2500 i idzie mi 60 km z blokadami<br><hr>Rafi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak zaczął zwalniać i gasnąć to jest wina oleju 1. nie lej do niego olejów mineralnych najlepiej zmien na jakis dobry castrol pelny syntetyk, chyba castrol racing czy cos takiego jest olej.<br><hr>anonim
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Docieraj go przez 500km, najlepiej z śregnią prendkoscią 40km/h. ja też mam problem z tym jebanym licznikiem raz pokazuje pełem a po chwili rezerwa a swiatła to pewnie zaruwka albo przewud gdzies naderwany<br><hr>SGHKomentatorzy napisał(a):Mam pytanie jak dobrze dotrzec skuter ? mam problem w moim simpli gdy zaleje do pełna wskaznik pokazuje ze bak jest pusty czym jest to spowodowane i jak to naprawic no i jeszcze przerywa mi lewy reflektor
<br><hr>duszek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
odkąd kupiłem zico ciągle się psuje jak elektryka to silnik a teraz coś piszczy w silniku nie wiem co zrobić odpiszcie !<br><hr>kuba
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości