Jaki olej do jakiego motocykla
wszystko siÄ™ zgadza - tak samo rayalpurple.
ALE -
1. - nie dostaniesz tego w normalnych cenach w kraju
2. - bujać się z przesyłką USA z kazdą wymianą oleju...jak ktoś zmienia co 6tyś km jak trzeba to motul z górnej półki wystarczy aż nadto.
ALE -
1. - nie dostaniesz tego w normalnych cenach w kraju
2. - bujać się z przesyłką USA z kazdą wymianą oleju...jak ktoś zmienia co 6tyś km jak trzeba to motul z górnej półki wystarczy aż nadto.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
dobra nie będę zakładał nowego postu..
Witam! Mam pytanie. Poprzedni właściciel zalał motocykl półsyntetykiem motula. Moto ma przejechane prawie 7000 km. Można spuścić olej, zmienić filtr i zalać syntetykiem?
Jeżeli tak to jakim? Czytałem, że Amsoil jest bardzo dobry ale na aledrogo widze tylko jeden 10w40 i nie jest napisane ze do moto przeznaczony i dość drogi bo 52 zł za niecały litr. Inny zamiennik jakiś polecicie(300v z motula tez czytalem ze dobry, ale tez drogi)?? I czy w ogóle warto lać taki drogi olej??
Moto Kawa Z750 09r.
Witam! Mam pytanie. Poprzedni właściciel zalał motocykl półsyntetykiem motula. Moto ma przejechane prawie 7000 km. Można spuścić olej, zmienić filtr i zalać syntetykiem?
Jeżeli tak to jakim? Czytałem, że Amsoil jest bardzo dobry ale na aledrogo widze tylko jeden 10w40 i nie jest napisane ze do moto przeznaczony i dość drogi bo 52 zł za niecały litr. Inny zamiennik jakiś polecicie(300v z motula tez czytalem ze dobry, ale tez drogi)?? I czy w ogóle warto lać taki drogi olej??
Moto Kawa Z750 09r.
- wysoczanin
- Świeżak
Ja zawsze lejÄ™ tylko dwa oleje.
Amsoil oraz Fuchs Silkolene RACE.
nie ma nic lepszego.
Dawniej brałem Motula ale skrzynia w mojej R1 po 2-3 miesiącach mocnego pałowania zaczyna mieć problem z wrzuceniem niższego biegu przy 9-10 000 obrotów, czuć że chyba lepkośc w wysokich temp. nie jest najlepsza.
Ja kupują Amsoila teraz u tego gościa z allegro po 46zł ,
http://allegro.pl/amsoil-10w-40-motocyk ... 08740.html
Przecież wszystko pisze w aukcji
Skoro ludzie w USA robia na R1 od 1998r. po 150 000km (w przeliczeniu na nasze bo tam majÄ… swoje mile) to mi to wystarczy).
Motor zalewam na wiosnę , ale w tamtym roku zostawiłem olej na zimę po sezonie i bez zmiany uruchomiłem w ładny dzień w maju, byłem zaskoczony że skrzynia chodzi mi tak samo jak rok temu.
Nigdy, powtórzę nigdy skrzynia na poprzednich motulach a tym bardziej Belrayu nie chodziła mi tak dobrze po całej zimie.
Gość ma przynajmniej Polskie naklejki to nie musze się głowić co tam piszą i wysyła mi katalog tylko że po angielsku
Dla mnie obiektywnie najlepszy olej do moto.
Silkolene jest dobry ale gorszy jakość podobna do motula 300V.
Dziwi mnie jedno po co ktos kupuje motor za 20 000zł a nie chce kupić tych 3 albo 4 butelek oleju o kilka zł droższego ale lepszego.
To samo smary do łancucha ..
Amsoil oraz Fuchs Silkolene RACE.
nie ma nic lepszego.
Dawniej brałem Motula ale skrzynia w mojej R1 po 2-3 miesiącach mocnego pałowania zaczyna mieć problem z wrzuceniem niższego biegu przy 9-10 000 obrotów, czuć że chyba lepkośc w wysokich temp. nie jest najlepsza.
Ja kupują Amsoila teraz u tego gościa z allegro po 46zł ,
http://allegro.pl/amsoil-10w-40-motocyk ... 08740.html
Przecież wszystko pisze w aukcji

Skoro ludzie w USA robia na R1 od 1998r. po 150 000km (w przeliczeniu na nasze bo tam majÄ… swoje mile) to mi to wystarczy).
Motor zalewam na wiosnę , ale w tamtym roku zostawiłem olej na zimę po sezonie i bez zmiany uruchomiłem w ładny dzień w maju, byłem zaskoczony że skrzynia chodzi mi tak samo jak rok temu.
Nigdy, powtórzę nigdy skrzynia na poprzednich motulach a tym bardziej Belrayu nie chodziła mi tak dobrze po całej zimie.
Gość ma przynajmniej Polskie naklejki to nie musze się głowić co tam piszą i wysyła mi katalog tylko że po angielsku
Dla mnie obiektywnie najlepszy olej do moto.
Silkolene jest dobry ale gorszy jakość podobna do motula 300V.
Dziwi mnie jedno po co ktos kupuje motor za 20 000zł a nie chce kupić tych 3 albo 4 butelek oleju o kilka zł droższego ale lepszego.
To samo smary do łancucha ..
- HeniekD
- Świeżak
Witam. Posiadam Honde CBR 600F z '94 roku. Nie wiem jaki był lany olej przez wczesniejszego wlasciciela, a moj mechanik wlał syntetyczny. Jak myslicie, czy nie lepiej bylo wlać półsyntetyk ? prosze o odpowiedzi.
- kiczyn_Mce
- Świeżak
Silnik w FZR 3HE chłodzony jest cieczą...
Ostatnio edytowano 4/11/2011, 17:52 przez limak14, łącznie edytowano 1 raz
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości