Sportowy motocykl na poczatek rzedu 10tys
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Sportowy motocykl na poczatek rzedu 10tys
Witam, zaczalem robic prawo jazdy na a no i przy okazji zaczalem sie rozgladac za jakims fajnym sprzetem, co polecicie?
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
2 lata samochodem, codziennie po pare(do paredziesieciu)km a od jakis 2miesiecy jestem kierowca samochodu do 3,5t. tak wiec robie sporo wiecej km.
- Wiek, waga, wzrost,
20,80,188
- Do jakich celów chcesz używać motocykla
jazda na co dzień, do pracy, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki,
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
nie mam pojecia, tak jak pisalem bede jezdzil troche do pracy i troch po pracy plus w weekend jakas dluzsza trasa ale nie dluzsza niz 200-300km
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
na sam motocykl liczylem kolo 10 000 ewentualnie zawsze moge cos dolozyc, o ciuchach pomyslalem ale nie wliczalem ich w ta sume.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
tyle ile bedzie potrzebne ale nie mam zamiaru w nim dlubac non stop ani wkladac w niego wiecej niz jest wart
- Jakie motocykle Ci się podobają
- sportowe, nakedy,
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
cbr ,sv650 i bandit ewentualnie jeszcze fazer
jak juz sie szlo domysli na motorach jestem zielony ale na jednosladach juz nie do konca. Posiadalem przez 3 lata Gilere runner skuterek juz troszke ciezszy i mocniejszy od wieeeelu innych tak wiec jakies doswiadczenie na jednosladach mam tym bardziej ze nie jezdzilo sie nim za grzecznie :>
pozdrawiam i licze na pomoc

- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
2 lata samochodem, codziennie po pare(do paredziesieciu)km a od jakis 2miesiecy jestem kierowca samochodu do 3,5t. tak wiec robie sporo wiecej km.
- Wiek, waga, wzrost,
20,80,188
- Do jakich celów chcesz używać motocykla
jazda na co dzień, do pracy, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki,
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
nie mam pojecia, tak jak pisalem bede jezdzil troche do pracy i troch po pracy plus w weekend jakas dluzsza trasa ale nie dluzsza niz 200-300km
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
na sam motocykl liczylem kolo 10 000 ewentualnie zawsze moge cos dolozyc, o ciuchach pomyslalem ale nie wliczalem ich w ta sume.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
tyle ile bedzie potrzebne ale nie mam zamiaru w nim dlubac non stop ani wkladac w niego wiecej niz jest wart

- Jakie motocykle Ci się podobają
- sportowe, nakedy,
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
cbr ,sv650 i bandit ewentualnie jeszcze fazer
jak juz sie szlo domysli na motorach jestem zielony ale na jednosladach juz nie do konca. Posiadalem przez 3 lata Gilere runner skuterek juz troszke ciezszy i mocniejszy od wieeeelu innych tak wiec jakies doswiadczenie na jednosladach mam tym bardziej ze nie jezdzilo sie nim za grzecznie :>
pozdrawiam i licze na pomoc

- BuzZ
- Świeżak
napisze krotko, cbr 600 dobry plastik na poczatek, sv650 - jezeli lubisz zapierdalac, po polowie sezonu znudzi Ci sie te moto, bandit ciezki naked z przyzwoitym silnikiem, fazer s czy naked? Fz6 sa bardzo ciekawe, lzejsze od banditów i lepiej sterowne, do miasta w sam raz ale i na dluzsza przejazdzke tez sie nada spokojnie. Polecam Sv 1000 ale nie na pierwsze moto, ma zbyt silne hamowanie silnikiem i jest narowiste. Jezeli masz dobrze poukladane w glowie nie zawiedziesz sie na nim, sam jezdzilem 3 miesiace na dt 80 potem kupilem sv1000n, jezdze nim sezon, zyje, mam sie dobrze, nie mialem z nim zadnych przygod. Polecam.
Aha i jak Ci sie scigi podobają to pomysl nad gsxr 600. Yo
Aha i jak Ci sie scigi podobają to pomysl nad gsxr 600. Yo
- pioszu
- Świeżak
Przede wszystkim musisz zdecydować czy wolisz coś o wyglądzie sportowym, czy nakeda. Wtedy będzie można podać konkretne modele, bo tak to zbyt szeroki asortyment...
A doświadczenia na skuterku raczej nie licz jeśli chodzi o duży motocykl... Samochodowego de facto też; na motocyklu i tak trzeba myśleć dużo szybciej, częściej i za wszystkich.
A doświadczenia na skuterku raczej nie licz jeśli chodzi o duży motocykl... Samochodowego de facto też; na motocyklu i tak trzeba myśleć dużo szybciej, częściej i za wszystkich.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
co do spostrzegawczosci to nie moge narzekac. Tyle razy uniklem wypadku samochodem ze chyba liczb juz brakuje. Ale wiadomo ze tu sie bedzie dzialo jeszcze szybciej. Jesli chodzi o skuter to licze tylko na to ze choc troche mi to pomoze przy zdaniu prawka
aha a co do naked a sportowego to mi to naprawde obojetnie bo oba rodzaje mi sie bardzo podobaja. wiec jesli da rade wybrac jakies rarytasy to bylbym bardzo wdzieczny

aha a co do naked a sportowego to mi to naprawde obojetnie bo oba rodzaje mi sie bardzo podobaja. wiec jesli da rade wybrac jakies rarytasy to bylbym bardzo wdzieczny

- BuzZ
- Świeżak
Tu nie chodzi tylko o spostrzegawczość, ale o ogólne ogarnianie
Nie wystarczy wcisnąć hebla do oporu, gdy przed koła wyskoczy jakiś pajac...
Ja od siebie polecam Bandita, SVkę, a jeśli chodzi o plastiki, to tylko CBR. Generalnie z taką kasą nie porządzisz, ale coś ciekawego na pewno można wyrwać.

Ja od siebie polecam Bandita, SVkę, a jeśli chodzi o plastiki, to tylko CBR. Generalnie z taką kasą nie porządzisz, ale coś ciekawego na pewno można wyrwać.

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
No to masz parę modeli wymienione, teraz przetrząsaj allegro lub inne portale i wklejaj linki
jeszcze możesz w Fazera celować (FZS, bo FZ6 raczej nie dorwiesz w tej cenie) i ewentualnie Hornet, jeśli masz głowę na karku
Jakbyś dorzucił jeszcze do puli z 2k jeszcze, to można by było wybierać już bardziej...

Jakbyś dorzucił jeszcze do puli z 2k jeszcze, to można by było wybierać już bardziej...
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
no ok to dajmy na to dorzuce 2 kola. spoko popracuje pol miesiaca dluzej ;p hehe nie no liczylem ze te 2 kola sobie zostawie na jakis ciuch. ale spoko nie ma sprawy. na poczatku myslalem nawet o 15 tysiach ale pomyslalem ze a noz dojda jakies wydatki.... to raz a dwa zarejestrowanie,ubezpieczenia no i ciuchy. kupie motor za 10tys a i tak bede musial wydac z 15 ;]
auto kupilem za 14 a wyszlo mnie w sumie 19.... wiec boje sie ze z motorem bedzie podobnie ^^
aha co do hornetow to jakos mi sie nie podobaja.
przedewszystkim co mnie najbardziej jara w motorach to sound taki jak np jest na tym filmiku. http://www.youtube.com/watch?v=Di9Gu5iIs4o
auto kupilem za 14 a wyszlo mnie w sumie 19.... wiec boje sie ze z motorem bedzie podobnie ^^
aha co do hornetow to jakos mi sie nie podobaja.
przedewszystkim co mnie najbardziej jara w motorach to sound taki jak np jest na tym filmiku. http://www.youtube.com/watch?v=Di9Gu5iIs4o
- BuzZ
- Świeżak
W przypadku moto wszystko jest tańsze. Tańszy przegląd, tańsza rejestracja, tańsze ubezpieczenie... Jak kupisz coś nowszego, już na wtrysku, to Ci odchodzą koszta związane z gaźnikami... A na porządny ciuch wystarczy około 3 tys.
Ważne też, żeby motocykl miał w miarę nowe kapcie, bo to też wydatek paru ładnych stówek. Wymieniony olej i filtry też oczywiście na plus.
No a skoro jara Cię taki dźwięk, to znów musisz liczyć się z kosztami. Żaden seryjny wydech Ci tego nie da
Ważne też, żeby motocykl miał w miarę nowe kapcie, bo to też wydatek paru ładnych stówek. Wymieniony olej i filtry też oczywiście na plus.
No a skoro jara Cię taki dźwięk, to znów musisz liczyć się z kosztami. Żaden seryjny wydech Ci tego nie da

Ostatnio edytowano 15/6/2011, 20:34 przez kowal_71, łącznie edytowano 1 raz
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Kaniuszy napisał(a):w wymieniony olej i filtry nie wierz. Zmieniaj od razu po kupnie.
Prawda, chyba że sprzęt od motocyklisty, chociaż i ten może Cię zrobić w ch*j...

Aha, i generalnie nie wierz w nic, co mówi handlarz

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Opowiem moją historię bagatela może ci się przyda. Jestem pod koniec prawka kat. A już kupiłem kask (Arai Chaser) choć moto będę szukał w zimę i zakup pójdzie w okolicy wiosny - początek sezonu 2012.
Nie długo kupuję rękawice (Alpinestars GP PLUS - coś z tej rodziny), buty Sidi (ST/Vertigo/B-2) oraz jeansy kewlarowe Mottowear i jakiś stylowy tekstyl Modeka. Latać będę dokładnie jak ty 90% miasto (WWA) a w weekendy na trasę z koleżkami pogazować.
Najpierw myślałem nad Ninja 250, po rozmowie z kilkoma znajomymi, sprzedawcami w sklepach motocyklowych na właścicielach owej 250-ki z osiedla kończąc zdecydowałem że fajnie fajnie ale znudzi mi się i za tę cenę (~13-15k) kupię już 600ccm.
Wybór padł na Yamaha FZ6 FAZER S2. Link: (przykładowo)
http://allegro.pl/yamaha-fz6-fazer-600- ... 78554.html
Także teraz kompletuję strój (oczywiście czekam na przeceny upatrzonych ciuszków
), kończę prawko, jazdy doszkalające, kupuję moto i palnik
Pozdrawiam i myślę że coś z tego wywnioskujesz
Nie długo kupuję rękawice (Alpinestars GP PLUS - coś z tej rodziny), buty Sidi (ST/Vertigo/B-2) oraz jeansy kewlarowe Mottowear i jakiś stylowy tekstyl Modeka. Latać będę dokładnie jak ty 90% miasto (WWA) a w weekendy na trasę z koleżkami pogazować.
Najpierw myślałem nad Ninja 250, po rozmowie z kilkoma znajomymi, sprzedawcami w sklepach motocyklowych na właścicielach owej 250-ki z osiedla kończąc zdecydowałem że fajnie fajnie ale znudzi mi się i za tę cenę (~13-15k) kupię już 600ccm.
Wybór padł na Yamaha FZ6 FAZER S2. Link: (przykładowo)
http://allegro.pl/yamaha-fz6-fazer-600- ... 78554.html
Także teraz kompletuję strój (oczywiście czekam na przeceny upatrzonych ciuszków

Pozdrawiam i myślę że coś z tego wywnioskujesz

-
zero22 - Świeżak
zero22 napisał(a):Na dobrą sprawę S1 i S2 wersja z owiewką wyglądają niemal identycznie
Oj, tu bym polemizował, wersja S2 jest dużo ładniejsza. No i nie ma tego elektronicznego obrotomierza

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.