Yamaha WR 250F
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Nie za 5 tysiecy tylko za 8,400
http://allegro.pl/yamaha-wr-250f-250-f- ... 33915.html
jak sie wypowiesz ?

http://allegro.pl/yamaha-wr-250f-250-f- ... 33915.html

-
Ka3oR - Świeżak
hmm 2 rzeczy bo własnie nie pisałeś nic o kosztach. po 1 nie opłaca sie kupowac starych wyczynówek w 4T. 2003 rok minimum... po 2 nie kupuje sie motocykla w teren po aukcjach. 90% sprawnosci motocykla nie wyczytasz z fotek tylko przy oględzinach. do zdjec mógł byc umyty i wypucowany a co jak moze silnik pluje olejem zawieszenie pociekło, i np tłok jest na wykonczeniu - tego nie zobaczysz po fotkach.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
zdecydowanie. w starego sportowego 4T nie ma co sie pchac. chyba że kupisz za 8k cos w 2T. na pewno bedzie duzo lepsze 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
z 8 lat juz bedzie
i z 10 motocykli 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja mam 20 lat
domin prawda oczywiscie
kazdy motocykl jest cholernie awaryjny..... o ile sie nie dba
to są delikatne sprzety z racji tego że są to wyczynówki. ty masz DR to lajtowny motorek niskoobrotowy nie wyżyłowany on jeździ i jeździ.... WR to wyczynówka, o wszystko trzeba szczególnie dbac. częsci wszystkie są zaprojektowane by dawać moc i poprawiać osiągi a nie po to żeby przejechały milion km
ogólnie jak wymieniasz wszystko w miare serwisowo na czas i w miare dbasz to motocykl jest bezawaryjny. awarie (np strzelające zawory, pekające łancuszki itp) biorą sie tylko z niedbalstwa włascicieli.

domin prawda oczywiscie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tak, najczesciej wlasnie ludzie sie zala na te glowice i to w kazdym wyczynowym cieczaku 4t. No jak co niektorzy wlewaja wode z kranu do chlodnicy a do tego odpalaja i za 5-10sekund jada i wkrecaja do 10tys, no to chyba nie dziwne? Podejzewam ze samochody jakims cudem wytrzymuja jazde na -20 od razu po odpaleniu bo sie kreci do ok 2-3tys, natomiast motocykl ma ta gorna granice 2 razy wiejsza, no i wiadomo jak sie jezdzi... Rozgrzejesz problemu z glowica nie bedzie. no i ofc wszystko wymieniac na czas.
- magik2208
- Bywalec
dzięki. pewnie te opinie były od ludzi którzy nie dbają bo akurat to wyczytałem w internecie.
nie wiem czy mogę jeszcze tutaj zapytać. może autor lub mod mnie nie pogoni. czy suzuki dr-z 400 to bardziej hard enduro w którym trzeba często regulować zawory, wymieniać tłoki itp. czy to raczej jest jak dr-a? soft-enduro które sporo polata bez zaglądania do cylindra o ile będę dbał o oleje, rozgrzewał odpowiednio przed jazdą itp.?
nie wiem czy mogę jeszcze tutaj zapytać. może autor lub mod mnie nie pogoni. czy suzuki dr-z 400 to bardziej hard enduro w którym trzeba często regulować zawory, wymieniać tłoki itp. czy to raczej jest jak dr-a? soft-enduro które sporo polata bez zaglądania do cylindra o ile będę dbał o oleje, rozgrzewał odpowiednio przed jazdą itp.?
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
dr-z to taki dual sport. ni to hard enduro ani tez nie rasowe soft enduro. to takie mocniejsze soft enduro. nie wymaga aż tylu remontów co hardy. bo tez nie jest tak ostra i usportowiona. ale na pewno DR 350 to przy niej pryszcz 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
witam witam, ja w sprawie tej wr'ki , którą kolega wyżej pokazał w linku. Czy nie wydaje się być ona dla was ( jak i dla mnie ) atrakcyjną ofertą? cena co do rocznika i ogromu części , które zostały w nim wymienione robią wrażenie. A moto po całkiem nie byle jakim remoncie może być niezłą wisienką..? gadałem z tym kolesiem i mówił, że robił pod siebie ale choroba wykluczyła go z tej zabawy. Co lepsze .. http://www.youtube.com/watch?v=DDygLSycxPA tu jest filmik jak koleś zaiwania bod ciekawe górki.
Pytanie do kolegi wyżej, no i może generalnie do was, czy tak bardzo trzeba uważać na motorki hard enduro w 4t poniżej 2003roku? skoro wymienione jest cały silnik i pare newralgicznych punktów jak łozyska czy inne bajery to co moze jeszcze się tragicznego w takim sprzecie stać?
pozdro pozdro
Pytanie do kolegi wyżej, no i może generalnie do was, czy tak bardzo trzeba uważać na motorki hard enduro w 4t poniżej 2003roku? skoro wymienione jest cały silnik i pare newralgicznych punktów jak łozyska czy inne bajery to co moze jeszcze się tragicznego w takim sprzecie stać?
pozdro pozdro
- majkel127
- Świeżak
i zawsze to moto nowsze
ogólnie zaleca sie wystrzegac starszych hard enduraków. one w 98-99 chyba dopiero własciwei powstały. były wczesniej jakies klxy itp. ale typowo zaczelisie tym interesowac około 00 roku wiec to było dopiero raczkowanie. a wiec tez i sporo wad mogły miec te motocykle. nie mówie że sie bedą psuły non-stop. ale tez nie sa na pewno tak wytrzymałe jak sprzęty 3 lata młodsze.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości