kx 125 pali tylko na wysokich obrotach
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
jak dosc lekko to kolego wybacz ale tlok sie konczy a nawet go nie ma
nie wlasnie w 125 ciezko chodzi, reką nie da rady odpalic, powinien byc porządny opór
w 250 jest lzej bo dluzszy skok tłoka
jakos tak to szło, tak czy siak spora roznica, ale w 125 na bank ciezko sie kopie, powinienes czuc spory opor, i po kilku kopach juz miec dosc
sprawdzil bym tlok ew kompresje
nie wlasnie w 125 ciezko chodzi, reką nie da rady odpalic, powinien byc porządny opór
w 250 jest lzej bo dluzszy skok tłoka
jakos tak to szło, tak czy siak spora roznica, ale w 125 na bank ciezko sie kopie, powinienes czuc spory opor, i po kilku kopach juz miec dosc
sprawdzil bym tlok ew kompresje
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
no nie gadaj głupot ze aż taka kompresja m być żeby ręką nie ruszyć, wsadziłem nówkę tłok dopasowany na cacy i chodziło luźno, przecież nie wsadzisz takiego tłoka ciasnego bo jak przygrzejesz maszynę to Ci go zatrze bo się rozszerza, ale mimo wszystko ściągnę cylinder i zobaczę co się stało
- Matik23
- Świeżak
luz na nicasilu powinien wynosic 0.01mm
na tulei w zaleaznosci od rodzaju maszyny ale okolo 0.05mm
setka powinna kopac z oporem, napisalem mysle jasno i wyraziście że z oporem musi chodzic a nie lekko
na tulei w zaleaznosci od rodzaju maszyny ale okolo 0.05mm
setka powinna kopac z oporem, napisalem mysle jasno i wyraziście że z oporem musi chodzic a nie lekko
-
Bostorn - Moderator
Może przez filtr powietrza sie woda wlała? Jesli używamy karchera to z daleka i deliktnie sie z tym obchodzimy.
- Gilotyna997
- Świeżak
czy ja wiem czy błąd?? nic się nie zepsuło przez to, odpalał od razu po myciu nic nie urwałem nic nie połamałem
wszystko robione tak jak sie należy
trzeba umiejetnie to robic a bd wszystko działało
wszystko robione tak jak sie należy
trzeba umiejetnie to robic a bd wszystko działało
-
Bostorn - Moderator
Yhy no wiadomo, wszystko z głową
Można uszkodzić uszczelki, okleiny etc. elektryka jak elektryka
2 kable w crossie 

- Gilotyna997
- Świeżak
okleiny uszkodzic? jak myje sie pod to owszem, jak są odklejone też, uszczelki? jak je uszkodzisz? najważniejsze jest ścisnięte,
po 2 uszczelki bardziej się niszczą pod czas jazdy w błocie, piachu, roznice temperatur niz pod czas mycia
i po 3 kto inteligentny karcherem napier.. po uszczelkach??
po 2 uszczelki bardziej się niszczą pod czas jazdy w błocie, piachu, roznice temperatur niz pod czas mycia
i po 3 kto inteligentny karcherem napier.. po uszczelkach??
-
Bostorn - Moderator
Może przez filtr powietrza sie woda wlała? Jesli używamy karchera to z daleka i deliktnie sie z tym obchodzimy.
****....CR karczerem pod pełnym ciśnieniem myłem i wiesz jakoś woda się tam nie dostała. Filter nasączony co jazde, dobrze zalożony i oczywiście wokół osłony dają ci bezpieczeństwo że woda sie nie dostanie.
Czy błąd?
Twoje zdanie, Bostorn łądnie wyżej wszystko opisał i wyjaśnij.
EDIT:
CR 250 jak śmiga? Trzymasz gaz? Bostorn?
-
grunder - Mieszkaniec forum
3mam ......silnik w kartonie... ;p czekam na czesci
tlok mozna zajechac po 1mth
ostatnio przed zawodami zatarl sie znajomemu nowiutki ktm sx 125 2011r po 10l benzy czy ilu, nie wiem jaki bym powod alwe jak widac i nowe mozna zatrzec a to doswiadczony zawodnik był
tlok mozna zajechac po 1mth
ostatnio przed zawodami zatarl sie znajomemu nowiutki ktm sx 125 2011r po 10l benzy czy ilu, nie wiem jaki bym powod alwe jak widac i nowe mozna zatrzec a to doswiadczony zawodnik był
-
Bostorn - Moderator
co motocykl to inaczej, nie muszę wierzyc, 3maj się serwisówki one najlepiej wiedzą, równie dobrze mogę sie mylic, ale tak jam mowili sprawdź dokladnie wszystko, a następnie sprawdź w jakim stanie jest tłok, rozbierając wydech, a dalej tylko zostaje zdjęcie cylinda
-
Bostorn - Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości