Zobacz wÄ…tek - Pomocy Yamaha R6
NAS Analytics TAG

Pomocy Yamaha R6

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Postprzez woda350 » 7/12/2010, 10:19

Koniec nie ma R6 muszę dać spokój . Będę polował na Kawke będę chciał odrazu zmienić w niej wydech na Yoshimura wiecie gdzie mogę zmówić ?
woda350
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 7/12/2010, 12:45

koleś - oby cie jak najszybciej dupnęła policja jak bedziesz latał bez prawka i nawet 18tki nie masz. Nie dość, że chciałeś kupić SS R6 na start, bez nawet pełnoletności, to teraz chcesz trzaskać przelot by zwracać na siebie uwagę. Daje ci dwie opcja jak kupisz motocykl poza kategoriami jakie możesz mieć:

1) zostajesz w krótkim czasie "bohaterem" w tvn24 jako "szalony motocyklista uciekał przed patrolem policji. Nie zatrzymał sie do kontroli i po krótkim pościgu skończył swój rajd w polu rzepaku. Kierowca nie miał prawajazdy a za ucieczkę i spowodowaną kolizję bedzie sądzony przed sądem. Grozi mu do 5000zł grzywny, zakaz prowadzenia pojazdów.

2)podczas pierwszej kontroli jezeli się zatrzymasz sprzet wyląduje na lawacie, zostaną wezwani rodzice, dostaniesz mandat 500zł i koszty lawety+parkingu policyjnego. Zabawa około 1500zł najlepiej.

Ogólnie to takie typy jak ty rąbią opinie motocyklistom. Wkurwiasz mnie i najchetniej sam bym zgłosił cie na policje. I nie - ja nie jeżdzę przepisowo - jak mnie przyuważą na gumie - co zrobić - 300zł i dalej jeżdzę bez stresu ale przynajmniej legalnie i z umiejetnościami, ciuchami, wystarczającymi choćby na tyle by nie zrobić sobie i innym krzywdy.

Ps. i nie licz na to, że na ulicy miałbyś poważanie wśród ludzi jeżdzących na motocyklach. Wręcz przeciwnie. Niektórzy jakby usłyszeli ile masz lat i czym jeździsz to byś dostał w ryj a później musiał cedzić adres i telefon do swoich rodziców.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Seba_ER5 » 7/12/2010, 13:23

Kawke będę chciał odrazu zmienić w niej wydech na Yoshimura

Kup se lepiej gwizdek wsadź se w du.. i gwiżdż, bo skaczesz z kwiatka na kwiatek. Nudzisz sie zakładasz dupne tematy. Idź lepiej w piłkę pograć zamiast siedzieć przed kompem.
Nie wiem qrw... ulep se R6 na śniegu. Może od razu taką w pionie :P wsiądź zrób zdjęcie wrzuć na NK i napisz DAWCA :P.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez woda350 » 7/12/2010, 14:19

Ty sobie wsadz trambke w dupe !
woda350
Świeżak

Postprzez Lukas666 » 7/12/2010, 14:41

Wszystkie tematy w tym dziale z nagłówkami typu: "yamaha r6 -pierwsze MOTO" są dupne, nie dość że jest ich 151900 to jeszcze ciągle to samo. Może admin podciągnie tematy z r6 pod spam albo nei wiem będzie zamykać bo to już się naprawde robi nudne a śmieszne też nie jest.
Lukas666
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 7/12/2010, 15:29

Ty sobie wsadz trambke w dupe !

:D hehe nie mam trÄ…bki :P. A tak szczerze.
Allegro Ebay google... i szukaj umiesz temat napisać to szukaj. A Yoshimura do tego moto będzie Cie kosztować 2000-2500 a po roku zmienisz moto.
Zresztą teraz :D chyba prawko od 24? A tak to A2 weszło? Wiec kupując moto nie będzie mogło przekroczyć 33BHP.

http://www.jazdamiejska.pl/elka/7,nowe_ ... _i_a2.html

A nawiasem mówiąc rób co chcesz, choć dla mnie bardziej bujasz w obłokach niż poważnie podchodzisz do kupna moto. Kup sobie 125 dobre gumy kombinezon i lataj po zakrętach na kolanie.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez woda350 » 7/12/2010, 19:40

Czas pokaże co wezmę byle do wiosny .
woda350
Świeżak

Postprzez ziele83 » 17/3/2011, 10:20

Witam wszystkich,

tak czytam sobie forum szukam informacji na temat R6 bo właśnie mam zamiar kupić "glanc nówkę" z 2010r i wpadłem na ten temat...

jestem już po pierwszym sezonie - przejechany na kawie 250 (również nówka) i chce na ten sezon zakupić R6... moto kupuję ponieważ brakuje mi mocy <--- żart, oczywiście jest to moje marzenie. Pierwszy sezon wypadł bardzo dobrze. Zrobiłem prawie 6000 km a to jak na mój charakter pracy, dość sporo obowiązków, dziewczynę oraz fakt że zacząłem jezdzic od lipca, całkiem niezle.

woda350 mogę z czystym sumieniem polecić Ci ten moto... wrażenia z jazdy są naprawdę bardzo fajne. Z czystym sumieniem również nie polecam zakupu wydechu za prawie 2k zł. Kawa mimo swojej pojemności brzmi bardzo fajnie zarówno na niskich jak i na wysokich obrotach. Nie wiem może troche przesadzam ale przy 11-12k obrotów dla mnie chodzi to jak rakieta. Moto jest lekki i genialnie się prowadzi. Oczywiście nie obeszło się bez "przygód". Było to moje pierwsze moto i jako niedoświadczony kierowca cieszę się ze to właśnie 250R z 30KM a nie R6 z 120KM nim było.

Jestem pewny że gdybym jezdził R6 nie pisałbym tego posta, czemu?
A no temu że nikt mi nie powie powtarzam nikt ze po zakupie 1go moto będzie jezdził bezpiecznie (czyt. z rozsądną prędkością). Ja po pierwszej przejażdżce miałem 140 na budziku (tak wiem nie powinienem). Moto oszczędziłem i nie cisłem do końca tylko dlatego że był na dotarciu wiec 140 to juz za dużo. Pozwoliłem sobie na ten speed bo droga była dobra warunki też i miałem przed sobą "pilota". Końcem sezonu (gdy wiedziałem już co to przeciwskręt, umiałem położyć moto przy skręcaniu, po kilku niemiłych przygodach na drodze i przeczytaniu dwóch bardzo dobrych książek o nauce jazdy) latałem 175km/h czyli max. Nie wiem bo nie jezdziłem na R6 ale moc rzędu 4 razy większa to na pewno nie to...
Poczytaj a dowiesz się że R6 jest bardzo "agresywna" w jezdzie...ponoć bardziej niż R1...

Jeszcze będziesz miał czas na R6 i gwarantuje Ci że będziesz się cieszył wsiadając na nią nie jako "żółtodziób" ale jako gość który ma pojęcie o technice jazdy i potrafi przewidzieć pewne zagrożenia których R6 wybaczy na pewno mniej niż taka 250R. Oczywiście są to tylko moje odczucia...

Mojej kawki oczywiście nie sprzedam (jeśli jesteś z okolic śląska to zapraszam do obejrzenia i może przejechania się)...ciągle będę doskonalił na niej swoje umiejętności. Wszakże ten zielony kolor wygląd tego moto oraz lekkość jazdy na nim potrafi wbić sentyment.

Pozdrawiam
ziele83
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê