Zobacz wÄ…tek - <i>[skutery]</i> Blokady w skuterach – gdzie sÄ…...
NAS Analytics TAG

[skutery] Blokady w skuterach – gdzie sÄ…...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 9/1/2011, 22:19

Jeśli skuter jest odblokowany to oprócz prawka A konieczna jest nowa HOMOLOGACJA pojazdu. A to już jest wyższa szkoła jazdy i inwestycja nieopłacalna...<br><hr>kisiu1981
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/1/2011, 21:16

Komentatorzy napisał(a):mam baotiana 4T i nie wiem
czy u mnie jest blokada na gaźniku czy jej nie mam wszędzie pisze żeby po odkręceniu przykrywki odkręcić nakrętkę a u mnie takiego czegoś nie było jest tylko plastikowa rurka przymocowana do pokrywki i sprężyna proszę o odp.pozdro:) <br><hr>Damian<br>
Komentatorzy napisał(a):polać te skutery bęzyno i podpalić to jast dobre dla dziecka 10 letniego ja mam suzuki kture idzie 260 to już cos<br><hr>burak<br>
ty się nucz pisać "kture" "bęzyno"<br><hr>driver 54321
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/1/2011, 18:43

Komentatorzy napisał(a):Gdzie najczęściej wystepują blokady??<br><hr>Olcia15<br>
mam nowy modul osiaga 75km/h gdzie jeszcze<br><hr>leszek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/2/2011, 00:25

Witam posiadam Skuter Marki "Romet 717" powiedzcie mi gdzie moga byc blokady jego v-max to 80 , 85<br><hr>Groszek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/3/2011, 10:23

Komentatorzy napisał(a):Witam, mam Ferro 901, prędkość max to 65 km, powinien pociągnąć nieco powyżej 70. Blokady na pewno nie ma na module, tłumiku i gaźniku. Zmiana tylnej zębatki z 41 zębów na 38 daje nadal tą samą prędkość. Może ktoś się orientuje gdzie jeszcze może być zblokowany ten konkretny model?<br><hr>Opos<br>
rozebrałem silnik ma 72ccm ,kolanko jest nieco zwężone przy
wlocie .Mój 901 zamyka licznik bez modyfikacji.
Natomiast jeśli ktoś ma ten model i chce zrobić z niego ścigacza,
polecam dołożyć dyszę od 72,ściągnąć recykulator zaślepić
dziurki po nim,lekko poluzować zawór wylotowy,podnieść iglice w gażniku i wyregulować powietrze, innych blokad niema.
A jeśli chodzi o Vmax 60/70 to po prostu jest żle dotarty i brak mu mocy(ten typ silnika dociera się na przemian jeżdżąc 40/45 i
z górek bez obciążenia vmax, do 300 km polecam więcej
spokojnej jazdy a nie będzie z nim problemów,przy złym dotarciu nowe pierścienie od 72 wystarczą i oczywiście olej.
Jeśli ktoś nie wieży niech się bujnie na 4 swą maszyną z dobrej
górki lub pojedzie za tirem a zobaczy ze mocy mu brak.<br><hr>TECHNOLOGIK.!!!
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/3/2011, 13:03

Witam,
będę baaardzo wdzięczny osobom zorientowanym w temacie za fachową pomoc! Jestem motocyklistą (ostatnie moto to fz6), w tym tygodniu kupiłem skuter honda shadow 50, chciałbym podnieść mu trochę prędkość , wystarczy do 70km/h, po prostu nie chce aby w mieście próbowały mnie wyprzedzać ciężarówki, nie zależy mi na 100 km/h bo te ambicje spełniam na motocyklu :). Jak tuningować to maleństwo aby w miarę łatwy sposób osiągnąć cel? Chce to zrobić z głową aby nie zajechać silnika, będę wdzięczny za sugestie jak to zrobić i gdzie kupić części, proszę osoby, które kojarzą skuterek i będą umiały podpowiedzieć mi konkretnie. Z góry dziękuje ! Mój mail: biuro@safehome.pl<br><hr>Artur
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/3/2011, 13:54

czy u mnie jest blokada na gaźniku czy jej nie mam wszędzie pisze żeby po odkręceniu przykrywki odkręcić nakrętkę a u mnie takiego czegoś nie było jest tylko plastikowa rurka przymocowana do pokrywki i sprężyna proszę o odp.pozdro:) <br><hr>Damian<br>
Komentatorzy napisał(a):Nie nakretka a wkret który jest przykrecony do pokrywy gaznika on jest z taka malą sprerzyną wkrec go a skuterek pomyka 70km<br><hr>gorol<br>
osobiście mam lizarda f2 i nie wiem czy to u mnie zadziała bo w końcu chińczak, a tak po za tym to po dobniesz na gaźniku są 2 wkręty i nie wiem co zrobić z tym drugim od powietrza bo tak kolega mi mówił który z kolei ma jamache. kolega mówił jeszcze że wkręcenie tego jednego raczej nic nie da i że trzeba tego drugiego od powietrza odkręcić prawie do maksa. widziałem to u kolegi w skuterze i nie wiem nawet do końca gdzie u mnie w skuterze jest gaźnik bo jeszcze mojego skutera nie rozkręcałem. <br><hr>tymek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/3/2011, 11:26

Komentatorzy napisał(a):Nie nakretka a wkret który jest przykrecony do pokrywy gaznika on jest z taka malą sprerzyną wkrec go a skuterek pomyka 70km<br><hr>gorol<br>
Komentatorzy napisał(a):osobiście mam lizarda f2 i nie wiem czy to u mnie zadziała bo w końcu chińczak, a tak po za tym to po dobniesz na gaźniku są 2 wkręty i nie wiem co zrobić z tym drugim od powietrza bo tak kolega mi mówił który z kolei ma jamache. kolega mówił jeszcze że wkręcenie tego jednego raczej nic nie da i że trzeba tego drugiego od powietrza odkręcić prawie do maksa. widziałem to u kolegi w skuterze i nie wiem nawet do końca gdzie u mnie w skuterze jest gaźnik bo jeszcze mojego skutera nie rozkręcałem. <br><hr>tymek <br>
Mozesz spokojnie dokrecic ta srobke ata od powietrza to zakrecasz na maksa i odkrecasz o 2 obroty.<br><hr>elek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/3/2011, 12:14

Komentatorzy napisał(a):WITAM,posiadam kingway-a mosquito, jego v-max to 50km/h z tego co sprawdzalem to na wariatorze nie ma żadnej blokady jest tylko tuleja na ktorej umieszczone są koła, więc wywalic jej nie moge. Pod pokrywą gażnika śróbkę poprzedni właściciel obciął obcęgami ;) blokade z pod krucca zdemontowałem,dysza jest 80. moduł ma 5 przewodów, odlączalem kazdy kabelek z osobna lecz nie chciał odpalic. Gdzie jeszcze może byc zablokowany? Prosze o pomoc<br><hr>kukula<br>
Sluchaj te skutery nie maja blokad to jest ich v-max bys musial wsadzic wiekszy cylinder tak jak mój kumpel o tego samego modelu pozdrawiam<br><hr>KACZOR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/3/2011, 12:19

Komentatorzy napisał(a):Witam,
będę baaardzo wdzięczny osobom zorientowanym w temacie za fachową pomoc! Jestem motocyklistą (ostatnie moto to fz6), w tym tygodniu kupiłem skuter honda shadow 50, chciałbym podnieść mu trochę prędkość , wystarczy do 70km/h, po prostu nie chce aby w mieście próbowały mnie wyprzedzać ciężarówki, nie zależy mi na 100 km/h bo te ambicje spełniam na motocyklu :). Jak tuningować to maleństwo aby w miarę łatwy sposób osiągnąć cel? Chce to zrobić z głową aby nie zajechać silnika, będę wdzięczny za sugestie jak to zrobić i gdzie kupić części, proszę osoby, które kojarzą skuterek i będą umiały podpowiedzieć mi konkretnie. Z góry dziękuje ! Mój mail: biuro@safehome.pl<br><hr>Artur<br>
Słuchaj mnie uważnie ,blokady masz na wariatorze wielka blaszka do odkrecenia , sa chyba 3 srobki przy tej blaszce ,druga to tlumin albo slepa kicha albo blaszka blokujaca wlot i trzecia to sa 2 mozliwosci ja naprzyklad mialem na gazniku dysza a ty mozesz miec na module pozdrawiam <br><hr>KACZOR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/3/2011, 14:03

Komentatorzy napisał(a):osobiście mam lizarda f2 i nie wiem czy to u mnie zadziała bo w końcu chińczak, a tak po za tym to po dobniesz na gaźniku są 2 wkręty i nie wiem co zrobić z tym drugim od powietrza bo tak kolega mi mówił który z kolei ma jamache. kolega mówił jeszcze że wkręcenie tego jednego raczej nic nie da i że trzeba tego drugiego od powietrza odkręcić prawie do maksa. widziałem to u kolegi w skuterze i nie wiem nawet do końca gdzie u mnie w skuterze jest gaźnik bo jeszcze mojego skutera nie rozkręcałem. <br><hr>tymek <br>
Komentatorzy napisał(a):Mozesz spokojnie dokrecic ta srobke ata od powietrza to zakrecasz na maksa i odkrecasz o 2 obroty.<br><hr>elek<br>
dzięki dokładnie tak zrobię i napisze jaki efekt <br><hr>tymek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/3/2011, 14:51

Komentatorzy napisał(a):Mozesz spokojnie dokrecic ta srobke ata od powietrza to zakrecasz na maksa i odkrecasz o 2 obroty.<br><hr>elek<br>
jednak posiadam jeszcze jedno pytanie a mianowicie: zastanawiają mnie moje blokady tzn. skuter wyciąga zaledwie 47 km/h. jestem od niedawna posiadaczem tego 4-suwowego skutera i dopiero uczę sie dokładniejszej mechaniki na ten temat więc nie dziwcię się że zadaje pewnie nie raz takie oczywiste pytania, więc : każdy skuter jakim dotychczas jeździłem wyciągał zablokowany ok. 60 a były to takie skutery jak romet, yamaha, pegeot i jeszcze wiele innych. i martwię się czy to wo gule coś da. czytałem jeszcze o sposobie na podniesienie iglicy. więc proszę o poradę co mam zrobić żeby chodził nieco szybciej chociaż to 60- 70km/h z góry dziękuję. <br><hr>tymek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/3/2011, 16:40

Komentatorzy napisał(a):jednak posiadam jeszcze jedno pytanie a mianowicie: zastanawiają mnie moje blokady tzn. skuter wyciąga zaledwie 47 km/h. jestem od niedawna posiadaczem tego 4-suwowego skutera i dopiero uczę sie dokładniejszej mechaniki na ten temat więc nie dziwcię się że zadaje pewnie nie raz takie oczywiste pytania, więc : każdy skuter jakim dotychczas jeździłem wyciągał zablokowany ok. 60 a były to takie skutery jak romet, yamaha, pegeot i jeszcze wiele innych. i martwię się czy to wo gule coś da. czytałem jeszcze o sposobie na podniesienie iglicy. więc proszę o poradę co mam zrobić żeby chodził nieco szybciej chociaż to 60- 70km/h z góry dziękuję. <br><hr>tymek<br>
1.Musisz zajrzec do warjatora tam bedzie metalowa podkladka.
2.Kup nowy modol albo odetnij rozowy kabelek.
3.Podnies iglice na max w gore.
To do 60km powinno wystarczyc.<br><hr>kapek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/3/2011, 17:17

Komentatorzy napisał(a):jednak posiadam jeszcze jedno pytanie a mianowicie: zastanawiają mnie moje blokady tzn. skuter wyciąga zaledwie 47 km/h. jestem od niedawna posiadaczem tego 4-suwowego skutera i dopiero uczę sie dokładniejszej mechaniki na ten temat więc nie dziwcię się że zadaje pewnie nie raz takie oczywiste pytania, więc : każdy skuter jakim dotychczas jeździłem wyciągał zablokowany ok. 60 a były to takie skutery jak romet, yamaha, pegeot i jeszcze wiele innych. i martwię się czy to wo gule coś da. czytałem jeszcze o sposobie na podniesienie iglicy. więc proszę o poradę co mam zrobić żeby chodził nieco szybciej chociaż to 60- 70km/h z góry dziękuję. <br><hr>tymek<br>
Komentatorzy napisał(a):1.Musisz zajrzec do warjatora tam bedzie metalowa podkladka.
2.Kup nowy modol albo odetnij rozowy kabelek.
3.Podnies iglice na max w gore.
To do 60km powinno wystarczyc.<br><hr>kapek<br>
aha dzięks, rozumiem że mam usunąć tą podkładkę od wariatora. <br><hr>tymek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez BADII » 27/3/2011, 16:36

Witam.
Mam skuter Hyosung SF 50, i chcę zdjąć blokadę/y. Ktoś zorientowany mógłby mi powiedzieć, gdzie one się znajdują ?
BADII
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 1/4/2011, 19:21

Komentatorzy napisał(a):posiadam skutera baccari zondar i jak mialem blokade to jechalem 45-50 a gdy odkrecilem taki pizdzik kolo raczki od gazu mniejsza o to jak sie nazywa jechal 65 a kiedy calkiem odkrecilem na gazniku srubke ktora znajdowala sie obok srobki do regulacji obrotow zamykam licznik i nie wiem co by sie stalo gdybym sie pozbyl blokadki na tlumiku silniku filtrze itp ale mysle ze bym przyspieszyl do 100 ale na zegarach mam tylko 80 bo to jest 49.5ccm ale polecam tani i dobry chcialem ogara ale to shis jest psuje sie szybko moich 2 kumpli mialo ogary i jednego ogar przezyl 1 miesiac a drugiego 3 tygodnie a ja mam swoj od 27 czerwca i pali bez problemu bez remontow tylko wymienilem olej i filter powietrza !!!! w razie czego pisac na gg 10991812<br><hr>DjBadyLOS<br>
Komentatorzy napisał(a):siema mógłbyś przesłać mi zdjęcie teo piździka kolo rączki gazu (gdzie się znajduje dokładnie???) mój e-mail to zielony.zielonka@gmail.com<br><hr>zielony<br>
Komentatorzy napisał(a):odkręć całkiem srubke na gazniku nie trzeba nic przy gazie na gazniku nie ma plomb gwarancyjnych wiec jakby co to spowrotem zakrecisz ta co jak dasz gazu to blokuje widac wyraznie zamkniesz licznik i bedzie 2 razy silniejszy pzdro<br><hr>fachowiec robcio<br>
Komentatorzy napisał(a):I tylko ta jedna blokada i zamykam licznik tak?<br><hr>zielony<br>
Komentatorzy napisał(a):ja też mam bacari i miałem zdięte blokade z geżnika i nic aż dopiero kolega wyjoł mi membrane i włożył spowrotem to jade 70 kmh<br><hr>Rompa<br>
Daj gg mam pytanie<br><hr>kari1624
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/4/2011, 19:22

Komentatorzy napisał(a):posiadam skutera baccari zondar i jak mialem blokade to jechalem 45-50 a gdy odkrecilem taki pizdzik kolo raczki od gazu mniejsza o to jak sie nazywa jechal 65 a kiedy calkiem odkrecilem na gazniku srubke ktora znajdowala sie obok srobki do regulacji obrotow zamykam licznik i nie wiem co by sie stalo gdybym sie pozbyl blokadki na tlumiku silniku filtrze itp ale mysle ze bym przyspieszyl do 100 ale na zegarach mam tylko 80 bo to jest 49.5ccm ale polecam tani i dobry chcialem ogara ale to shis jest psuje sie szybko moich 2 kumpli mialo ogary i jednego ogar przezyl 1 miesiac a drugiego 3 tygodnie a ja mam swoj od 27 czerwca i pali bez problemu bez remontow tylko wymienilem olej i filter powietrza !!!! w razie czego pisac na gg 10991812<br><hr>DjBadyLOS<br>
Komentatorzy napisał(a):siema mógłbyś przesłać mi zdjęcie teo piździka kolo rączki gazu (gdzie się znajduje dokładnie???) mój e-mail to zielony.zielonka@gmail.com<br><hr>zielony<br>
Komentatorzy napisał(a):odkręć całkiem srubke na gazniku nie trzeba nic przy gazie na gazniku nie ma plomb gwarancyjnych wiec jakby co to spowrotem zakrecisz ta co jak dasz gazu to blokuje widac wyraznie zamkniesz licznik i bedzie 2 razy silniejszy pzdro<br><hr>fachowiec robcio<br>
Komentatorzy napisał(a):I tylko ta jedna blokada i zamykam licznik tak?<br><hr>zielony<br>
Komentatorzy napisał(a):ja też mam bacari i miałem zdięte blokade z geżnika i nic aż dopiero kolega wyjoł mi membrane i włożył spowrotem to jade 70 kmh<br><hr>Rompa<br>
oj sory napisz mi na gg 3490328 prosze napisz <br><hr>kari1624
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/4/2011, 19:56

spoko dięks jutro już zdejme blogady <br><hr>pawełek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/4/2011, 14:05

Siema wszystko fajnie może ktoś wie czemu gdy sciagnelem blokadę z filtra to gdy jechał 10km/h to później zaczynał gasnąć a gdy założyłem blokadę to jechał normalnie ??<br><hr>xXx
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/4/2011, 19:06

Komentatorzy napisał(a):Witam, mam Ferro 901, prędkość max to 65 km, powinien pociągnąć nieco powyżej 70. Blokady na pewno nie ma na module, tłumiku i gaźniku. Zmiana tylnej zębatki z 41 zębów na 38 daje nadal tą samą prędkość. Może ktoś się orientuje gdzie jeszcze może być zblokowany ten konkretny model?<br><hr>Opos<br>
Komentatorzy napisał(a):Ja mam Ferrusa i mój nie miał blokad od samego kupna. Ziomek który mi go sprzedawał był zdziwiony że leci 75-80km/h. Lecz to nie prawda ponieważ licznik oszukuje. Patrzyłem z kumplami wielokrotnie ile tak naprawde jedzie:
Ja jadę 75km/h a u nich wskazuje 95km/h więc coś w tym jest ; )))<br><hr>Berkos<br>
Jak można ściągnoąc blokady z tłumika?<br><hr>ich
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê