[skutery] Blokady w skuterach – gdzie są...
-
zioomeek09 - Świeżak
potwierdzam najpierw długa nauka jazdy na skuterku a potem jakiś lekkie modyfikacje ( których nie polecam ) sam mam 50 cm3 i jestem z niej zadowolony leci max 60kmh i to wystarczy w tym miejskim motłochu<br><hr>rudyKomentatorzy napisał(a):Wiecie co dzieci; najpierw nauczcie sie jeździć na skuterze z blokadami. Trzeba najpierw opanowac plynność jazdy i jak sie zachowyać na drogach, a nie od razu szaleć. Uruchomcie chociaż trochę swój mózg. I ludzie dziwią sie dlaczego jest tak dużo wypadków na skuterach, a wszystko to wina brak opanowania na drodze i odblokowane skutery początkujących...<br><hr>Stary wilk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie narazie nie ściągaj blokad bo po 300km. skuter nie jest dobrze dotarty zrub jeszce jaies 1200 ok2<br><hr>radaKomentatorzy napisał(a):Witam mam skutera inca sprint 50 4 suwowy gdzie on ma blokade i czy mozna ja sciagnac np po 300 km<br><hr>dominik<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
polać te skutery bęzyno i podpalić to jast dobre dla dziecka 10 letniego ja mam suzuki kture idzie 260 to już cos<br><hr>burakKomentatorzy napisał(a):mam baotiana 4T i nie wiem
czy u mnie jest blokada na gaźniku czy jej nie mam wszędzie pisze żeby po odkręceniu przykrywki odkręcić nakrętkę a u mnie takiego czegoś nie było jest tylko plastikowa rurka przymocowana do pokrywki i sprężyna proszę o odp.pozdro:) <br><hr>Damian<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Może masz suzuki ale po co Ci jak pisać nie umiesz dzieciaku.Kup sobie skuterka a jak nauczysz się pisać to wsiądź na coś szybszego<br><hr>markKomentatorzy napisał(a):mam baotiana 4T i nie wiem
czy u mnie jest blokada na gaźniku czy jej nie mam wszędzie pisze żeby po odkręceniu przykrywki odkręcić nakrętkę a u mnie takiego czegoś nie było jest tylko plastikowa rurka przymocowana do pokrywki i sprężyna proszę o odp.pozdro:) <br><hr>Damian<br>Komentatorzy napisał(a):polać te skutery bęzyno i podpalić to jast dobre dla dziecka 10 letniego ja mam suzuki kture idzie 260 to już cos<br><hr>burak<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jeżdżę już 2,5 roku więc to wystarcza na opanowanie jazdy w bocznych uliczkach czy na drogach krajowych.<br><hr>GośćKomentatorzy napisał(a):Wiecie co dzieci; najpierw nauczcie sie jeździć na skuterze z blokadami. Trzeba najpierw opanowac plynność jazdy i jak sie zachowyać na drogach, a nie od razu szaleć. Uruchomcie chociaż trochę swój mózg. I ludzie dziwią sie dlaczego jest tak dużo wypadków na skuterach, a wszystko to wina brak opanowania na drodze i odblokowane skutery początkujących...<br><hr>Stary wilk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak niema nic jest tylko plastikowa rurka bez śruby to niemasz blokady <br><hr>xkiller15xKomentatorzy napisał(a):mam baotiana 4T i nie wiem czy u mnie jest blokada na gaźniku czy jej nie mam wszędzie pisze żeby po odkręceniu przykrywki odkręcić nakrętkę a u mnie takiego czegoś nie było jest tylko plastikowa rurka pod tą pokrywką i sprężyna proszę o odp.pozdro:)<br><hr>Damian<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ale blokady trzeba ściągnąć do się będziesz psuł skuter np jak nie ściągniesz pierścienia z wariatora to rozciągniesz pasek lub urwiesz
xd pzdr.<br><hr>Keeway F-act
xd pzdr.<br><hr>Keeway F-act
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
WITAM,posiadam kingway-a mosquito, jego v-max to 50km/h z tego co sprawdzalem to na wariatorze nie ma żadnej blokady jest tylko tuleja na ktorej umieszczone są koła, więc wywalic jej nie moge. Pod pokrywą gażnika śróbkę poprzedni właściciel obciął obcęgami
blokade z pod krucca zdemontowałem,dysza jest 80. moduł ma 5 przewodów, odlączalem kazdy kabelek z osobna lecz nie chciał odpalic. Gdzie jeszcze może byc zablokowany? Prosze o pomoc<br><hr>kukula

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
SUPER ARTYKUŁ:-)
Jestem pod wrażeniem profesjonalizmu zawartego w owym artykule! Czytając miałem wrażenie że przeglądam fachowe czasopismo z branży motoryzacyjnej. Pochwała również za podzielenie się z innymi wiedzą fachową, jak również mocne zaakcentowanie problemu opisanego czerwoną czcionką.
Gdzieś tylko spostrzegłem jakąś małą literówkę oraz któryś z końcowych akapitów wzbudził moją niepewność stylistyczną, ale to nie ma większego znaczenia w stosunku do wszystkich pozytywów.
Jestem pełen uznania!<br><hr>Michał Welke
Jestem pod wrażeniem profesjonalizmu zawartego w owym artykule! Czytając miałem wrażenie że przeglądam fachowe czasopismo z branży motoryzacyjnej. Pochwała również za podzielenie się z innymi wiedzą fachową, jak również mocne zaakcentowanie problemu opisanego czerwoną czcionką.
Gdzieś tylko spostrzegłem jakąś małą literówkę oraz któryś z końcowych akapitów wzbudził moją niepewność stylistyczną, ale to nie ma większego znaczenia w stosunku do wszystkich pozytywów.
Jestem pełen uznania!<br><hr>Michał Welke
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No właśnie. Ja też myślałem że 2T - dobre dwusuwowe ale mogę się mulic:-)<br><hr>wielkopolKomentatorzy napisał(a):czy wie może ktoś jaki moduł będzie pasował do keeway hurricane 4t<br><hr>aaaa<br>Komentatorzy napisał(a):Od kiedy Hurricane sa 4t ?<br><hr>toldi86<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
z tego co słyszałem ferro 901 ma blokade na 4 biegu .. podobno jak się go dobrze rozbuja na dużych obrotach na trójce to zamyka licznik a na czwórce go zamula musze to sprawdzić ... ps. u mnie na czwórce dochodzi do 7 tys. obrotów ..<br><hr>fifiKomentatorzy napisał(a):Witam, mam Ferro 901, prędkość max to 65 km, powinien pociągnąć nieco powyżej 70. Blokady na pewno nie ma na module, tłumiku i gaźniku. Zmiana tylnej zębatki z 41 zębów na 38 daje nadal tą samą prędkość. Może ktoś się orientuje gdzie jeszcze może być zblokowany ten konkretny model?<br><hr>Opos<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
daj jakąś fąte tej śrubki<br><hr>damianKomentatorzy napisał(a):w silniku 139QMB wystarczy sciągniąć śrubke na gaźniku tą koło tej od ustawiania obrotów i skuter zamyka licznik przynajmniej w tych które widziałem i w tym którego mam jezeli macie farbe na śróbce znaczy ze to jest plomba ale jezeli nie to w razie czego mozecie ją spowrotem założyć i nikt sie nie kapnie mi sie zepsuł i założyłem i oddałem do gwarancji i nikt sie nie pokapował ale są skutery które mają żółtą farbe więc proponuje nnie ruszać ale bez tego skuter idzie po prostej 80 km/h mam baccari zondar i zamykam licznik z góry pojdzie nawet wiecej ale to juz strach ze pogubisz kołahehe<br><hr>fachowiec robcio<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Hej mam kingweya FOX 50 moze wiesz gdzie jest blokada <br><hr>zamisKomentatorzy napisał(a):WITAM,posiadam kingway-a mosquito, jego v-max to 50km/h z tego co sprawdzalem to na wariatorze nie ma żadnej blokady jest tylko tuleja na ktorej umieszczone są koła, więc wywalic jej nie moge. Pod pokrywą gażnika śróbkę poprzedni właściciel obciął obcęgamiblokade z pod krucca zdemontowałem,dysza jest 80. moduł ma 5 przewodów, odlączalem kazdy kabelek z osobna lecz nie chciał odpalic. Gdzie jeszcze może byc zablokowany? Prosze o pomoc<br><hr>kukula<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam pod klapa silnika.odkrecic i na klapie od kopki bedzie magnes to go trzeba usunac i bedzie wieksza predkosc narazie<br><hr>sebaKomentatorzy napisał(a):WITAM,posiadam kingway-a mosquito, jego v-max to 50km/h z tego co sprawdzalem to na wariatorze nie ma żadnej blokady jest tylko tuleja na ktorej umieszczone są koła, więc wywalic jej nie moge. Pod pokrywą gażnika śróbkę poprzedni właściciel obciął obcęgamiblokade z pod krucca zdemontowałem,dysza jest 80. moduł ma 5 przewodów, odlączalem kazdy kabelek z osobna lecz nie chciał odpalic. Gdzie jeszcze może byc zablokowany? Prosze o pomoc<br><hr>kukula<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tez mam ignisa i ja mialem wszystkie blokady i lecial 55 a zdjolem z wariatora to leci 70 i modul jeszcze zmienie<br><hr>jez jeza jezowi z jezowiska na jezowie w jezaKomentatorzy napisał(a):Elo mam zumico ignis 2T od 2 mcy zdjalem blokade na wariatorze i idzie mi 55km/h gdzie jeszcze sa blokady w nim??pomozcie<br><hr>Cygan35<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tez mam ignisa i ja mialem wszystkie blokady i lecial 55 a zdjolem z wariatora to leci 70 i modul jeszcze zmienie<br><hr>jez jeza jezowi z jezowiska na jezowie w jezaKomentatorzy napisał(a):Elo mam zumico ignis 2T od 2 mcy zdjalem blokade na wariatorze i idzie mi 55km/h gdzie jeszcze sa blokady w nim??pomozcie<br><hr>Cygan35<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja też mam bacari i miałem zdięte blokade z geżnika i nic aż dopiero kolega wyjoł mi membrane i włożył spowrotem to jade 70 kmh<br><hr>RompaKomentatorzy napisał(a):posiadam skutera baccari zondar i jak mialem blokade to jechalem 45-50 a gdy odkrecilem taki pizdzik kolo raczki od gazu mniejsza o to jak sie nazywa jechal 65 a kiedy calkiem odkrecilem na gazniku srubke ktora znajdowala sie obok srobki do regulacji obrotow zamykam licznik i nie wiem co by sie stalo gdybym sie pozbyl blokadki na tlumiku silniku filtrze itp ale mysle ze bym przyspieszyl do 100 ale na zegarach mam tylko 80 bo to jest 49.5ccm ale polecam tani i dobry chcialem ogara ale to shis jest psuje sie szybko moich 2 kumpli mialo ogary i jednego ogar przezyl 1 miesiac a drugiego 3 tygodnie a ja mam swoj od 27 czerwca i pali bez problemu bez remontow tylko wymienilem olej i filter powietrza !!!! w razie czego pisac na gg 10991812<br><hr>DjBadyLOS<br>Komentatorzy napisał(a):siema mógłbyś przesłać mi zdjęcie teo piździka kolo rączki gazu (gdzie się znajduje dokładnie???) mój e-mail to zielony.zielonka@gmail.com<br><hr>zielony<br>Komentatorzy napisał(a):odkręć całkiem srubke na gazniku nie trzeba nic przy gazie na gazniku nie ma plomb gwarancyjnych wiec jakby co to spowrotem zakrecisz ta co jak dasz gazu to blokuje widac wyraznie zamkniesz licznik i bedzie 2 razy silniejszy pzdro<br><hr>fachowiec robcio<br>Komentatorzy napisał(a):I tylko ta jedna blokada i zamykam licznik tak?<br><hr>zielony<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja też mam bacari i miałem zdięte blokade z geżnika i nic aż dopiero kolega wyjoł mi membrane i włożył spowrotem to jade 70 kmh<br><hr>RompaKomentatorzy napisał(a):posiadam skutera baccari zondar i jak mialem blokade to jechalem 45-50 a gdy odkrecilem taki pizdzik kolo raczki od gazu mniejsza o to jak sie nazywa jechal 65 a kiedy calkiem odkrecilem na gazniku srubke ktora znajdowala sie obok srobki do regulacji obrotow zamykam licznik i nie wiem co by sie stalo gdybym sie pozbyl blokadki na tlumiku silniku filtrze itp ale mysle ze bym przyspieszyl do 100 ale na zegarach mam tylko 80 bo to jest 49.5ccm ale polecam tani i dobry chcialem ogara ale to shis jest psuje sie szybko moich 2 kumpli mialo ogary i jednego ogar przezyl 1 miesiac a drugiego 3 tygodnie a ja mam swoj od 27 czerwca i pali bez problemu bez remontow tylko wymienilem olej i filter powietrza !!!! w razie czego pisac na gg 10991812<br><hr>DjBadyLOS<br>Komentatorzy napisał(a):siema mógłbyś przesłać mi zdjęcie teo piździka kolo rączki gazu (gdzie się znajduje dokładnie???) mój e-mail to zielony.zielonka@gmail.com<br><hr>zielony<br>Komentatorzy napisał(a):odkręć całkiem srubke na gazniku nie trzeba nic przy gazie na gazniku nie ma plomb gwarancyjnych wiec jakby co to spowrotem zakrecisz ta co jak dasz gazu to blokuje widac wyraznie zamkniesz licznik i bedzie 2 razy silniejszy pzdro<br><hr>fachowiec robcio<br>Komentatorzy napisał(a):I tylko ta jedna blokada i zamykam licznik tak?<br><hr>zielony<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
pokrec pare razy manetka do konca i wtedy zobacz a ztal on jakis czas czy nie ??<br><hr>czarekKomentatorzy napisał(a):pomóżcie rex rexy 50 odpalał wszystko oki. mimo to wyczyściłem gażnik teraz motor nie odpala iskra jest paliwo dochodzi sprężanie ok to co?<br><hr>elpea<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl